Kök I Brunbeige Toner: Ett Set Med Brun Botten Och En Beige Topp I Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Kök I Brunbeige Toner: Ett Set Med Brun Botten Och En Beige Topp I Inredning

Video: Kök I Brunbeige Toner: Ett Set Med Brun Botten Och En Beige Topp I Inredning
Video: INREDER HELA SOVRUMMET!!! 2024, April
Kök I Brunbeige Toner: Ett Set Med Brun Botten Och En Beige Topp I Inredning
Kök I Brunbeige Toner: Ett Set Med Brun Botten Och En Beige Topp I Inredning
Anonim

Kök i beige och bruna toner anses nu nästan vara en klassiker. Den passar perfekt in i alla utrymmen, ser mysig och städad ut och skapar en mysig känsla.

Fördelar och nackdelar

Ett kök i brunbeige toner har många fördelar och bara några nackdelar. Beige och brunt anses vara neutrala färger som passar alla stilistiska inredningar, från klassiskt till lantligt och högteknologiskt. Deras användning är relevant både för möbler och väggar, liksom golv, tak, golvlister och lister. Det beiga köket blir visuellt ljusare och rymligare, vilket är särskilt välkommet vid små bilder . Brown ger utrymmet den tydlighet det behöver. Dessutom betraktas både bruna och beige som "läckra" färger, som påminner om choklad, crème brélée, kaffe, så det psykologiskt inredda utrymmet i dessa färger kommer att framkalla en aptit.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att lägga till att inga skador eller flisar är praktiskt taget osynliga på den bruna nyansen - det är tillräckligt för att täcka skadan med färglös lack, och det kommer att försvinna visuellt.

På tal om bristerna i beige- och kaffeköket kan du bara nämna ett komplicerat rengöringsförfarande - ljusa ytor blir smutsigare snabbare, så de måste rengöras mer intensivt och mycket oftare. Smuts och ränder kommer omedelbart att synas på beige möbler eller väggar, och chokladskärmen gör att även den minsta mängden damm syns. Dessutom kan neutraliteten för dessa nyanser verka lite tråkig för vissa människor. Om nyanser kombineras felaktigt och användningen av detaljer ignoreras, blir köket dystert och sorgligt. Det är också viktigt att komma ihåg att brunt ser vackert ut bara när det finns tillräckligt med varmt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I köket får beige användas i obegränsade mängder, vilket inte kan sägas om brunt. En ljusare nyans används för golvet och för väggarna, och den kan också användas för att dekorera headsetets fasader, både upptill och nedtill. Brown blir i detta fall snarare ett verktyg för zonering, avgränsning av zoner och placering av accenter. Glans bör i alla fall inte vara överdrivet. Det klassiska alternativet för att dekorera ett kök i dessa färger anses fortfarande vara köp av en kaffesats och lätta material för väggar och golv. Som en accent rekommenderar experter att använda beslag "som guld".

Om de köpta möblerna har varma bruna fasader måste väggarna vara beige . Vilken typ av väggdekoration som planeras spelar faktiskt ingen roll - färg, kakel, tapeter och andra material kommer att göra. När hela headsetet är valt mörkt, utan ljusa fläckar, bör ett beige förkläde läggas till för kontrast. Dessutom kommer det att vara möjligt att späda ut det överflödiga mörka genom att lägga till en ljus bänkskiva, golv, "guld" beslag eller omfattande detaljer av en beige nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och bruna kök späds ofta ut med en tredje färg . Vitt expanderar rummet ännu mer och tillför nödvändig lätthet till en alltför strikt interiör. Användning av svart är endast tillåtet om det används som en accent, för att inte mörkna rummet. En grå nyans kombineras bäst med ett par beige-brun, särskilt om det kommer att finnas i form av bänkskivor och beslag, samt handfat med huva. Både ljusgrått och metalliskt kommer att se lika harmoniskt ut.

Om du vill lägga till rött i köket måste användningen av beige vara begränsad, eftersom basen ska vara mörk. När det gäller blått, tvärtom, är brunt reducerat till ett minimum - utrymmet ska vara ljust och luftigt, och en stor mängd mörk färg kommer att förstöra denna effekt. Slutligen kallas gult en bra "granne" för beige och brunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösningar

Ett shabby chic köksutrymme kräver användning av en nyans för väggar, golv och möbler, och den andra börjar redan bli en accent. Det rekommenderas att välja en uppsättning i klassisk stil, men skåpen kan varieras med eleganta sniderier ., glasinsatser eller ett stort antal små lådor. Det måste finnas en utställning som visar prover av porslin och keramik. Hushållsapparater i detta fall bör vara i vintagestil, dekorerade med beige dörrar och eleganta beslag. Det rekommenderas att välja ett bord med stolar så klassiska som möjligt. Det kommer att se väldigt trevligt ut om stolar med rygg, armstöd och textilstolar placeras runt ett runt träbord.

Det är bättre att välja en ljus väggbeklädnad, även om en "varm" mörk också är lämplig. Om du vill hämta tapeter med mönster bör de inte vara särskilt märkbara. Bland de vanligaste detaljerna i shabby chic -stilen finns trähyllor med dekorativa redskap och olika textilmanifestationer. I detta fall bör ljusa accenter undvikas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populärt är designen av ett brunbeige kök i Provence-stil. Eftersom denna stil kräver användning av massiva möbler i stora mängder, är det fortfarande bättre att planera ett sådant kök i rymliga rum. Som regel är det mesta av interiören målat i en ljus nyans, och bänkskivan tar på sig alla variationer av brunt, från nötig till choklad. Skåpen, bordet och stolarna är valda i klassisk stil, ofta dekorerade med snidade plattband.

Det är vanligt att "späda ut" lugna nyanser av Provence med ljusa accenter . Det kan till exempel vara en fransk bur, blommönster eller en remsa. Oftast används dessa prydnadsföremål för textilelement, även om de också kan användas som skär på tapeter, förkläden eller möbler. Tekniken måste dock återigen motsvara det allmänna färgschemat - till exempel gömma sig bakom lätta snidade fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis matchar kombinationen av beige och brunt inredningen i klassisk stil . Förutom kvalitetsmöbler räcker det bara att köpa en elegant ljuskrona, och designen blir komplett. I detta fall krävs inte ens ytterligare information. På begäran omvandlas lätta gångjärnskåp till graciös stuckaturgjutning av samma nyans, gjord av gipsskivor. Förresten, ett klassiskt kök passar in i ett rum av alla storlekar - med en liten film ersätts en fullvärdig uppsättning helt enkelt med en kompakt hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa två grundläggande nyanser är också valda för utformningen av rummet i stil med minimalism . Som regel blir ljusa färger, till exempel blek vanilj, bakgrunden och möbler väljs i chokladtoner. Återigen, det är ingen idé att bry sig om inredningen, men valet av en lampa bör vara genomtänkt: en idealisk lampa har enkla former, men samtidigt ser den väldigt original ut. Om du vill lägga till en accent i en lugn inredning, är det bäst att använda ett förkläde för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design nyanser

När du inreder ett köksutrymme i beige och brunt finns det flera viktiga aspekter att tänka på. Eftersom en ljusare nyans oftast används för väggdekoration, bör valet baseras på kardinalpunkterna. Det betyder att om fönstren vetter mot söder bör man föredra kalla färger med en blandning av grått, och om det är norrut, tvärtom, varmare, till exempel sand eller grädde.

" Ändra temperaturen" fungerar också genom att välja önskad nyans på headsetet . Förresten, det kommer att vara möjligt att ändra stämningen i det beige-bruna köket genom att ändra "kylning" och "värmande" detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den dominerande färgen bestäms också beroende på vilken typ av visuell effekt som krävs för att ge utrymmet. Som du vet expanderar ljusa nyanser rummet, medan mörka gör det mer intimt. Dessutom för varma toner föremål något närmare och gör dem ljusare, medan kalla toner rör sig bort och ger dem ytterligare vikt.

Det är värt att nämna att användning av mer än 4 nyanser av beige och brunt i samma rum anses vara smaklöst. Det är bättre att skapa den önskade sorten med hjälp av mönster och texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Skandinavisk design kräver att du späd beige och brun med rent vitt. Alternativt är väggskåpen gjorda i en ljus nyans, golven är täckta med mörka träfasader, och bänkskivorna, tillsammans med diskbänken och flera inredningsdetaljer, visar sig vara snövit. I det här fallet är det bättre att dekorera väggarna i beige toner och göra golvet brunt.

Bild
Bild

Lätta väggskåp och mörka golvskåp anses i allmänhet vara en ganska vanlig kombination. Dekorerar köket i en modern stil, det kommer att vara möjligt att fortsätta denna linje genom att lägga till stolar i samma beige nyans och använda den för att dekorera huven. I detta fall passar mörkt träparkett perfekt till golvet.

Bild
Bild

I allmänhet är både beige och brunt ganska självförsörjande färger i sig, som tillsammans med vitt kan "sträcka" hela interiören. Därför, med en av dem som grund, kommer den andra att räcka för att endast användas som en accent. Till exempel kan brun endast användas för att dekorera fasaderna på golvskåp och ledade headset, och alla andra delar kommer att målas i beige och smidigt förvandlas till vitt.

Bild
Bild

Om du vill diversifiera det lugna köket, där även fönsterbrädan ekar uppsättningen, är det rätt att använda några ljuspunkter. Alternativt kan du placera bilder av tallrikar med ljusa bär på förklädet till det beige-bruna headsetet och placera flera rika gula föremål på hyllorna och fönsterbrädorna.

Rekommenderad: