Yamaha-mottagare: En översikt över RX-V385, RX-V585, AV Och Andra Modeller. Deras Egenskaper Och Instruktioner. Hur Ansluter Jag?

Innehållsförteckning:

Video: Yamaha-mottagare: En översikt över RX-V385, RX-V585, AV Och Andra Modeller. Deras Egenskaper Och Instruktioner. Hur Ansluter Jag?

Video: Yamaha-mottagare: En översikt över RX-V385, RX-V585, AV Och Andra Modeller. Deras Egenskaper Och Instruktioner. Hur Ansluter Jag?
Video: Не включается AV-ресивер YAMAHA RX-V375 2024, April
Yamaha-mottagare: En översikt över RX-V385, RX-V585, AV Och Andra Modeller. Deras Egenskaper Och Instruktioner. Hur Ansluter Jag?
Yamaha-mottagare: En översikt över RX-V385, RX-V585, AV Och Andra Modeller. Deras Egenskaper Och Instruktioner. Hur Ansluter Jag?
Anonim

Bland de välkända tillverkarna av ljudutrustning kan Yamaha-märket särskiljas, vars historia går tillbaka till 1887. Sedan restaurerade grundaren Thorakusu Yamaha bara en trasig vassorgel, och nu är företaget på en mycket hög världsnivå. Dess produkter av utmärkt kvalitet är efterfrågade och populära bland konsumenter över hela världen, detta gäller även sådana produkter som mottagare.

Bild
Bild

Särdrag

Mottagare översatt från engelska betyder "mottagare". Yamahas mottagare är utformade för att ta emot en mängd olika signaler . Dessa kan vara digitala, analoga eller videosignaler. Mottagaren är den viktigaste och viktiga länken i hemmabion. Den kombinerar flera enheter i sin funktionalitet. Till exempel får en effektförstärkare högtalarna att spela. Det fungerar också som både en tuner och en surroundprocessor. Den ansluter alla hemmabioapparater till en enda kedja, konverterar inkommande signaler och omdirigerar dem till video- och ljudsystemet. Detta eliminerar behovet av att köra ledningar.

Alla Yamaha -mottagarmodeller är utrustade med en mängd olika kontakter . RCA -kontakten är för kompositvideo och analogt ljud samt komponentvideo. VGA D -sub, RCA - för digitalt ljud via koaxialkabel. Och det finns också många andra typer av kontakter som har sitt eget syfte. Alla mottagare kan villkorligt delas in i grupper beroende på antalet förstärkningskanaler.

Bild
Bild

Modellöversikt

Vi erbjuder en beskrivning av de mest populära mottagarna från Yamaha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart RX-V385

Den moderna diskreta AV -mottagaren har en högkvalitativ DAC. Femkanals mottagare - 5.1, kompatibel med Bluetooth. Utrustad med ett DSP-system som underlättar uppspelning av HD Audio Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio TM och mer . Reproducerar och justerar naturligt ljud - du kan känna de akustiska egenskaperna hos medeltida katedraler och andra kända platser hemma.

YPAO (Yamaha Parametric room Acoustic Optimizer) optimerar och lär sig ekon i din hemmiljö , justerar sedan olika parametrar så nära som möjligt för en bra ljudpresentation. För att göra detta, koppla helt enkelt mikrofonen i lyssningsläge med YPAO påslagen, så anpassar systemet sig till den bästa prestandan för din teknik.

Denna modell fokuserar på att uppnå absolut klart och högkvalitativt ljud. Den använder en låg jitter PLL och en diskret förstärkarkonfiguration. Detta bidrar positivt till utmärkt ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bluetooth -funktionen spelar musik trådlöst från olika enheter och smartphones. Tack vare Compressed Music Enhancer spelas ljud upp via Bluetooth.

Fullt 4K Ultra HD -stöd . Modellen är perfekt kompatibel med de nya HDMI -standarderna, 4K -videoöverföringshastigheten är 60 bilder per sekund. Full nedsänkning och expansion kommer med en förbättrad ljudåtergångskanal. EARC -protokollet över HDMI -anslutningar ger ljudformat med flera kanaler och levererar ljud så verkligt och expansivt att du helt enkelt kan transporteras till virtual reality när du tittar på video.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare Bi-amp Connection-funktionen kan mottagaren styra frekvensområdena för högtalarna och oberoende förstärkare . Det förhindrar störningar mellan höga och låga ljud och förbättrar ljudåtergivningen av de främre högtalarna och säkerställer deras kraft.

Tack vare skärmdisplayen är det möjligt att se fullständig information om musikspåret på flera språk. En dedikerad applikation gör det enkelt att använda utrustningen - det finns en guide för AV -inställning . För att spara energi med 20%finns funktionen ECO Mode. Modellens fullständiga egenskaper presenteras i instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

RX-V585

Detta är en 7, 2-kanals mottagare som är fullpackad med de senaste nätverksfunktionerna. Med Dolby Atmos och DTS: X är ljudet akustiskt realistiskt och transporterar dig in i en magisk värld av oförglömliga känslor.

Cinema DSP 3D är en egenutvecklad teknik som skapats genom att kombinera förbättrade ljudfältdata . Specialister från Yamaha reste speciellt till olika konserthus och samlade information från olika kontinenter. De har digitaliserat hela denna dataström och inbäddat den i specifika LSI -enheter som återger hela konserthusrummet i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

YPAO TM lär sig akustiken i ditt rum och justerar sedan för bästa ljud . För att göra detta behöver du bara slå på mikrofonen i YPAO -läget, och den kommer att anpassa sig till att fungera i din miljö.

Ljudförvrängning minimeras tack vare diskreta effektförstärkare. Endast bra primära strömförsörjningar för analoga och digitala kretsar används.

Om du ansluter MusicCast -högtalare till mottagaren kommer du bara att njuta av fantastiskt och riktigt ljud.

Bild
Bild

Genom att ansluta alla enheter till samma nätverk kan du dela ljud i hela ditt hem. För en provkörning kan du ladda ner MusicCast -appen och använda den i demonstrationsläge . Med AirPlay 2 kan du strömma Apple Music och andra tjänster till många MusicCast -enheter i ditt hem. Du kan också styra dem från din smartphone eller iPhone. Virtual Presence Speaker och Cinema DSP 3D power utnyttjar högtalarna till fullo för att skapa ljuddata medan eARC tillhandahåller högupplösta ljudformat för många kanaler via HDMI -kontakter.

Enheten ger dig ett elegant, expansivt och realistiskt ljud för att titta på filmer. Det finns två alternativ för att styra mottagaren. Det är touchkontroll eller röststyrning.

RX-V777

Denna budget RX-V AV-mottagare har fantastisk funktionalitet till ett bra pris. Är kontaktpunkten i hemunderhållningssystemet. Modellen har en strikt klassisk design, frontpanelen är visuellt uppdelad i två halvor . Den övre har en glasyta på informationsdisplayen. Den nedre metalldelen är utrustad med volymkontroller och väljaringångar. Det finns 4 linjeingångar och en för en skivspelare. Det finns också separata 7,2 mellanutgångar för ljudåtergivning av den extra zonen.

Närvaron av 6 ingångar HDMI version 2.0 kan öka bildutvidgningen upp till 4K . Utgångsförstärkare som fungerar i klass AB monteras på diskreta element. Med en belastning på 4 ohm kan till och med en kanal leverera cirka 160 watt.

Bild
Bild

Tack vare Cinema DSP -programvaran finns det en orealistisk ljudåtergivning om det finns en subwoofer och två främre kanaler . Subwoofern är utrustad med Bluetooth, utrustningen kan fungera med AirPlay, MHL, HTC Connect och DLNA.

Tack vare den dedikerade AV Controller -appen kan inställningarna förenklas och göras med en smartphone.

Modern grafik kommer att kunna välja inställningar för digital signalbehandling och skapa egna modeller av ljudfältet. Mottagaren levereras med en kontrollpanel.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Eftersom det finns ganska många kontakter i alla Yamaha -mottagarmodeller är det nödvändigt att förstå vilken som är avsedd för vad. HDMI -kontakten finns i alla de senaste modellerna av modern teknik . Men andra alternativ behövs också, eftersom många har eleganta TV -modeller, men de är inte de senaste modellerna, och de har inte sådana nya kontakter, och ägarna vill inte dela med sig av det. För sådana fall ger modellerna olika typer av kontakter.

Bild
Bild

HDMI -kontakt

Alla moderna modeller har sådana kontakter. Detta är det enklaste och vanligaste sättet att ansluta . Genom den överför enheterna den konverterade högkvalitativa digitala signalen till en videokanal. Om du har anslutit allt korrekt, sänds videon med en ljus bild. Det är genom denna resurs som dataöverföring till TV -apparater med en stor diagonal tillhandahålls. Videor kan spelas i HD -format.

HDMI är universellt, eftersom det omedelbart överför ljud och video.

Bild
Bild

SCART

Vissa modeller av mottagare har en SCART -kontakt. Den har också namnet "kam". Det anses också mångsidigt.

För att ansluta till denna typ av kontakter krävs en speciell kabel, tack vare vilken kvaliteten blir mycket bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

YPbPr och YCbCb

Digital TV kan också ställas in och anslutas via YPbPr- och YCbCb -system. Dataöverföring går via tre ledningar . De kallas "komponent". Med deras hjälp går dataöverföringen smidigt med en bra bild. YPbPr är analog och YCbCb är digital. Kablarna finns i tre olika färger. Var och en av dem har sitt eget uppdrag.

Bild
Bild

S-Video-kontakt

Denna typ av kontakt finns på DVD-spelare eller på spelkonsoler. Tyvärr har inte alla TV dem. Denna kontakt ger en ganska bra signalkvalitet.

Signalfrekvensen är högre, så bilden är färgstark och tydlig. Men för att ansluta ljudsignalen behöver du en extra kabel.

Bild
Bild

Instruktionerna för varje mottagarmodell beskriver anslutningen och installationen i detalj . Du behöver bara läsa noga och börja arbeta på egen hand. Setet innehåller en fjärrkontroll med vilken du kan göra detta medan du sitter i soffan.

Rekommenderad: