Designskinn För Köket (43 Foton): Välj Genomskinliga Och Fasta Skinn För Ett Vitt Kök. Konstförkläden Med Himmel Och Belysning I Köksdesign

Innehållsförteckning:

Video: Designskinn För Köket (43 Foton): Välj Genomskinliga Och Fasta Skinn För Ett Vitt Kök. Konstförkläden Med Himmel Och Belysning I Köksdesign

Video: Designskinn För Köket (43 Foton): Välj Genomskinliga Och Fasta Skinn För Ett Vitt Kök. Konstförkläden Med Himmel Och Belysning I Köksdesign
Video: Belysning i köket- 5 tips 2024, Mars
Designskinn För Köket (43 Foton): Välj Genomskinliga Och Fasta Skinn För Ett Vitt Kök. Konstförkläden Med Himmel Och Belysning I Köksdesign
Designskinn För Köket (43 Foton): Välj Genomskinliga Och Fasta Skinn För Ett Vitt Kök. Konstförkläden Med Himmel Och Belysning I Köksdesign
Anonim

Köket är en av lokalerna för en lägenhet eller ett hus, i vars design det är viktigt att harmoniskt kombinera praktiska och estetiska, därför kommer skinn att bli en utmärkt lösning för det, vilket utgör en värdig konkurrens om kakel och MDF -paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Skinali är glaspaneler. Idag används de alltmer för att dekorera köksutrymmet, eftersom de öppnar stora möjligheter för förkroppsligandet av kreativa idéer. Dessutom kännetecknas dessa paneler av styrka, hållbarhet, användbarhet och enkel underhåll.

Med reflektivitet och glans kan skinals visuellt öka utrymmet, vilket är särskilt viktigt i små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte notera den lilla tjockleken på panelerna själva. Det är också värt att notera frånvaron av sömmar, till skillnad från kakel, där smuts kan samlas, vilket komplicerar rengöring och förstör förklädets estetiska utseende.

Tillsammans med detta är skinals dyrare än andra typer av köksförkläden. När du köper sådana paneler måste du ta hänsyn till komplexiteten i det förberedande skedet av installationen, liksom tiden för att applicera foto- eller stereoutskrift.

Dessutom är sådana paneler inte så lätta att passa in i den tänkta interiören så att de ser status ut och inte sticker ut från det allmänna stilistikbegreppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag kan skinn klassificeras enligt flera kriterier. Till exempel är modifieringar transparenta eller monokromatiska, gjorda i olika färger, valda efter design. Samtidigt har monofoniska paneler en blank yta.

Oftast idag används sådana förkläden, beroende på ett inredningstillbehör, till exempel diskenas färg, taklampans lampskärm, skåpets framsida eller blomkrukans ton. Det mest relevanta bland sådana alternativ är mynta, gröna och blå toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstanaloger är anmärkningsvärda för att de, beroende på ritningens nyanser, kan skapa önskad stämning för hela inredningen. Samtidigt är det inte alls nödvändigt för att utskriften ska vara stor och stor.

Konstförkläden kan variera i typ av plats för bilden. Det kan presenteras i form av en remsa, liksom en viss komposition som kan placeras på en specifik plats, och därigenom locka uppmärksamhet till det, distrahera det från de fula designfunktionerna i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan klassificera skinn efter typen av belysning. De mest avancerade modellerna har inbyggd bakgrundsbelysning, medan andra alternativ kompletteras med LED-belysning. Bakgrundsbelysningen är inbyggd i installationsskedet och lägger den mellan väggen och själva panelen. Färdiga analoger kompletteras med en LED-remsa.

Dessutom kan huden belysas med inbyggda strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av typen effekt är glasförkläden vanliga och tredimensionella.

Det är bättre att köpa alternativ för en volymetrisk typ för rymliga rum med en återhållsam design - i små kök ser de inte riktigt ut medan de anstränger ögonen.

Volymetriska 3D -paneler ser intressanta ut på avstånd. De verkar särskilt ovanliga när de utförs med inbyggd bakgrundsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller spegelalternativen är sådana modifikationer svåra att uppfatta. Detta gäller modeller för mosaik och sorter med ett graverat mönster.

De anses praktiska och miljövänliga, samt motståndskraftiga mot mekaniska skador, medan de kan färgas. Men i praktiken sådana paneler är nyckfulla i vården, eftersom alla fläckar och ränder är synliga på spegelytan … Dessutom kan rengöringsmedel slipa ytan förr eller senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Idag kan bilder på skinn vara mycket olika. Beroende på den specifika stil som valts som grund för köksinredningen, du kan dekorera kökshörnan med skinn med bilden:

  • himlen i form av en solnedgång i gyllene toner (ser bra ut med röda eller orange kök och är lämplig för älskare av ljusa interiörer);
  • rostade kaffebönor fodrad med en mängd olika mönster (en aktuell lösning för vitt, svartvitt, vitt och grönt kök);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • mogna frukter och bär (är ett av de mest populära alternativen för att dekorera ett ljust kök, inklusive ljusgrått, vitt med grått, mjölkigt med terrakotta, vitbrunt och vitbeige);
  • blommor och blommotiv till exempel orkidéer, vallmo eller lavendel, där en viss typ av blommor kommer att väljas utifrån interiörens huvudfärg (lämplig för lätta kök);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • natur , skapa en lugn och fredlig atmosfär i köket (lämplig för rum i vitt, samt naturliga beige och bruna toner);
  • någon prydnad eller abstraktion (sådana lösningar är relevanta för kök med monokromatiska möbler-de livar in i ett beige-grått, svart-vitt, chokladvitt rum);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • städer , och särskilt nattmetropolen (detta är en av de bästa lösningarna för att dekorera ett kök i neutrala färger);
  • någon tomt (relevant för modern stil och ett brett utbud av köksfärger, inklusive både svart och vitt och mönster i turkos, orange, vinfärger).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att förklädet ska se vackert och harmoniskt ut i köksinredningen är det värt att överväga flera grundläggande urvalskriterier som designers förlitar sig på. Det är viktigt att beräkna storleken korrekt, eftersom förklädet ska se vackert ut.

Om det är mindre än det område som förberetts för det, verkar det som om produkten köptes från resterna av ett litet sortiment. Det kan också göra det svårt att docka skinn med hörnsorter.

Mot den allmänna bakgrunden ska glasskivan inte verka som en knapp trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper måste du också korrelera interiörens nyanser och panelens färgschema. Det är viktigt att notera att det inte får vara fler än fyra av dem i färgen.

Det bästa alternativet skulle vara två eller tre toner, varav en kan vara relaterad till kökets huvudbakgrund. När du väljer är det lämpligt att titta på det faktum att en av nyanserna på förklädets färg sammanfaller med tonen i lampskärmen, bänkskivan eller köksuppsättningen.

Det är viktigt att ta hänsyn till ritningens tema. Till exempel, om skisser på temat "Paris" eller "Venedig" är lämpliga här, då delfiner som simmar i poolen kommer att förstöra all harmoni i interiören på ett ögonblick.

När det gäller stora tryck hör de inte hemma i ett litet rum .… Oavsett hur mycket du gillar, till exempel blommande orkidéer 40 cm vardera eller stora äpplen, kommer sådana ritningar att dölja kvadratmeter i ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer att tänka på?

Ett förkläde kan dölja layoutfel, inklusive brist på rumsbredd. Till exempel kan denna nyans lösas med skinn med horisontella linjer. I det här fallet kan färgen på linjerna antingen harmonisera eller kontrastera med headsetets eller väggarnas ton. Kontraster är särskilt efterfrågade i det inre av ett eklektiskt kök och ungdomslägenheter.

Om du behöver ett förkläde för ett vitt kök, som anses vara ett av de svåraste, väljs förklädets ton baserat på blandningen av vitt … Om till exempel huvudbakgrunden i rummet avger en blå eller grå nyans, är det värt att "dra ut" denna nyans med ett grönt eller gult förkläde.

Om rummet verkar gulaktigt kan du dekorera utrymmet under headsetet med ett förkläde i rosa, persika eller lila.

Samtidigt bör en ljus färg inte dominera den allmänna bakgrunden - även en liten del av det kommer att ge ljusstyrka till interiören och beröva det av tristess.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att korrelera förklädet med utseendet på inredningen. Till exempel, om möblerna är dekorerade med sniderier eller stuckaturer, bör förklädets design sträva efter minimalism.

Om möblerna inte skiljer sig i närvaro av inredning, kan du framhäva huden med en invecklad bild. I det här fallet är det värt att överväga möbelns struktur, korrelera den med strukturen på ytan på panelerna själva.

Om skåpen och borden är blanka ska förklädets yta vara matt och vice versa.

Bild
Bild

Expertråd

För att framgångsrikt passa in i köksdesignen kan du ta hänsyn till flera rekommendationer från designkonstproffs.

  • För ett kök i klassisk stil behövs paneler med imitation av ljust trä, mosaik, sten - detta kommer att mjuka upp interiören och ge elegans.
  • För att lägga till dynamik behöver du flå för keramiska plattor, vilket är särskilt viktigt för jugendstilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När det behövs energi kan du tillgripa ljusa färger och imitation av en schackbräda. En av färgtonerna ska matcha färgen på möbeln.
  • För den skandinaviska, etniska och Provence -stilen är det värt att köpa skinals i gröna toner. Om så önskas kan de kompletteras med gulaktiga eller olivtextilier.
Bild
Bild
Bild
Bild

När köksfönstret vetter mot söder måste du välja en cool förklädesfärg (turkos, ljusblå, blå). Om rummet ser kallt ut, kommer ett orange förkläde att se bra ut i det

Rekommenderad: