Tvättvikt För Tvättmaskiner: Lastbord. Hur Beaktas Vikten Av Torra Eller Våta Föremål? Hur Många är Maximala Och Lägsta Nedladdningar? Vad Händer Om Du överbelastar En Automatisk M

Innehållsförteckning:

Video: Tvättvikt För Tvättmaskiner: Lastbord. Hur Beaktas Vikten Av Torra Eller Våta Föremål? Hur Många är Maximala Och Lägsta Nedladdningar? Vad Händer Om Du överbelastar En Automatisk M

Video: Tvättvikt För Tvättmaskiner: Lastbord. Hur Beaktas Vikten Av Torra Eller Våta Föremål? Hur Många är Maximala Och Lägsta Nedladdningar? Vad Händer Om Du överbelastar En Automatisk M
Video: Roliga katter - Kattungen Blixten kollar på tvätten i tvättmaskinen 2024, April
Tvättvikt För Tvättmaskiner: Lastbord. Hur Beaktas Vikten Av Torra Eller Våta Föremål? Hur Många är Maximala Och Lägsta Nedladdningar? Vad Händer Om Du överbelastar En Automatisk M
Tvättvikt För Tvättmaskiner: Lastbord. Hur Beaktas Vikten Av Torra Eller Våta Föremål? Hur Många är Maximala Och Lägsta Nedladdningar? Vad Händer Om Du överbelastar En Automatisk M
Anonim

Trumvolym och maximal belastning anses vara ett av de viktigaste kriterierna när du väljer tvättmaskin. I början av att använda hushållsapparater tänker sällan någon på hur mycket kläder som faktiskt väger och hur mycket de ska tvättas. Innan varje process är det ganska obekvämt att väga tvätten på vågen, men konstant överbelastning kommer att leda till en tidig nedbrytning av tvättenheten. Maximal belastning anges alltid av tillverkaren, men alla kläder kan inte tvättas i denna mängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du veta mycket tvätt?

Som nämnts tidigare bestämmer tillverkaren den tillåtna vikten för den tvättade tvätten. På frontpanelen kan det skrivas att utrustningen är konstruerad för 3 kg, 6 kg eller till och med 8 kg. Detta betyder dock inte att alla kläder kan laddas i den mängden. Det ska noteras att tillverkaren anger maxvikten för torr tvätt . Om du inte vet åtminstone den ungefärliga vikten av kläderna kommer det att vara ganska svårt att effektivt använda tvättmaskinen. Så, viljan att spara vatten och tvätta allt på en gång kan leda till överbelastning.

Det finns tillfällen då tvärtom alltför få saker passar in i en skrivmaskin - detta kommer också att leda till ett fel och dålig programkörning.

Bild
Bild

Lägsta och högsta avgifter

Mängden kläder som ska tvättas bör variera inom de gränser som anges av tillverkaren. Så, den högsta tillåtna vikten skrivs alltid på tvättmaskinens kropp och dessutom i instruktionerna för den . Det bör noteras att minimilasten sällan anges. Vanligtvis pratar vi om 1-1, 5 kg kläder. Tvättmaskinen kan endast användas korrekt om det inte finns någon överbelastning eller överbelastning.

Tillverkarens maxvikt är inte lämplig för alla program . Vanligtvis ger tillverkaren rekommendationer för bomullsartiklar. Således kan blandade och syntetiska material laddas med cirka 50% av maxvikten. Ömtåliga tyger och ull tvättas helt med en hastighet av 30% av den angivna belastningen. Tänk dessutom på trummans volym. 1 kg smutsiga kläder kräver cirka 10 liter vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maximal tillåten belastning beroende på tvättmaskin och tygtyp:

Fordonsmodell

Bomull, kg

Syntet, kg

Ull / siden, kg

Fin tvätt, kg

Snabbtvätt, kg

Indesit 5 kg 2, 5 2, 5 1, 5
Samsung 4,5 kg 4, 5 1, 5
Samsung 5,5 kg 5, 5 2, 5

1, 5

BOSCH 5 kg 2, 5 2, 5
LG 7 kg
Godis 6 kg 1, 5

Om du lägger mindre än 1 kg kläder i tvättmaskinen kommer ett fel att inträffa under centrifugeringen. Låg vikt leder till felaktig belastningsfördelning på trumman. Kläderna förblir våta efter tvätt.

I vissa tvättmaskiner uppträder obalansen tidigare i cykeln. Då kan saker tvättas illa eller sköljas ur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bestämmer och beräknar jag vikten av saker?

När du laddar tvättmaskinen är det viktigt att tänka på vilken typ av tyg. Det beror på detta hur mycket kläderna kommer att väga efter att ha blivit blöta. Dessutom tar olika material upp volymen på olika sätt. Fyllning av torra ullartiklar kommer visuellt att ta mer vikt i trumman än samma mängd bomullsartiklar. Det första alternativet väger mycket mer när det är blött.

Plaggets exakta vikt varierar beroende på storlek och material. Tabellen hjälper dig att bestämma en ungefärlig siffra för att göra det lättare att navigera.

namn

Kvinna (g)

Man (g)

Barn (g)

Kalsonger 60 80 40
Behå 75
T-shirt 160 220 140
Skjorta 180 230 130
Jeans 350 650 250
Shorts 250 300 100
Klänning 300–400 160–260
Kostym 800–950 1200–1800
Sportdräkt 650–750 1000–1300 400–600
Byxor 400 700 200
Lätt jacka, vindjacka 400–600 800–1200 300–500
Dunjacka, vinterjacka 800–1000 1400–1800 500–900
Pyjamas 400 500 150
Morgonrock 400–600 500–700 150–300
Bild
Bild
Bild
Bild

Att tvätta sängkläderna väcker vanligtvis inte frågor om vikt, eftersom uppsättningarna laddas separat från resten av kläderna. Det bör dock noteras att örngottet väger cirka 180-220 g, arket-360-700 g, påslakan-500-900 g.

I den ansedda hushållsapparaten kan du tvätta dina skor. Ungefärlig vikt:

  • tofflor för män väger cirka 400 g, sneakers och sneakers, beroende på säsong, - 700-1000 g;
  • kvinno skor mycket lättare, till exempel väger sneakers vanligtvis cirka 700 g, balettlägenheter - 350 g och skor - 750 g;
  • Barntofflor överstiger sällan 250 g, sneakers och sneakers väger cirka 450-500 g - totalvikten beror starkt på barnets ålder och fotstorlek.

Den exakta vikten av ett plagg kan bara hittas med en våg . Det är bekvämt att skapa ditt eget bord med exakta uppgifter om kläderna som finns i huset. Du kan tvätta saker i vissa omgångar. Så det räcker med att mäta antalet kilo en gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Automatisk vägningsfunktion

Vid laddning av tvättmaskinen beräknas vikten på den torra tvätten. Detta är mycket bra, eftersom det skulle vara för svårt att beräkna vikten av våta saker. Moderna modeller av tvättmaskiner har en automatisk vägningsfunktion. De främsta fördelarna med alternativet:

  • behöver inte väga dig eller bara gissa vikten på kläderna som måste tvättas;
  • som ett resultat av att optionen fungerar du kan spara vatten och el;
  • tvättmaskin lider inte av överbelastning - systemet startar helt enkelt inte processen om det finns för mycket tvätt i badkaret.
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall fungerar motorn som en våg. Den är placerad på trummans axel. Detta gör att du kan hålla reda på motorns spänning och kraft som krävs för att rotera. Systemet registrerar dessa data, beräknar vikten och visar den på skärmen.

Överskrid inte tvättmaskinens maxbelastning . Det automatiska vägningssystemet blockerar helt enkelt möjligheten att starta ett program om det finns för många kläder i trumman. Hushållsapparater med detta alternativ väger först och erbjuder sedan att välja det optimala programmet. Användaren kan spara resurser, eftersom systemet beräknar den nödvändiga mängden vatten och centrifugeringsintensiteten i vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsekvenser av trängsel

Varje tvättanordning tål en viss belastning, ladda tvätten baserat på trummans kapacitet. Om du överbelastar det en gång kommer det inte att få några särskilt allvarliga konsekvenser. Det är möjligt att kläderna helt enkelt inte kommer att sköljas bra eller att de inte vrider sig. Konsekvenser av regelbunden överbelastning:

  • lager kan gå sönder , och att byta dem i en tvättmaskin är extremt svårt;
  • tätningsgummit på luckans dörr kommer att deformeras och läcka , anledningen är den ökade belastningen på luckan;
  • mycket risken att köra remmen ökar .

Trummaöverbelastning kan åtföljas av fel val av artiklar. Så om du fyller tvättmaskinen med flera stora handdukar kommer den inte att kunna snurra ordentligt. Saker och ting kommer att samlas på ett ställe på trumman, och tekniken kommer att göra mer ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om modellen är utrustad med en balanskontrollsensor kommer tvätten att sluta. Att undvika detta är enkelt - du måste kombinera stora saker med små.

Rekommenderad: