Auberginefärgat Kök (39 Foton): Auberginefärgat Kök I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: Auberginefärgat Kök (39 Foton): Auberginefärgat Kök I Kökets Inre

Video: Auberginefärgat Kök (39 Foton): Auberginefärgat Kök I Kökets Inre
Video: Cabinet Colors for Small Kitchens 2024, April
Auberginefärgat Kök (39 Foton): Auberginefärgat Kök I Kökets Inre
Auberginefärgat Kök (39 Foton): Auberginefärgat Kök I Kökets Inre
Anonim

Bland moderna köksuppsättningar kan alla välja en modell efter eget tycke. Inte bara kök med återhållsamma färger är relevanta, men också saftiga mättade toner. De ser inte tråkiga ut och skapar i kombination med andra möbler en levande, modern inredning.

Auberginefärgen är tvetydig, så inte alla bestämmer sig för att ta den som den främsta när man inreder ett kök. Den kombinerar två sådana polära färger som en lugnande blå och eldröd, vilket skapar en atmosfär av ljusmysterium. Detta sofistikerade alternativ är perfekt för dem som gillar djupa mörka nyanser.

Tips

Med rätt tillvägagångssätt ser ett äggplantfärgat kök snyggt och respektabelt ut. För att det ska se riktigt ut så måste du ta hänsyn till några funktioner.

  1. Överbelasta inte små rum med denna färg, annars kommer dess redan blygsamma dimensioner att se ännu mindre ut. Separata ljusa accenter räcker. Men ett stort kök kommer tvärtom att få tydligare konturer tack vare den rika lila i inredningen.
  2. För ett kök i sådana färger måste du skapa tillräcklig belysning och placera dess källor korrekt. Mängden lampor är så stor idag att det inte kommer att vara svårt att markera enskilda zoner och element i rummet.
  3. Det bästa alternativet när du dekorerar ett kök är att kombinera auberginefärg med ljusa toner. Det enklaste sättet att skapa en rumsdesign i lila är att använda den som en accentfärg och ta en ljusare ton som den främsta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att följa enkla designriktlinjer kan du undvika vanliga misstag när du skapar ditt perfekta kök.

Kombination med andra färger

Uppenbarligen kan en sådan aktiv färg inte kompletteras med samma, men det kan vara goda vänner med en neutral skala. Här är färgerna som, tillsammans med aubergineköket, kommer att lyfta fram dess värdighet och ge interiören ett färdigt utseende.

Med vitt lila köksdetaljer kommer att se så kontrasterande och ljusa ut som möjligt. Om det finns mycket av det kommer det att göra rummet mer rymligt och ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med karamell, ljus beige, vanilj eller gyllene . Sådana kombinationer ger auberginen mjukhet - den accentuerar inte längre så mycket som mot en snövit bakgrund. Samtidigt skapar de listade färgerna inte konkurrens för honom. De gör inredningen mysigare och bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ljusrosa . Pulveraktig rosa och alla nyanser nära den kan balansera interiören med aubergineköket. I färgspektrumet är de faktiskt tillräckligt nära lila. Genom att kombinera dem i ett utrymme kan du få en mycket harmonisk kombination, där ingenting kommer i dissonans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ljusgrå . Köksutrustning i metall, bardisk, skena, mixer, handfat och disk - det här är en ofullständig lista över möbler som kan tillverkas i den här färgen. I det här fallet måste flera belysningar vara närvarande, annars riskerar köket att störta in i mörkret.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutändan beror färgkombinationerna bara på din smak och fantasi - om du vill kan du lägga till fler ljusa element.

Bild
Bild

Det viktigaste är att du känner dig bekväm i det här upploppet av färger, för med detta tillvägagångssätt finns det risk för överbelastning av interiören . Olika nyanser av gult anses vara framgångsrika följeslagare för auberginefärg: citron, honung, gulorange, ockra och gyllene. Om denna nyans är närmare lila, kommer en kombination med mörkblå att se bra ut. Dessutom rekommenderas designers att titta närmare på olivolja och mörkgrön, eftersom de ofta existerar i naturen. Till exempel när det gäller samma aubergine.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Låt oss titta närmare på hur aubergineköket passar in i olika stilar och hur det är bättre att komplettera det i ett eller annat fall. Vanligtvis är det här inte klassiska lösningar, utan moderna, där designers lyckas effektivt slå mörka färger och glans.

Modern

De flesta aubergine -kök passar denna stil. De kombineras med glansiga sträcktak, stora lampor av ovanlig form, möbler med rundade hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Kombinerat med metalliskt, grått och svart kan du få ultramoderna lösningar. Den högteknologiska "fyllningen" av köket och lamporna kommer framgångsrikt att komplettera atmosfären.

Bild
Bild

Provence

Inte en självklar lösning, men det förtjänar också din uppmärksamhet. I det här fallet blir inte den lila färgen mättad och ytorna kommer inte att vara blanka, men matta. Headset som dessa är inte lika lätta att hitta som glänsande, men om du sätter det målet kommer du säkert att njuta av resultatet. Genom att experimentera med denna stil kan du få mycket vackra och sofistikerade alternativ som gör köket till höjdpunkten i ditt hem.

Bild
Bild

Viktiga tillägg

Vanligtvis talar vi om auberginkök, menar vi fasaderna på köksuppsättningen. Som regel, i detta fall, brukar en viss ljus ton tas för förklädet, taket eller väggarna. Denna färg kan dock också finnas i andra delar av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aubergin tapeter kan inte bara lägga ljusstyrka till interiören, utan också utöka utrymmet . För att göra detta, kombinera dem med ljuselement och ett tak. Det viktigaste är att de inte kompletteras med ritningar och gnistrar - det här är en klar överkillning. Som ett alternativ markerar du också en vägg med lila, där arbetsområdet ligger, och lägger till en intressant höjdpunkt för att markera den och "lösa" lite i de omgivande ljusväggarna. Ett annat sätt att zonera är att klistra aubergintapeter på väggen där köksentrén ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen kan du se mer och mer trendiga interiörer med matta auberginefärgade tak. Det är särskilt lämpligt för matta Provence -trämöbler. Genom att lägga till andra accenter i tonen i köket får du ett mycket intressant, obrutet köksdesignalternativ.

Bild
Bild

Ett auberginegolv med en blank yta kommer att se väldigt ovanligt ut . När de står på det kan vissa känna att det "glider under deras fötter". Den här funktionen är inte den bäst lämpade för köket, för här bör först och främst mysighet och komfort härska.

Bild
Bild

Bland de populära alternativen, förutom auberginesetet, är förkläden med lila blommor ledande. Förkläden av "vänliga" färger, som vi skrev om ovan, är lämpliga: karamell, gyllene, vanilj, rosa eller andra som redan finns i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du gillar möbler i den här färgen kommer ett auberginebord med plommonstolar att se bra ut. Du kan också hämta gardiner, stolöverdrag, servetter, tallrikar och andra tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder med bilden av iris och klockor ser bra ut i inställningen . Och färska blommor i krukor, till exempel violer, kommer i hög grad att dekorera ett auberginefärgat kök och göra det hemtrevligt och lätt släta ut den kalla glansiga ytan. Burkar för spannmål eller te, vaser, figurer - allt detta kan överlappa med huvudfärgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom dock ihåg att lila är en elegant färg. När du väljer designelement bör du inte missbruka dem, annars uppnår du motsatt effekt - situationen kommer att bli klumpig och förlora sin glans. Du måste plocka upp olika föremål så mycket som möjligt i ton med varandra. Olika nyanser tillåter dig inte att skapa en harmonisk bild.

Bild
Bild

Idag tycker många att klassiska träliknande kök är för tråkiga och monotona. De har ersatts av många ljusa och ovanliga färger, och aubergine är ett av de mest slående exemplen på detta. Denna färg ser sofistikerad ut och vittnar om husets ägare goda smak . Det kommer att ge modernitetens anda till atmosfären i ditt kök och kommer att glädja ögat. Experimentera med möbler, väggar, tak och belysning för att ge ditt kök ett verkligt unikt utseende.

Rekommenderad: