Grönt Kök (86 Foton): Brungrön Och Svartgrön, Mörkgrön Och Gulgrön, Ljusgröna Toner Headset I Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Grönt Kök (86 Foton): Brungrön Och Svartgrön, Mörkgrön Och Gulgrön, Ljusgröna Toner Headset I Inredning

Video: Grönt Kök (86 Foton): Brungrön Och Svartgrön, Mörkgrön Och Gulgrön, Ljusgröna Toner Headset I Inredning
Video: Катя и её мистические Принглс приключения на Хэллоуин 2024, April
Grönt Kök (86 Foton): Brungrön Och Svartgrön, Mörkgrön Och Gulgrön, Ljusgröna Toner Headset I Inredning
Grönt Kök (86 Foton): Brungrön Och Svartgrön, Mörkgrön Och Gulgrön, Ljusgröna Toner Headset I Inredning
Anonim

Grönt är en symbol för harmoni och används därför ofta i interiören i olika rum. Det är omöjligt att inte notera dess betydelse i arrangemanget av kök, för det är han som låter dig skapa den mest bekväma och inbjudande atmosfären i rummet där alla familjemedlemmar samlas. Materialet i den här artikeln kommer att bekanta läsaren med sorterna av gröna kök och de nyanser som de väljer för interiörer i olika stilar.

Färgfunktioner

Grönt är direkt relaterat till naturen. Det låter dig skapa en liten oas i en stadslägenhet eller ett privat hus. Detta är livets färg, glädje, med positiv energi. Designers, som känner till färgens effekt på en persons tillstånd, föreslår att du väljer gröna färger på paletten i hemförbättring för att känna en kraftig kraft, vitalitet och gott humör. Dessutom bidrar olika nyanser av grönt till att upprätthålla hälsan på ett undermedvetet plan.

Bild
Bild

Den här färgen är unik: på morgonen kan den ge hushållsmedlemmar en livskraft och på kvällen kan du slappna av efter en hård dags arbete . Han anses vara balanserad och lugn. Till skillnad från andra nyanser av färgpaletten krossas eller tröttnar den inte, irriterar inte, men främjar lugn. Samtidigt passar den gröna färgen perfekt in i de flesta stilistiska designriktningar, vilket ger dem glädje och vitalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den gröna paletten innehåller många halvtoner, olika i temperatur och mättnadsgrad. Enligt Pantons palett finns det 376 av dem. Dessa är blekta och färgerna på färska gröna och nyanser med grå undertoner, liksom med blå, inneslutningar av bruna, gula och blå undertoner. Idag är de mest populära nyanser av grönt som används vid arrangemang av kök nyanser:

  • askgrå;
  • grön pastell;
  • pistasch;
  • ljusgrön;
  • iskallt grönt;
  • kål;
  • grönt och turkost;
  • jade lime;
  • grön marshmallow;
  • grön jasmin;
  • grågrön;
  • ljusgrön;
  • mörkgrön;
  • blekt smaragd;
  • grönt äpple.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de särdrag i det gröna köket är kombinationen av huvudfärgen med många kontraster i färgpaletten. Samtidigt ändrar skuggan uppfattningen om utrymme till det bättre, utan att överbelasta den inre kompositionen i den befintliga inredningsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag producerar märkena ett brett utbud av köksapparater i grönt. I det här fallet kan modellerna skilja sig åt i flera funktioner. De kan till exempel klassificeras efter konstruktionstyp: kök är inbyggda eller består av golvstående och väggmonterade skåp. I det här fallet kan köket kombineras med en enda bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typ av installation är köken linjära (raka), vinklade och U-formade . De första sorterna installeras längs en vägg (med tillräcklig bredd längs två motsatta väggar). De använder sådana möbler för kök med en linjär layout. I de flesta fall upptar köket hela väggen, det kan ge plats för kylskåp, diskmaskin eller tvättmaskin. Idag är flaskhållare också inbyggda i sådana strukturer, genom vilka de tar bort många små föremål från köket från ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

De senare är inget annat än headset med en vinkel eller de så kallade L-formade modifieringarna . Som regel upptar sådana strukturer en av väggarna helt och hörnet av headsetet faller på en del av den intilliggande väggen. När du köper kök av den här typen måste du vanligtvis ta hänsyn till fönstrets eller dörröppningens placering, liksom sidan av dörröppningen (om sådan finns). Modeller kan ha ett hörn med en enda hörntopp. I allmänhet är dessa modulära strukturer, som består av separata moduler som väljs för specifika köksparametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formade modifieringar används nu vanligtvis vid arrangemang av kök i öppen planlösning . eller i rum av den kombinerade typen. Sådana kök stjäl mycket utrymme, och därför försöker de inte använda dem i det inre av små rum. När det gäller studiolayouten är det tvärtom ett utmärkt alternativ för att ordna köksutrymmen, vilket gör att du kan stänga av detta funktionella område från resten, utan att störa harmonin i möbelarrangemanget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök kan ha en halvö eller en ö . Andra sorter inkluderar modifieringar med en bardisk. Dessa alternativ kan vara mycket olika. I detta fall kan själva stället kombineras med matbordet eller vara ett oberoende strukturelement. Dessutom kan kök med en bardisk vara en- och två-nivå. Efter typ är racken indelade i linjära och rundade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialnyanser och möbeltryck

Idag är kök tillverkade av olika material, vilket avgör kostnaden för headsetet och dess stil. Till exempel är komprimerade träprodukter budgetalternativ. De håller inte länge, men för de flesta köpare är de den mest efterfrågade typen av möbler. Det kan förnyas genom att klistra in fasaderna med självhäftande folie, samt måla dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök med sten- och träinsatser är populära . Den gröna färgen på huvudelementen passar bra med sten- och trästrukturer, liksom blommor. Ett av de mest populära materialen för kök är glas, som kan ha en annan typ av yta. Till exempel, förutom glansiga fasader, är matt glas relevant i dag, vilket introducerar en slags mjukhet i köksinredningen, tillsammans med en visuell ökning av rymden. Dessutom kan ytan på glasmaterial väljas för att bli präglad, vilket också låter dig markera designen med sin doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler kan dekoreras med fototryck . Samtidigt kan ett tryck dekorera ett grönt kök både på fasaderna på väggskåp och i utformningen av ett köksförkläde, vilket ekar ett enda relaterat spektrum med huvudelementen i själva headsetet. Temat för gröna köksteckningar kan vara naturligt, etniskt, abstrakt, animaliskt. I varje fall kan en harmoni av design uppnås, genom vilken atmosfären i en mysig familjehärd kommer att förmedlas i maximal utsträckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel är det idag på modet att dekorera fasaderna på väggskåp med tvåfärgsmönster eller till och med stilisering . Stora blommor viker för växter, trädgrenar, löv. Samtidigt har storleken på bilderna minskat: idag är det nära naturligt, på grund av vilket visuell obalans elimineras och den korrekta uppfattningen av köksutrymmet skapas. Det är modernt att dekorera ett grönt kök med ett förkläde som visar en nattstad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det här fallet kan antalet nyanser i bilden vara minimalt: Du kan göra interiören speciell med hjälp av inbyggd LED-belysning eller flexibel tejp placerad ovanför förklädet. Om stilen kräver en kombination av ett grönt kök med kakel, här kan du välja en panel i stil med ett lapptäcke (lappteknik), dekorera en del av väggen med ett geometriskt mönster eller lägga ut en kompositpanel. När det gäller hudvalet ger blommatemat plats för ljusa, små skär som visar frukt och cocktails.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombinationer

Idag kan många harmoniska färglösningar urskiljas, genom vilka harmoni uppnås i ett grönt kök. Samtidigt tar varje duett hänsyn till den specifika stil där det är planerat att utrusta köket. De bästa kombinationerna av grönt är blandningar av grönt med:

  • vit;
  • brun;
  • gul;
  • grå;
  • lätt wenge;
  • beige;
  • lila.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontraster med vitt ger ljusfläckar till inredningen, vilket kompenserar för bristen på naturlig belysning i köket . Det brungröna headsetet används i olika stilar. Denna kombination har fått mycket beröm av inredningsarkitekter. Den gulgröna uppsättningen låter dig mjuka uppfattningen av rummet, vars fönster vetter mot nordsidan. Beige -grön kontrast används i mörka rum, medan ovansidan (väggskåp) ofta är gjord i beige och botten (golvbord) - i grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den grågröna duetten av nyanser är tillämplig i modern stil, den förmedlar perfekt den nödvändiga atmosfären av modernitet , särskilt om den grå följeslagaren har en glitter- eller kromstruktur. Den blågröna uppsättningen ser ovanlig ut, medan arrangemanget av skåp i olika färger kan vara symmetriskt, topp och botten. Om du noggrant närmar dig valet av ett sådant kök kommer det framgångsrikt att passa in i olika inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av grönt och svart bör vara medvetet: ett överflöd av svart kontrast kan förändra uppfattningen om rymden inte till det bättre. För att inte störa balansen kan du titta närmare på ett ljusgrönt headset med en svart bänkskiva, eller bygga en svart spis och sjunka in i möblerna. Violettgrön kontrast ser väldigt ljus och ovanlig ut. I det här fallet kan nyansernas placering vara annorlunda: lila skåp kan placeras både ovanför och under. Det är att föredra att använda en mjuk grön ton för denna duett: två ljusa kontraster kommer att tävla med varandra, vilket bryter mot harmonin i den inre kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en inredning?

Innan du väljer vilken köksmodell du vill, måste du bestämma dig för ett antal uppgifter. Till exempel måste du först förstå behoven och kraven för en viss uppsättning möbler. Om det finns tillräckligt med utrymme i köket, och det är planerat att hålla vänliga sammankomster och helgdagar på det då och då, kan du titta närmare på alternativet med en bardisk. Det är också värt att överväga en plats för en minibar och lagring av tjänsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en modell för en specifik köksinredning är det nödvändigt att i förväg förbereda en lista över nödvändig utrustning, övergripande redskap, hyllor för rätter, besluta om en plats för en flaskhållare och välj ett alternativ med en modul för förvaring av en skopa och en kvast. Sökandet efter en stilistisk idé är av särskild betydelse: headsetets noggranna eftertänksamhet undviker misstag utan att missa funktionalitet och demonstration av möbler som tillhör en viss interiörstil. För att inte misstas måste du tänka på:

  • komplett uppsättning moduler;
  • regeln om "arbetstriangeln" (placering av spisen, diskbänken, kylskåpet);
  • arrangemang och typ av hushållsapparater (stationär eller inbyggd typ);
  • förhållandet mellan köksmaterialet med en specifik designstil (inklusive material av fasader, bänkskivor, förkläde);
  • placering av central- och hjälpbelysning;
  • placeringen av matplatsen i förhållande till matlagningsplatsen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha vägt alla faktorer måste du tänka på designen, med hänsyn till den befintliga kvadraturen, som är planerad att tas under köket . Dessutom, ju större bredden på möblerna är, desto mer mättad kan dess färg vara. När det gäller intensiteten hos den gröna nyansen bör det noteras att ljusa färger är bra för stora rum och rum översvämmade med solljus. Om pentryt är litet är det att föredra att köpa ett headset för det i ljusgröna toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

För någon är det viktigt att välja feng shui -möbler med ett system med fem element, inuti vilka den positiva energin "qi" är koncentrerad . Huvudpunkterna för ett sådant kök är att upprätthålla ordningen, köpa möbler där du kan ta bort alla onödiga föremål. Bänkskivan ska vara tillräckligt stor för matlagning, men det bör inte finnas några föremål på den som inte används för närvarande. Därför bör headsetet väljas i vilket det kommer att finnas en arrangör för alla slags burkar, flaskor, lådor med spannmål och fat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för färgstöd

Förutom själva headsetet kan gardiner, taklampor, matbord, stolar, tråd och textilier göra köket grönt. För att förhindra tristess i inredning bör du inte välja stöd i en enda nyans. Det är tillräckligt att välja en nyans för interiören i ett relaterat grönt område. Samtidigt är det nödvändigt att försöka förhindra övermättnad av interiören med grönt, eftersom överflödet av grönt kommer att förändra temperaturen i rummet, liksom dess uppfattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel kan ett kök med gröna väggskåpsfronter stödjas med vita persienner med gröna växter . Ett ljust förkläde med tryck kommer att se vackert ut inuti ett grönt kök, vars element kommer att göras i en färg relaterad till möblerna. Inte mindre harmoniskt passar in i det inre av ett grönt kök en kruka med en levande blomma, gröna krukor, grön lampskärm av en lakonisk lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om textilier, finns det en tendens att inte bara använda det som gardiner idag: du kan behålla färgen på möblerna med stolskydd eller med en grön duk. Om värdinnan sysslar med handarbete kan hon plocka fram ett tillbehör till headsetet, dekorera det även med ett stickat eller sytt lock i en relaterad möbelton. Dessutom kan du behålla önskad färg genom panelens ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan välja möbler för accent tapeter . Som regel tilldelas en liten del av den öppna väggen under accenten, och därför kommer denna typ av stöd att göra det möjligt att markera köksuppsättningen i interiören utan att konkurrera med den. I det här fallet kan accenttapeter och ett grönt mönster eller en bakgrund placeras mittemot headsetet eller i matsalen. Mättnaden i headsetets och tapetens nyans bör vara annorlunda, färgtemperaturen ska vara densamma - så kan du skapa effekten av enhetskompositionen i den inre kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design i olika stilar

Ett grönt kök passar perfekt in i en modern inredning. Till exempel kan det till och med vara minimalistiskt i möbler och tillbehör. Samtidigt kommer headsetets gröna färg att kunna ge interiören glädje i neutrala färger. Setet i detta fall bör vara extremt enkelt, utan utsmyckade beslag och gängor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller de klassiska designgrenarna, här behövs tvärtom omfattning, liksom pompa . Möbler för klassisk stil, klassiker, nyklassicism, klassicism bör väljas något massiva, nödvändigtvis dyra, vilket borde vara slående. Guldelement i beslagen (handtag, förgylld dekor på headsetets fasader), patina (åldrande av möbler) är önskvärda. I detta fall föredras ljusa och dämpade nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För destinationer som boho, avantgarde och kitsch är ett upplopp av färger välkomna. Här kan interiörfärger vara de mest ovanliga. Till exempel kan möbler vara grönorange, eller till och med helt rödgröna. I det här fallet är det särskilt viktigt att följa principen: ljus topp - mörk botten. För att något mjuka upp de ovanliga färgkombinationerna är det lämpligt att lämna taket vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårare att passa in det gröna headsetet i loftstil, som kännetecknas av användning av grå- och tegeltoner. I det här fallet ska skuggan vara ljus med en gråaktig underton. En utmärkt ljusgrågrön färg kommer att se ut tillsammans med en metallstruktur och tegel. För att skapa harmoni i interiören kan du välja en uppsättning med metallinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För områden som Provence och land är mjuka gröna toner att föredra . Här måste du matcha gardiner och andra textilier med det gröna headsetet (stilistik kan inte leva utan textilier, som ofta används för stolar och lampskärmar). Möbler ska vara av trä, men lakoniska. En viss rustik smak och originalitet bör kännas. Det är möjligt att köpa ett headset med glasfronter, genom vilka vita tekannor, koppar och tallrikar ska vara synliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller moderna trender som strävar efter elegans (till exempel modernitet och brutalism) , då behöver du här möbler som ger sin syntetiska bas. Ytornas struktur måste verkligen vara blank, blank, beläggningen är helst utan mönster. Samtidigt är det lämpligt att välja möbler så att en tvättmaskin eller diskmaskin kan byggas in i den, eftersom moderna designgrenar strävar efter att underlätta mänskligt arbete så mycket som möjligt med hjälp av den senaste tekniken. Du kan satsa på form och ergonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Slutligen föreslår vi att man hänvisar till exempel på den vackra designen av gröna kök, demonstrera möjligheterna att ordna lokaler med hjälp av grönt.

Design i ljusa färger, dekorerad med en uppsättning i violettgrön kontrast

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på ett modernt grönt kök med gröna servetter på matbordet

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av en ljusgrön nyans med blekt wenge, samt att dekorera matlagningsområdet med ett ljusgrönt förkläde

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av ett grönsakstryck på köksuppsättningens fasader, en harmonisk blandning av gröna och beige toner

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på att ordna ett pentry i öppen planlösning med möbler med tonade glasfasader

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta exempel visar den harmoniska kombinationen av en ljusgrön nyans av ett headset med metallbeslag

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange-grönt set i ett litet kök. Använda mjuka och dämpade toner, hörnkonstruktion, vilket sparar köksutrymme

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig lösning för ett stort och ljust rum med användning av en röd nyans i dekorationen av lampor och stolstolar

Rekommenderad: