Tegelvägg I Köket (30 Bilder): Gör-det-själv Tegelläggning I Interiören, Designprojektalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Tegelvägg I Köket (30 Bilder): Gör-det-själv Tegelläggning I Interiören, Designprojektalternativ

Video: Tegelvägg I Köket (30 Bilder): Gör-det-själv Tegelläggning I Interiören, Designprojektalternativ
Video: Hur gör snickaren - Montering av bärläkt för tegelpannor 2024, April
Tegelvägg I Köket (30 Bilder): Gör-det-själv Tegelläggning I Interiören, Designprojektalternativ
Tegelvägg I Köket (30 Bilder): Gör-det-själv Tegelläggning I Interiören, Designprojektalternativ
Anonim

En tegelvägg i köket är moderiktig, snygg och populär. Denna lösning ser ganska intressant och original ut, det gör rummets design mer ovanlig och modern. Många tror att tegelväggar endast används för "Loft" -stilen, men detta element kan också dekorera en romantisk eller gotisk riktning. Tegelliknande kök är en bra lösning för kreativa och kreativa människor. Denna idé är bra eftersom den kan implementeras oberoende, snabbt och billigt utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tegel är ett material som perfekt kommer att betona den industriella stilen. Det ser extremt fördelaktigt ut i köksdesignen, och är den idealiska lösningen för att dekorera detta rum. Du kan välja det mest lämpliga och harmoniska alternativet, som kommer att bli en riktig dekoration. Det finns många olika färger och former, så köksägaren kan göra inredningen röd, vit, grå eller till och med svart. Du måste välja en nyans som kommer att vara i harmoni med resten av dekorationen i rummet.

Tegelelement kan passa in i absolut vilken stil som helst , vare sig det är "Provence" eller "Glam rock", du behöver bara välja rätt material. Detta är ett extremt enkelt och enkelt sätt att göra din köksdesign original och estetisk.

Det är ganska enkelt att skapa en sådan finish på egen hand, även om köksägaren inte har någon erfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sådant material har blivit populärt och efterfrågat inte bara för att det ser estetiskt tilltalande ut, utan också på grund av andra positiva egenskaper. Det finns flera av dem.

  • Många människor blev förälskade i tegel för en tillräcklig kostnad.
  • För köket är en viktig egenskap fuktmotståndet som teglet har.
  • Den har hög motståndskraft mot temperaturförändringar och bra brandmotstånd. På grund av dessa egenskaper används det ganska ofta när man dekorerar ett förkläde (kök).
  • Det är ganska hållbart. Tegelverk är extremt svårt att skada, men om detta händer visas mindre marker eller repor på det. På denna tegel kommer skadan inte att synas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är mycket lätt att använda, efterbehandling kan göras av en person utan erfarenhet.
  • Kombineras med apparater och tillbehör i rummet.
  • Perfekt för zonindelning.
  • Miljövänligt, säkert för människor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera de nackdelar som fortfarande finns i en sådan finish. Materialet är heterogent, ytan är grov, så det är svårt att rengöra tegelverket från damm och smuts. En sådan kvalitetsfunktion bör bekämpas med hjälp av speciella impregneringar för ytbehandling och sömmar, vilket gör det möjligt att bli av med denna nackdel eller minska besväret med det till ett minimum.

Trots den harmoniska kombinationen av tegel med ett stort antal interiörer är det ganska svårt att dosera det på ett sådant sätt att det ser lönsamt ut. Det är absolut nödvändigt att lyssna på rekommendationer från proffs som hjälper till att lösa detta problem.

Vanligtvis gör kunderna ett 3D -projekt i programmet för att se det slutliga resultatet visuellt. Du kan alltid ändra dig!

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att detta material inte kommer att reflektera ljusstrålar, och en mörk tegelsten kan absorbera dem visuellt. Det ser så estetiskt tilltalande ut som möjligt i ett rum med bra naturligt ljus. Det vore bättre att använda det inomhus med stora fönster som inte överlappar varandra med balkong och vetter mot söder. I det här fallet blir det inga problem med ljuset. Om det finns lite naturligt ljus kan du tänka på konstgjord belysning så att köksdesignen på kvällen ser vacker ut och inte dyster.

Bild
Bild

Allmänna regler för registrering

Innan du skapar ett vackert tegelverk med dina egna händer, det är värt att överväga några punkter.

  • Hitta rätt färg för materialet . Ägare till små kök bör använda ljusa tegel, mörkare är lämpliga för mycket ljusa och stora rum. Färgschemat beror på den stil som köket är utformat i. Vitt och grått är idealiskt för skandinaviska eller normandiska interiörer, medan brunt är det bästa valet för loft- eller popkonststilar.
  • Att välja rätt vägg Är en viktig och ansvarsfull process. Du kan bara göra tegel på väggen som mer ljus faller på. Detta element kommer att vara en accent, så det bör sticka ut positivt. Om du lägger murverket på den mörka sidan kommer interiören att verka dyster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bättre att bara se en vägg , eftersom även två tegelväggar i samma rum inte kommer att se särskilt attraktiva ut. Ibland finns det anständiga alternativ för interiörer, där två intilliggande eller motsatta sidor är utformade, men sådana idéer kan bara lyckas för stora, rymliga rum som är tillräckligt upplysta och har panoramafönster.

I många lägenheter tillåter området inte att upprepa denna design, men du kan också göra en attraktiv och ovanlig accent på en av väggarna i ett litet kök i en vanlig lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta idéer

För att välja ett lämpligt och värdigt alternativ bör du bekanta dig med några moderna idéer. Med tanke på olika designprojekt kan du själv ta reda på vilken lösning som passar bra med ett kök i en lägenhet eller ett hus.

Tegelverk kan göra ett rum smalt. Det kommer att ta några centimeter. Om köket är litet kan detta spela en betydande roll. I det här fallet kommer tapeter att vara ett bra alternativ till tegel

Man måste komma ihåg att vanlig tapet, som visar en tegelsten, inte är lämplig, eftersom en mer slitstark beklädnad behövs för ett sådant rum. Tapeter kan bli smutsiga under tillagningsprocessen, samt mättas med en mängd olika lukter, vilket kommer att innebära många svårigheter. Bättre att inte snåla med material.

Bild
Bild

Om tapeter och tegelstenar inte är lämpliga, är det tillåtet att använda tegelplattor. Det finns många sorter av detta material. Det enklaste är den monotona plattan, som är gjord enligt tegelns ungefärliga storlek. Ingen kommer att märka skillnaden, den här finishen ser snygg och snygg ut. Alternativet är enkelt, med minimala arbetskostnader. Om du vill skapa effekten av brutet gammalt tegel bör du köpa lämpliga plattor. Det har en hög kostnad. Det är nödvändigt att mycket noga bilda en ritning från den

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vissa projekt innebär användning av vita tegelstenar. Oftast är de dekorerade med moderna snygga kök, eftersom det är en värdig "partner" för svarta apparater, idealiskt kombinerat med det. Det är viktigt att noggrant välja effekten av kittet mellan blocken, eftersom det är han som bestämmer stilen på tegelväggen i rummet.
  • Det finns två alternativ för att dekorera murverk i mörka färger. I den första är tegelstenen täckt med en färglös matt eller blank lack, i den andra - den är målad i valfri färg som är nödvändig för en attraktiv design.

Den mörkbruna designen är en klassiker och perfekt för rymliga och ljusa rum. Det ser extremt snyggt och ovanligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Tegelverk i köket är praktiskt och vackert. Du kan hitta ett anständigt alternativ för alla interiörer.

  • Tegelväggdekoration är det mest framgångsrika materialet för stildekoration " Loft " … Grova ytor i kombination med mysiga tillbehör i rummet skapar en varm atmosfär.
  • För skandinavisk stil vita och grå färger är lämpliga, liksom "Ombre" från ljusa nyanser. Murverket är inte för grovt, det ser naturligt, estetiskt tilltalande och snyggt ut. Om köket är tillverkat i den här versionen kommer väggen inte att se alltför aktiv och accentuerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

" Provence" eller "Country " - romantiska stilar, men även här kan du harmoniskt passa tegelverket. Det är viktigt att finishen är naturlig. Ofta används konstgjorda tegelstenar. Ljusområdet ser bra ut, vilket gör att rummet kan se ljust och rymligt ut.

Bild
Bild
  • På köket i gotisk stil det är nödvändigt att utföra det mest naturliga tegelverket. Frånvaron av ytterligare efterbehandling är viktigt. Ett alternativ med flera stylingmetoder ser intressant och ovanligt ut.
  • Interiör i stil " Popkonst " ganska djärvt, modernt och udda. Att använda en kombination av olika nyanser är det som hjälper till att göra det ännu mer intressant och ljusare. Här kombineras tegel underbart med tillbehör som kompletterar designen, vilket gör inredningen mysig, men samtidigt extraordinär.

Rekommenderad: