Skiljeväggar I Loftstil (64 Foton): Glidning För Zonindelning Och Interrum Från En Aluminiumprofil, Andra Modeller I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Skiljeväggar I Loftstil (64 Foton): Glidning För Zonindelning Och Interrum Från En Aluminiumprofil, Andra Modeller I Interiören

Video: Skiljeväggar I Loftstil (64 Foton): Glidning För Zonindelning Och Interrum Från En Aluminiumprofil, Andra Modeller I Interiören
Video: кухня мебель, кухня новый сезон, угловые кухни, салон меблів лідер 2024, April
Skiljeväggar I Loftstil (64 Foton): Glidning För Zonindelning Och Interrum Från En Aluminiumprofil, Andra Modeller I Interiören
Skiljeväggar I Loftstil (64 Foton): Glidning För Zonindelning Och Interrum Från En Aluminiumprofil, Andra Modeller I Interiören
Anonim

På 40 -talet av förra seklet dök en stilriktning upp i New York, som kallades loft. Tegel- och betongväggar utan efterbehandling, öppna tekniska kommunikationer, betoning på takbjälkarna blev dess höjdpunkt. Skiljeväggar av härdat glas och metallprofiler ser särskilt imponerande ut i stadsinredningar.

Bild
Bild

Särdrag

Loft-stil skiljeväggar är gjorda av glas och rostbeständig metall. De är utbredda på kaféer och restauranger, kontorscenter, utställningslokaler och rymliga studiolägenheter med öppen planlösning. Under de senaste åren har trenden snabbt vunnit fans, och det är inte förvånande, eftersom fördelarna med en sådan designlösning är uppenbara.

  • Loftpartitioner tar inte mycket plats, har ett enkelt transformationssystem, en enkel öppnings- / stängningsmekanism. Detta gör att du kan göra utrymmet så ergonomiskt som möjligt.
  • Användningen av glas vidgar visuellt rummets gränser. Materialet överför ljus väl, så rummet ser voluminöst ut.
  • Metallen från vilken konstruktionsramen är skapad har en lång driftstid. För tillverkning av en profil används rostbeständigt stål eller aluminium, och toppen är täckt med speciella högkvalitativa färger.
  • För att fylla metallprofilen används glas, på grund av vilket skiljeväggarna ges ytterligare brandmotstånd.
  • Konstruktionerna är enkla att installera och kan fästas på väggar, tak och golv samt balkar.
  • Den färdiga produkten har ett snyggt utseende, vilket betonar det unika med stadsdesignen i rummet.
  • Användningen av skiljeväggar i form av skåp, byråer och hyllor ger också ytterligare funktioner. Denna lösning är effektiv, eftersom modulerna inte bara tjänar som ytterligare betoning, utan också uppfyller uppgifterna för att organisera lagringssystemet.
  • Användningen av modern produktionsteknik låter dig skapa partitioner i olika former och storlekar.
  • Strukturen är baserad på en tunn metallprofil, vilket gör skiljeväggarna lätta och inte belastar utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar

  • Bräcklighet . Trots att termiskt härdat glas används för att skapa partitionen kan det ändå brytas. Det smuler dock i stora bitar, så risken för skada på hushållsmedlemmar är minimal.
  • Glaspartitionen kräver konstant underhåll . Det måste tvättas ofta, för under dagen samlas smuts och dammpartiklar oundvikligen på ytan, och handavtryck kvarstår. Det orörda utseendet förnekar alla fördelar med designlösningen.
  • Glaspartitioner skapar inte en illusion av integritet, och dessutom har de ökad ljudisolering.
  • Glas är kategoriskt oförenliga med högtalare, eftersom detta material reflekterar ljud. Det utsätts för vibrationer, och därför kommer effekten av att använda specialutrustning att negeras.
  • Nackdelarna inkluderar det höga priset på en loftpartition . Mot bakgrund av en lång driftstid verkar dock denna defekt obetydlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom metall- och glasstrukturer kan glasskåp, stora speglar i ramen, hyllor och stoppade möbler också spela rollen som skiljeväggar i loftrummet. Alla ser harmoniskt ut i en industriell stil, vilket gör det mer effektivt och konceptuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Låt oss bo mer detaljerat om de populära typerna av loftpartitioner.

Stationär

Dessa mönster inkluderar ett eller flera glasskivor. De kan vara:

  • en bit - sådana konstruktioner är optimala för installation i badrum i lägenheter, i handelspaviljonger och kontorslokaler;
  • metallprofil skiljeväggar - har blivit utbredd i lokaler för olika ändamål;
  • fönster mellan separata rum - i de flesta fall monteras de i utställningshallar eller bostäder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana glasstrukturer kan variera i design och dimensioner. Metallramen är vanligtvis täckt med bruna eller svarta skyddande föreningar, så att produkterna lätt passar in i alla interiörer.

Stationära partitioner installeras ofta av ägare till studior i öppen planlösning . I detta fall ges företräde åt strukturer gjorda av tunn stålplåt eller annat liknande material. Profilen fästs på golv och tak, vilket ger ljud- och värmeisolering. Metallprofilen är fylld med matt eller tonat glas - detta gör att du kan uppnå intimitet när du tar hygieniska procedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande / flerbladig

Sådana skiljeväggar är gjorda av en mängd olika material: metall, glas, samt trä, faner eller MDF. Dessa mönster är optimala för designen av den mest ergonomiska interiören i studion. De är efterfrågade i utställningslokaler, restauranger och kaféer. Lösningen är populär i kedjebutiker och köpcentra. Utformningen av sådana modeller inkluderar flera glidmekanismer, den kan utföras i form:

  • "Böcker";
  • "Dragspel";
  • persienner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kaskadesystem med toppfjädring har blivit utbredd . Alla glidmekanismer har mobila paneler, tack vare vilka de avgränsade zonerna i rummet snabbt kan kombineras och skapa ett holistiskt utrymme. Sådana lösningar är mycket praktiska på kontor, när enskilda arbetsrum snabbt och enkelt kan omvandlas till ett konferensrum. Glidande skiljeväggar kan också användas i zonindelningen av bostadsutrymmet, om du till exempel behöver separera arbetsområdet från vardagsrummet medan du utför några uppgifter och sedan återställa rummet till sin ursprungliga storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med öppningssystem

Utformningen av sådana skiljeväggar klibbar till golvet och taket; den har rörliga paneler som fungerar som en dörr. De glider, pendlar eller svänger, de ger handtag. Sådana skiljeväggar är gjorda av aluminiumprofiler och härdat glas . De används ofta i organisationen av köpcentrum och kontor; i bostadshus monteras de mindre ofta, främst för att ordna kontor och omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor och skåp

Sådana möbler kan inte bara användas som inre skiljeväggar utan också fungera som en funktionell förvaringsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och beslag

För att installera skiljeväggar i loftet används endast metallprofiler av högsta kvalitet, vars individuella element är anslutna genom svetsning. Glas av en av följande typer används för fyllning.

Flytbas . Tjockleken på en sådan duk är 4-5 mm. Materialet är inte motståndskraftigt mot mekanisk deformation, därför måste ytan täckas med en skyddande polymerfilm för att skydda ytan från sprickbildning. Kan ha en blåaktig eller grönaktig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning av sådana partitioner krävs försiktighet, produkten tål inte ökade belastningar.

Silat glas tillverkad av vanligt glasplåt under uppvärmning upp till +650 grader, följt av skarp kylning. Glasskivan kyls med en kraftig luftstråle som kommer in från båda sidor samtidigt. Fyllningstjocklek - 6-12 mm. Som ett resultat av värmebehandling får materialet ökat motståndskraft mot temperaturchocker och mekanisk hållfasthet, så rummet används vanligtvis i kombination med en aluminiumprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den har en lång livslängd och hög motståndskraft mot mekaniska skador.

Triplex är en snygg konstruktion av två eller tre lager härdade dukar, limmade ihop med en film eller flytande polymersammansättning. Med vilken teknik som helst kommer fästet starkt fram, mellanlagret mellan blocken överstiger inte 1 mm. När du skapar partitioner används triplexer på 6-12 mm. Sådant glas är mycket svårt att bryta eller på annat sätt skada. Den enda "svaga länken" är kanten, varför den skyddas av en stark stålram.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av skiljeväggar i industriell stil kan kombinationer av metall med faner, MDF eller till och med massivt trä också användas.

Design

Skiljeväggar i loftstil måste kompletteras med originalmöbler. Här ser kombinationen av glas med olika typer av ytbehandling av dekorativa föremål harmonisk ut, och de kan tillverkas av alla tillgängliga material (metallprodukter, träskivor, snittprofilrör).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna lösning, i kombination med transparenta partitioner, skapar en mycket stämningsfull design.

Glas ger oändliga möjligheter för dekoration, det kan tillverkas i vilken grad av opacitet som helst, vara transparent, ha valfri färglösning, vare sig det är svart, vitt eller skarlet. Beroende på personliga önskemål kan lokalägarna välja släta och grova ytor. Om du vill kan du alltid applicera din favoritbild på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I den klassiska designen, när man skapar loftpartitioner, används härdat glas med en tjocklek på 3-8 mm. Men om du behöver ökat buller och värmeisolering är det bättre att föredra 10 mm.

Om du vill uppnå 35 dB ljudisolering behöver du dubbelglas med 5 mm paneler installerade med ett 3 mm gap . Denna lösning kommer att vara mycket mer effektiv än ett tjockare glas, eftersom vakuum mellanlager fungerar som en ljudspärr och absorberar ljudvågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Triplex är dyrt, därför är det inte alltid motiverat när man installerar raminteriörpartitioner . Det enda undantaget är fasadstrukturer, vars huvudsakliga uppgift är att hålla värmen och motstå yttre vind- och snöbelastningar.

Bild
Bild

Trådglas vore ett bra alternativ - det här är en budget, och samtidigt ett enkelt basalternativ . Som regel förstärks duken med ett förstärkt nät. Denna lösning låter dig skapa ett hinder för utsikten från närliggande rum och eliminerar helt den obehagliga "akvarieeffekten".

Bild
Bild
Bild
Bild

För bostadslokaler är det bättre att föredra korrugerat glas . Det sprider försiktigt ljus och ger begränsad synlighet, därför skapar det en illusion av integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasets utseende beror till stor del på särdragen i dess tillverkning

  • Matta ytor erhålls genom sandblästring. Trasan rengörs med en riktad stråle av tryckluft och sand. Resultatet är en matt effekt i kombination med en perfekt slät yta.
  • Kemiskt etsat glas är mycket populärt. I detta fall behandlas basen med syra och glaset får en matt nyans.
  • Om du planerar att använda en transparent duk är det bättre att föredra modeller täckta med en polymerfilm.
  • Om fyllningen ska vara helt transparent är optiwhite det bästa alternativet. Under produktionsprocessen utsätts sådant glas för blekning och utesluter därigenom nyanser från tredje part. Sådana mönster överför 100% av ljuset, och detta gäller särskilt i trånga utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Loft-tema partitioner ser harmoniska ut när de dekorerar smala korridorer. De skiljer korridoren från alla andra rum, samtidigt som de behåller den nödvändiga belysningsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av barn kan störa effektivt arbete hemma . För att zonera kontorsytan kan en loftpartition vara en bra lösning. Det kommer att skapa en aura av integritet i rummet, men samtidigt kommer det att lämna tillräckligt med fält för att se allt som händer på andra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trappor med glaspartier installerade på dem ser väldigt snygga ut. De ger interiören ett elegant utseende, samtidigt som de bibehåller grundläggande säkerhetsfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En touch av originalitet kan föras in i vardagsrummet eller sovrummet genom att installera en dekorativ loftpartition . Det kommer effektivt att dela upp utrymmet i funktionella områden, fylla rummet med ljus och klara ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftpartitioner används ofta i kommersiella lokaler, kontor, restauranger och köpcentra.

Rekommenderad: