Vad Kan Man Göra Av En Gammal Tvättmaskin? DIY Hemlagade Produkter Från En Trasig Automatisk Maskin Och Dess Kropp

Innehållsförteckning:

Video: Vad Kan Man Göra Av En Gammal Tvättmaskin? DIY Hemlagade Produkter Från En Trasig Automatisk Maskin Och Dess Kropp

Video: Vad Kan Man Göra Av En Gammal Tvättmaskin? DIY Hemlagade Produkter Från En Trasig Automatisk Maskin Och Dess Kropp
Video: Reklam för Husqvarna tvättmaskiner 1975 2024, April
Vad Kan Man Göra Av En Gammal Tvättmaskin? DIY Hemlagade Produkter Från En Trasig Automatisk Maskin Och Dess Kropp
Vad Kan Man Göra Av En Gammal Tvättmaskin? DIY Hemlagade Produkter Från En Trasig Automatisk Maskin Och Dess Kropp
Anonim

Om din tvättmaskin går sönder och inte går att reparera, förtvivla inte - din gamla utrustning kan tjäna dig i många år till. Det finns ingen anledning att ta den till en deponi, eftersom du alltid kan skapa många ovanliga enheter från elementen i ett misslyckat SMA. I vår recension kommer vi att prata om hur du kan uppgradera din trasiga tvättutrustning.

Bild
Bild

Vilka delar kan jag använda?

Kan få ett andra liv motor , naturligtvis, bara om det inte är utbränt, men fungerar. I alla hushåll kan du använda en trumma av hållbar metall, liksom dörrar med slagfast glas och till och med en rymlig kaross. De kan användas för att göra maskiner och snygga inredningselement. Det finns ingen anledning att sprida små delar - lager och fjädrar kan komma till nytta i vardagen.

Bild
Bild

Mest SMA hjul och fötter justerbar i längd - i framtiden kan du installera en soffa eller andra hemmöbler för att sedan justera efter eget gottfinnande. I hushållet kommer ledningar att vara till nytta, de används ofta för att reparera hushållsapparater, och klämmor kommer sannolikt att behövas för fixering och fastsättning.

Bild
Bild

I tvättmaskiner motvikter är i regel gjorda av gjutjärn - om så önskas kan de alltid skrotas. Men du kan hitta dem och mer praktisk användning, till exempel använda som en press när du sylt kål och saltar bacon.

Således kan de flesta delar av den demonterade maskinen användas.

Det viktigaste är att följa instruktionerna exakt när du demonterar enheten och sedan visa din fantasi och fantasi.

Bild
Bild

Hur tar man isär en bil?

Att demontera tvättmaskinen innebär flera steg.

Ta bort den övre panelen … För att göra detta, skruva loss skruvarna med en Phillips -skruvmejsel, ta sedan tag i bakpanelen med ena handen, lyft den något och flytta tillbaka den med den andra handen vid denna tidpunkt. Så snart du känner att panelen inte längre är fixerad kan du ta bort den fritt.

Bild
Bild

Koppla bort styrenheten … Först måste du ta bort behållaren för tvättpulvret, varefter du kan börja demontera fördelningsboxen. För att göra detta, skruva loss alla skruvar med din högra hand, ta tag i styrenheten och dra med panelen i en vinkel på 90 grader med vänster. Som ett resultat av dessa manipulationer kommer panelen att lossna från det högra fästelementet och det kommer att vara möjligt att rotera det 180 grader och sedan hänga det på sidoväggen på MCA.

Bild
Bild

Ta bort servicepanelen … Detta kan göras med en kofot av plast eller trä. Extraheringen av mittpanelen sker tillsammans med fönstret. I samma skede kan du dra ut kontakten som utför funktionen att låsa dörren.

Bild
Bild

Efter det det återstår bara att ta bort bakväggen, värmeelementet , och sist men inte minst, trumman. Den tas bort från maskinen tillsammans med motorn.

Bild
Bild

Vad ska man göra med motorn?

Tvättmaskinens motor kan användas för att skapa många användbara hushållsartiklar.

Kvarn

Detta är det enklaste som kan göras från en SMA -motor. Den är fixerad på en metall- eller träbas, den kan fixeras med fästen eller klämmor. För det för att förhindra vibrationer placeras en kartong eller gummi mellan motorn och basen … Efter det kan du göra en adapter och ansluta den till elnätet.

Motorer från Malyutka SMA är bäst lämpade för sådana hemlagade produkter.

Bild
Bild

Betongblandare

Om din maskin hade en cylindrisk form kan du förvandla den till en betongblandare. För att göra detta måste du utföra några enkla steg:

Ta försiktigt bort CMA -aktivatorn och fixera bladen på plats - de kommer senare att ansvara för att blanda betong. Det är bäst att göra dem av plåt, tidigare ha klippt ut ett hål med önskad form i det och svetsat det - de ska vara U -formade och ha en tjocklek på 5 mm.

Om du ska arbeta med betydande volymer är det bättre att uppdatera motorn, men om arbete med betong planeras som tillfälligt kan du lämna den gamla.

Installera en växellåda istället för en remdrift - på så sätt kan du minska antalet varv.

Bild
Bild

Gräsklippare

Naturligtvis blir det ganska svårt att göra en ny gräsklippare "från grunden" utan speciella färdigheter, men det är fullt möjligt att använda en servicemotor för en automatisk maskin i en gammal gräsklippare.

Bild
Bild

Potters hjul

Från tvättmaskinens drivmotor kan du göra ett keramikhjul, på vilket du alltid kan göra kreativa lerahantverk.

Bild
Bild

Hur kan en trumma användas?

Många intressanta saker kan också skapas från trumman.

Rökeri

Om du gillar att äta rökt fisk eller kött, bör du definitivt använda trumman på den trasiga maskinen som bas för ditt rökhus. Det bör lindas med ett metallplåt för att stänga alla hål .… Efter det återstår bara att skära igenom dörren och borra ett hål för röken högst upp i tanken. Din rökare är klar - du behöver bara säkra metallgallret.

Bild
Bild

Brazier och grill

För kebabälskare kan du göra en brazier av en maskintrumma. Det kommer nästan inte att krävas. Först måste du fästa benen i behållaren - rör med liten diameter är lämpliga för detta, de kommer att bli ett bra stöd.

Grillen kan göras på samma sätt. Den enda skillnaden i detta fall är den lilla motorn, som är installerad i grillens sidolucka.

Bild
Bild

Fjädringsmaskin

För ägarna till en stor innergård kommer en fjäderborttagningsmaskin säkert att vara användbar. Denna enhet låter dig snabbt och effektivt plocka fjäderfä.

För tillverkning av utrustning är det nödvändigt att göra en stålskiva på ett sådant sätt att dess diameter är 1-1,5 cm mindre än tankens diameter och dess tjocklek är cirka 3 mm. Gör därefter flera hål i skivan, liksom på sidorna, i steg om 3 cm. För försiktigt in fjäderfingrar i de formade hålen.

Bild
Bild

Tvättställ

Ägarna till sommarstugan kan bygga ett tvättställ utomhus från tvättmaskinens tank.

Bild
Bild

Inredningsdetaljer

Många intressanta inslag av inredning kan göras från olika delar av tvättmaskinen.

  • Badfönster … Den är utrustad med ett förseglat SMA -fönster, för detta behöver du bara klippa ett motsvarande hål i ramen och fixa dörren i den.
  • Kristallkrona … Du kan göra en technokrona från trumman i en liten tvättmaskin. För att göra detta behöver du bara fixa strukturen, ansluta den till ledningarna, lägga till en patron och skruva in en glödlampa.
  • Tabell … Trumman kan bli grunden för utformningen av ett snyggt modernt bord, som bokstavligen kan förvandla utformningen av ett rum framför våra ögon. Allt som behövs för detta är att försöka fixa stålstavarna till elementen i den gamla maskinen och fixa glasplattan. En effektiv lösning blir belysningen i trumman. På samma sätt kan du göra en stol, ottoman eller skåp.
  • Eldstad … Om du fäster benen på trumman kan du få ett bra ställe för ved. En sådan enhet kommer att bli oumbärlig för ägare till en öppen spis eller en rysk spis i huset.
  • Ser ganska intressant ut galgar från detaljerna i den gamla AGR.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsdekoration

En gammal maskin kan vara en inspirationskälla för trädgårdsdesign. Så det kommer att vara en utmärkt blomsterpottblommor eller en begränsare för tillväxt av små buskar. För detta ändamål kan du ta både trumman och maskinen.

Och för att ge dekorationen den maximala dekorativa effekten kan du lägga ut ytan med fragment av en keramisk kruka.

Bild
Bild

En snygg trädgårdsvagn kommer att dyka upp från tvättenhetens kropp. För att göra detta, fixa små hjul på handtagens spetsar och utrusta ryggen med ett stöd. Denna vagn kan användas för att transportera små laster, liksom en av sorterna av dekorativa krukor.

Bild
Bild

Vilken tvättmaskin som helst kan användas för att dekorera en miniatyrbrunn - det blir i sin tur antingen ett snyggt inslag i trädgårdsdesign eller kommer att användas som underhållning för barn.

Bild
Bild

En trasig tvättmaskin används ofta för att ta hand om våra mindre bröder. Om du fäster luckan till hundhuset kan du skydda husdjuret mot kallt väder och oinbjudna gäster. Se dock till att göra små hål i din hunds hus, annars kan djuret kvävas.

Tja, om du drömmer om en varm dusch, ta en tank i rostfritt stål, linda den med något isolerande material så att vätskan värms upp snabbare och njut av sommarregnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på färdiga idéer

Tak- och golvlampor av trummor ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

Soffbord baserade på en tank ser snygga och kreativa ut i en modern inredning, medan bordsskivan kan byggas av glas, keramik, trä, epoxiharts och andra dekorativa material.

Bild
Bild

Den öppna grillplatsen, liksom hus och lägenheter med en riktig öppen spis, kommer att dekoreras med en vacker eldstad.

Bild
Bild

Inom trädgårdsdesign har SMA -detaljer funnit sin tillämpning som grund för tillverkning av krukor. Oftast används en trumma - du kan lägga en kruka med blommor i den eller täcka den med jord och plantera dekorativa ettåriga.

Bild
Bild

På sommarkvällar kommer utomhushärdar och braziers att skapa en speciell komfort på innergården.

Rekommenderad: