Lågtvättmaskiner: Låga Tvättmaskiner Under Handfatet Med En Höjd Av 60-70 Cm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Lågtvättmaskiner: Låga Tvättmaskiner Under Handfatet Med En Höjd Av 60-70 Cm Och Andra Storlekar

Video: Lågtvättmaskiner: Låga Tvättmaskiner Under Handfatet Med En Höjd Av 60-70 Cm Och Andra Storlekar
Video: Electrolux WD42A96160 Tvätt-torkmaskin 2024, April
Lågtvättmaskiner: Låga Tvättmaskiner Under Handfatet Med En Höjd Av 60-70 Cm Och Andra Storlekar
Lågtvättmaskiner: Låga Tvättmaskiner Under Handfatet Med En Höjd Av 60-70 Cm Och Andra Storlekar
Anonim

Att tala om tvättmaskinernas storlek påverkar vanligtvis bara deras bredd och djup. Men höjd är också en viktig parameter. Efter att ha behandlat egenskaperna hos lågtvättmaskiner och utvärderat de bästa modellerna av sådan utrustning blir det mycket lättare att göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En av fördelarna med lågtvättmaskiner är uppenbar och är redan kopplad till deras storlek - det är lätt att placera sådan utrustning under någon hylla eller skåp. Och installationen under handfatet i badrummet kommer att förenklas kraftigt. Det är därför sådana exemplar lockar uppmärksamhet hos människor som försöker spara bostadsyta i huset . När det gäller utförande är de vanligtvis inte sämre än modeller i full storlek. Självklart om du väljer rätt bil och tar hänsyn till alla grundläggande finesser.

En låg tvättmaskin produceras nästan alltid med ett”automatiskt” system . Inte konstigt: det skulle vara opraktiskt att göra mekanisk styrning i en så liten enhet. Experter påpekar att det inte finns några toppbelastningsmodeller bland lågtvättsenheterna. Detta beror naturligtvis på det främsta motivet som köparna eftersträvar - att frigöra det vertikala planet.

Nästan alla specialtillverkade modeller passar inte bara perfekt under diskbänken, utan stör inte heller de dagliga hygienprocedurerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är dock värt att notera ett antal negativa aspekter av lågmaskintvättmaskiner. Den viktigaste nackdelen är den lilla trumman. För en barnfamilj är en sådan enhet knappast lämplig . Installation under diskbänken är endast möjlig när du använder en speciell sifon, vilket är ganska dyrt. Och själva diskbänken måste göras i form av en "näckros".

Därför är det osannolikt att älskare av andra typer av VVS kommer att kunna använda en låg tvättmaskin. Det finns också rent praktiska svagheter. Så, det är svårt att hitta en modell med ett bra snurr i den lilla klassen.

Ingenjörer och vanliga konsumenter är överens om att sådan utrustning är mindre pålitlig och inte håller lika länge som prover i full storlek. Men kostnaden är högre än för traditionella versioner med en stor trumma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns en slags oskriven standard för konventionella tvättmaskiner - 60 x 60 x 85 cm . Det sista numret anger produktens höjd. Men tillverkarna är naturligtvis inte skyldiga att strikt följa dessa villkorliga begränsningar. Du hittar modifieringar vars djup sträcker sig från 0,37 till 0,55 m. I kategorin automatiska tvättmaskiner är höjden på 0,6 m redan det lägsta möjliga värdet.

Ibland finns ännu lägre modeller. Men de tillhör alla halvautomatiska eller aktivatorklassen. Den största av de små tvättmaskinerna är 70 cm hög. Även om det ibland är svårt att visuellt skilja skillnaden med modeller i full storlek från 80 cm och högre, sparar denna teknik fortfarande mycket ledigt utrymme. Minsta möjliga djup är 0,29 m och minsta bredd är 0,46 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Electrolux EWC 1350

En tvättmaskin av hög kvalitet tillverkas i Polen. Tillverkaren hävdar att hans produkt kommer att kunna lösa upp tvättmedlet helt i vatten (givetvis den föreskrivna dosen). Designerna tog hand om om den perfekta avvägningen av tvätten, vilket gör att du kan uppnå ett tyst snurr . Maximal belastning på Electrolux EWC 1350 är bara 3 kg. Hon kommer att vrida ut denna tvätt med en hastighet på upp till 1300 rpm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra parametrar är följande:

  • energiförbrukning för en arbetscykel - 0,57 kW;
  • vattenförbrukning per cykel - 39 l;
  • ljudvolym under tvätt och centrifugering - 53 respektive 74 dB;
  • indikering av tvättsteg på displayen;
  • imitation av handtvättning av ull;
  • möjligheten att skjuta upp starten i 3-6 timmar;
  • strömförbrukning per timme - 1, 6 kW;
  • nettovikt - 52,3 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi FCS 1020 C

Denna kompakta tvättmaskin rymmer också upp till 3 kg tvätt. Hon kommer att vrida ut den med en maxhastighet på 1000 varv per minut. Men som praktiken visar är detta tillräckligt. Under tvätten kommer ljudvolymen att vara 53 dB, och under centrifugeringsprocessen - 70 dB. Både elektroniska och mekaniska kontroller tillhandahålls.

Användarna kommer definitivt att vara nöjda med:

  • tvättläge i kallt vatten;
  • ytterligare sköljning av linne;
  • trumma i rostfritt stål;
  • förmågan att självständigt bestämma graden av belastning;
  • möjligheten att ändra centrifugeringshastigheten efter användarens gottfinnande;
  • 15 program noggrant utvalda av ingenjörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurosoba 600

Siffran "600" i modellnamnet anger den högsta möjliga centrifugeringshastigheten . Samtidigt, för känsliga tyger, kan du ställa in regulatorn på 500 varv / min. Displayen används inte i den här modellen. En programmerare tillhandahålls för att styra tvättens gång . I tillverkarens officiella beskrivning nämns att en sådan tvättmaskin är perfekt för användning i landet.

Den schweiziska designens lastvolym är större än för många andra modifieringar - 3,5 kg. Det anges att det kan fungera i upp till 15 år. Enhetens dimensioner är 0, 68x0, 46x0, 46 m.

Både luckan och trumman är gjorda av rostfritt stål. Maskinen kan automatiskt väga tvätten och bestämma den nödvändiga vattenförbrukningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på sådana användbara alternativ och egenskaper som:

  • undertryckande av överskott av skum;
  • obalansspårning;
  • delvis skydd mot vattenläckage;
  • liten vikt (36 kg);
  • låg strömförbrukning (1,35 kW).
Bild
Bild

Eurosoba 1000 svart och vitt

Denna modell har högre prestanda. Hon kommer att kunna tvätta upp till 4 kg tvätt i taget (när det gäller torrvikt). Designerna har sett till att tvättmaskinen fungerar effektivt och säkert med alla typer av tyger. Läget "Biofas" tillhandahålls, vilket perfekt klarar blod, oljiga och andra organiska fläckar . Produktens egenvikt når 50 kg.

Enheten styrs på ett rent mekaniskt sätt. De svartvita färgerna som tas ut i modellnamnet återspeglar fullt ut enhetens utseende. Naturligtvis tillhandahålls skumdämpning och automatisk vägning. Värt att notera också:

  • överströmningsskydd;
  • delvis skydd mot vattenläckage;
  • automatisk reglering av vattenflödet in i tanken;
  • miljövänligt läge (sparar minst 20% pulver).
Bild
Bild
Bild
Bild

Candy Aqua 114D2

Denna maskin fungerar lika bra som produkter i full storlek under samma märke, som är konstruerade för 5 kg. Du kan lägga upp till 4 kg tvätt inuti. Tvättens start kan vid behov skjutas upp till 24 timmar. Den elektriska borstmotorn ger snurrning med en hastighet upp till 1100 varv / min. Strömförbrukningen per timme är 0,705 kW.

Under tvätten kommer ljudvolymen att vara 56 dB, men under centrifugering stiger den till 80 dB. Det finns 17 olika program. Trumman är tillverkad av rostfritt stål. Nettovikt - 47 kg. Hela ytan på produkten är vitmålad. Viktigt: som standard är detta inte en inbyggd, utan en fristående modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsfunktioner

När man väljer en tvättmaskin under bänkskivan kan man inte bara begränsa sig till övervägandet "att passa". Det är ingen mening att köpa en enhet som inte är tillräckligt kraftfull . I detta fall bör även en så vardaglig (och ofta förbises) parameter som längden på slangar och nätverkskablar beaktas. Det är absolut omöjligt att förlänga dem, endast direkt anslutning till vattenförsörjning, avlopp och strömförsörjning är tillåten. Därför är det nödvändigt att kontrollera hur bilen passar in på en specifik plats i huset.

Ett avtagbart topplock är välkommet. Genom att ta bort det blir det möjligt att spara 0,02 - 0,03 m i höjd. Det verkar som att detta inte är mycket - i själva verket gör en sådan förändring att du kan passa tekniken under bänkskivan så elegant som möjligt. Det är lämpligt att omedelbart välja mellan mekanisk och elektronisk styrning.

Vid utvärderingen av enhetens storlek bör man inte glömma slangar, utskjutande luckor, utgående lådor för pulver, som läggs till standardmåtten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Det är lämpligt att ansluta tvättmaskiner till uttag med en 3-trådad koppartråd. Förstklassig isolering är också mycket viktigt . Experter rekommenderar att du installerar jordfelsbrytare och spänningsstabilisatorer. Dockning av aluminium- och koppartrådar bör undvikas på alla möjliga sätt . Oavsett den specifika installationsplatsen måste maskinen placeras strikt horisontellt; det är till och med värt att kontrollera sin position på byggnadsnivå.

Det är bättre att ansluta avloppet till avloppssifonen inte direkt, utan genom en extra sifon. Detta hjälper till att undvika främmande lukt. Ventilen måste placeras så att det är möjligt att koppla bort maskinen från elnätet utan att störa vattentillförseln i andra delar av huset. För att skydda tvättutrustning mot smuts och kalk, kan du installera ett filter vid inloppet. En annan förutsättning är beaktande av designfunktioner; även om maskinen är täckt med en trälåda måste lådan matcha den omgivande insidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera: transportbultarna måste i alla fall tas bort. Redan de första starterna, om dessa bultar inte tas bort, kan skada maskinen . Anslutning till vattenförsörjningen via en flexibel slang är bättre än ett styvt rör eftersom det är mer vibrationsbeständigt. Det enklaste sättet att tömma avloppsvattnet är genom en sifon som ligger direkt under diskbänken. Utloppet där tvättmaskinen är påslagen måste vara 0,3 m ovanför sockeln. dess läge är också mycket viktigt, vilket utesluter inträngande av stänk och droppar.

Rekommenderad: