Fack I Tvättmaskinen: För Tvättmedel Och Mjukgörare. Hur Mycket Pulver Ska Jag Lägga I Brickan? Vad är Det Tredje Facket För?

Innehållsförteckning:

Video: Fack I Tvättmaskinen: För Tvättmedel Och Mjukgörare. Hur Mycket Pulver Ska Jag Lägga I Brickan? Vad är Det Tredje Facket För?

Video: Fack I Tvättmaskinen: För Tvättmedel Och Mjukgörare. Hur Mycket Pulver Ska Jag Lägga I Brickan? Vad är Det Tredje Facket För?
Video: LG Tvättmaskin tvättmedel låda översikt 2024, Maj
Fack I Tvättmaskinen: För Tvättmedel Och Mjukgörare. Hur Mycket Pulver Ska Jag Lägga I Brickan? Vad är Det Tredje Facket För?
Fack I Tvättmaskinen: För Tvättmedel Och Mjukgörare. Hur Mycket Pulver Ska Jag Lägga I Brickan? Vad är Det Tredje Facket För?
Anonim

En automatisk tvättmaskin finns nu i nästan alla hem. Tvätta med det hjälper till att tvätta ett stort antal saker, spara tid, undvika risken för hudkontakt med tvättmedel.

I hushållsapparater finns det många modeller av tvättutrustning för alla smaker och plånböcker. Ännu fler erbjudanden för tvättmedel för automatisk tvätt. Tillverkare erbjuder alla slags pulver, balsam, mjukgörare, blekmedel. Tvättmedel tillverkas traditionellt i pulverform, men kan också vara gel eller kapslar för tvätt.

Några av dessa komponenter måste läggas till i tvättmaskinen. Dessutom måste varje komponent för skötsel av linne laddas i motsvarande fack . Om pulvret fylls på fel kan tvättresultatet vara otillfredsställande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur många fack finns det och vad är de till för?

I vanliga modeller av maskiner med både topp- och sidlastning tillhandahåller tillverkaren specialfack för tillsats av tvättmedelskomponenter.

I tvättmaskiner med sidoladdning är den placerad högst upp på frontpanelen, bredvid kontrollpanelen på hushållsapparaten. I en toppladdningsteknik måste du öppna brunnsluckan för att se pulverfacket. Facket kan placeras bredvid trumman eller direkt på locket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du öppnar pulverfacket kan du se tre fack som det är uppdelat i. Syftet med vart och ett av dessa fack identifieras med ikonen som visas på den.

  1. Latinska bokstaven A eller romerska siffran I indikerar facket för förtvätt. Pulver hälls i det, om lämpligt program väljs, där tvättproceduren består av 2 steg. Från detta fack kommer pulvret att sköljas i trumman under det första steget.
  2. Latin bokstaven B eller romerska siffran II - detta är fackets beteckning för huvudtvätten oavsett program, liksom för det andra tvättsteget i läget med ett förstadium.
  3. Stjärna eller blomma ikon betyder facket för sköljmedel eller sköljmedel. Medlet för detta fack är vanligtvis i flytande form. Du kan hälla balsam i detta fack både före tvätt och under dess process. Det viktigaste är att vara i tid innan maskinen börjar samla vatten för sköljning. Annars tränger inte agenten in i trumman.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I fack med nummer I eller II kan du, förutom huvudrengöringsmedlet, lägga till fritt flytande fläckborttagare, blekmedel och tvättmedel för rengöring av maskinen från fjäll och smuts.

Det tredje facket kan endast användas för sköljning av komponenter.

Hur laddar man upp korrekt?

Tvättmaskiner från olika tillverkare har en signifikant skillnad i uppsättningen program och tvättlägen. Mängden pulver som kommer att förbrukas under ett visst tvättprogram anges i bruksanvisningen för hushållsapparaten. Dessutom anger varje tillverkare av syntetiskt tvättmedel för automatiska maskiner sin ungefärliga dos på förpackningen. Men alla dessa uppgifter är villkorade.

Följande faktorer kan påverka doseringen av tvättmedelspulver

  1. Den ursprungliga vikten på den tvättade tvätten . Ju mer vikt, desto fler medel måste läggas till. Om bara några få saker ska tvättas måste produktens beräknade hastighet sänkas.
  2. Föroreningsgrad … Om saker är mycket smutsiga eller har svårt att ta bort fläckar, bör koncentrationen av pulvret ökas.
  3. Vattenhårdhet … Ju högre det är, desto mer tvättmedel behövs för ett positivt tvättresultat.
  4. Tvättprogram . Olika typer av tyger kräver olika mängder tvättmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pulver, fläckborttagare eller blekmedel måste laddas i rätt bricka innan tvättprocessen påbörjas.

För att hälla i pulvret är det bäst att använda en speciell mätkopp.

Den har en bekväm pip som gör att du kan hälla pulvret exakt i facket, och det finns märken på dess väggar, vilket gör det enkelt att mäta den nödvändiga mängden pulver. Du kan köpa den i vilken järnaffär som helst. Vissa tillverkare av tvättpulver lägger det också i ett paket med ett tvättmedel som en trevlig bonus. Detta gäller vanligtvis paket med stor vikt.

Det finns en uppfattning att pulvret kan hällas direkt i trumman efter att tvätten har laddats där. Denna metod har både positiva och negativa sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna inkluderar:

  • mindre tvättmedelsförbrukning;
  • möjligheten att tvätta om kyvetten går sönder;
  • möjligheten att tvätta när igensatta slangar ger vatten för att spola pulvret.

Nackdelarna med metoden inkluderar:

  • sannolikheten för blekning och utseende av fläckar på färgade kläder till följd av att granuler tränger in
  • dålig tvättkvalitet på grund av ojämn fördelning av pulvret mellan föremålen;
  • ofullständig upplösning av pulvret under tvätt.

Om det finns ett behov av att lägga till medlet direkt i trumman, måste du använda speciella plastbehållare för detta.

Deras användning kommer att skydda tvätten från blekning, och de små hålen i locket på en sådan behållare gör att pulvret löser sig inuti och tvållösningen gradvis hälls i trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmedel i form av geler och kapslar kan laddas direkt i tvättmaskinens trumma . Oftast har de inte aggressiva komponenter, och deras applicering på kläder leder inte till dess försämring.

I vissa modeller av tvättmaskiner har tillverkarna tillhandahållit en dispenser för geliknande tvättvårdsprodukter.

Det är en platta som måste installeras i pulverfacket, där speciella spår finns. Häll sedan i gelen. Det kommer att finnas ett litet utrymme mellan denna partition och botten av facket, genom vilket gelén kommer in i trumman först när vatten börjar rinna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet att hantera tillsats av balsam. Du kan hälla den både före tvätt och under processen, innan du sköljer . Den mängd sköljmedel som krävs anges på förpackningen. Men även om balsam används mindre eller mer än den angivna hastigheten, kommer detta inte att påverka renligheten av linne på något sätt.

Bild
Bild

Vilka tvättmedel används för tvätt?

Marknaden för syntetiska produkter för automatiska enheter fylls ständigt på med nya produkter. Varje konsument kan enkelt välja rätt produkt för honom. När du väljer är det viktigt att ta hänsyn till sammansättning, pris, produktionsland.

Men det finns ett antal viktiga ingredienser som du bör vägledas av innan du köper ett syntetiskt tvättmedel

  1. I maskiner är det nödvändigt att endast använda de medel som är avsedda för maskiner av denna typ . Det obligatoriska märket finns på varje paket. Sådana produkter inkluderar komponenter som reducerar skumning, vilket hjälper pulvret att skölja ur fibrerna i tyget snabbare. Kompositionen innehåller också ämnen som mjukar upp vatten, vilket hjälper till att skydda utrustningsdelar från skalan och öka enhetens livslängd.
  2. För att tvätta barnkläder måste du välja en separat typ av tvättmedel … Sammansättningen av ett sådant pulver inkluderar hypoallergena komponenter. Det är nödvändigt att tvätta barnkläder separat från resten.
  3. Det är lämpligt att tvätta färgade saker med pulver, på förpackningen där det är märket "Färg " … Den innehåller inga blekmedel och har även tillsatt färghållande komponenter.
  4. När du väljer ett tvättmedel för att tvätta ull och stickade saker, bör schampoliknande alternativ föredras . De innehåller komponenter som hjälper till att behålla produktens ursprungliga form.
  5. När du köper sköljmedel eller sköljmedel måste du vara uppmärksam på dess konsistens . Det är bättre att välja en tjockare komposition, eftersom vätskan snabbt kommer att förbrukas. Det kommer inte att vara överflödigt att bestämma sig för luftkonditioneringens doft - om lukten är stickande kommer den inte att försvinna från kläderna på länge efter tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att veta exakt syftet med tvättmaskinens fack kan du exakt lägga till en eller annan komponent. Och efter rekommendationerna är det enkelt att beräkna den mängd tvättmedel som krävs. Detta är viktigt eftersom för mycket av det kan leda till igensättning av vattenslangarna och brist på det kan leda till tvätt av dålig kvalitet.

Rekommenderad: