Väggtvättmaskiner (28 Bilder): Montering Av En Hängmaskin På Väggen. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Väggtvättmaskiner (28 Bilder): Montering Av En Hängmaskin På Väggen. Ägarrecensioner

Video: Väggtvättmaskiner (28 Bilder): Montering Av En Hängmaskin På Väggen. Ägarrecensioner
Video: Diskomat AB - Montering termostatblandare vägg 2024, Mars
Väggtvättmaskiner (28 Bilder): Montering Av En Hängmaskin På Väggen. Ägarrecensioner
Väggtvättmaskiner (28 Bilder): Montering Av En Hängmaskin På Väggen. Ägarrecensioner
Anonim

Väggmonterade tvättmaskiner har blivit en ny trend bland ägare av småhus. Recensioner av ett sådant mirakel av teknisk tanke ser imponerande ut, utvecklarna är de mest kända världsmärkena, och när det gäller design kan modellerna ge odds till alla analoger från den klassiska serien. Det är sant att innan du blir ägare till en sådan teknik är det värt att överväga mer detaljerat dess fördelar och nackdelar, samt studera kraven för montering av en upphängd maskin på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Väggmonterade tvättmaskiner har blivit en riktig hit i Asien och Europa, där problemet med att spara plats i enskilda bostäder är särskilt akut. För första gången presenterades en sådan modell av Koreanska företaget Daewoo , som släppte den 2012. Detta märke är fortfarande det uppenbara flaggskeppet på marknaden för hängande hushållsapparater för tvätt. Väggmonterade modeller har en original högteknologisk design, en kaross med en speglad frontpanel och ett porthål som tar upp det mesta av sitt utrymme. Teknikens format är oftast fyrkantigt med rundade hörn, det finns få kontrollknappar och de är extremt enkla.

Ursprungligen var väggmonterade tvättmaskiner helt enkelt ett originalt tillägg till grundtekniken. Den minskade volymen gjorde det möjligt att inte vänta på att tvätten ackumulerades, för att börja tvätta oftare. Sedan började de övervägas som ett alternativ för människor som inte är belastade av en stor familj, ägare till små bostäder och helt enkelt finsmakare av ett ekonomiskt slöseri med resurser . Istället för en stor låda för pulver och balsam, är här inbyggda små behållare för 1 tvätt, vilket gör det lättare att tillsätta tvättmedel.

Sådana modeller produceras endast i den främre versionen, inuti det kompakta fodralet kan du dölja överskott av ledningar, vilket inte är dåligt alls i ett litet badrum . Bland de särdrag som finns i utformningen av monterade tvättmaskiner, kan man notera den justerbara längden på vatteninloppsslangen, frånvaron av en pump och en pump.

Ett antivibrationsfoder finns i kroppen för att undvika onödiga vibrationer i utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Väggmonterade tvättmaskiner har blivit ett slags svar på det moderna samhällets behov av att skära ner på deras behov. Respekt för miljön, rimlig ekonomi - det här är hörnstenarna på grundval av vilka den nya politiken för tekniktillverkare byggdes. De uppenbara fördelarna med väggmonterade tvättmaskiner inkluderar följande funktioner.

  • Kompakt storlek och lätt vikt … Utrustningen passar även i det minsta badrummet, köket, det tar inte mycket plats i en studiolägenhet. Detta är en utmärkt lösning för användning på ihåliga tegelväggar som inte utsätts för höga belastningar.
  • Rationell energiförbrukning . Deras energi- och vattenförbrukning är ungefär 2 gånger mindre än för deras motsvarigheter i full storlek.
  • Tvätt av hög kvalitet . Maskinerna använder all modern teknik, möjliggör en tillräckligt noggrann bearbetning av linne i kallt vatten eller vid användning av lågtemperaturlägen.
  • Användarvänligheten … Perfekt för en äldre eller en gravid kvinna, föräldrar med barn. Tanken är över den nivå som små kan nå. Vuxna behöver inte böja sig ner för att hämta sin tvätt.
  • Tyst arbete . Utrustningen i denna klass använder de mest moderna invertermotorerna, borstlösa, vibrationsfria.
  • Prisvärt pris … Du kan hitta modeller som kostar från 20 000 rubel.
  • Optimering av program . Det finns färre av dem än i en klassisk bil. Endast de mest använda alternativen finns kvar, det finns ett centrifugeringsläge.

Det finns också nackdelar, och de är förknippade med särdragen i att fästa utrustningen. Ankare måste byggas in i väggen, läggning av ledningar och annan kommunikation har också skillnader. Med tvättmaskinen kommer kontrollerna att vara radikalt annorlunda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av de bästa modellerna

Den moderna marknaden erbjuder flera modeller av minimaskiner i klassen automatisk maskin för montering på väggen. Små tankvolymer - 3 kg, förvandlades från en nackdel till en fördel tack vare det koreanska företaget Daewoo . Det är han som idag är ledare inom detta område.

Daewoo Electronics DWD-CV703W

En av de mest populära modellerna i sin klass. Väggmonterad tvättmaskin Daewoo DWD-CV703W har en mycket mer perfekt design än de första modellerna av sådana tvättmaskiner. Den har en digital, inte en tryckknapps display, pekskärm, med bra skärmkänslighet. Bland säkerhetssystemen kan man skilja skydd från barn, fodralet är inte isolerat från läckor, och det finns också en automatisk rengöring av tanken. Designen använder en trumma med en stjärnstruktur.

Bland de användbara funktionerna i denna tvättmaskin finns försenad start - väntetiden är upp till 18 timmar … Modellen använder en plasttank, det finns en centrifugeringsfunktion, det finns ingen torkning. Ekonomisk vattenförbrukning - endast 31 liter, kompletterat med en inte särskilt hög nivå av fuktavlägsnande från tvätten. E -spinnklassen räcker inte för att säkerställa en enkel och snabb sluttorkning senare. Tvättklass A tar bort även den mest envisa smutsen. Det bör noteras separat stor diameter på lastdörren, futuristisk design av modellen . Hon passar bra in i köket och badrummet.

Tekniken fungerar nästan tyst, du kan tvätta upp till 3 kg tvätt i taget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi MiniJ Väggmonterad Vit

Ovanlig ultrakompakt tvättmaskin från Xiaomi för väggmontering har en original tårformad kropp, ser väldigt futuristisk ut . Liksom annan märkesteknik är den integrerad med smartphones av samma märke, stöder fjärrkontroll, vilket kan jämföras med analoger. Dörren i ljuskroppen är gjord av svart härdat glas och har en antireflekterande beläggning. Kontrollerna sitter precis på den. När enheten är avstängd kan bara strömbrytaren hittas på displayen.

Xiaomi väggmonterad tvättmaskin inkluderar invertermotor med den tysta driften, dörrtätningen är tillverkad av elastisk polymer med antibakteriella egenskaper . Denna modell har en högtvättstvätt - upp till 95 grader, separata programprogram för skjortor, siden, underkläder. Tillverkaren har tillhandahållit självrengöring av trumman i ett speciellt läge. Kapaciteten på Xiaomi väggmonterad tvättmaskin är 3 kg, centrifugeringshastigheten är standard, 700 varv / minut, 8 program ingår . Fallets mått är 58 × 67 cm med ett djup av 35 cm, enheten väger mycket mer än sina koreanska motsvarigheter - 24 kg. Tekniken har många ytterligare alternativ: barnskydd, självbalansering, försenad start, skumkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo Electronics DWD-CV701 PC

Ultra budget hängande tvättmaskin modell. Hushållsapparater i vitt eller spegelhus är utrustade med en modern digital display, styrd av elektronik. Kroppen är skyddad mot oavsiktliga läckor, det finns ingen torkfunktion, men det finns en snurrning. Modellen väger 17 kg, har ett djup på endast 29 cm med en fodralmått på 55 × 60 cm . Under tvättcykeln förbrukas 36 liter vatten, centrifugeringshastigheten når 700 varv / min.

Maskinen är utrustad med en plasttank, den har en hopfällbar design, vilket är bekvämt vid byte av delar. Det finns fem tvättprogram, en separat knapp för att börja skölja önskat antal gånger.

Tillverkaren såg till att användaren vid anslutning inte behövde köpa ytterligare utrustning och komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

För att fästa en väggmonterad tvättmaskin i badrummet, i köket, i garderoben eller någon annanstans i huset är det tillräckligt att följa en enkel instruktion. Det är värt att överväga det Tekniker kommer att behöva tillgång till en vattenkälla och elektrisk ström . Oftast hänger utrustningen på ett fäste ovanför diskbänken eller på sidan av ett badkar, toalettskål eller bidé.

När du väljer en plats där du kan installera en väggmonterad maskin är det viktigt att ta hänsyn till materialets hållfasthetsegenskaper och de förväntade belastningarna . Utrustningen är förankrad eller på ett fäste. Att hänga enheten fungerar inte på en gipsskivvägg. På grund av bristen på en pump måste sådana tvättmaskiner placeras direkt ovanför kommunikationslinjerna - avloppet sker genom tyngdkraften, alla böjningar av fodret kan komplicera det avsevärt.

Det är också bäst att placera inloppsslangen så att den inte får onödiga riktningsändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hänga tvättmaskinen själv genom att följa följande diagram

  • Förbered en plats på väggen för fastsättning av ankerskruvar … Se först till att väggen är solid, tillräckligt stark - monolitisk eller tegel. Skillnaden i höjd bör inte vara mer än 4 mm.
  • Standard fästankar för infästning i ihåliga väggar bättre att ersätta med mer pålitliga kemiska.
  • Borrhål 45 mm djupa och 14 mm i diameter , installera ankarna på den förberedda platsen. Efter fixering ska bulten sticka ut 75 mm från väggen.
  • Ta bort höljet från förpackningen . Anslut vattentillförseln och dräneringsslangen till kopplingarna, fäst med klämmor. Dra den elektriska ledningen till ett jordat uttag och se till att den är tillräckligt lång.
  • Häng utrustningen på bultarna, säkra med muttrar och tätningsmedel . Vänta tills kompositionen stelnar.
  • Anslut vatteninloppsslangen till adaptern . Gör en provkörning med vatten.

Genom att följa dessa instruktioner kan du enkelt hantera självinstallation av en väggmonterad tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Enligt ägare till väggmonterade tvättmaskiner har en sådan kompakt teknik många fördelar. För det första alla noterar den ovanliga "rymd" -designen - tekniken ser verkligen väldigt futuristisk ut och passar bra in i ett modernt badrum. Kompakta mått kan också kallas en stor fördel. Nästan alla ägare är inte redo att återgå till sina vanliga tvättmaskinmodeller i full storlek. Bekvämligheten med att bokmärka linne finns inte heller i sista hand . Du behöver inte böja dig, alla nödvändiga strukturelement är placerade på användarens ögonhöjd.

Liten last - ca 3 kg, blir inte ett problem om den tvättas oftare … Bland de enskilda egenskaperna hos en sådan teknik kan man särskilja den lilla volymen i facket för tvättmedlet - många byter från pulverversioner till flytande. Det finns inga klagomål om energiklass A - tekniken spenderar el ganska ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet program är tillräckligt för vård av bomullsprodukter, babyunderkläder, känsliga tyger . Det noteras att utrustningen ganska framgångsrikt tvättar både sängkläder och jackor, även sneakers passar i tanken.

Jämfört med apparater i full storlek kallas hängande kompaktmodeller praktiskt taget tysta av sina ägare. Vibrationer under centrifugering känns inte heller - ett klart plus för flerfamiljshus. Nackdelarna inkluderar inte särskilt pålitliga ankare i standarduppsättningen av fästelement, svårigheter med köpet - det är ganska svårt att hitta en sådan produkt i lager.

Ytterligare 1 minus - begränsning av uppvärmningstemperaturen: max för tvätt är 60 grader.

Rekommenderad: