Denon AV-mottagare: AVR-X250BT, AVR-X550BT Och Andra. Användarmanual

Innehållsförteckning:

Video: Denon AV-mottagare: AVR-X250BT, AVR-X550BT Och Andra. Användarmanual

Video: Denon AV-mottagare: AVR-X250BT, AVR-X550BT Och Andra. Användarmanual
Video: Denon AVR X550BT Обзор и распаковка AV ресивера. Мал да удал ! 2024, April
Denon AV-mottagare: AVR-X250BT, AVR-X550BT Och Andra. Användarmanual
Denon AV-mottagare: AVR-X250BT, AVR-X550BT Och Andra. Användarmanual
Anonim

Denon AV -mottagare är bra enheter. De kan utmana produkter av samma slag även från många nivå 1 -företag. Men du måste känna till huvuddragen i sådana enheter och de viktigaste nyanserna i deras val.

Bild
Bild

Särdrag

När du pratar om de viktigaste egenskaperna som Denon AV -mottagare har är det bra att börja med recensioner först. De skriver det det är en enkel och pålitlig utrustning som kräver lite eller inga ytterligare inställningar . Samtidigt uppfyller ljudkvaliteten också fullt ut alla inhemska och internationella standarder. Förväntningar från inköp från nästan alla konsumenter är motiverade.

Inte ett dåligt resultat Denon -tekniker visar när amatörer tittar på filmer och videoklipp … Mottagare motiverar fullt ut sitt pris. Men samtidigt är det värt att överväga att inte alla modeller är russifierade. Utrustningen för detta märke har upprepade gånger vunnit de mest prestigefyllda priserna i branschen.

Det är värt att säga att Denon är baserat i Japan - och det ensamt är tillräckligt för att förvänta sig lysande prestanda och extraordinär tillförlitlighet.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Låt oss nu titta på den grundläggande informationen om Denon -mottagarmodellerna från tillverkaren själv. Och det är värt att börja med flaggskeppet Denon AVC-X8500H-modeller med 13, 2 kommunikationskanaler. Enheten lovar att stödja alla viktiga 3D -ljudformat. Videokvalitet upp till 8K spelas upp via HDMI 2.1 -gränssnittet. Därför kan vi med säkerhet säga att företaget behåller sitt varumärke och tryggt går framåt.

Och också värt att notera:

  • avancerad HEOS -teknik;
  • surroundljud med ökad realism;
  • färgintervall 4: 4: 4;
  • utmärkt flerkanaligt ljudåtergivning i Smart TV-läge;
  • enkel anpassning och användarvänlighet.
Bild
Bild

AVR-X1500H inte alltför långt bakom denna ledarskapsanordning. Mottagaren stöder Dolby Vision, HLG, HDR. En valfri användning av Amazon Alexa röststyrningshanterare tillhandahålls. Möjlig tillgång till avancerade musikservrar Spotify, Denali. I allmänhet uppfyller mottagaren nivå 7.2.

Andra nyanser är följande:

  • överföring från ände till ände av en bild i 4K-nivå;
  • diskreta ljudförstärkare på alla 7 kanaler;
  • effekt 80 W på varje kanal;
  • kompatibilitet med akustik från många andra tillverkare (och inte enkel kompatibilitet, men i stabilt driftläge);
  • möjligheten att spela DSD -spår 2, 8 och 5, 6 MHz;
  • möjligheten att ansluta till en skivspelare vinylskivor.
Bild
Bild

Denon AVR-X250BT kan också rekommenderas för musikälskare som vill dyka in i ren ljudkvalitet. På grundval av denna mottagare, som tillverkaren tror, blir det lätt att bilda en hemmabio. Ljudeffekten är upp till 130 watt. För att kunna spela det från smartphones eller surfplattor använder de trådlös Bluetooth -åtkomst. Enheten kommer att kunna memorera från 1 till 8 anslutna enheter.

Designerna har tagit hand om fem HDMI -ingångar av högre kvalitet. Alternativet HLG garanterar oöverträffad bildfärg, mättnad och kontrast. HDCP tillåter uppspelning av kopieringsskyddat innehåll på 3 ingångar. Naturligtvis har du tillgång till Spotify, Deezer, Tidal och några andra tjänster av samma slag. Flac HD, WAV -standarder stöds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denon AVR-X550BT är redan en mottagare i 5,2 -format. Ljudeffekten anges till 130 watt. Enheten är fullt kompatibel med en 4K -signal. Anslutning till smartphones och surfplattor är möjlig inte bara via Bluetooth, utan också via USB -kontakten på frontpanelen. Liksom i den tidigare modellen implementeras uppspelning av information med förbättrat skydd mot dubbelarbete.

Värt att nämna också:

  • lagring i minne för upp till åtta associerade enheter för åtkomst via Bluetooth;
  • möjligheten att använda Heos Link;
  • säker signalbehandling av 4K -standarden.
Bild
Bild

Nu är det dags att titta närmare på några av modellerna, inte bara kortfattat. AVR-X250BT är en budgetmottagare . Men på grund av proprietära alternativ och genomtänkt konfiguration kan det visa sig från en mycket bra sida. Ekoläget är också användbart, där effektförbrukningen för förstärkaren strikt motsvarar den angivna volymnivån. Om det här läget används är mottagaren helt avstängd under en lång ledig tid. Det finns bara en subwooferutgång och Dolby Vision -tekniken är inte implementerad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många experter anser att det är ett bra val och AVR-X2500H: 32-bitars processor med 4 kärnor, som används som huvudfokus i denna modell, fungerar mycket bra. Sannolikheten för ett misslyckande är relativt liten. Den vertikala layouten och elektroniken är desamma som för högre klassmodeller. Denon -utvecklarna offrade dock inte kvaliteten på akustiska komponenter den här gången.

De viktigaste tekniska parametrarna är följande:

  • 8 HDMI -ingångar;
  • RCA;
  • 2 Sub;
  • vikt 9,4 kg;
  • mono uteffekt 150 W;
  • stereo uteffekt 125 W;
  • total strömförbrukning 0,5 kW;
  • arbeta med HEOS-protokoll, Wi-Fi Audio Streaming.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att hitta en mottagare, även för ett lyxigt märke som Denon, är svårt. Det är snarare särskilt svårt eftersom det är svårt att bestämma vilken modell som ska prioriteras. Ändå är det möjligt att fatta ett slutgiltigt beslut. Det viktigaste kriteriet är antalet ljudförstärkningskanaler . Vissa användare är fortfarande engagerade i det traditionella 5.1 -schemat.

När du arbetar med DVD räcker USB verkligen för att skapa en bra surroundljudsbakgrund. Men att avslöja fördelarna med Blu-Ray-ljud är bara möjligt på mer avancerade enheter .… Alla moderna format innebär normal drift på 7-kanals mottagare. Dessutom blir användningen av takljudkällor som behöver en extra kanal allt viktigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och detta är utan att ta hänsyn till de växande kraven från moderna musikälskare. Det är inte förvånande att för dem som kan spendera det nödvändiga beloppet till och med mottagare med 13 kanaler skapas.

Nyligen har enheter som inkluderar stereo subwoofers blivit på modet. Vissa experter tror att de tillåter dig att mer fullständigt avslöja fördelarna med låga frekvenser i alla spår.

Men detta är redan en personlig fråga; När det gäller effekt och volym väljs de i enlighet med rummets akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Som med TV -apparater indikerar en grön strömknapp full drift. När den brinner rött väntar mottagaren på handling från ägaren.

Viktigt: Det rekommenderas inte att höja volymen till gränsen när du använder hörlurar. Detta kan skada din hörsel.

Det är endast möjligt att ansluta alla enheter via RS-232-porten om mottagaren själv och den önskade enheten stängs av och spänningslös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först när alla nödvändiga komponenter är anslutna kan enheten anslutas till nätverket … Att lägga strömkablar tillsammans med datakablar är oönskat, eftersom det hotar uppkomsten av störningar och störningar. Du kan ställa in den högsta tillåtna volymnivån. När du tittar på filmer och TV -sändningar är det lämpligt att ställa in en parameter som förbättrar talets tydlighet. Det är också möjligt att dynamiskt justera ljudvolymen till signalens egenskaper.

Rekommenderad: