Ikonen "Snurra" På Tvättmaskinen: Hur Ser Skylten På Skrivmaskinen Ut? Vad Betyder Mode? Hur Använder Man Det Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Ikonen "Snurra" På Tvättmaskinen: Hur Ser Skylten På Skrivmaskinen Ut? Vad Betyder Mode? Hur Använder Man Det Korrekt?

Video: Ikonen "Snurra" På Tvättmaskinen: Hur Ser Skylten På Skrivmaskinen Ut? Vad Betyder Mode? Hur Använder Man Det Korrekt?
Video: How to Prevent a Washing Machines Shaking and Spinning Noisily 2024, Mars
Ikonen "Snurra" På Tvättmaskinen: Hur Ser Skylten På Skrivmaskinen Ut? Vad Betyder Mode? Hur Använder Man Det Korrekt?
Ikonen "Snurra" På Tvättmaskinen: Hur Ser Skylten På Skrivmaskinen Ut? Vad Betyder Mode? Hur Använder Man Det Korrekt?
Anonim

Moderna säljare av hushållsapparater erbjuder ett brett utbud av modeller av tvättmaskiner. De skiljer sig alla från varandra i pris, design, tillverkare, monteringsland, närvaro eller frånvaro av vissa funktioner.

Men oavsett vilken modell av den automatiska tvättmaskinen köparen väljer, har var och en av dem en centrifugeringsfunktion. Denna funktion är mycket viktig under tvättprocessen och är markerad på instrumentbrädan med en knapp med en speciell ikon.

Vad ser det ut som?

Världsberömda tillverkare av automatiska tvättmaskiner som t.ex. Bosch, Indesit, Ariston, Samsung, LG i alla sina modeller visar de spinsymbolen i form av en virvlande spiral . Antalet lockar på ett sådant märke kan skilja sig något beroende på tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även i olika modeller kan den här knappen skilja sig åt i form och kan vara antingen rund eller oval. Funktionen av färgindikatorn på centrifugeringsknappen finns inte heller på alla modeller … Om det finns en indikator kan den placeras både ovanför knappen och nedanför och på sidan av den. Indikatorfärgen är traditionellt gul, orange eller blå.

Men oavsett form på knappen med "Spin" -skylten, finns den i alla modeller av "tvättmaskiner" på instrumentbrädan.

Bild
Bild

Klasser och teknik

Spinningtekniken som används i alla automatiska klippare är det vid spinning snurrar dess trumma upp med mycket höga hastigheter . Som ett resultat pressas den våta tvätten i den mot trummans väggar. Och överflödigt vatten rinner ut genom speciella hål och pumpas ut med hjälp av en pump.

Bild
Bild

Beroende på hur hårt maskinen pressar tvätten, alla enheter är indelade i 4 klasser och betecknas med latinska bokstäverna A, B, C, D . Information om snurrklassen anges nödvändigtvis i bruksanvisningen, som ingår i varje utrustning. För att ta reda på vilken klass en viss bilmodell tillhör, vid testutrustningens skede, utförs nödvändig forskning.

Bild
Bild

Kärnan i sådana tester är att tvätt av samma tygkomposition läggs i trumman och tvättprocessen startas. Tvätten vägs före och efter tvätt. Ju mindre skillnaden mellan dessa indikatorer är, desto högre snurrar klassen för den automatiska maskinen:

  • till första klass eller klass A inkludera anordningar där tvättens fukthalt efter centrifugering är under 45%;
  • till andra klass eller klass B inkludera maskiner där fukthalten i den utrullade tvätten inte når 55%;
  • till tredje klass eller klass C det är vanligt att hänvisa till de enheter där tvätten efter centrifugering förblev fuktig med högst 64%;
  • till fjärde klass eller klass D detekterar maskiner där tvätthalten i tvätten överstiger 65%.
Bild
Bild

Naturligtvis vill varje kund, när han väljer en sådan nödvändig hushållsapparat som en automatisk tvättmaskin, köpa en modell med en högre energibesparingsklass och centrifugeringsklass. Men innan du gör ett val till förmån för en viss modell, bör du veta det ju högre centrifugeringsklass, desto starkare pressas tvätten i denna process mot trummans väggar . Och detta kan orsaka nötning av tyget och bildandet av djupa veck, särskilt om det är planerat att tvätta känsliga tyger i maskinen.

Om den valda modellen har en hög snurrklass, bör du vara uppmärksam på närvaron av funktionen att minska hastigheten under centrifugering.

Bild
Bild

Och även när du väljer bör du vara uppmärksam på en sådan funktion som avbokning av spinning . Detta läge är nödvändigt om det finns ett tecken som förbjuder trumtorkning på plaggets etikett.

Om det under centrifugeringsläget finns höga varv i en viss modell, ökar detta enhetens vibrationer. Detta faktum bör beaktas vid val av inbyggda apparater. Ju högre varv, desto större vibrationer, desto större bör avståndet från tvättmaskinen till möbelkroppen vara . Detta förhindrar att hushållsapparaten träffar skåpsväggarna eller bänkskivorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt användning av läget

I de flesta modeller ingår detta eller det där antalet trumvarv under centrifugering redan i tvättprogrammet och beror på tygtypen. Ju tätare och tyngre tyget, desto mer kraft kommer maskinen att behöva vrida, desto fler varv gör trumman.

Omvänt, när "Delicates" eller "Delicates" -läget väljs, kommer antalet varv som ingår i programmet att reduceras till ett minimum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nyare modeller av maskiner med en smart meny kan användaren välja centrifugeringsintensitet i det redan valda tvättprogrammet … Trummans antal varv under centrifugering i intelligent läge kan antingen ökas eller minskas jämfört med vad programmet föreslår. För att göra detta måste du följa en specifik algoritm.

  1. Anslut enheten till elnätet.
  2. Tryck på maskinens strömknapp.
  3. Fyll på tvätten i trumman.
  4. Välj önskat tvättprogram. I detta fall indikerar färgindikatorn eller motsvarande nummer på displayen antalet varv som är programmerade för detta läge.
  5. För att ändra denna indikator måste du trycka på knappen som spiralen dras på tills det önskade antalet trumvarv under centrifugering visas på skärmen.
  6. Sedan måste du trycka på knappen "Start" eller "Start"

Således tvättar maskinen tvätten i det läge som tillverkaren har programmerat och vrider ut den med den kraft som användaren valt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en viss centrifugeringsintensitet måste du vara uppmärksam på vissa funktioner, vilket hjälper till att bestämma värdet på trumvarv och undvika funktionsstörningar vid drift av utrustning.

  1. Ju mindre tvätt som fylls på i trumman, desto lägre centrifugeringsintensitet .
  2. Det rekommenderas inte att tvätta och vrida ut föremål en i taget ., eftersom höga trumvarv och låg vikt på tvätten kan lossa fästena som håller trumman och leda till att den går sönder.
  3. Ibland räcker inte vikten på 1 eller 2 för att systemet ska snurra trumman … I det här fallet visas ett fel med motsvarande kod på displayen. En förklaring till vanliga felkoder ges i bruksanvisningen för hushållsapparaten.
  4. Tvätta inte ihop föremål av olika storlekar, eftersom små täpps till stora och bildar stora klumpar . På grund av detta kan tvätten under centrifugering inte fördelas jämnt över trumman, vilket också leder till ett fel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så vid första anblicken kan den enklaste snurrfunktionen ha många dolda funktioner. För att undvika funktionsstörningar i driften av utrustning, samt för att förhindra uppkomsten av driftstörningar i samband med det sista tvättsteget, måste du följa de enkla reglerna för användning av "centrifugering" -läget.

"Snurr" -läget visas tydligt i handling nedan.

Rekommenderad: