Tvättmaskiner 50 Cm Breda: Maskindjup. Främre Och Horisontella Lastmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner 50 Cm Breda: Maskindjup. Främre Och Horisontella Lastmodeller

Video: Tvättmaskiner 50 Cm Breda: Maskindjup. Främre Och Horisontella Lastmodeller
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskiner 50 Cm Breda: Maskindjup. Främre Och Horisontella Lastmodeller
Tvättmaskiner 50 Cm Breda: Maskindjup. Främre Och Horisontella Lastmodeller
Anonim

Tvättmaskiner med en bredd på 50 cm upptar ett betydande marknadssegment. Efter att ha granskat modellerna och bekantat dig med urvalsreglerna kan du köpa en mycket anständig enhet. Uppmärksamhet måste ägnas åt skillnaden mellan frontlastade modeller och modeller med locklastning.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den 50 cm breda tvättmaskinen kan installeras i nästan alla rum. Du kan alltid avsätta en toalett eller ett förråd för henne. Eller till och med bara lägga den i en garderob - sådana alternativ övervägs också. Förbrukningen av vatten och el minskar avsevärt jämfört med de "stora" modellerna . Men i allmänhet kommer det att finnas fler negativa sidor för smal tvättutrustning.

Lägg inte mer än 4 kg tvätt inuti (i alla fall är detta exakt den siffra som många experter kallar). Det kan inte vara tal om att tvätta en filt eller dunjacka. Den kompakta produkten placeras fysiskt under diskbänken utan problem - men vattentillförseln kan endast organiseras med en speciell sifon. Och det är osannolikt att det är möjligt att spara pengar genom att köpa en liten enhet.

Kostnaden för sådana maskiner är mycket högre än för produkter i full storlek, trots de sämre egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Naturligtvis tillhör nästan all utrustning av detta slag automatklassen. Det finns ingen speciell mening med att utrusta den med aktivatornheter, mekanisk styrning. Men sättet att lägga linnet kan skilja sig åt för olika mönster. De allra flesta modellerna på marknaden är frontladdade . Och den höga auktoriteten för ett sådant system bland användare är inte alls en slump.

Dörren sitter exakt i mitten av frontpanelen och lutar 180 grader när den öppnas. När tvättläget är aktiverat blockeras dörren av ett elektroniskt lås. Därför är det helt omöjligt att öppna den av misstag medan enheten är i drift. För att förhindra detta används även ett antal ytterligare sensorer och skyddssystem.

Luckans speciella design hjälper till att spåra arbetet med den framåtvända skrivmaskinen - med starkt transparent glas, som inte dimmar under tvätten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionen hos denna teknik är också ganska mångsidig. Många specifika tvättlägen kan användas med den. Därför är det troligt att även den svåraste uppgiften förvirrar ägarna. Men inte alla gillar horisontella lastningsmodeller. Vertikala underkläder har också ett antal fans, och av goda skäl.

Med upprättstående maskiner behöver du inte böja eller sätta dig ner när det är dags att lägga eller ta bort din tvätt . Det kommer att vara möjligt att rapportera tvätten direkt under tvätten, vilket inte kan uppnås med horisontellt utförande. Övre dörren är inte längre stängd med magnet, utan med ett traditionellt mekaniskt lås. Svårigheten är att du inte kommer att kunna kontrollera tvättprocessen.

En helt ogenomskinlig panel placeras ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollen av vertikala tvättmaskiner placeras oftast på denna panel. Men i vissa fall föredrog formgivarna att lägga dessa element på sidokanten. Drivningen för vertikala maskiner fungerar i allmänhet mer pålitligt och längre än för sina horisontella motsvarigheter. Lagren är också mer pålitliga. Problemen är följande:

  • i äldre modeller måste trumman rullas manuellt;
  • belastningen på linne är relativt liten;
  • det finns nästan alltid ingen torkfunktion;
  • det övergripande funktionsvalet är relativt blygsamt.
Bild
Bild

Dimensioner

Tvättmaskiner 50 x 60 centimeter (60 cm djupa) är perfekta för ett litet rum. Men man bör komma ihåg att de inte faller i kategorin smala - det här är bara kompakta produkter. Enligt den gradering som accepterats av proffs kan endast de med en bredd på högst 40 cm kallas smala tvättmaskiner . I detta fall kan standardmodellens djup vara upp till 40-45 cm. För små inbyggda konstruktioner är längden vanligtvis 50x50 cm (500 mm med 500 mm).

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Eurosoba 1100 Sprint

En programmerare används för att styra denna tvättmaskin. Det låter dig också påverka vattentemperaturen, och inte bara antalet varv och programmets varaktighet. Trummans rotationshastighet varierar från 500 till 1100 varv per minut. Snurra med minsta hastighet rekommenderas för siden och andra känsliga tyger. LCD -skärmen är ganska informativ och låter dig få en bra uppfattning om vad maskinen gör vid ett visst ögonblick.

Förtjänar också godkännande:

  • totalt skydd mot läckage;
  • möjligheten att skjuta upp lanseringen;
  • alternativ för blötläggning av tvätt;
  • förtvättsläge;
  • känsligt tvättläge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Electrolux EWC 1350

Denna tvättmaskin har en frontlucka. Den rymmer upp till 3 kg linne inuti. Den pressas ut med en hastighet upp till 1350 varv / min. Måtten är tillräckligt kompakta för att användas under diskbänken. Vid behov reduceras centrifugeringshastigheten till 700 eller till och med upp till 400 varv / min.

Ett aktivt balanseringsalternativ tillhandahålls . Det finns också ett accelererat tvättläge som kommer att glädja dem som behöver tidsbesparing. Trumman är tillverkad av rostfritt stål och vattentanken är gjord av utvalt kol. Ytterhöljet är tillverkat av galvaniserat stål.

Programmets framsteg indikeras av särskilda indikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi FCS 1020 C

Denna italienska produkt är också lastad i frontplanet och har en 3 kg torrviktskapacitet. Centrifugen kan snurra trumman upp till 1000 rpm. Under tvätten förbrukas inte mer än 39 liter vatten. Designen är enkel, men samtidigt praktisk - det finns inget överflödigt här. Andra funktioner som är värda att notera:

  • en speciell panel för inbäddning i köksapparater;
  • möjligheten att stänga av sköljläget;
  • ekonomiskt tvättprogram;
  • 15 grundläggande program;
  • ljudvolym under tvätt högst 53 dB;
  • snurrvolym max 74 dB.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurosoba 600

Denna tvättmaskin rymmer upp till 3,55 kg tvätt. Den maximala centrifugeringshastigheten är 600 varv / min . Men för modern teknik är detta en ganska anständig siffra. Huset är 100% skyddat mot vattenläckage. Tanken är tillverkad av utvalt rostfritt stål. Det finns 12 program för bearbetning av tvätt som lagras genom ytterdörren. Enheten väger 36 kg. Under tvätten förbrukar den maximalt 50 liter vatten.

I genomsnitt förbrukas 0,2 kW ström för att tvätta ett kilogram linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurosoba 1000

Denna modell skiljer sig lite från andra produkter från Eurosoba. Det ger ett dolt automatiskt vägningsalternativ. Det finns ett sätt för ekonomisk förbrukning av tvättpulver - och enligt detta program kommer det inte att kräva mer än 2 matskedar. Trummans och tankens deklarerade livslängd är minst 15 år. Storlekar - 0, 68x0, 68x0, 46 m. Andra egenskaper:

  • snurr kategori B;
  • snurra med en hastighet på upp till 1000 varv / min;
  • återstående fukt efter extraktionen är från 45 till 55%;
  • gnistskydd;
  • delvis skydd mot läckage;
  • total effekt 2, 2 kW;
  • strömkabelns längd är 1,5 m;
  • 7 huvudprogram och 5 ytterligare program;
  • kontroll av en rent mekanisk typ;
  • strömförbrukning för 1 cykel 0, 17 kW.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Tvättmaskiner med en bredd på 50 cm måste väljas mycket noga, först måste du ta reda på om modellen passar in i ett visst rum. Var uppmärksam på dimensionerna i alla tre axlarna. För frontmaskiner beaktas dörrens öppnings radie. För vertikala - begränsningar för höjden på installationen av skåp och hyllor.

En smal framåtvänd maskin som öppnar sig i gången är inte ett bra köp . Det är mycket bättre att använda vertikal teknik i sådana fall. Det är också värt att överväga om det är nödvändigt att bygga in det i samma köksuppsättning, eller om det är mer korrekt att använda en fristående maskin. När det gäller den tillåtna belastningen väljs den individuellt.

Både antalet familjemedlemmar och tvättfrekvensen beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smala tvättmaskiner kan inte ha någon betydande kapacitet. Men ändå det finns en signifikant skillnad mellan enskilda modeller i denna parameter . Att jaga ett stort antal varv är knappast värt det, för en riktigt bra snurr uppnås även vid 800 trumvarv per minut. Snabbare rotation hjälper bara till att spara lite tid. Men det blir till ökat slitage på motorn, själva trumman och lagren.

Valet av en 50 cm bred tvättmaskin bör baseras på personlig estetisk smak . Det är osannolikt att någon kommer att njuta av att titta på en sak i åratal, vars färger är känslomässigt irriterande. Var noga med att uppmärksamma den totala vattenförbrukningen. För att spara energi är det värt att välja produkter med en växelriktarmotor.

Typen av trumyta är också viktig - i ett antal förbättrade modeller sliter det inte på tyget dessutom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du installerar tvättmaskinen korrekt nedan.

Rekommenderad: