Betong I Loftets Inre: Betongväggar, Venetiansk Gipsbehandling Och Dekorativt Betongspackel

Innehållsförteckning:

Video: Betong I Loftets Inre: Betongväggar, Venetiansk Gipsbehandling Och Dekorativt Betongspackel

Video: Betong I Loftets Inre: Betongväggar, Venetiansk Gipsbehandling Och Dekorativt Betongspackel
Video: Gjuta av händer med alginat - WS och Company 2024, April
Betong I Loftets Inre: Betongväggar, Venetiansk Gipsbehandling Och Dekorativt Betongspackel
Betong I Loftets Inre: Betongväggar, Venetiansk Gipsbehandling Och Dekorativt Betongspackel
Anonim

Under de senaste åren har användningen av betong varit mycket populär inom inredning i loftstil. Det är ett trendigt material som används för väggar, tak, bänkskivor och andra föremål. Användningen av olika skuggningslösningar och speciella tillsatser gör tillämpningsområdet verkligen oändligt. Vi kommer att prata om för- och nackdelar med betongytor när vi dekorerar interiörer i industriell stil i vår recension.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Industriell arkitektur betonas positivt av betongens minimalistiska struktur. Denna inredning är ett slående element i vardagsrummet och skapar en harmonisk TV -bakgrund och autentiska väggdekorationer i vardagsrummet. Betong ser väldigt imponerande ut i köksutrymmet och ersätter kakelplattorna som är tråkiga för alla . Med hjälp av denna fuktresistenta komposition kan du ordna ett snyggt förkläde - det kommer att se harmoniskt ut med bänkskivan i konststenen. Glansigt VVS sticker ut mycket positivt mot bakgrunden av betongbeläggningar. Och sådana egenskaper hos betong som fuktbeständighet och värmebeständighet gör den till en bra lösning för efterbehandling av badrum, duschar och badrum.

Viktig! Betong ser harmoniskt ut med alla större markörer i industriell stil som murverk, metallrör, hängande lampor och andra verktyg som är typiska för denna trend.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När man applicerar betong i loftstil är det inte alls nödvändigt att uppnå beläggningens idealiska jämnhet, så även människor med minimal erfarenhet av konstruktion och dekoration kan klara arbetet. Betongytor kännetecknas av höga parametrar för kemisk och mekanisk resistens, liksom motståndskraft mot fukt, svampar och mögel förekommer inte i betong . Användningen av betong ger rummet ett brutalt minimalistiskt utseende.

Betongbeläggningen har emellertid nackdelar ur teknisk synvinkel. Särskilt, färdiga beläggningar innehåller flis och mineralfyllmedel, därför har de en granulär porös struktur . Som ett alternativ används ofta gips som efterliknar betongens struktur. Detta material i sin färdiga form är dock giftigt, så allt arbete måste utföras med skyddshandskar och helst en respirator. Dessutom torkar de flesta byggnadsblandningarna mycket snabbt, vilket avsevärt minskar den totala tiden för efterbehandling och lämnar inget utrymme för korrigering vid felaktig applicering av kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för väggbehandling

För att dekorera ett rum i loftstil för betong används material av olika typer. Mikrobetong och venetiansk gips är mest efterfrågade.

Mikrobetong är en sammansatt beläggning baserad på cement med tillsats av mineralpigment, hartser och några andra fyllmedel. Det är optimalt för inomhus- och utomhusbruk, vilket ger en helt sömlös yta. Det ger hög vidhäftning till de allra flesta väggmaterial, nämligen:

  • betong;
  • gipsvägg;
  • trä;
  • metall;
  • bricka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mikrobetong kännetecknas av slitstyrka och motståndskraft mot vattenpåverkan, stötbeständighet samt ång- och gastäthet. Detta material är kemiskt inert, det reagerar inte med aggressiva medier och har uttalade halkskyddande egenskaper . Ett miljövänligt och säkert material med uttalade antiseptiska egenskaper. Under installationen finns det praktiskt taget inget skräp; under drift är beläggningen lätt att rengöra. Fördelarna inkluderar också den låga vikten av strukturen. Kompositionen appliceras i ett tunt lager, så att den totala belastningen på strukturen inte ökar.

Microcement har liknande tekniska och operativa parametrar . Den enda skillnaden är frånvaron av polymerer och mineralflis i dess sammansättning. Det kommer i form av mikrofino och aquacement. Det senare kännetecknas av motståndskraft mot vatten, salter och klor, därför är det optimalt för klädning av badrum, duschkabiner och andra rum med hög luftfuktighet.

Microfino bildar en ganska fin konsistens, varför den oftast används för möbler, tak och väggplåster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används dekorativt gips för väggbeklädnad. Det är ett så flexibelt material som gör att du kan utrusta dekorativa detaljer i olika former . Dekorativ gips med effekten av betong har funnit stor tillämpning i utformningen av lokaler för ett loft. Materialets relevans beror på att betong inte alls är det "lättaste" materialet, gips saknar alla dess dekorativa brister, en sådan beläggning ser snygg, modern och modern ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativt kitt för betong ger en mycket hållbar beläggning som praktiskt taget inte kräver särskilt underhåll, en liknande effekt är optimal för stora rymliga lägenheter och studior . Eventuell förorening rengörs snabbt med vatten, en svamp och de billigaste rengöringsmedlen. Venetiansk gips är mångsidig, så att betongeffekten kan skapas inte bara inuti hus, utan också utanför. Med tiden kommer materialet inte att blekna under påverkan av solljus och behålla sin ursprungliga nyans.

Dessutom har betongen i sig inte en jämn nyans och en homogen struktur, därför kommer sprickor, repor och flisar inte att vara särskilt synliga på väggar som är avslutade med dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Många ägare av lokaler som planerar inredning i loftstil undrar om det är värt att använda arkitektonisk betong i inredning som ett självständigt element. Försök att föreställa dig vilket rum som helst inuti ditt bostadshus, alla väggar, golv och tak som helt är gjorda av detta material. Har du presenterat? Vi tror att frågan har försvunnit av sig själv. Därför kombineras betong ofta med andra material och beläggningar. Man bör komma ihåg att inte alla inredningselement i moderna interiörer kan användas tillsammans, samtidigt finns det de som verkar skapas för varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av ytterligare träklädsel hjälper till att dämpa kylan på betongbeläggningen. Om du bestämmer dig för att kombinera dessa material, är det bäst att ta paneler eller prefabricerade naturskivor - dessa material kompletterar varandra harmoniskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tandemet av betong och glas i alla dess manifestationer ser väldigt imponerande ut. Denna lösning lägger till volym i rummet och förstorar dessutom utrymmet visuellt. Det är ingen slump att fönster eller speglar från golv till tak så ofta placeras i loftinteriör nära en betongvägg - en sådan asketisk lösning är optimal för anhängare av en ren form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan tyckas konstigt för många, men grönska i alla dess manifestationer ser väldigt harmonisk ut med betong. Genom att kombinera växter med kallt material kan fantastiska effekter uppnås. Naturlig friskhet gör designen komplett. Sanna älskare av industriell kommer förmodligen att föredra färska blommor, men du kan använda deras konstgjorda imitation.

Rekommenderad: