Xiaomi Soundbars: Granskning Av Mi TV Bar White Och Andra Modeller. Hur Ansluter Man Till Tv? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Xiaomi Soundbars: Granskning Av Mi TV Bar White Och Andra Modeller. Hur Ansluter Man Till Tv? Recensioner

Video: Xiaomi Soundbars: Granskning Av Mi TV Bar White Och Andra Modeller. Hur Ansluter Man Till Tv? Recensioner
Video: Обзор саундбара Xiaomi Mi TV AUDIO Speaker 2024, April
Xiaomi Soundbars: Granskning Av Mi TV Bar White Och Andra Modeller. Hur Ansluter Man Till Tv? Recensioner
Xiaomi Soundbars: Granskning Av Mi TV Bar White Och Andra Modeller. Hur Ansluter Man Till Tv? Recensioner
Anonim

Soundbar är en monohögtalare med flera högtalare inuti. En sådan enhet är avsedd att ersätta det vanliga högtalarsystemet. Enkel teknik kan dramatiskt förbättra ljudkvaliteten på din TV.

Xiaomi erbjuder ljudfält av ganska hög kvalitet till överkomliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Monohögtalare från Xiaomi kan anslutas antingen med en tråd eller trådlöst. De är avsedda att användas i bostadsområden eller små kontor.

De främsta fördelarna med Xiaomi soundbars:

  • användning av högkvalitativ akustik;
  • det är möjligt att välja en anslutningsmetod;
  • installationen av enheten är ganska enkel;
  • det är möjligt att ansluta det inte bara till en TV, utan också till en bärbar dator, telefon;
  • attraktiv och minimalistisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska enheter kan helt enkelt inte klara sig utan brister.

De främsta nackdelarna med Xiaomi soundbars

  • Ingen fjärrkontroll … Detta påverkar användarupplevelsen negativt. Det är värt att notera att med vissa typer av anslutningar kan du justera ljudet med själva TV -fjärrkontrollen.
  • Vissa enheter har ett mycket litet antal portar för kabelanslutning. Detta gör det svårt att använda en monohögtalare med en äldre generation TV.
  • Det finns en liten fördröjning i ljudet när du använder en trådlös anslutning från bilden som visas på TV -skärmen.
  • På vissa enheter strömbrytaren är inte ergonomiskt placerad .
  • Om du använder en monohögtalare med låg volym, visas parasitbrus … Detta fenomen observeras dock inte hos alla representanter för modellserien.
  • Att ansluta en enhet via Aux -ingången kommer att resultera i dålig ljudkvalitet … Detta gäller bara vissa modeller.
  • Soundbar fungerar ibland inte korrekt med TV -apparater från LG och smartphones från Apple.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monohögtalare behövs för att förbättra ljudkvaliteten på TV -apparater, men de kan också användas med annan utrustning och prylar. Vanligtvis enheter är lämpliga för att titta på filmer och annat innehåll … Soundbaren ger kvalitetsljud för spelare. Vissa modeller från Xiaomi har stöd för karaoke. Varje modell levereras med fästelement. Vanligtvis är monohögtalaren placerad på väggen nära TV: n. Det är dock inte nödvändigt att göra det. Om du inte vill göra hål i väggen kan du helt enkelt placera enheten på en hård, plan yta.

Det är anmärkningsvärt att de flesta modellerna inte behöver placeras bredvid TV: n. Du kan installera soundbar nära en fåtölj eller soffa. Detta kommer att göra ljudet mer rymligt. Dessutom behöver du inte gå upp och gå till högtalaren för att justera ljudet. Det bör noteras att detta arrangemang endast är möjligt med en trådlös anslutning. Det bästa av allt är att ljudfält från Xiaomi fungerar tillsammans med utrustning från samma tillverkare .… Detta utesluter dock inte dess kombination med TV -apparater från andra märken.

Det är viktigt att välja rätt enhet för utrustningens storlek. Vissa monohögtalare är lämpliga för TV -apparater med valfri skärmdiameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Xiaomi erbjuder kunderna ett ganska brett utbud av ljudfält. Det är anmärkningsvärt att alla modeller kan anslutas trådlöst. Vissa ljudfält är en del av ett helt hemmabiosystem. Attraktiva egenskaper, tillsammans med lagom pris, gör Xiaomi monohögtalare populära.

Modellintervallöversikt

Xiaomi Mi TV Host Bar … Den svarta modellen kan anslutas inte bara till TV -apparater, utan också till spelkonsoler, datorer, säkerhetssystem och annan utrustning. MStar 6A928 -processor garanterar hög prestanda. Kontrollpanelen har 3 HDMI -ingångar, VGA -port, 2 USB -kontakter. Separat kan du ansluta en nätverkskabel, AV, TV och övervakningskameror. Ljudkvalitet låter dig lyssna på musik.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Home Audio Metal Edition … Bra lösning för TV -apparater med en diagonal på mer än 48 tum. Enheten är en symbios av en subwoofer och en soundbar. Så tillverkaren kunde uppnå den optimala balansen mellan frekvensområdena. Du kan använda HDMI, USB 0 och 3.0 eller VGA -ingång för att ansluta till din TV.

Dessutom är det möjligt att använda Bluetooth -modellen för trådlös anslutning.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Home Audio Standard … Perfekt för 48-tums TV-apparater. Kan användas tillsammans med T2, TV2S, TV3S, TV4S. Det finns 8 högtalare inuti ljudfältet, som ger högkvalitativt ljud. Denna modell kännetecknas av frånvaron av döda zoner. Ljudet är lika kraftfullt och högkvalitativt var som helst i rummet. Tillverkaren har tagit hand om en högkvalitativ trådlös anslutning, vilket är en stor fördel för fans av modern teknik.

Bild
Bild

Xiaomi Mi TV Audio Bar Vit … Denna modell täcker ett ganska brett frekvensområde - 50Hz ~ 25000Hz. Du kan ansluta vilken gadget som helst till den, inte bara en TV, och titta på filmer med högkvalitativt ljudspår. Kan paras med Bluetooth. Dessutom finns det portar SPDIF, Optical, Aux, Line. 8 högtalare ansvarar för ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Home Theatre Surround … Med enheten kan du njuta av surroundljud hemma. Intressant nog stöder denna modell karaoke. Det intelligenta Patch-Wall-systemet har implementerats. Hon ger rekommendationer om vilken typ av innehåll användaren kommer att vara intresserad av. Det finns en trådlös anslutning, som gör att du kan bli av med många kablar.

Enheten är ett komplett hemmabiosystem.

Bild
Bild

Xiaomi Sony Bluetooth Home Audio System Echo Wall … Modellen fick en lågfrekvent högtalare 160 mm, vilket gör att du kan göra ljudet surround och rikt. Enheten skapar en uppslukande upplevelse så att du kan få ut det mesta av din film. Det är möjligt att använda en trådlös anslutning av hög kvalitet. Automatisk parkoppling med din TV eliminerar risken för plötslig förlust av ljudkälla. Soundbaren spelar upp ljud utan dröjsmål. Antistörningsskydd är integrerat. Det finns en uppsättning ljudeffekter för olika innehåll.

Modellen kan användas med alla gadgetar som stöder Bluetooth.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Subwoofer … Den kompakta modellen erbjuder hög prestanda och kraftfullt ljud. Det är anmärkningsvärt att enheten låter lika bra i alla rum och under alla förhållanden. Även när den är ansluten till en smartphone fungerar ljudfältet med 100W. För anslutning kan du använda den trådlösa metoden (Bluetooth) eller 3,5 mm -uttaget.

Bild
Bild

Ljudkvalitet

Du kan styra ljudfältet med knapparna på kroppen. Enheten behöver inte registreras. Efter anslutning via S / PDIF blir det möjligt att justera ljudkvaliteten via TV: n. Ljudjustering beror på den utrustning som högtalaren är ansluten till. Du kan också justera ljudvolymen.

Om du ansluter en monohögtalare via Bluetooth minskar ljudkvaliteten. Volymen kan ändras med knapparna på själva gadgeten eller fjärrkontrollen från TV: n. Det är värt att notera att för att byta ljudkälla måste du i alla fall gå upp till soundbaren och använda knapparna på den.

Endast equalizern på TV: n kan användas för att korrigera ljudkvaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att ansluta. Om du använder en optisk kabel är själva TV: ns högtalare inte avstängda utan fungerar i synkronisering med monohögtalaren. Användaren kanske inte ens märker detta. Det enda problemet är att en sådan anslutning berövar dig rätten att använda en vanlig fjärrkontroll för att justera volymnivån. Vi måste gå till ljudfältet och göra justeringar med knapparna på fodralet.

Monohögtalaren bör förbättra TV: ns ljudkvalitet. För det mesta låter det grundläggande frekvensområdet. Detta gör att du kan fördjupa dig i vad som händer på skärmen. Om en film har en scen med många ljudeffekter kan du märka avbrott i ljudet av mellanregistret.

Monohögtalaren gör ett utmärkt jobb med att komplettera TV -högtalarna. Det rekommenderas inte att använda den för att lyssna på musik. Ljudet kommer inte att vara av hög kvalitet, frekvensområdena misslyckas … Detta beror på bristen på en separat högtalare för återgivning av låga ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Ljudstänger från Xiaomi är förpackade i täta gula kartonger. Inuti finns en skumkapsel där enheten är dold. Detta säkerställer dess säkerhet under transport. På kartongen kan du se inskriptioner på engelska och kinesiska som beskriver innehållet. Produktens kontur, som är inuti, visas också.

Det är värt att notera att Xiaomi inte anger de tekniska data för monohögtalaren på paketet. I satsen får användare:

  • anslutningskabel med RCA -kontakter;
  • nätadapter - du behöver den för att ansluta till ett amerikanskt uttag;
  • en uppsättning fästelement - skruvar med vilka du kan fixa enheten på väggen;
  • en liten pappersinstruktion, dock på kinesiska.
Bild
Bild
Bild
Bild

De medföljande fästena kan användas för att montera enheten på en vägg nära TV: n. De är utformade för produktens vikt. För större hållfasthet kan längre skruvar användas tillsammans med väggproppar. Vissa användare tror att kitfästdon ser opålitliga ut och kan misslyckas på grund av konstant vibration. Den exakta uppsättningen beror på enhetens modell. Dessutom kan tillverkaren ändra kitets sammansättning då och då. Det är värt att notera att instruktionerna på kinesiska inte ska göra användare upprörda för mycket.

Varje modell av soundbar kan enkelt anslutas och användas utan några speciella inställningar. Du måste bara bestämma om du vill använda en kabel eller Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter man till tv?

Enheten är utrustad med Aux, S / PDIF, linje- och optiska portar. Det finns också en Bluetooth -modul för anslutning, men endast en enhet kan anslutas till den åt gången. Allt detta låter dig använda soundbaren med både nya och gamla TV -apparater .… I det senare fallet kommer bara frånvaron av en kontrollpanel att störa.

För att komma igång behöver du bara ansluta monohögtalaren till TV: n med valfri port eller trådlöst. Därefter måste du sätta i strömkabeln. Slutligen vrider du omkopplaren på bakpanelen till aktivt läge. Inga ytterligare steg krävs för att ansluta eller konfigurera ljudfältet.

Rekommenderad: