Förkläde För Köket Av Glas (74 Foton): Väggglaspaneler Med Tryck, Installation Av Ett Härdat Glasförkläde, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Förkläde För Köket Av Glas (74 Foton): Väggglaspaneler Med Tryck, Installation Av Ett Härdat Glasförkläde, Recensioner

Video: Förkläde För Köket Av Glas (74 Foton): Väggglaspaneler Med Tryck, Installation Av Ett Härdat Glasförkläde, Recensioner
Video: HOW TO TRANSFER A PHOTO ONTO GLASS 2024, April
Förkläde För Köket Av Glas (74 Foton): Väggglaspaneler Med Tryck, Installation Av Ett Härdat Glasförkläde, Recensioner
Förkläde För Köket Av Glas (74 Foton): Väggglaspaneler Med Tryck, Installation Av Ett Härdat Glasförkläde, Recensioner
Anonim

Kökförkläden sätter tonen för hela köket. Detta är värdinnans arbetsområde, som ständigt utsätts för vatten i diskbänken eller olje- och fettfläckar i spisens område. Därför försökte de alltid göra den här delen av väggen så att det var möjligt att snabbt ta bort konsekvenserna av matlagning och disk.

För dessa ändamål användes en fuktresistent färg. Då var denna del av köket fast upptagen av keramiska plattor. Nu på toppen av populariteten är köksförkläden i glas, som ser väldigt estetiskt tilltalande, ljusa och fashionabla ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett köksförkläde brukar kallas en del av väggen mellan bänkskivan, gas- eller elspisen, väggskåp och ett handfat för att diska. Ett glasförkläde har flera fördelar.

Dessa paneler överensstämmer med den moderna andan av designermode och är lämpliga för följande stilar:

  • Skandinavisk;
  • nyklassicism;
  • art déco;
  • modern;
  • minimalism;
  • högteknologisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas går bra med moderna material som möbler nu tillverkas av. Den är idealisk för glas- och kromhushållsapparater. Snabb installation är ett stort plus. Det finns inga konsekvenser i köket efter installationsarbetet, som kan pågå från 1 till 2 timmar.

Panelerna har inga sömmar och orsakar inga speciella problem med deras underhåll. Glas förbättrar köksutrymmet visuellt tack vare dess briljans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarna till ett sådant kök har ett brett utrymme för fantasi, hur och vad man ska dekorera glaspaneler. Det kan till exempel vara fotoutskrift, stereoutskrift, sandblästring, monokromatiskt vinylsubstrat. Själva glasytan kan vara matt eller ha en strukturerad struktur.

Om väggarna är gjorda av trä eller sten kan glas förstärka materialets skönhet. I detta fall används en transparent panel. Ibland lämnas tapeter eller väggar under sådant glas, och i allmänhet ser köket ut i ett färgschema.

Bakgrundsbelysningen är den perfekta följeslagaren för ett glasplatta. Dess mjuka ljus är stratifierat i hela köket, vilket skapar en mysig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men med allt detta har glaspaneler sina egna karakteristiska nackdelar. Priset kommer först. Inte alla har råd med en sådan köksinredning - den genomsnittliga kostnaden för ett härdat glasförkläde kan vara över 5 tusen rubel per 1 kvm. m.

Priset kan påverkas av kundens individuella design och användningen av ytterligare fästen, installation av belysning, ytterligare bilder. Priset stiger flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förklädet installeras först efter den fullständiga monteringen av köksenheten och anslutningen av all kommunikation … Det är omöjligt att göra om glaspaneler, och om köksägarna inte gillar deras design är det lättare att göra nya. Därför läggs stor vikt vid designlösningen i det inledande skedet. Det valda mönstret får inte kombineras med kökets inre, överbelasta det i färg eller snabbt bli bekant.

Produktionstiden för ett glasförkläde kan ta från 1 till 2 veckor.

Glasplattan är inte lämplig för alla kök. Till exempel, om interiören är designad i klassisk stil, Provence eller land, kommer vanliga keramiska plattor fortfarande att vara den bästa lösningen för ett förkläde.

Bild
Bild

Typer av material

Huvudkravet för ett köksförkläde är motståndskraft mot vatten och temperaturbeständighet upp till +150 grader.

Det finns flera typer av material som glaspaneler är gjorda av

Stalinit … Vanligt glas värmebehandlas vid en mycket hög temperatur och kyls sedan snabbt. Således ökar dess stöttålighet med 10 gånger jämfört med vanligt glas. I händelse av ett slag smular staliniten i flera bitar, vilket inte kommer att utgöra någon fara för människor. Han är inte rädd för hushållskemikalier och slipmedel. Livslängden för härdat glas når 10 år.

Du kan inte göra ytterligare hål i den färdiga panelen för hushållsapparater. Detta arbete bör utföras före härdning av glas. Det är värt att notera att en solid stalinitpanel bör ha en tjocklek på 6 mm. Om mindre, så kräver sådant glas en mer noggrann inställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laminerat glas … Ett förkläde av detta material har ett annat namn - triplex. Detta är namnet på en flerskiktsglasstruktur, vars lager är anslutna till en speciell polymer. Vid stötar krossas inte glaset utan blir kvar på filmen. Triplexpaneler är 8 mm tjocka. Med hjälp av en polymerfilm kan paneler hitta vilken inredning som helst. Sådant glas kräver inget särskilt underhåll. För priset är sådant glas ett av de dyraste, sett till vikten - ett av de tyngsta. Den produceras inom 1 månad.

Det finns praktiskt taget inga begränsningar för inredningen - den kan fototryckas, den är perfekt dekorerad med en tyg- eller läderbas. Triplexens yta kan vara matt eller målad. Laminerat glas kan tillverkas under en spegel eller folie.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plexiglas … En av de främsta fördelarna med detta material är dess stöttålighet. Den har god flexibilitet och lätt vikt. Plexiglas är bra för att dekorera väggar med små fel. Materialet gör att du kan arbeta med det efter installationen, till exempel om du behöver extra utrymme för uttag. Tillverkning av plexiglaspaneler tar inte mycket tid.

Detta material tål inte höga temperaturer - högst +80 grader, så installation ovanför hällen rekommenderas inte. Ofta är sådana paneler täckta med härdat glas, eftersom de inte gillar bearbetning med hushållskemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat … Detta material liknar plexiglas, men är mer lämpligt när det gäller dess kvaliteter för ett kök backsplash. Det kostar betydligt mindre än andra typer av material, tål högre temperaturer, böjer bra och är lätt i vikt. Från polykarbonat kan en duktig hantverkare installera panelen på egen hand.

Men materialet förlorar utåt mot vanligt glas. Många repor kan ofta hittas på ytan.

Bild
Bild

Stalinite erbjuds i följande versioner:

  • stemalit - detta är namnet på glaset som målades innan det härdades;
  • satin - glas med frostad yta;
  • flådd - glas med dekorativ design;
  • optimera - glasytan utsätts för ytterligare blekning; används när man arbetar med ritningar för färgåtergivning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skriver ut fotografier kan du välja rätt bild som påverkar köksstämningen. Glasförkläden med frukt, rätter, drycker ser vackra ut. Den "urbana" stilen för fotoutskrifter kommer att betona moderniteten hos högteknologisk design. 3D -foto kan tas.

Designers rekommenderar inte att göra förkläden med flera bilder. Det är bättre att välja en ritning som kommer att göra köket modernt och mysigt.

Innan fotoutskrift förbereds glaset, de nödvändiga hålen skärs ut på det. Med hjälp av specialutrustning appliceras sedan ett mönster som är täckt med ett skyddande lager.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasförklädet kan göras för att matcha mosaiken eller lämnas i vanlig färg. Det viktigaste är att köket utåt inte förlorar sin individualitet och glädjer ägarna till huset eller lägenheten. Motljus förbättrar bara helhetsintrycket av glasförklädet och det inre av rummet ., kommer att göra ritningen ljusare och betona elementen i typsnittet.

LED -remsan är installerad runt omkretsen av hela panelen eller inuti den, utmärkt belysning av arbetsytan erhålls.

Du kan göra utan att tända huvudlampan i rummet, i det här fallet färgad bakgrundsbelysning eller vit används … Ofta görs bakgrundsbelysning i panelernas sidodelar. Ibland är det installerat i förklädets änddelar. Detta alternativ är lämpligt för moderna köksinredningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Allmänna regler för att kombinera färger gör att kunderna kan bestämma önskad färg, nämligen:

  • för ett klassiskt kök kan ett förkläde i en kontrasterande ljus färg vara en idealisk lösning; som regel kombinerar klassikerna två färger - vitt och svart;
  • om interiören är designad i ljusgrön färg, passar ett grönt förkläde bäst;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ett gräddkök kommer att gå bra med ett lila förkläde; samma sak med det rosa inre köket;
  • vilken färg som helst är lämplig för ett vitt kök - för energiska människor är den bästa lösningen skinn med ljusa bilder - det kan vara fåglar, bär och till och med din egen teckning; sofistikering till en vit inredning kan ges av ett gyllene mönster på en spegelyta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga rådgivare i denna fråga. Det viktigaste är ägarnas smak. Designers kommer att ge råd om hur man väljer rätt färg som kommer att vara i harmoni med kökets övergripande utseende. Experter rekommenderar att när du väljer en design är det bättre att ta färdiga lösningar ..

Tillverkaren visar dig hur en backsplash av glas ser ut i redan tillverkade kök. Som regel finns det en utökad portfölj för sådana fall.

För värmebeständiga glaspaneler förlorar färg och mönster inte sina egenskaper under hela driftstiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsrekommendationer

Innan du installerar är det nödvändigt att mäta ytan för det framtida köksförklädet. De produceras först efter ytbehandling och installation av en köksuppsättning. Vid mätning måste man ta hänsyn till att panelen kommer att gå under köksväggskåpen med 20 cm för att dölja fästelementen. Det är också viktigt att överväga själva förklädets form. Det kan ha en krökt struktur, i det här fallet är det bättre att ge mätningar till specialister.

Om skalen planeras att placeras på olika ytor mäts hela panelens längd. För en trapetsformad panel mäts alla horisontella och vertikala linjer.

Förkläden är gjorda av ett enda ark, så mycket uppmärksamhet ägnas vid förberedelsestadiet till dörröppningarnas dimensioner och trappans bredd i flervåningshus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorleken på en dekorativ kökspanel är följande:

  • höjd - från 40 till 90 cm;
  • längd - högst 2, 5 meter.

Större kök kräver ett längre förkläde. Experter rekommenderar att man gör det från komponentdelar, eftersom lederna mellan dem är osynliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre alternativ för att fixera panelerna

  • På skruvar … Panelfästen med skruvar är lämplig för alla väggytor. Det anses vara det mest praktiska. Skruvlock sitter på skruvlocken. När som helst kan du ta bort panelen från väggen genom att vrida fästelementen.
  • Gångjärnsfästen … Om förklädet består av flera delar är de gångjärnsfästen bäst lämpade. De låter dig docka delarna mer jämnt och exakt.
  • Flytande naglar eller lim … Dekorpanelen är fixerad med flytande spik eller lim endast på putsade och planade väggar. Utseendet på en sådan bilaga gör den osynlig. Om förklädet är sammansatt behandlas sömmarna med ett tätningsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan installera panelerna själv. Det enklaste sättet att göra detta är skruvmontering.

Det produceras på följande sätt:

  1. innan arbetet påbörjas, sätts ytan på väggen i ordning: den måste vara platt och kittad;
  2. det är absolut nödvändigt att koppla ur eluttagen och demontera dem;
  3. glaset appliceras på väggen och fästpunkterna är markerade på det;
  4. märkena måste borras;
  5. tätningar bör installeras i panelen och inbäddade element i väggen;
  6. sedan fästs förklädet med spikspikar på väggen; fästelement måste stängas med dekorativa lock;
  7. efter allt arbete utförs arbete på uttagen - installation av locket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Det är väldigt lätt att ta hand om ett glasförkläde. Precis som bakom vanligt glas. Det bör noteras att panelerna blir smutsiga snabbt, detta är särskilt märkbart i arbetsområdet där mat lagas - droppar fett och smuts finns kvar på glaset.

På platsen för diskbänken, på panelen, kan du se de knappt märkbara spåren av torkade droppar från vatten. Denna omständighet betyder inte alls minusglas. Sådana fenomen kan ses både på keramiska plattor och på vanliga målade köksväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rengöra skinny måste du följa tre regler

  • För att rengöra glasförklädet behöver du konventionella spegel- och glasrengöringsmedel. Innan du applicerar dem på ytan måste du rengöra det från damm med en torr trasa. Så att det inte blir någon skilsmässa efter produkten måste du först torka av glaset medurs och sedan göra samma rörelser mot. Därefter gnids ytan på panelen torr med en trasa med vertikala och horisontella rörelser.
  • Endast mjukvävnad eller mjukpappersservett bör användas i stenväxt. Ta inte bort fett med metallsvampar, repor finns kvar på ytan. Fett avlägsnas väl med moderna tvättmedel.
  • Använd inte alkohol eller slipmedel när du sköter panelen.

Bilden eller fotot skyddas på ett tillförlitligt sätt av glas, eftersom de sitter på panelens baksida. De påverkas inte av direkt solljus. Det rekommenderas att rengöra glasförklädet en gång om dagen. Bäst av allt, efter att ha slutfört alla hushållssysslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Recensioner av glasförkläden kan hittas som de mest kontroversiella. Någon tycker att användningen av keramiska plattor är det mest praktiska. Faktum är att detta material fortfarande inte ger upp sina positioner på konsumentmarknaden, förblir ett av de efterfrågade materialen.

Tillverkare försöker hänga med i tiden och erbjuder kakel i en mängd olika mönster. Men ändå har väggpaneler mycket fler designmöjligheter. Med fotoutskrift kan du tillämpa en mängd olika mönster, vilket innebär att du kan välja vilken design som helst för köket. Glas expanderar rummet betydligt, det kan installeras i både stora och små kök.

Det finns en uppfattning att om panelen är gjord av glas betyder det att den går sönder. Härdat glas tål mänsklig vikt och till och med stötar.

När du installerar måste du följa kraven. Paneler installeras endast på plana väggar … Om installatören drar panelen någonstans kan glaset spricka. Det finns verkligen sådana problem, särskilt om du gör installationen själv. Det är bättre att överlåta detta arbete till specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast frågar köparna om glaset är smutsigt, eftersom inte bara droppar vatten och fett finns kvar på det, utan också fingrar. Om du inte tar hand om glaset förlorar det förr eller senare sitt ursprungliga utseende. Varje yta kräver uppmärksamhet och omsorg.

Så det är här - glasförkläden kräver lite mer uppmärksamhet . Det räcker att torka dem en gång varje dag i arbetsområdet … Men när det gäller design finns det inga begränsningar.

Viktig! Det finns mycket mer bra och positiva recensioner. Ändå orsakar sådana paneler i köket estetiskt nöje, piggar upp och gör hemmaköket modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en uppfattning att sådana förkläden i köket har gått från kategorin sofistik till massproduktion. De installeras överallt och i vilken stad som helst. På grund av detta började glasförkläden bli tråkiga för stadsborna. Varje framgångsrik designidé går omedelbart till massorna. Detta är normalt, liksom önskan om ett vackert och mysigt hem. Sådana paneler är ett av förslagen för att uppnå det du vill ha.

Många är rädda för priset. Det finns alltid utrymme för priset upp och ner. Allt beror på vilket material som används, tillbehör, ytterligare tjänster. Du kan alltid spela om priset till din fördel genom att ersätta en typ av design med en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Smal design beror till stor del på kundens önskemål. Det enklaste alternativet, som ofta erbjuds, är att installera paneler av vanligt glas. Det är ingen fråga om dekorativt syfte här. Således kan du lösa problemet med skyddet av tapeten.

Experter rekommenderar att göra sådana paneler matta, vilket ger dem sofistikering. Du kan tillämpa sandblästringsritningar - det kan vara någon form av inskriptioner eller önskemål, vilket ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonat glas kan vara en idealisk lösning för rum med många färger. Färgen appliceras på panelens baksida. Ritningar kan vara väldigt olika, inklusive abstraktion. När det gäller färg är valen oändliga.

Den mest populära typen är paneler med ett färgmönster. Det kan vara en perspektivvy eller en 3D -ritning. Denna metod gör köket inte bara originalt i design, utan också exklusivt. Den andra kan knappast hittas. Tack vare sådana ritningar ser rummet mycket större ut än det faktiskt är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst om bilden appliceras med fotoutskrift, eftersom den förblir högsta kvalitet

Du kan välja ett budgetalternativ - applicera bilden med vinylfilm. Men i det här fallet finns det en risk att filmen förlorar sina egenskaper och så småningom bleknar eller skalas av.

Ett tryckt förkläde kostar 50 procent mer än vanligt glas eller vinyl. Att skriva ut en 3D -ritning kommer att öka arbetskostnaden med ytterligare 2,5 gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annan ett intressant alternativ när det gäller design är spegelförkläden … Det är den perfekta lösningen för ett litet kök. Det är känt att en spegel visuellt förändrar rummets utrymme, smalrums geometri förändras.

Designers erbjuder en mängd olika lösningar. Du kan dekorera spegelförklädet med ett mönster, färga ytan eller åldra det. Kombinationen av spegelpaneler ser ovanlig ut.

Bild
Bild

Glasförkläden fortsätter att locka uppmärksamhet. Kunderna väljer dem för sin unika design och möjligheten att göra sitt kök ljusare och mer modernt. Sådana paneler kommer att hålla mycket länge. De är inte rädda för fukt eller värme. De kommer att behålla sin glans, rika färg och färgton i många år.

Familjemedlemmar, vänner och nära människor samlas vanligtvis vid köksbordet, och den mysiga interiören gör sådana möten ännu mer uppriktiga.

Rekommenderad: