Små Tvättmaskiner: Kompakta Modeller För Centrifugering. Vad är Den Minsta Automatbilen? Storlekar På Bärbara Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Små Tvättmaskiner: Kompakta Modeller För Centrifugering. Vad är Den Minsta Automatbilen? Storlekar På Bärbara Alternativ

Video: Små Tvättmaskiner: Kompakta Modeller För Centrifugering. Vad är Den Minsta Automatbilen? Storlekar På Bärbara Alternativ
Video: Mini portable washing machine review 2024, April
Små Tvättmaskiner: Kompakta Modeller För Centrifugering. Vad är Den Minsta Automatbilen? Storlekar På Bärbara Alternativ
Små Tvättmaskiner: Kompakta Modeller För Centrifugering. Vad är Den Minsta Automatbilen? Storlekar På Bärbara Alternativ
Anonim

Tvättmaskiner har länge blivit bekanta hjälpare för hemmafruar och ersätter mödosam handtvätt. Men bristen på plats i små lägenheter tillåter ofta inte installation av standard volymetriska modeller. Vägen ur denna situation är att installera en liten tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

För- och nackdelar med små tvättmaskiner

Den lilla modellen har vissa fördelar

  • Först och främst är det möjligheten att installera i trånga utrymmen, spara och frigöra användbart utrymme , eftersom mini -enheten har små dimensioner: höjd - från 67 till 70 cm, djup - 30-45 cm, bredd - från 47 till 60 cm.
  • Lönsamhet en liten apparat består av mindre vatten- och energiförbrukning, vilket beror på en mindre tvätt - upp till 5 kg.
  • Närvaron av samma funktionella program , som med vanliga modeller.
  • Kompakta mått tillåter installation av maskinen under bänkskivan eller diskbänken eller inbyggd i andra möbler .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar bör dock också noteras

  • Eftersom alla arbetskomponenter och element i enheten är placerade kompakt, är deras slitage kan komma snabbare .
  • Liten storlek tillåt inte att utrusta enheten med standardmotvikter , vilket påverkar motståndet mot vibrationer negativt.
  • Liten trumvolym maskinen tillåter inte att stora föremål som filtar och filtar tvättas.
  • Några begränsat utbud av modeller .

Vissa tillverkare av kända varumärken för tvättmaskiner tillverkar bara 1-2 minimodeller och dessutom till en uppblåst kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Kompakta tvättmaskiner kan klassificeras enligt många kriterier. Deras sorter bestäms av sådana parametrar.

Enligt arbetsprincipen

Enhetsprincipen och tvättmetoden är viktiga. Enligt dessa indikatorer utmärks sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aktivator

Aktivatormodellerna är utrustade med en konformad avlastningsskiva med blad - aktivator … Under tvätten roterar, roterar och flyttar aktivatorn tvättaren. Således avlägsnas smuts från saker.

Dessa maskiner består av en tank, en elmotor, en aktivator, ett lock på kroppens övre yta. I kroppens nedre del finns ett hål för dränering av avloppsvatten.

Activator -modeller kännetecknas av sin hållbarhet, användarvänlighet och ekonomi, en tillräckligt hög tvättkvalitet och en låg nivå av vibrationer och buller . Sådana enheter kräver dock mänskligt deltagande i tvättprocessen och utför vissa åtgärder för manuell påfyllning av varmt vatten, sköljning, centrifugering av tvätten och tömning av smutsigt vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumma

Maskiner av trumtyp utför tvätt genom att rotera själva laddningstrumman. Trumman är en cylinder med perforerade väggar och en rund öppning för att ladda tvätt. På dess inre yta finns speciella revben som underlättar förflyttning av saker.

Trummodeller är i princip automatiska maskiner som fungerar i ett givet automatiskt läge

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvautomatisk

Halvautomatiska maskiner är oftast aktivatormaskiner. De har 2 fack: ett för tvätt, och det andra är en centrifug för centrifugering av tvättad tvätt. Halvautomatisk kräver inte en stationär installation och anslutning till vattenförsörjningen, men de behöver mänskligt deltagande i tvättprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Automatiska maskiner

Maskinerna har fullt programmerad kontroll över tvättprocessen: de bestämmer själva mängden tvättpulver per volym laddade föremål, värmer vattnet till önskad temperatur och bestämmer centrifugeringshastigheten. Varuautomater förbrukar inte bara rationellt el och vatten, utan utmärker sig också genom känslig tvätt av produkter och sparar konsumentens tid eftersom alla åtgärder utförs oberoende.

Automatiska modeller består av följande strukturelement: en kaross, en tank och en trumma, ett system för fyllning av färskvatten, ett dräneringssystem, en styrenhet, sensorer, en motor och en värmare.

Efter tvätt enligt det inställda programmet tömmer maskinen ut vattnet och startar sköljcykeln. Det kan utföras upprepade gånger i enlighet med det förinställda läget. Därefter dräneras vattnet igen och centrifugeringsprocessen börjar. Efter att alla operationer har utförts avslutar maskinen programmet.

Bild
Bild

Till storlek

Kompakta maskiner varierar i storlek och är indelade i kompakta, smala och supersmarta. Den kompakta modellen har följande dimensioner: djupet överstiger inte 45 cm, bredd - inom 47-60 cm, höjd - upp till 70 cm. Tvättvolym varierar från 3,5 till 4,5 kg.

För smala enheter varierar djupet från 39 till 49 cm, för supersmala motsvarar det 33-38 cm. Bredden och höjden på dessa maskinvarianter är standard. Det grundare djupet påverkar inte mängden föremål som laddas: upp till 4,5 kg kan också placeras i trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konstruktionstyp

Konstruktionstypen avgör denna typ av minimodeller.

Frontlastning

Frontlastningsmaskiner har en dörr på framsidan av karossen. Särskilda packningar säkerställer att förslutningen är tät. Den stängda dörren är fixerad med ett lås med en speciell design som kan blockera den under tvätt. Dörrens öppningsvinkel kan ställas in från 90 till 180 grader.

Maskiner av denna typ har större mångsidighet . Skåpets ovansida kan användas som bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppladdning

För topplastade modeller finns dörren på skåpets övre yta. Detta sparar utrymme på enhetens framsida . Vanligtvis har sådana modeller en något mindre tankvolym och färre funktioner jämfört med frontmonterade apparater, men de låter dig ta ut eller lägga till tvätt utan att avbryta tvättprocessen.

Vertikala modeller mindre sannolikt att läcka och är mer ekonomiska vid reparation . Deras design ger inte plats för element som gummitätningar, som ofta deformeras och som behöver bytas ut. Det finns inte heller några glasfönster som kan spricka eller gå sönder . Sådana reparationer kommer att kräva betydande ekonomiska kostnader.

Öppningen för att ladda linne är dock något mindre än de främre, vilket inte tillåter tvätt av skrymmande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter funktion

När det gäller funktionalitet skiljer sig kompakta maskiner inte mycket från standardalternativ. Mini -automater kan ha många alternativ.

  • Med sköljning och centrifugering . Tvättmaskiner har 4 centrifugeringsklasser: högsta A (det saknas i kompakta maskiner), B och C - dessa klasser finns ofta hos "spädbarn", och den vanligaste minimiklassen är D.
  • Med och utan torkning … De kompakta modellerna har vanligtvis inget torkalternativ. Det finns dock standardenheter som, även om de inte kan hänföras till minimodeller, har reducerade dimensioner med en kompakt kaross. En sådan kombinerad modell är praktisk genom att den i slutet av processen producerar torr tvätt som inte behöver torkas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardprogrammet innehåller bomull, ull, finvård, blandad tvätt, intensiv, snabb och förtvätt .… Programmet kan innehålla ytterligare alternativ - tvätta barn- och sportkläder, ta bort organisk smuts, ta bort djurhår, supersköljning och annat.

Dyra enheter kan ha en fjärrkontroll och vara utrustade med en display som låter dig styra tvättprocessen, eftersom skärmen visar information om det valda läget, visar temperatur, cykeltid och centrifugeringshastighet.

Bild
Bild

Förutom de typer av små tvättmaskiner som beskrivs ovan finns det också en bärbar minimodell. Dimensionerna på bärbara maskiner kan variera inom följande gränser: höjd från 44 till 56 cm, bredd - från 35 till 37 cm, höjd - 36-37 cm, och volymen av laddat linne är 1-2, 2 kg.

Till exempel ger fotmodellen en snabb (5 minuter) tvätt av kläder. Dessa maskiner överstiger inte en normal hink i storlek och kan enkelt transporteras i en bil. Den bärbara modellen kräver inte el för att fungera eftersom den drivs av en fotenhet.

Bärbara bilar kan användas på resor, i landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det är omöjligt att avgöra vilken av de små tvättmaskinerna som är bäst, eftersom varje modell har sina egna fördelar och nackdelar. Konsumenternas efterfrågan visar dock att toppen innehåller vissa tillverkare och deras modeller.

De mest populära är maskiner från märken Candy, LG, Electrolux, Samsung, Ariston . Sådana produkter har bevisat sig väl och är betrodda av konsumenterna. miniautomater med snurr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Candy Aqua 2d 1040 07

De främsta fördelarna med modellen är tillförlitlighet och kompakthet. Enhetsmått: 69 cm - höjd, 51 cm - bredd. Enheten är 44 cm djup och har en trumkapacitet på cirka 4 kg.

Modellen har stor funktionalitet (16 program), samt kontroll av obalans och skumning. Energiförbrukningen tillhör klass A och sträcker sig från 0,17 till 0,19 kWh per 1 kg tvätt. Under en cykel förbrukar enheten 32 liter vatten. Bilen ser bra ut i alla interiörer eftersom den har en modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EWC 1150

Med en höjd på 67 cm och en bredd på 51 cm är modellens djup 50 cm. Trumman rymmer upp till 3 kg föremål. En egenskap hos modellen är närvaron av ett miniprogram som gör att du kan få rent linne på nästan en halvtimme och en snabbare tvätt vilket sparar upp till 30% av tvättpulver, vatten och el. Alternativet Extra sköljning tar helt bort tvättmedel från föremål. Högkvalitativ centrifugering säkerställs genom att trumman roterar högt (1100 rpm).

Bild
Bild
Bild
Bild

LG FH 8G1MINI 2

Den nya modellen har redan vunnit popularitet bland konsumenterna för sådana fördelar som ekonomisk strömförbrukning, hög kvalitet på tvätt, låg ljudnivå under drift . Maskinen innehåller ytterligare ett stort block för tvätt av skrymmande tvätt.

Enhetens mått (36 cm hög, 66 cm bred och 60 cm djup) gör att den kan placeras separat eller monteras i ett sängbord eller garderob. Maskinen har 8 lägen, är utrustad med en modern touch -kontrollpanel med en smartphone -applikation som låter dig styra tvättprocessen med den.

Utrustningen har skydd mot oavsiktlig påslagning av enheten eller öppning av dörren, liksom sensorer för övervakning av obalans och skummningsnivå, speciella indikatorer för tvättprocessen, fel och dörrblockering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi MiJia Mini J Smart Mini

Den minsta automatiska maskinen är Xiaomi MiJia Mini J Smart Mini. Denna miniapparat kan mycket väl misstas som en leksakstvättmaskin .… Dess mått: höjd 50 cm, bredd - 63 cm, djup - 41 cm. Men en sådan "baby" kan tvätta kläder, blöjor, påslakan och duk med hög kvalitet.

Miniatyrmaskinen har 2 kontrollmetoder - med pekskärmen och med en smartphone … Programmet, förutom den vanliga tvätten, innehåller också en snabb tvätt, tvätt av sportkläder och barnkläder, ta bort envis smuts. Modellen tvättar alla typer av tyg.

Sköljningens höga kvalitet säkerställer att tvättpulvret tvättas helt och inga spår av det finns kvar på kläderna . Den maximala trumman rotationshastighet under centrifugering är 1200 rpm och centrifugeringsläget kan ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande modeller är också populära: Eurosoba 1000, Samsung WW60H2200WD | LP, Hansa WHP6121DSW, Hotpoint-Ariston RST 6229S.

De mest populära aktivatormaskinerna är modeller från den ryska serien "Baby". Till ett ganska lågt pris har de anständiga prestanda.

Andra populära modeller av denna typ av tvättmaskiner.

Fe

Modellen har tillverkats sedan sovjettiden och är fortfarande populär idag. Lasttanken rymmer upp till 3 kg torra föremål. Tvättkvaliteten är ganska hög, strömförbrukningen är cirka 160 W.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En prinsessa

Det är en mycket kompakt och bärbar modell. Små mått (höjd 44 cm, bredd 35 cm, djup 36 cm) gör det enkelt att transportera den i en bil. Maxbelastningen är 1 kg tvätt. Modellen kännetecknas av ett enkelt mekaniskt styrsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de halvautomatiska enheterna bör sådana mini-enheter noteras.

"Fairy" SMPA 300 2N

Enheten är pålitlig, lätt att använda och attraktiv i designen. En last är ca 3 kg. Maskinen har alternativ för att kontrollera vikten av föremål och vattennivå, flera tvättlägen … Fairy är annorlunda tvätt av hög kvalitet, en bra centrifugering av tvättad tvätt.

Hon använder tvättpulver sparsamt . Modellen fungerar med låg ljudnivå, den är utrustad med en pump för tömning av avloppsvatten.

Det finns också en sköljfunktion som utförs i en centrifug.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rolsen WVL-500S

Topplastare kräver fristående installation. Den maximala tvättmängden är 5 kg. Enhetsmått: höjd - 64 cm, bredd - 42 cm, djup - 38 cm. Centrifugeringshastigheten är upp till 300 rpm, kontrollmetoden är mekanisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vimar VWM-44

Små mått (höjd 59 cm, bredd 44 cm, djup 42 cm) gör det möjligt att transportera den i en bil. Den maximala lastvolymen är 4 kg. Maskinen har 2 driftlägen - normal och känslig tvätt.

Modellen styrs mekaniskt. Motorn går ganska tyst. Fördelarna med enheten inkluderar ekonomisk strömförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns många faktorer att tänka på innan du köper en minitvättmaskin. Först och främst är det nödvändigt att bestämma installationsplatsen för enheten . Om du tänker installera den under en diskbänk eller bänkskiva måste du köpa en frontlastmaskin. Om modellen är monterad som ett fristående element kan den också laddas vertikalt. Dessutom måste du göra mätningar av rummet för att välja den enhet med de mest optimala måtten.

En viktig punkt är materialet från vilket trumman eller tanken är gjord .… Det bästa alternativet är trummor av rostfritt stål och kompositer: de har en längre livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer måste du ta hänsyn till sådana parametrar för enheten

  • Maximal trumkapacitet … För en konsument är en bil med en volym på 3-3,5 kg lämplig, och för en liten familj krävs en mer rymlig enhet - upp till 5 kg.
  • Tvätt effektivitetsklass … Den har bokstäver från A till G. Den lägsta, vilket betyder mindre kvalitet är klass G, och den högsta är A.
  • Energieffektivitetsklass (A till G) … Det rekommenderas inte att köpa en bil under klass A.
  • Rotationshastighet . Ju högre centrifugeringshastighet, desto torrare tvättas tvätten. Det bästa alternativet anses vara en hastighet på 600 till 800 varv / min.
  • Dörrluckans storlek … Den måste vara tillräckligt stor för att rymma skrymmande föremål i trumman.
  • Hanteringstyp . Den mekaniska metoden är den mest primitiva: regulatorratten ställs in manuellt på det valda programmet, sedan startar tvättprocessen. Elektronisk kontroll ger närvaro av en indikatorskärm, som låter dig styra arbetsprocessen och tiden, samt ändra alternativ under tvätt.
  • Tillgänglighet av funktioner … Ju fler funktioner en bil har, desto dyrare är den. Därför är det nödvändigt att bestämma den optimala uppsättningen alternativ i förväg.

Standardprogrammen är tillräckliga för att garantera en högkvalitativ tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För familjer med små barn krävs en skrivmaskin med en programbrytarlåsfunktion på panelen. Det är bra om maskinen har en läckageskyddsfunktion som stänger av enheten och stoppar vattentillförseln när läckage uppstår.

Om en tvättmaskin behövs för ett sommarboende där det inte finns något vattenförsörjnings- och avloppssystem, är det relevant att köpa en aktivatormaskin eller en halvautomatisk enhet

Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringsmetoder

Förutom ett fristående alternativ för att placera en tvättmaskin finns det andra metoder.

Inbäddat alternativ

Inbäddat alternativ, som utförs med två metoder: delvis och fullständig inbäddning. Delvis innebär installation av enheten under diskbänken i badkaret eller i köket under bänkskivan . Med denna metod bör bilen väljas så att den matchar rummets färg så att den passar bättre in i interiören.

När enheten är helt integrerad passar den helt in i en möbel (garderober, sängbord) . Med denna metod för att placera enheten blir interiören snyggare och utrymmet i rummet ökar visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

väggmontering

Miniatyrmodeller kan installeras på väggen med beaktande av grundregeln - väggen måste vara solid (tegel eller monolitisk).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala placeringen av små tvättmaskiner bestäms av de specifika förhållandena i rummet.

Rekommenderad: