Målningar I Stil Med Provence (61 Bilder): Affischer Och Oljemålningar Med Lavendel, Klockmålningar För Interiören Och Modulära, Landskap Med En Cykel Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Målningar I Stil Med Provence (61 Bilder): Affischer Och Oljemålningar Med Lavendel, Klockmålningar För Interiören Och Modulära, Landskap Med En Cykel Och Andra Alternativ

Video: Målningar I Stil Med Provence (61 Bilder): Affischer Och Oljemålningar Med Lavendel, Klockmålningar För Interiören Och Modulära, Landskap Med En Cykel Och Andra Alternativ
Video: Most Important points when wheat pasting 2024, April
Målningar I Stil Med Provence (61 Bilder): Affischer Och Oljemålningar Med Lavendel, Klockmålningar För Interiören Och Modulära, Landskap Med En Cykel Och Andra Alternativ
Målningar I Stil Med Provence (61 Bilder): Affischer Och Oljemålningar Med Lavendel, Klockmålningar För Interiören Och Modulära, Landskap Med En Cykel Och Andra Alternativ
Anonim

Varje interiör, kompletterad med målningar, förändras radikalt. Duken ger mys i huset, gör designen mer mångsidig och logiskt slutför den. Det är dock mycket viktigt att välja rätt målning så att den matchar interiörens stil. I denna artikel kommer vi att prata om inredning med målningar i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Provence förkroppsligar ömhet och luftighet . Interiörer designade i denna stil andas lugn och ro. Denna trend uppstod för flera århundraden sedan i Frankrike. Detta land är känt för sin livliga energi, kärlek till bullret från semestern, underhållning, men huset där är värderat framför allt annat. Och han ska vara lugn och bekväm.

Bild
Bild

Provence kan kallas en rustik stil . Regionen med samma namn, som gav destinationen sitt namn, är ett populärt turistmål. Och det finns skäl för detta: syrliga och lätta viner, stora lavendelfält, havet. Här kan du koppla av i kropp och själ, sätta ordning på dina tankar, ställa in dig på en romantisk stämning. Det är därför Provence -interiörer inkluderar lila, blå och pastellfärger, växtmotiv, bilder av landsbygden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Målningar i provencalsk stil förkroppsligar komfort och lugn … Om du tittar på dem kan du föreställa dig dig själv någonstans på ett fält, på en vingård eller en blomsteräng. Alla bilder kännetecknas av tydligheten i detaljer, enkelhet och nåd. Konstnärens uppgift är att förmedla känslor, och inte att skapa ett verk som möter alla kanoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyngdpunkten ligger på naturliga motiv: solljus, vilda djur, vatten och himmel, fält och växter. Ganska ofta kan du se inslag i vardagen på sådana dukar.

Översikt av arter

Dukar i Provence -stil kan ha ett annat utseende . Naturligtvis är de mest populära oljemålningar. Sådana lösningar skrivs med lätta, abrupta och omfattande drag, och det är bättre att beundra dem på avstånd.

Bild
Bild

Bilder på tavlorna ser inte mindre original ut: det här är vackra träpaneler som motsvarar Provences stil, som föredrar naturlighet i allt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilden appliceras på brädorna genom utskrift . Tryckfärger är helt ofarliga, motståndskraftiga mot solljus. Dessutom kan sådana målningar vara av olika storlekar: från mycket små till stora, flera meter långa.

Franska Provence befann sig i modulära chica dukar . Det här är flera målningar samtidigt med en gemensam intrig. De hängs ihop och lämnar ett litet avstånd mellan varje. Modulära målningar är desamma antingen i bredd eller höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast innehåller en uppsättning från 3 till 7 målningar, men det finns andra alternativ . I regel har sådana dukar ingen ram alls. Och det är också värt att notera de modulära klockmålningarna, där det finns en klocka på en av målningarna. Men sådana variationer behöver inte vara modulära, det finns också de vanliga enkellösningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som är trötta på målningar i ordets direkta bemärkelse kan du erbjuda att förvärva affischer … De är mycket förtjusta i unga människor, tonåringar, liksom de som föredrar modernitet framför gamla traditioner. Affischer tryckta på tjockt papper kommer att dekorera rummet lika bra … Dessutom kommer de inte att blekna som oljeprodukter. Ett annat plus är det lägre priset jämfört med dukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att gå förbi genom att beskriva varianterna av dukar i Provence-stil fresker … Dessa tredimensionella, levande bilder kan omedelbart förändra interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Freskerna produceras färdiga och kan enkelt appliceras hemma på egen hand. Fototapeter kan betraktas som deras analoga.

Färger och tomt

Färgschemat i stil med Provence har en viss ram. Dessa är sådana färger som:

Vit

Bild
Bild

pastell och naken

Bild
Bild

lila och lila

Bild
Bild

ljusgul

Bild
Bild

rosa pulver

Bild
Bild

ljusgrön

Bild
Bild

blå

Bild
Bild

När det gäller tomterna är de ganska olika. I allmänhet är de beroende av rummet där målningen ska placeras.

I köket bör du välja dukar som kan framkalla aptit .… Det kan vara bilder på mogna äpplen, päron, hallon, franska croissanter, bullar, druvor. Dukar med vin, te och kaffe uppsättningar är mycket efterfrågade. Alla stilleben i provencalsk stil kommer att vara lämpliga. Ett annat alternativ är landsbygdsdjur och fåglar: höns, kor som betar på ängen. Alla nyanser måste vara dämpade, diskreta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder i vardagsrummet kan skildra ett havslandskap, djur, dukar med fåglar är populära . Ett intressant beslut skulle vara att köpa en tavla som visar en fransk stad, till exempel ganska ofta kan du hitta teckningar av Paris i bruna toner. Stadsmotiv i tysta städer är också intressanta: cyklar med korgar av blommor, slingrande gator, tysta kaféer med attraktiva skyltar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder i sovrummet visar oftast oändliga lavendelfält .… Lavendel är ett "visitkort" i Provence, så dukar med det kommer alltid att vara ett vinn-vinn-alternativ. Tillsammans med lavendel används ofta bilder av rosor, men inte röda, men dämpade beige, pulverformiga. Bilder med rosor kommer att dekorera sovrummet för en ung flicka, ett gift par. I många fall avbildas blommor i gamla vaser, kannor spruckna då och då.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande populära berättelser kan särskiljas:

solrosor

Bild
Bild
Bild
Bild

bilder av vardagliga landsbygdsliv och rum

Bild
Bild

fjärilar

Bild
Bild
Bild
Bild

dämpade och tråkiga landskap relaterade till årstiderna

Bild
Bild

Urvalstips

Eftersom Provence är en ganska igenkännlig stil, kommer det att vara svårt att göra ett misstag när du väljer en målning.

Bild
Bild

Det finns dock några användbara rekommendationer att göra

  1. Var uppmärksam på dukens storlek. Det är viktigt att det passar rummets storlek. Om taket är lågt bör en vertikal målning väljas.
  2. Se till att färgschemat resonerar med interiören. Om det finns mycket lila i utformningen av rummet, plocka upp en duk med uttalade lila bilder.
  3. Handlingen i bilden väljs beroende på rummet. Till exempel kommer en bild med kycklingar och tuppar att se ganska konstig ut i sovrummet, även om det är en exemplarisk bild i Provence -stil.
  4. Formerna på dukarna kan vara olika: cirkel, oval, fyrkantig, rektangel. Var och en av dem har sina egna egenskaper, men experter rekommenderar att du köper minst en rund eller oval modell. De är mjuka, har släta linjer, utjämnar eventuella inre brister.
  5. Var noga med att ta hand om inramningen av dukarna. I Provence är vita, artificiellt åldrade ramar välkomna. Sådana lösningar låter dig markera bilden, låter den inte förbli osynlig. Undantag här kommer att vara modulära dukar eller klockmålningar.
Bild
Bild

Boende alternativ

För att en tavla verkligen ska förvandla interiören måste den hängas på rätt plats. Detta gäller absolut alla rum i bostaden.

På köket

Det är viktigt att placera målningar i Provence-stil i områden som är väl upplysta, men som inte kommer att vara i direkt solljus. Om köket ligger på norra sidan bör du hämta bilder med stora element . Ett annat alternativ för att lösa problemet kan vara bakgrundsbelysning … Duken bör placeras så att de tydligt kan ses, till exempel hängda nära kylskåpet ovanför bordet. Klockmålningar hängs ofta över köksluckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men dukarna ska inte placeras över spisen eller bredvid diskbänken, eftersom de kan drabbas av de destruktiva effekterna av fukt och värme.

I vardagsrummet

Duken i vardagsrummet rekommenderas att placeras i ögonhöjd. Detta är vanligtvis mitten av väggen, och oftast ligger väggen bakom soffan. Bilder ska inte placeras lågt - avståndet mellan golvlisten och produkten måste vara minst 60 cm. Om du absolut vill hänga bilden lågt är det bättre att bara placera den på golvet. Detta gäller särskilt för stora målningar.

Om det finns flera målningar kan de effektivt ordnas på ett asymmetriskt sätt .… Det ser ut så här: de största dukarna ligger i väggens centrala område och mindre målningar omger dem. Ett annat intressant alternativ är målningar på smala horisontella hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om taket är för högt kan de sänkas visuellt genom att hänga dukarna över dörren.

I sovrummet

I det här rummet är målningar oftast hängde vid sängens huvud … En stor eller flera små modeller kan placeras. Det finns en annan lösning: att placera dukar i toalettbordsområdet . Produkter av runda och ovala former, små i storlek, kommer att se fördelaktiga ut här. Om det inte finns något fönster på väggen mittemot sängen kan bilden hängas där också .… Men det ska man komma ihåg produkten måste vara väl upplyst , först då kommer den att kunna fungera som en ljus accent som lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

I hallen kan bilden placeras mittemot ytterdörren eller ovanför byrån. Det är viktigt att dukarna inte är stora . Ett annat alternativ är mitt emot spegeln , men bara en, annars minskar rummet visuellt. Men på spegelns sidor kan du redan placera två modeller samtidigt. Såväl som bilder i korridoren hängs över dörren : Som med vardagsrummet gör denna lösning det möjligt att sänka taket visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Några intressanta exempel på mönster med målningar i Provence -stil

Frukt- och grönsaksmotiv - den bästa lösningen för kök i provensalsk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dukar med liknande tema i artificiellt åldrade ramar .

Bild
Bild
Bild
Bild

Mysigt sovrum med ett asymmetriskt arrangemang av dukar .

Bild
Bild
Bild
Bild

Målningar, föreställande lavendel , eko perfekt de blå möblerna.

Bild
Bild

Klassiskt sovrum i Provence -stil med romantiska motiv .

Rekommenderad: