Soundbars LG (29 Bilder): Recension Av LG SJ3, SK9Y Och Andra Modeller För TV. Hur Ansluter Jag En Soundbar Med Karaoke? Vilket Fäste Att Välja? Expert- Och Användarrecensioner

Innehållsförteckning:

Soundbars LG (29 Bilder): Recension Av LG SJ3, SK9Y Och Andra Modeller För TV. Hur Ansluter Jag En Soundbar Med Karaoke? Vilket Fäste Att Välja? Expert- Och Användarrecensioner
Soundbars LG (29 Bilder): Recension Av LG SJ3, SK9Y Och Andra Modeller För TV. Hur Ansluter Jag En Soundbar Med Karaoke? Vilket Fäste Att Välja? Expert- Och Användarrecensioner
Anonim

Utbudet av olika akustiska system uppdateras ständigt med nya multifunktionella modeller. Idag är soundbars tillverkade av många välkända märken mycket populära. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på en liknande teknik som släpptes under varumärket LG.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hemmaljudsystem uppdateras ständigt. Kända märken som Samsung, Yamaha eller Sonos slutar aldrig att glädjas åt lanseringen av nya modeller . Om tidigare sådana enheter var enkla och enkla, kan du i dag sälja multifunktionella kopior av hög kvalitet med lång livslängd. Dessa produkter inkluderar moderna soundbars från det välkända LG-märket.

Det är ingen slump att denna teknik har blivit så populär de senaste åren. Många konsumenter väljer det, med tanke på de funktioner som finns i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lära känna dem bättre

  • LG: s toppmoderna ljudfält förbättrar effektivt TV: ns ljudkvalitet.
  • Denna teknik är utformad för att inte bara spela upp ljud utan även videofiler, varav många inte kan startas med en vanlig TV -mottagare.
  • LG soundbars är kända för de enklaste och mest intuitiva kontrollerna. De flesta enheter kan justeras med fjärrkontrollen. Dessutom kan det vara både från själva soundbaren och från TV: n. I vissa fall finns en röstmeny.
  • De flesta LG soundbars är små i storlek. Denna teknik kan lätt passa även under mycket trånga förhållanden. Högtalaren och subwoofern installerad framför TV -skärmen tar praktiskt taget inte ledigt utrymme.
  • LG soundbars har möjlighet att ansluta olika prylar och mobila enheter, samt flashkort och andra acceptabla lagringsenheter.
  • Soundbars av det angivna märket finns i ett brett sortiment. Köpare kan själva välja den optimala modellen vad gäller funktionalitet och kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännetecken för moderna enheter från LG är många tekniker som tillhandahålls av tillverkaren. Och det handlar inte bara om standardlösningar som Blu-ray. TV Sound Sync - Denna teknik krävs för att trådlöst ansluta ljudfält till en TV via Bluetooth . Det kommer att stödjas på alla möjliga ljudfält. Enheter från SK56 och senare är också inbyggda i speciella röstkommandon som är bekanta för många användare - Google Assistant, Chromecast. De flesta modeller har HDMI -utgång.

Ljudstänger, som ofta finns i många hushållsapparater idag, har sina egna svagheter . Den största nackdelen med sådana enheter är att de måste väljas med hänsyn till storleken på TV: n i huset.

Till exempel kommer en alltför långsträckt modell inte att se bra ut på en liten skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller betyg

LG-märket producerar många högkvalitativa och attraktiva ljudfält med många användbara och relevanta alternativ i vår tid. Låt oss avslöja ett litet betyg av de bästa och mest populära modellerna.

NB3730A

Öppnar toppmodellen för vägg- eller takmontering. Virtuellt surroundljud tillhandahålls. Det finns HDMI -utgångar. Setet med enheten innehåller en fjärrkontroll. Produktens subwoofer är trådlös och märkeffekten når 320W . Soundbarns högtalareffekt är 160W. Ljudformat - 2.1.

Bild
Bild

SJ3

Svart soundbar från LG. Den här enhetens totala effekt är 300 watt. Enhetens kropp är tillverkad av höghållfast plast. Enheten stöder WMA-, MP3-, LPCM -format. Paketet innehåller en subwoofer med en effekt på 200 watt. Det är fristående.

Enheten är utrustad med sådana ingångar: AUX, USB, S / PDIF (optisk) . Det finns inga utgångar. Utrustningen kan installeras på väggen. Soundbar är kompatibel med alla fjärrkontroller. Det finns ett nattläge.

Bild
Bild

SK10Y

Snygg soundbar i form av en elegant svart soundbar med en effekt på 350 watt. Modellen utvecklades i samarbete med Meridian Audio. Det finns en fristående 200W subwoofer. Produktens kropp är tillverkad av hållbar plast i kombination med MDF. Bredden på själva panelen är 1440 mm.

Avkodare finns: DTS Digital Surround, Dolby Atmos, DTS, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, Dolby Digital. Det finns HDMI-CEC . Ger 4K-upplösning, Hi-Res Audio-certifiering.

Bild
Bild

3D Soundbar LG BB5520A

Tillverkaren positionerar detta system som en "väggteater". Den angivna modellen är inte bara väggmonterad - den är flerkanalig och skapar surroundljud . Ljudutgångar finns inte i enheten. Modellen åtföljs av en karaoke -funktion med möjlighet att ansluta 2 mikrofoner. Det finns ett USB -gränssnitt, WEB -tjänster (smart -TV).

Modellen kompletteras med en högkvalitativ FM-tuner med stationsminne. Enhetskonfiguration - 4.1.

Bild
Bild

LAS855M

En intressant böjd modell. Standardfärgen på enheten är ljust silver (vid första anblicken kan det tyckas att utrustningen är vit). Den totala effekten är 350 watt. Det finns en equalizer, 2 HDMI-kontakter, Bluetooth och Wi-fi. Enheten är utrustad med en optisk utgång, kontakt 3, 5.

Installation är endast tillgänglig på en plan yta av basen.

Bild
Bild

SK9Y

Att stänga betyget för de bästa LG -soundbarerna är en dyr enhet med en total effekt på 500 watt. Den högkvalitativa modellen kompletteras med 4K-upplösningsteknik. Wi-fi-stöd utförs via en speciell inbyggd modul, det finns inbyggd Bluetooth . Det finns många avkodare tillgängliga.

Modellens kropp är gjord av en kombination av MDF och högkvalitativ plast. Färgen på enhetens främre delar är svart. Setet innehåller en fjärrkontroll. HDMI -enhetens version är 2.1. Det finns en LAN -kontakt.

Bild
Bild

Urvalstips

Moderna soundbars producerade av LG har en mängd olika prestandaegenskaper och funktioner. En sådan teknik måste väljas utifrån ett antal grundparametrar.

  • Kraftnivå . Volymen på ljudet som återges av enheten beror på denna parameter. Det rekommenderas att kontrollera LG -utrustningen du gillar "live". Om detta inte är möjligt måste du fokusera på siffrorna i utrustningens egenskaper, nämligen antalet watt. För stora lokaler från 50 kvm. m, är det vettigt att köpa en soundbar, vars effekt är minst 200 watt. För medelstora rum räcker en modell från 80 till 100 watt. Om du letar efter apparater för ett litet bostadsutrymme, bör du överväga alternativ med en effekt på 20-25 watt.
  • Enhetsfunktion . Tidigare fungerade ljudfält endast för att förbättra TV: ns ljudkvalitet. För närvarande har sådan utrustning blivit mer mångsidig. LG tillverkar en mängd olika enheter med massor av användbara konfigurationer och alternativ. Innan du går till affären rekommenderas det att själv bestämma vilka funktioner du verkligen behöver från en sådan teknisk enhet. Så du sparar dig från att köpa en dyr produkt som har alternativ som du sannolikt aldrig kommer att behöva.
  • Mått . Var uppmärksam på storleken på den valda utrustningen. Som nämnts ovan bör dessa parametrar motsvara TV -skärmens diagonal, särskilt om den kommer att placeras bakom ljudfältet. Om du inte tar hänsyn till dessa egenskaper hos hushållsapparater, kan det i kombination inte se särskilt attraktivt ut.
  • Skick och byggkvalitet . Ta en närmare titt på den teknik du gillar. Byggkvaliteten ska vara blank utan lösa eller lösa delar. Det ska inte finnas repor, flisar eller andra liknande defekter på produktens yta. Kontrollera hur utrustningen slås på, om den fungerar korrekt.
  • En affär . Köp original och högkvalitativa ljudstänger endast i specialaffärer som säljer hushållsapparater. Bara här kan du hitta alla nyheter från tillverkaren du gillar, tillsammans med garantiservice. Du bör inte köpa en soundbar från LG från en tveksam lågprisbutik, där priserna är förvånansvärt låga och frestande.

Vanligtvis, på sådana platser, säljs utrustning som tidigare användes eller reparerades. I händelse av funktionsstörningar eller defekter kan du här inte gå med på att byta soundbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installerar och konfigurerar jag?

Ljudbalkarna kan delas upp efter hur de är anslutna till TV: n. Det finns sådana sorter:

  • aktiva enheter som ger möjlighet att ansluta till TV: n direkt;
  • passiva modeller som endast kan anslutas med en speciell AV -mottagare.

Dessa enheter skiljer sig också åt i typ av redskap. På rea finns det alternativ som hängs på väggen. En speciell konsol säljs med sådana produkter, tack vare vilka alla komponenter i soundbaren sitter ordentligt fast på väggfoten. Det finns också modeller som bara kan placeras på plana ytor. För detta är speciella bord eller bord för TV -apparater lämpliga. Ibland placeras de på takhyllor installerade under själva TV: n. Att sätta upp en sådan teknik beror på den specifika modellen och dess funktioner. Innan du kan anpassa din LG Soundbar måste du läsa bruksanvisningen som alltid ingår i enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Som nämnts ovan beror det specifika på att sätta upp och använda en sådan teknik på dess specifika typ. Men Låt oss ta en titt på några av de regler som är gemensamma för alla ljudfält att följa.

  • Utsätt inte produkten för fukt.
  • Installera inte utrustningen i ett trångt utrymme, till exempel i en garderob.
  • Blockera aldrig ventilationsöppningarna på enheten. Montera den uteslutande i enlighet med tillverkarens instruktioner.
  • Du kan ansluta din enhet till din TV med en optisk kabel. Det är inte sämre i kvalitet än HDMI -kabel och används ofta.
  • Det finns flera sätt att ansluta telefonen till din LG Soundbar. Bluetooth, USB och AUX är alla lämpliga för detta. Du kan också ansluta en speciell kontakt till gadgeten - efter det kommer musiken att visas på soundbaren.
  • De flesta enheter kan startas om genom att hålla på / av -knappen intryckt ett tag.
  • Enheten måste installeras på ett sådant sätt att den sitter säkert och fast, särskilt när det gäller väggmonterade modeller. De kan bara fästas på speciella fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Köpare lämnar positiv feedback på LG soundbars, associerad med följande parametrar:

  • kompakt storlek (noteras av nästan alla köpare);
  • ljud av hög kvalitet;
  • utmärkt byggnad;
  • vacker design (enligt experter kan en sådan teknik passa in i nästan alla interiörer);
  • enkel anslutning;
  • rik funktionalitet;
  • bekväm användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna märkte ägarna av sådana enheter följande:

  • mycket höga kostnader för vissa modeller;
  • LG: s instruktioner är inte helt tydliga för många;
  • ibland finns det inte tillräckligt med kablar i satsen (till exempel HDMI);
  • vissa användare gillar inte ljudkvaliteten på de modeller de har köpt.

Många ägare har inte märkt ett enda minus i LG soundbars.

Rekommenderad: