Soundbar För TV: Hur Man Väljer Och Ansluter En Soundbar, Betyg På De Bästa Modellerna, Monteringsmetoder Och Placeringsregler

Innehållsförteckning:

Video: Soundbar För TV: Hur Man Väljer Och Ansluter En Soundbar, Betyg På De Bästa Modellerna, Monteringsmetoder Och Placeringsregler

Video: Soundbar För TV: Hur Man Väljer Och Ansluter En Soundbar, Betyg På De Bästa Modellerna, Monteringsmetoder Och Placeringsregler
Video: Sound Bar Setup - How To Set Up A Soundbar with HDMI, ARC, Optical 2024, Mars
Soundbar För TV: Hur Man Väljer Och Ansluter En Soundbar, Betyg På De Bästa Modellerna, Monteringsmetoder Och Placeringsregler
Soundbar För TV: Hur Man Väljer Och Ansluter En Soundbar, Betyg På De Bästa Modellerna, Monteringsmetoder Och Placeringsregler
Anonim

Vi är vana vid bekvämligheter, så vi försöker alltid använda olika nya hushållsapparater för vår komfort. Till exempel, om du har en bra TV, men den har ett svagt ljud, börjar du leta efter en väg ut. Som ett resultat löses detta problem enkelt genom att köpa en soundbar, vars existens du kanske bara har fått reda på i en butik som säljer ljudutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En soundbar är en kompakt form av ljudsystem som kan återge tydligare och kraftfullare ljud än högtalarna på en vanlig modern TV eller annan enhet som sänder information och musik till oss. Den tar inte mycket plats, passar perfekt in i alla rumsdesigner och är kompatibel med moderna ljudåtergivande system . Det finns flera högtalare i kroppen, och vissa modeller har till och med inbyggda subwoofers.

Soundbaren kallas också en soundbar, vilket är det "gyllene medelvärdet" mellan ett dyrt surroundljudsystem och lågeffekthögtalarna i hemmatv och radiomottagare, som ofta avger ett tråkigt ljud. Med användning av denna enhet blir ljudet klart och rikt, sprider sig jämnt över hela rummet . Soundbar -kontroll är mycket bekvämt, det utförs med en fjärrkontroll och i vissa dyra modeller även med hjälp av en röst.

Alla modeller stöder anslutning med andra enheter, samt externa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Utbudet av soundbars är ganska varierat

  • De är aktiva och passiva. Aktiva har en direkt anslutning direkt till mottagaren. Passiv fungerar endast via mottagaren.
  • Efter typ av plats är de indelade i konsol, gångjärn och ljudbaser.
  • De flesta modeller har en trådlös anslutning till en TV och annan utrustning. Denna trådlösa metod är mycket bekväm och orsakar inte obehag. Men vissa modeller har också kontakter för en trådbunden anslutning. Tack vare dem är det möjligt att ansluta till Internet och externa medier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna skiljer sig också åt vad gäller ljud och inredning

  • Med inbyggda lågfrekventa högtalare och tvåkanaligt ljud. Soundbars är en enkel ljudförstärkare.
  • Med extern subwoofer. Tack vare det återges ljud med ett distinkt lågfrekvensområde.
  • En ytterligare kanal tillhandahålls för återgivning av höga frekvenser.
  • Hemmabio analog med 5 kanaler. Simulerar ljudet från bakre högtalare genom ljudprojektion. Det finns dyra alternativ, vars konfiguration ger plats för två flyttbara högtalare, fjärr från huvudpanelen.
  • Huvudpanelen är utrustad med 7 högtalare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Budget

Kreativ scenluft - den billigaste modellen som kan förstärka ljud. Paketet innehåller en mikro-USB-kabel och en 3,5 mm-kabel. Högtalaren kan kombineras med ett USB -minne. Minimodellen är gjord i svart och har blanka och matta ytor.

Två högtalare och en passiv radiator skyddas av ett metallgaller. Modellen är dekorerad med märkeslogotypen. Små dimensioner av strukturen (10x70x78 mm) och vikten (900 g) gör att du fritt kan flytta modellen runt lägenheten. Den har ett frekvensområde på 80-20000 Hz. Högtalareffekt 5W med ljudformat 2.0. Märkeffekt 10 watt. Hylla typ av installation, även om den kan installeras under TV: n. Enheten drivs av ett stort 2200mAh Li-ion-batteri. Tack vare det är uppspelning möjlig i 6 timmar. En full laddning av batteriet tar 2,5 timmar. Modellen kan styras från ett avstånd på upp till 10 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanklass

JBL Boost TV Soundbar - den här modellen är färdig i svart tyg. Det finns gummiinlägg på bakväggen. På den övre delen finns kontrollknappar som dupliceras på fjärrkontrollen. Konstruktionen är 55 tum bred. Utrustad med två högtalare. Frekvensområdet sträcker sig från 60 till 20 000 Hz. Det finns en mini-Jack-ingång (3,5 mm), JBL Connect-funktion och Bluetooth. Hyllinstallationstyp. Ljudformat 2.0. Märkeffekt 30 W. Med JBL SoundShift kan du snabbt växla mellan att lyssna på musik på din smartphone och spela på din TV.

Det finns en virtuell ljudteknik i Harman Display Surround -ljudutrymmet. Omedelbar växling mellan JBL SoundShift -källor.

Enheten kan styras med både den medföljande fjärrkontrollen och TV: ns fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Soundbar Yamaha YSP-4300 - en av de dyraste modellerna. Designen är gjord i svart, mäter 1002x86x161 mm och väger nästan 7 kg. Utrustad med 24 högtalare. Setet innehåller en subwoofer med måtten 145x446x371 mm. Modellen är trådlös. Högtalareffekten är imponerande - 194 watt. Märkeffekt 324 W. Funktionen med denna teknik är Intellibeam -systemet, som skapar ett virtuellt surroundljud tack vare ett batteri högtalare och ljudreflektion från väggarna. Ljudet är klart och naturligt, mycket nära nutiden.

Subwoofern är trådlös och kan installeras i valfri position - både vertikalt och horisontellt. Ställning är möjlig med en mikrofon och tar några minuter. Ljud avviker intressant till mitten och sidorna av rummet, så att du kan fördjupa dig i musik eller titta på en film. Skärmmeny på 8 olika språk. Inkluderar ett väggfäste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Soundbars är mycket efterfrågade bland älskare av högkvalitativt ljud, så deras utbud är ganska brett. Det finns några viktiga punkter att tänka på när du väljer modell.

  • Typ av ljudsystem och dess interna utrustning . Ljudåtergivningens kvalitet och styrka beror på dessa faktorer. Mycket beror på modellen. Ljudvolymen och dess styrka beror på den tydliga och beräknade platsen för ett visst antal högtalare. Ljudkvaliteten beror mest på ljudspårets nivå.
  • Kolumnkraft . Det bestäms av volymindikatorn. Ju högre effekt desto bättre och högre blir ljudet. Det mest lämpliga intervallet för en soundbar är mellan 100 och 300 watt.
  • Frekvens . Det beror på ljudens renhet. Om denna siffra är hög blir ljudet mycket tydligare. För en person är det bästa frekvensuppfattningsområdet från 20 till 20 000 Hz.
  • Ibland ingår subwoofers . De är utformade för att återge lågfrekvent ljud. Till exempel explosionsljud, slag och andra lågfrekventa ljud. Sådana alternativ behövs mer av fans av spel och actionfilmer.
  • Kopplingstyp . Kan vara trådlös eller med optisk kabel och HDM -gränssnitt. De stöder ljudformat mer, så ljudet blir av bättre kvalitet.
  • Mått . Allt beror på användarens önskemål och möjligheter. Ju större strukturen är, desto högre är dess kostnad och funktionalitet.

Du kan plocka upp ett litet system, men det ger inte samma prestanda som ett stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras den korrekt?

Du kan placera denna typ av utrustning absolut var som helst i rummet, vilket beror på design och önskemål. Naturligtvis, om du har en trådbunden modell, är det bättre att hänga den på ett fäste nära TV: n så att ledningarna inte blir för iögonfallande. Detta är om TV: n också hänger på väggen. I alla modeller ingår fästet i paketet.

Om din TV står på ett stativ är det bästa alternativet att installera panelen bredvid . Det viktigaste är att soundbar -modellen inte täcker skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag en soundbar?

Den rätta anslutningen beror direkt på vilken typ av soundbar -modell som valts. Det kommer att vara en kabelanslutning via HDMI, trådlös via Bluetooth, analog eller koaxial och optisk ingång.

  • Via HDMI . För att göra detta är det viktigt att kontrollera om modellen stöder teknik för ljudåtergångskanal, som kallas Audio Return Channel (eller helt enkelt HDMI ARC). Det är nödvändigt att ljudsignalen från TV: n matas ut till ljudfältet. För denna metod, efter anslutning, måste du välja en metod för att leverera ljud genom extern akustik, och inte via högtalare. Denna typ av anslutning är bekväm eftersom du kan justera ljudet med TV: ns fjärrkontroll.
  • Om din modell inte har HDMI -kontakter , då är anslutning möjlig via ett ljudgränssnitt. Dessa optiska och koaxiala ingångar är tillgängliga på de flesta modeller. Via gränssnitten kan du ansluta spelkonsolen. Efter anslutning väljer du metod för ljudleverans via de externa akustikutgångarna.
  • Analog kontakt . Detta alternativ övervägs i avsaknad av andra alternativ. Men du bör inte sätta dina förhoppningar på det, eftersom ljudet kommer att vara enkanaligt och av dålig kvalitet. Allt är anslutet till kontakterna på de röda och vita uttagen.
  • Trådlös anslutning endast möjligt med Bluetooth -modell.

Med hjälp av ovanstående metoder är nästan alla modeller av olika prispolicyer anslutna. Signalering är möjlig från TV, surfplatta, telefon och bärbar dator. Den enda svårigheten är i lämplig parning av enheter.

Rekommenderad: