Hemmabioprojektorer: Hur Väljer Jag Den Bästa Videoprojektorn? Klassificeringslaser Med En Upplösning På 4K Och Andra Modeller. Hur Fungerar De?

Innehållsförteckning:

Video: Hemmabioprojektorer: Hur Väljer Jag Den Bästa Videoprojektorn? Klassificeringslaser Med En Upplösning På 4K Och Andra Modeller. Hur Fungerar De?

Video: Hemmabioprojektorer: Hur Väljer Jag Den Bästa Videoprojektorn? Klassificeringslaser Med En Upplösning På 4K Och Andra Modeller. Hur Fungerar De?
Video: Top 5 BEST Ultra Short Throw Projectors [2021] 2024, Mars
Hemmabioprojektorer: Hur Väljer Jag Den Bästa Videoprojektorn? Klassificeringslaser Med En Upplösning På 4K Och Andra Modeller. Hur Fungerar De?
Hemmabioprojektorer: Hur Väljer Jag Den Bästa Videoprojektorn? Klassificeringslaser Med En Upplösning På 4K Och Andra Modeller. Hur Fungerar De?
Anonim

Var och en av oss drömmer om en stor och mysig hemmabio, vi vill njuta av spel i stort format, presentera visuellt material på workshops eller lära oss genom speciella videopresentationer. Modern utrustning - projektorer - hjälper oss att uppfylla alla dessa önskningar.

Vilka funktioner har hemmabioprojektorer, hur enheterna fungerar, vilken typ av utrustning finns och hur man väljer rätt projektor som uppfyller alla nödvändiga krav - du hittar detaljerade svar på dessa och några andra frågor i vårt material. Dessutom presenterar vi en översikt över de mest populära och efterfrågade modellerna bland köpare.

Bild
Bild

Särdrag

Hemmabioprojektor - det är en enhet som fungerar offline . I detta fall projicerar en videoprojektor information som kommer till den från en extern källa på en stor skärm. Utrustningen kan kombineras med en fotokamera, videokamera, persondator, bärbar dator, videobandspelare, DVD -spelare, TV -mottagare och andra digitala medier.

Det digitala mediet ansluts till projektorn med en specialdesignad kabel eller Wi-Fi-nätverk (det andra anslutningsalternativet är typiskt för de senaste modellerna av projektorer). Vissa modeller av projektorer kan dock anslutas till flera enheter samtidigt.

Videoutrustning används för en mängd olika ändamål: vid affärsmöten, praktiska workshops och utbildningar, utbildningsföreläsningar, utbildningsseminarier.

Projektorerna kan också användas hemma: till exempel för att sända filmer eller spela spel på en stor skärm.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Innan du köper en hemmabioprojektor, du bör bekanta dig med hur det fungerar, samt studera enhetens funktionalitet mer detaljerat.

  • Så först och främst det är viktigt att markera en sådan funktionell funktion hos enheten som möjligheten att justera bilden … Om du vill kan du justera indikatorerna för ljusstyrka, kontrast och andra saker - på så sätt helt individualisera och formatera enhetens funktion efter dina önskemål och behov.
  • Förutom, projektorn kan vända bilden (både horisontellt och vertikalt) … I detta avseende kan du anpassa bilden beroende på dina önskemål, liksom egenskaperna hos rummet där du befinner dig.
  • Moderna projektorer utrustad med 3D -bildstödsfunktion , tack vare vilket du kan njuta av högkvalitativa och tredimensionella bilder från ditt eget hem.
  • Många enheter har Wi-Fi-funktion . Följaktligen kan du titta på dina favoritfilmer och tv -serier direkt från webbplatserna.
  • Förekomsten av ett stort antal kontakter och portar gör det möjligt att ansluta nästan vilken digital enhet som helst till projektorn. Så vanligtvis är projektorer utrustade med USB-portar, HDMI, mini-jet och andra kontakter.

Observera att projektorernas funktion och funktionalitet kan variera beroende på tillverkare och modell.

I detta avseende bör du bekanta dig med egenskaperna hos en viss enhet i förväg innan du köper den direkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Idag erbjuder marknaden en mängd olika modeller av hemmabioprojektorer (enheter för tak- eller takprojektorer, utrustning med trådlös akustik och andra alternativ). Alla är konventionellt uppdelade i flera stora kategorier. Tänk på de viktigaste befintliga typerna av projektorer.

Bild
Bild

Bärbar

Bärbara eller miniprojektorer - det här är enheter som skiljer sig åt i sin lilla och kompakta storlek, vilket kännetecknar dem på den positiva sidan . Så till exempel kan de enkelt transporteras utan hjälp av ytterligare verktyg eller placeras även i små områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Detta är den bästa videoutrustningen för att organisera en hemmabio . Sådana enheter är mycket populära bland konsumenter. Tänk på att stationära projektorer inte är konstruerade för att bäras permanent.

Å andra sidan har de ett antal funktionella fördelar - till exempel högkvalitativt ljusflöde, ett stort antal utbytbara optik.

Bild
Bild

Universell

Denna utrustning är lämplig för alla ändamål och kan installeras i alla rum. En sådan anordning Rekommenderas för dem som med hjälp av en projektor inte bara vill titta på filmer utan också spela datorspel och skapa presentationer för affärsmöten och möten.

När du väljer en projektor är det mycket viktigt att korrekt bestämma den specifika enheten. Detta måste göras innan du börjar välja modell.

Bild
Bild

Avbildningsmetoder

Moderna projektorer, under arbetets gång, ordnar bilden på olika sätt. Experter identifierar fem sätt att skapa en bild. Låt oss överväga var och en av dem mer detaljerat.

LCD

LCD -projektorer fungerar baserad på en speciell flytande kristallmatris , som är konstruerad av element målade i olika färger (rött, grönt och blått). I det ögonblick ljuset passerar genom dessa kristaller blir det till en av färgerna.

Det bör noteras att sådana enheter kännetecknas av låg kontrast.

Bild
Bild

3LCD

Processen att bygga en bild i denna typ av projektorer liknar proceduren som beskrivs ovan. Det bör dock komma ihåg att 3LCD -utrustning inte har 1, utan 3 matriser.

Således anses denna utrustning vara mer avancerad.

Bild
Bild

DLP

Denna typ av projektorer anses vara den mest populära och efterfrågade på den moderna marknaden. Enheten bygger en bild med speglar. Så en ljusstråle träffar mikronspeglarna, som roterar på gångjärn som är speciellt utformade för detta ändamål. Samtidigt roterar en speciell boll framför speglarna, bestående av 8 delar (2 delar vardera i rött, grönt och blått). I det ögonblick när bollen viks ut till en av sidorna, är "speglar" speglarna och "ansvarar" för motsvarande färg.

I situationer där färger läggs över varandra erhålls ytterligare (så kallade "blandade") nyanser. Tack vare denna teknik betraktaren kan njuta av den mest detaljerade bilden, liksom hög kontrast och djupa realistiska färger.

Bild
Bild

LCoS

Denna teknik kombinerar funktionerna hos både LCD- och DLP -projektorer. Ljuset överförs till en liten skärm, där den ursprungliga bilden är byggd. Därefter reflekteras ljuset från skärmen och när det målas i önskade färger träffar det väggen.

Bild
Bild

LDT

Denna typ av projekt kallas också laser, eftersom det är de element som är kärnan i dess arbete. De karakteristiska egenskaperna hos enheterna är liten storlek och högt pris.

Således, projektorns utseende spelar en viktig roll i hemmabioorganisationen.

Genom att göra det bör du fokusera på bildens kvalitet, liksom kostnaden för enheterna.

Bild
Bild

Upplösningstyper

Det finns flera typer av upplösning som är inneboende i moderna videoprojektorer:

  • 280 x 800 pixlar (eller WXGA);
  • 1920 x 1080p (eller Full HD);
  • 3820 x 2160 poäng (eller 4K);
  • 3D och några andra.

Man bör komma ihåg att ju bättre upplösningen är, desto högre kostar enheten.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

BenQ W1700

BenQ W1700 är en 4K UHD HDR -projektor. Vart i enheten är ganska kompakt i storlek och prisvärd.

Ett särdrag hos projektorn är möjligheten att bilda en 4K -bild med fyra bildrutor.

Bild
Bild

Epson EH-TW610

Epsons modeller av projektorer har avancerad funktionalitet. Till exempel, de är utrustade med en Wi-Fi-anslutning, en horisontell förskjutning från mitten av skärmen och en andra HDMI-ingång.

Dessutom bör den perfekta färgbalansen noteras.

Bild
Bild

Acer H6517ABD

Projektorn är utrustad med en Full HD-funktion, högkvalitativ färgåtergivning, och kostnaden är ganska överkomlig.

Bild
Bild

LG PF1000U

Denna modell tillhör kategorin ultra short throw projektor. Den största fördelen med denna enhet är dess låga vikt och enkelhet att transportera.

Bild
Bild

Epson EH-TW5650

Även om denna projektor är avsedd för hemmabruk, erbjuder den samma prestanda som avancerad professionell utrustning.

Bild
Bild

BenQ TH530

Projektorn är ganska billig, men samtidigt har den ett bra objektiv och kan färgåtergivning av hög kvalitet.

Bild
Bild

Epson EH-LS100

Har en laserljuskälla. Specifikationer: 4000 ANSI lumen, 3 x LCD, 1920x1200.

Bild
Bild

BenQ W2000 +

Skiljer sig åt bra akustik och närvaron av en raminterpoleringsfunktion . Under produktionen genomgår enheten ett individuellt färgkalibreringsförfarande i enlighet med allmänt accepterade internationella standarder.

Bild
Bild

Acer H6517ST

Enheten är kortkastad och har en överkomlig kostnad.

Bild
Bild

LG HF85JS

Denna modell använder en kraftfull laser som ljuskälla.

Således finns det ett brett utbud av modeller för videoutrustning. Varje person kommer att kunna välja en enhet som passar deras individuella behov.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en hemmabioapparat är det flera viktiga faktorer att tänka på. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Lamptyp

Idag finns det flera typer av lampor avsedda för projektorer (LED, LED-projektorer och andra alternativ).

Du bör ägna särskild uppmärksamhet åt denna faktor när du köper en enhet.

Bild
Bild

Fokus

På marknaden kan du hitta kortkast, ultrakortkast och andra typer av enheter. Du måste välja en av dem.

Bild
Bild

Ljusstyrka

Valet av enheten bör utföras med hänsyn till vad som är indikatorn för utrustningens ljusstyrka. I detta avseende bör parametrarna i rummet där hemmabiosystemet kommer att organiseras analyseras i förväg. Så, ju mer naturligt ljus som kommer in i rummet, desto högre ljusstyrka behöver du för projektorn.

Bild
Bild

Funktionell

För närvarande på marknaden kan du hitta videoprojektorer med avancerad funktionalitet, till exempel HDTV - HD -tv . Sådana funktioner hos enheten kan ge ytterligare fördelar och utöka användningsområdet för utrustningen.

Bild
Bild

Anpassning

När du väljer bör du föredra sådana projektorer som enkelt och tydligt styrs, ansluts och konfigureras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Livstid

Den genomsnittliga livslängden för hemmabioprojektorer är cirka 2000-5000 timmar. Om livslängden är kortare bör du välja en annan modell.

Samtidigt är det viktigt att fokusera på maximal prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

De allra flesta köpare uppmärksammar projektorernas funktionella egenskaper, samtidigt som de ignorerar utrustningens utseende. Detta tillvägagångssätt är dock inte korrekt. När du väljer en enhet är det mycket viktigt att överväga projektorns design. Det ska vara modernt, estetiskt tilltalande och passa perfekt in i alla interiörer.

Om du, när du väljer en enhet, fokuserar på de faktorer som beskrivs ovan, kommer du att få en utmärkt enhet som kommer att tjäna dig i många år.

Bild
Bild

Kopplingsschema

När du har köpt din enhet är det viktigt att ansluta den korrekt. Som nämnts tidigare fungerar en digital enhet som en extern källa för alla projektorer. I detta avseende måste först och främst videoutrustning anslutas till en sådan enhet. För att göra detta måste en bärbar dator, dator eller annan utrustning ha kontakter speciellt utformade för detta ändamål. Anslutningsprocessen utförs via en HDMI -kabel.

Efter anslutning måste du välja lämpligt driftsläge. Det finns 3 av dem:

  • bilden visas bara via projektorn medan skärmen på den bärbara datorn är avstängd;
  • bilden visas inte bara genom projektorn, utan finns också kvar på monitorn;
  • bilden är bara på en bärbar dator, projektorn kan ha en grå bakgrund.

Således, moderna videoprojektorer är enheter som hjälper dig att organisera en riktig bio i ditt hem . Samtidigt bör valet av denna enhet behandlas med stort allvar och ansvar. Du måste uppmärksamma de tekniska egenskaperna hos själva enheten, samt korrelera dem med parametrarna i rummet där du planerar att organisera en biograf.

Bild
Bild

Du kan ta reda på vilken projektor du ska välja för ditt hem nedan.

Rekommenderad: