Paneler För Ett Förkläde I Köket (37 Bilder): Hur Man Dekorerar Med Dekorativa Paneler? Funktioner I 3D -material

Innehållsförteckning:

Video: Paneler För Ett Förkläde I Köket (37 Bilder): Hur Man Dekorerar Med Dekorativa Paneler? Funktioner I 3D -material

Video: Paneler För Ett Förkläde I Köket (37 Bilder): Hur Man Dekorerar Med Dekorativa Paneler? Funktioner I 3D -material
Video: WallArt 3D Wall Decor Installationanleitung (DE) 2024, Mars
Paneler För Ett Förkläde I Köket (37 Bilder): Hur Man Dekorerar Med Dekorativa Paneler? Funktioner I 3D -material
Paneler För Ett Förkläde I Köket (37 Bilder): Hur Man Dekorerar Med Dekorativa Paneler? Funktioner I 3D -material
Anonim

Förklädet i köket är skapat för att skydda ytan mot oljiga fläckar och ångor. Och väggpaneler är bäst på denna uppgift. Artikeln kommer att diskutera fördelar och nackdelar med detta material, typer och regler för val.

Bild
Bild

Särdrag

Ett köksförkläde har en mycket viktig funktion - att skydda väggen mot extrema temperaturer och smuts. Naturligtvis måste ytan matcha köksutrustningens övergripande utseende och vara harmonisk.

Bild
Bild

En egenskap hos materialen för att avsluta förklädet, liksom för köket som helhet, är motståndskraft mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer. Här kan väggpaneler vara ett idealiskt alternativ, vars installation inte tar mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild

Ett förkläde i köket kan antingen vara en dekorativ accent eller en neutral . Om inredningen är gjord i en ljus färg kan en ritning av stora blommor eller frukter appliceras på förklädet. Huvudvillkoret är att allt ska vara harmoniskt.

Bild
Bild

Vyer. Fördelar och nackdelar

Fram till nyligen var plattor mycket populära för att avsluta ett förkläde. Han valdes för sin enkla vård och estetiska utseende. Men nuförtiden ses denna typ av material inte ofta i köket. Det finns två anledningar till detta: kostnad och installationskomplexitet.

Bild
Bild

I moderna järnaffärer kan du hitta ett stort sortiment av dekorativa kökspaneler. De är varierade i både pris och kvalitet. Tänk på fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen.

Bild
Bild

Filma

Det mest prisvärda materialet. Alla klarar installationen. Det är lätt att hålla fast, men livslängden på denna beläggning är mycket kort. Och filmen tål inte höga temperaturer och är brandfarlig.

Bild
Bild

Stålplåt

Kan användas i köket men blir väldigt dyrt. Rengöring av en sådan beläggning är en ganska mödosam process, och utseendet är inte särskilt attraktivt.

Bild
Bild

Glas

Detta material används mycket ofta i form av att dekorera ett förkläde i köket. Glasytan är lätt att underhålla. Materialet är inte rädd för höga temperaturer. Sådana paneler med ett tryckt mönster är ganska populära, som kan beställas efter eget tycke. Men en av nackdelarna med en sådan beläggning är bräcklighet.

Bild
Bild

PVC -paneler

Det är det mest efterfrågade materialet på marknaden för efterbehandling av ett köksförkläde. PVC -paneler är mycket hållbara. De är inte rädda för extrema temperaturer och hög luftfuktighet. Dessutom fungerar panelerna som bra ljudisolering.

Bild
Bild

Kostnaden för sådant material är tillgängligt för absolut alla. Och också ett stort plus är ett stort sortiment av teckningar, mönster och texturer, inklusive 3D. Sådant material kan imitera både naturligt trä och sten.

Bild
Bild

Men förutom proffsen finns det också nackdelar. De kan se billiga ut. Och i utrymmet mellan väggen och materialet kan bakterier och svampar föröka sig. Inte resistent mot mekanisk skada.

MDF -paneler

Till skillnad från sina konkurrenter kan MDF -paneler kosta mer, men materialet är utan tvekan av högre kvalitet. Det är hållbart och tål betydande belastningar. MDF -paneler är en säker och miljövänlig typ av beläggning. Vanligtvis har den ett trämönster, så det passar in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild

Materialet är resistent mot mögel och bakterier . Installation tar inte mycket tid och kräver ingen speciell kunskap. Under drift kan MDF -paneler dekoreras med olika mönster, eftersom de är lätta att bearbeta. Lätt att ta hand om.

Bild
Bild

Skinali

Skinali är glaspaneler för väggar med fotoutskrift på dem. Glaset i detta fall är härdat.

Bild
Bild

Dessa paneler kommer att ge smak till alla kök . Med rätt material kan du utöka utrymmet avsevärt. Alla mönster kan appliceras på glas.

Bild
Bild

Olika stilleben och blommor kan väcka aptiten, men som praktiken visar ser både landskap och stadsvyer väldigt harmoniska ut.

Bild
Bild

Mycket ofta installeras sådana paneler med ytterligare belysning, vilket ökar deras effektivitet och gör atmosfären mystisk.

Bild
Bild

En natursten

Detta material är mycket dyrt. För efterbehandling måste du ta hjälp av specialister. Att installera natursten som förkläde kräver speciella färdigheter.

Bild
Bild

Stenen ger rummet ett dyrt och ädelt utseende . Sådant material är väl lämpligt för dekoration i ett lanthus, men i en stadslägenhet kan det se för pretentiöst ut. Om inte hela inredningen i köket är gjord i ekostil.

Bild
Bild

Ett sådant förkläde är inte rädd för fuktighet och temperaturförändringar, men att ta hand om det är ganska mödosamt. Det kommer knappast vara möjligt att klara sig utan hjälp av specialister.

Bild
Bild

Mosaik

Mosaic är en av de mest populära typerna av förklädesfinisher. Tidigare gjordes det av kakel. Nu finns det många material som kan skapa en mosaikeffekt.

Bild
Bild

Oftast används PVC för tillverkning av paneler. Deras kostnad är låg. Installation kräver inte heller någon särskild skicklighet. Oftast används lim eller flytande naglar för fastsättning.

Bild
Bild

Den enda nackdelen med detta material är igensättning av luckorna mellan mosaikdetaljerna . Men med regelbunden och högkvalitativ vård kommer det ursprungliga utseendet att förbli under hela driftstiden.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När de beslutar om reparationer försöker människor hitta material som kommer att hålla länge och inte kommer att kräva stora ekonomiska investeringar. Att göra ett förkläde i köket är inget undantag.

Valet bör göras enligt flera kriterier

  • Slitstyrka.
  • Livstid. I genomsnitt är detta 10-12 år. Det perfekta alternativet skulle vara MDF, PVC.
  • Bestäm köksuppsättningens färgschema, dess stil. Panelerna ska harmoniskt passa in i interiören och inte vara ett självständigt element i den.
Bild
Bild
  • Vården ska vara enkel. Till exempel bör rengöring av en natursten göras med en speciell lösning för att inte skada strukturen, och bäst av allt, ring en specialist.
  • Priskategori. Naturligtvis kommer de billigaste materialen inte att löna sig, så om du inte är en lyxkännare och din budget ligger i genomsnittskategorin är PVC, MDF och härdat glas värt att överväga.
  • Studera tillverkarna. Företräde bör ges till betrodda tillverkare. Detta kommer att vara en garanti för kvalitet och säkerhet.
Bild
Bild

Med hjälp av dessa rekommendationer kan du välja material som kommer att tjäna dig länge och med hög kvalitet.

Bild
Bild

Avslutande finesser

Förklädningen av förklädet kan du bara göra själv om plast, film eller MDF används som material. Men när du arbetar med natursten eller glas är det värt att tillgripa hjälp av specialister.

Bild
Bild

Glas är ett ganska skört material, och om det installeras felaktigt finns det risk för att det skadas snart . Och det gäller även ritningen. Experter kommer att kunna skapa effekten av ett enhetligt mönster, men du kan förstöra det själv. Detta kommer att vara en stor nackdel.

Bild
Bild

Olika material fästs på väggen på olika sätt. Det kan vara lim, självgängande skruvar. För att installera några är det nödvändigt att göra en trälåda i förväg, vilket hjälper till att installera förklädet även på en sned yta.

Bild
Bild

Innan du fortsätter med installationen av förklädet måste du se till att materialet inte kräver obligatorisk utjämning av ytan. Om väggarna är helt sneda väljer du färgschemat med hänsyn till oegentligheterna. Under inga omständigheter ska ett förkläde med fototryck installeras på en sådan vägg.

Bild
Bild

Designalternativ

Alternativ för att dekorera ett köksförkläde med kakel. Den harmoniska kombinationen av nyanser ger integritet i rummet och ett färdigt utseende. Kakel är nu mindre populärt, oftast används det av gammaldags. De värdesätter det för sin kvalitet och hållbarhet. (Foto 1)

Bild
Bild

Förklädet är tillverkat av tryckta glaspaneler. Volymetriska blommor är huvud accenten i köket, eftersom hela interiören är gjord i pastellfärger. Ett bra alternativ för minimalism stil. (Foto 2)

Bild
Bild

Här visas ett förkläde av PVC -paneler. Den är gjord i en enda vit färg och passar bra med en köksuppsättning i ljust trä. Installation av ett sådant förkläde är enkelt, kräver inte ytterligare inriktning av väggarna. På grund av den enhetliga färgen kommer väggen att visas visuellt jämn. (Foto 3)

Bild
Bild

Designalternativ med PVC -paneler med 3D -utskrift. Vacker och fascinerande utsikt över bergen. 3D -utskrifter har länge vunnit hjärtan hos inte bara konsumenter, utan även designers. Tack vare sådana ritningar kan interiören se helt ny ut, icke-standard. (Foto 4)

Bild
Bild

Bakgrundsbelyst glas backsplash alternativ. Trevligt och effektivt. Användningen av ytterligare ljuskällor ger en speciell charm till interiören. (Foto 5)

Bild
Bild

Här är ett stenförkläde. Som du kan se ser en sådan beläggning väldigt vacker ut, men på grund av dess struktur är den ganska svår att underhålla. Natursten ser väldigt dyr och lyxig ut. Lämplig för finsmakare av naturmaterial och älskare i ekostil. (Foto 6)

Rekommenderad: