Hyllor I Loftstil (87 Bilder): Från Rör På Väggen Och Från Trä För TV, Gångjärnshyllor För Blommor Och Böcker, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor I Loftstil (87 Bilder): Från Rör På Väggen Och Från Trä För TV, Gångjärnshyllor För Blommor Och Böcker, Andra Alternativ

Video: Hyllor I Loftstil (87 Bilder): Från Rör På Väggen Och Från Trä För TV, Gångjärnshyllor För Blommor Och Böcker, Andra Alternativ
Video: HOW TO BUILD GARAGE SHELVES/SHELVING DIY- CHEAP, EASY AND FAST (ORGANIZE GARAGE) 2024, April
Hyllor I Loftstil (87 Bilder): Från Rör På Väggen Och Från Trä För TV, Gångjärnshyllor För Blommor Och Böcker, Andra Alternativ
Hyllor I Loftstil (87 Bilder): Från Rör På Väggen Och Från Trä För TV, Gångjärnshyllor För Blommor Och Böcker, Andra Alternativ
Anonim

Loftstilen ger intryck av bedräglig enkelhet och lätt vårdslöshet, men i själva verket verifieras varje detalj under skapandet. Inte bara utvändig dekoration är genomtänkt, utan också möbler, vilket är ett oumbärligt inslag i riktningen.

Det finns olika möbler som krävs för ett loft, men i den här artikeln kommer vi bara att fokusera på hyllorna i den beskrivna stilen . Dessa lätta prylar kommer att vara en utmärkt förvaring för saker som gästerna definitivt kommer att uppmärksamma. Och ägarna själva kommer gärna att titta på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Loftet är ett rymligt vardagsrum utan onödig trängsel och rörigt med föremål. Utrymme och funktionalitet värderas här: allt ska vara praktiskt och vara på sin plats . Denna riktning kom till världen från USA, där fabriker, fabriker och företag stängdes på grund av den ekonomiska krisen under förra seklet. Resten av lokalerna började ordnas av vanliga människor. Men oavsett hur de försökte ge tröst åt produktionslokalerna, var deras ursprungliga syfte fortfarande gissat.

Efter hand tyckte många om denna stil, den blev till och med ganska populär i andra länder i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta på några viktiga funktioner i stilen för att förstå hur möbler kan passa in i den:

  • stilisering för ett obebott utrymme: tegelväggar, gammalt murverk, betong, öppna rör, en vy av kalk som strömmar från taket;
  • enkel layout, ett minimum av innerväggar, närvaron av takbjälkar;
  • skicklig zonindelning av rummet med hjälp av ljus, bardiskar och andra element;
  • en kombination av antik och modernitet (till exempel kan de senaste hushållsapparaterna lysa i ett kök med skåp i retrostil);
  • ett överflöd av konstgjord och naturlig belysning, åldrade ljuskronor kan mycket väl samexistera med ultramoderna strålkastare och sval belysning;
  • ett minimum av tillbehör, men samtidigt måste de motsvara den urbana stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor i loftstil är de enklaste möbelelementen som kan ha olika konfigurationer . Det finns flera typer av regemente, men alla är förenade med en gemensam regel - enkelhet, praktisk, bekvämlighet. Hyllor och ställningar i denna stil ska se gamla ut, som om de har använts i mer än ett år. Glansiga modeller ska kasseras - endast grov minimal bearbetning uppmuntras.

När det gäller färgschemat finns det många alternativ . Enkla omålade trämodeller är alltid lämpliga och kompletterar alla former. Detsamma kan sägas om smidda metallbitar i ett begränsat mörkt område. Men hyllorna kan också färgas - med deras hjälp blir det möjligt att skapa en vacker och effektiv accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syftet med hyllorna på loftet är klart: du kan placera olika tillbehör på dem. Det här är de saker som är välkomna i den beskrivna stilen:

  • fotografier i artificiellt åldrade ramar;
  • vaser och blomkrukor med ovanliga geometriska former;
  • dekorativa ljusstakar;
  • bilskyltar;
  • retro väckarklockor;
  • automater för drycker;
  • för köket åldrade rätter, burkar med kryddor;
  • statyetter av sten och marmor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Om vi pratar om hyllor i loftstil i allmänhet, kan de villkorligt delas in i stängda och öppna alternativ. Dessutom kan hyllorna ha olika former:

  • rektangulärt - klassiska alternativ för väggmontering;
  • hörn - lämplig för små lägenheter, installerade i hörnen;
  • kvadratisk - i form av ett mini -rack, samtidigt som det innehåller flera nischer samtidigt;
  • rund - ganska sällsynt på ett loft, de kräver noggrann eftertanke över fyllningen;
  • design - kan ha absolut vilken form som helst, görs på beställning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Stängda gångjärn är den mest klassiska lösningen, känd för många sedan barndomen. Liknande alternativ hittades ofta i sovjetiska interiörer, där dukar, sängkläder och fat för speciella tillfällen hölls bakom stängda dörrar . Loftstängda hyllor är huvudsakligen bultade på väggen. De anses vara ganska starka och stabila strukturer. Dessutom kan hyllorna kombineras, det vill säga innehålla lådor.

Det ska noteras att hyllor som helt döljer innehållet bakom dörrarna är inte välkomna på loftet . För denna stil är det viktigt att fyllningen är synlig, därför rekommenderas det att göra dörrarna av glas. Glaset kan vara ogenomskinligt eller transparent (båda alternativen är acceptabla). En stor fördel med slutna hyllor är att mindre damm kommer in i dem, så att de inte kräver ofta underhåll. En sådan struktur är dock ganska tung, och flera stängda hyllor kommer att göra interiören rörig, vilket är oacceptabelt för ett loft. Stängda TV -hyllor är vanligtvis golvstående. Dessa är låga strukturer, som kan innehålla lådor.

TV -hyllor är ofta långsträckta eller en del av en möbelvägg. Sådana lösningar är sällsynta på ett loft, men de är inte förbjudna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppen

Väggmonterade öppna hyllor är den perfekta lösningen för alla interiörer i loftstil. De ser ljusa, flytande ut, men samtidigt "äter de inte upp" platsen och visar allt innehåll. Dessa är inte bara praktiska utan också dekorativa möbler. Sådana hyllor är mycket bekväma i köket, där alla föremål måste vara i snabb åtkomst . De behövs också i korridoren så att du kan ordna de saker du behöver för att gå ut, till exempel handskar, nycklar, visitkortshållare, hattar och paraplyer.

Hängande alternativ kan användas i vardagsrummet . De kommer att vara en utmärkt behållare för blommor, böcker och olika souvenirer. Det är intressant att hyllor i loftstil har många konfigurationer: de är flerskiktade, ligger asymmetriskt, består av flera modulblock, som kan ges helt ovanliga former, till exempel spiraler, romber, trianglar. En ovanlig lösning kommer att vara vertikala mini-rack, vars design liknar en stege. Vardagsrum och kök har ofta vinställ med flaskhållare. Liksom slutna underarter kan öppna hyllor också användas för TV -apparater. Men i detta fall måste TV -apparater monteras på fästen som ger dem stabilitet och förhindrar att utrustning faller och går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

I själva verket finns det inte så många material som matchar loftets stil. Låt oss lista de mest populära lösningarna.

Trä och dess analoger

Som med många stilar är trä ofta det föredragna materialet. Och anledningen ligger i den resulterande möbelproduktens spektakulära utseende, dess styrka och hållbarhet. För att inte räkna fel med valet är det nödvändigt att fokusera på värdefulla träslag - ek, bok, hornbalk . I detta fall bör hyllorna i köket bearbetas ytterligare på grund av den höga luftfuktigheten i rummet. Men inte alla har råd med naturliga trähyllor - detta material är ganska dyrt. Du kan till exempel ersätta den med plywood, som ofta är gjord av björk. Plywood är anmärkningsvärt för sin låga kostnad, höga dekorativa effekt och håller i minst 5 år. Det lämpar sig bra för bearbetning och målning.

Ett annat billigt alternativ är fiberboard (MDF) . Detta material är lätt att måla, det är motståndskraftigt mot fukt, flexibelt, kan ta olika former. I många fall väljs hyllor bland spånskivor (spånskivor), som är gjorda av spån och annat träavfall. De resulterande produkterna kommer att vara hållbara, men de bör ändå inte belastas hårt.

Dessutom kräver produkter tillverkade av spånskiva eller MDF regelbundet underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallhyllor kommer säkert att locka gästerna uppmärksamhet, eftersom det här är en ganska ovanlig lösning. Metallmodeller passar organiskt in i loftet, kompletterar det, och de är också otroligt slitstarka, tål mycket vikt och tappar inte sitt utseende med åren . Sådana hyllor måste emellertid regelbundet behandlas med korrosionsskyddande medel, särskilt i fuktiga rum. Och inte alla klarar sin installation på väggen. Men för att lösa problemet kan du alltid vända dig till mästarna för att få hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rör

Gammaldags tenn- och metallrör ser otroligt elegant ut på ett loft. De motsvarar hans koncept, återkallar produktion och framkallar associationer med lokaler utanför bostaden . Rörhyllor är en win-win-idé. De kan helt eller delvis bestå av rör. Modeller som helt och hållet är gjorda av rör kan fungera som ett original blomsterställ. I detta fall tenderar produkten uppåt. Ett originalställ kan också göras av rör, men inget ska läggas på det - låt det vara ett rent dekorativt föremål.

En bekvämare lösning är rör i kombination med trä eller metall . Sådana hyllor är mycket stabila, de ser ovanliga ut och dessutom är de funktionella. Oftast är rörhyllor flerskiktade. Varje nivå är utformad för en specifik typ av tillbehör. Det visar sig intressant när inte bara rör används, utan fragment med ventiler. Denna lösning ger designen en speciell chic.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en hylla måste du komma ihåg att denna möbel nödvändigtvis måste motsvara loftstil. Om detta är ett träd, bör det grovt bearbetas, något åldras . För att avlasta utrymmet kan du plocka upp trämodeller med glasinsatser. Det viktigaste är att inte överbelasta dem. Det rekommenderas att vägra helt glas- eller plastalternativ - de används inte i den beskrivna stilen.

Tänk på produktens färgschema . I de flesta fall har hyllan en "träig" färg, det vill säga den behåller träets naturliga utseende, men ibland är modellerna målade. Målade föremål är lämpliga i köket eller sovrummet.

Metall kan också målas, men dess ursprungliga färg är varmt välkommen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på syftet med hyllan. Om du måste sätta en TV på den behöver du en fäste (för att hänga alternativ) . För böcker kan du välja klassiska hyllor från flera nivåer eller vertikala smala hyllor. Ovanliga former och asymmetrier uppmuntras. Korta hyllor väljs för fotografier och souvenirer.

Om rummet är litet kan du stanna på en stängd hylla . Det kommer att vara möjligt att ta bort onödiga föremål i den och därigenom frigöra utrymme runt. Det finns ett annat alternativ - hyllor med djupa nischer. För att på ett fördelaktigt sätt markera föremålen inuti kan du ge en vacker bakgrundsbelysning. När det gäller ett stort rum finns det inga begränsningar, så välj modeller av valfri design och storlek, golv eller väggmonterad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Du kan placera hyllor i alla rum, allt beror på objektets syfte. I stora vardagsrum är öppna hyllor med standard och ovanliga former välkomna, som kan placeras ovanför TV: n eller bredvid soffan . Du kan placera memorabilia, fotografier, böcker på dem. En uppsättning rektangulära hyllor ser intressant ut. Om det finns en öppen spis kan de hängas över den. Ljusa och luftiga hyllor i glas och trä hittar sin plats ovanför soffan. Hörnmodeller kommer att vara ett bra komplement till blomvaser, krukor, växtkompositioner.

Hörnhyllor ser också bra ut i sovrum . Dessutom kan sådana möbelenheter hängas ovanför sängens huvud, liksom bredvid det. Det är att föredra att betona mjukhet genom att välja modeller med rundade hörn. Om det inte finns några gardiner på fönstren i sovrummet (som bara är välkommen på ett loft), blir hyllorna en vacker ram för öppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köket kan möbler i loftstil användas för rätter och kryddor . På dem kan du lägga lagrade tallrikar, kokkärl, krukor som motsvarar retro -temat. Om vi pratar om modernitet, kommer glasuppsättningar med glasögon, glasögon eller koppar också att vara ganska lämpliga. Det är bekvämt att placera öppna hyllor nära spisen så att du omedelbart har tillgång till det du behöver för matlagning. De hängs runt bordet och som ett tillägg till en möbeluppsättning, organiskt passande i mitten eller på sidorna.

I en korridor eller hall placeras hyllor i loftstil oftast bredvid en spegel . Där fyller de sin direkta funktion: de fungerar som en plats för användbara små saker som inte får glömmas bort när de lämnar huset. I badrum tillverkade i denna riktning är rörhyllor populära. Schampon, duschgeler, handdukar och andra toalettartiklar läggs på dem. Placera produkter bredvid badrummet.

En stängd hylla kan finnas ovanför och runt toaletten. Det är lämpligt att förvara hushållskemikalier, tvättpulver, produkter för personlig hygien i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel i interiören

Hyllor är ett nödvändigt tillägg till loftstil. Liksom andra möbler måste de passa in i designen korrekt. För att förstå hur man gör detta kan du bekanta dig med exempel på loftinteriörer.

Hyllor i metall och trä. Ser bra ut mot en vit tegelvägg

Bild
Bild

En lakonisk produkt i form av en stege. Trevligt ställe för böcker och små tillbehör

Bild
Bild

En hylla med en ovanlig konfiguration, vars centrala element är en liten kruka med en växt

Bild
Bild

Trämodell med en intressant geometrisk form. Lämplig för vardagsrum, arbetsrum, sovrum

Bild
Bild

Hylla med järnelement och tillbehör som matchar loftstil

Bild
Bild

Hög och vacker lösning. Passar perfekt in i sovrummet

Bild
Bild

Massiv och samtidigt luftig produkt med rör

Rekommenderad: