Hörnsoffa Med Kaj I Köket (56 Foton): Egenskaper Hos Etude Och Tokyo Kökshörn, Välja En Hopfällbar Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Med Kaj I Köket (56 Foton): Egenskaper Hos Etude Och Tokyo Kökshörn, Välja En Hopfällbar Soffa

Video: Hörnsoffa Med Kaj I Köket (56 Foton): Egenskaper Hos Etude Och Tokyo Kökshörn, Välja En Hopfällbar Soffa
Video: Modern Sofa Designs 2024, April
Hörnsoffa Med Kaj I Köket (56 Foton): Egenskaper Hos Etude Och Tokyo Kökshörn, Välja En Hopfällbar Soffa
Hörnsoffa Med Kaj I Köket (56 Foton): Egenskaper Hos Etude Och Tokyo Kökshörn, Välja En Hopfällbar Soffa
Anonim

Det speciella med lägenheter med ett litet fyrkantigt tryck till placeringen av en hörnsoffa med en koja i köksrummet. Denna design visar sig dock vara bekväm inte bara i små hus och lägenheter, utan också i rymligare rum som ett tillfälle att kombinera det vackra med det användbara. Funktionaliteten hos sådana modeller gör att de kan användas både som sittplatser för att äta och som en extrasäng.

Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för hörnsoffor med en koja i köket skiljer sig beroende på modell, design, vikmekanism och tillverkare. Som regel gör de flesta tillverkare hörnsoffor för köket med en vikmekanism med följande parametrar:

  • sittdjup 50-70 cm;
  • sitshöjd 40-50 cm;
  • rygghöjd 80-100 cm;
  • väggtjocklek 5-7 cm;
  • längd på den lilla sidan 120-160 cm;
  • långsidans längd 160-220 cm;
  • kojens storlek är 70x195 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket som soffan ska placeras i har vissa särdrag, kan måtten ställas in på en individuell beställning. Sedan kommer varje kännetecken för soffan överens med kunden separat: bredd, längd, höjd och djup.

Vyer

Tillverkare erbjuder ett ganska imponerande utbud av hörnsoffor för att utrusta ett pentry med en koja. Den huvudsakliga egenskapen för vilken modellerna kan klassificeras är vikningsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel

Soffan förvandlas till en dragspelstyp. För att fälla ut det behöver du bara dra i handtaget, som sys fast i sätet. Själva designen anses vara tillförlitlig och enkel att använda.

Bild
Bild

Delfin

För att fälla ut soffan måste du dra i öglan, som är gömd under sätet. I processen är det nödvändigt att höja den rörliga delen till nivån på sätet. Denna mekanism är mycket enkel att använda och pålitlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fransk hopfällbar säng

Sovplatsen för en sådan soffa liknar en hopfällbar säng. När de monteras monteras dess sektioner av metallrör med ett dragspel. När de fälls ut rätas de ut, och den hopfällbara sängen blir ben på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla ut

I det ögonblick som du drar ut vikmekanismen dras de nödvändiga elementen som är fästa vid den uppåt. Utvecklad soffa är ganska rymlig och när den fälls ut ser den väldigt kompakt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material används för tillverkning av köksmöbler, inklusive hörnsoffan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Det är viktigt att ramkonstruktionerna är gjorda av hållbart material.

  • Naturligt trä . Det vanligaste materialet för ramen i hörnsoffor. Torkat naturligt trä är mycket lätt och, med korrekt överensstämmelse med fukt- och temperaturregimen, håller det länge.
  • Spånskiva . Laminerade spånskivor används för att göra sofframar. Resultatet är modeller som är billigare än soffor i naturträ, men inte mindre hållbara.
  • Metall . Metall anses starkare än trä. Med detta sagt är det värt att notera. att metallramens kvalitet beror direkt på fogarnas kvalitet.
  • Blandad . Ofta använder experter flera typer av material för att optimera ramstrukturen. Det kan vara trä -metall, trä - spånskiva, metall - spånskiva eller flera material samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Det är lika viktigt vad klädseln i hörnsoffan för köket blir.

  • Läder . Det anses vara det dyraste klädmaterialet. Naturläder av hög kvalitet har ett attraktivt utseende, motståndskraft mot nötning, har utmärkta hygieniska och allergivänliga egenskaper och är lätt att rengöra.
  • Konstgjort läder . Det är analogt med naturmaterial. Externt ser konstläder lika attraktivt ut som naturligt. Men i andra avseenden är det sämre än henne.
  • Textil . Soffans estetiska utseende beror direkt på textiltypen. Tyget är utrustat med god hygien och allergivänliga egenskaper. Att ta hand om tyget kommer att kräva lite ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

För att sitta bekvämt i soffan bör du överväga vilken typ av fyllmedel som kommer att vara.

  • Fjäderblock . Det är en av de mest hållbara konstruktionerna med många små fjädrar som ger bekvämlighet och komfort.
  • Skumgummi . Det mest ekonomiska och populära fyllmedlet som kräver noggrann hantering.
  • Polyuretanskum . Expanderat syntetiskt skum för ökad hållbarhet.
  • Sintepon . En billig typ av fyllmedel med reducerade kvalitetsegenskaper. Den syntetiska winterizer ger sofforna en presentation, utan att säkerställa dess tillförlitliga drifts- och funktionella egenskaper.
  • Kokos . Naturligt fyllmedel, består av de finaste kokosfibrerna. Det rekommenderas som ett material med utmärkta funktionella och allergivänliga egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

En lakonisk ljus soffa av konstläder passar perfekt in i köket. Det finns inget överflödigt i dess design. Denna modell lockar uppmärksamhet med sin vackra elfenbensskugga och mjuka lättnad. Soffans design är också bra eftersom den inte tvingar att använda speciella element och attribut i interiören.

Bild
Bild

Det vanligaste alternativet är när hörnsoffan är installerad i hörnet mittemot köksenheten. Genom att välja ett hörnutrymme frigörs mitten av rummet. Denna typ av placering av kökssoffan väljs om rummets yta är begränsad. Det finns ett matbord bredvid soffan. Stolar och pallar används som ytterligare sittplatser.

Bild
Bild

En skinnsoffa i blått är vacker och praktisk. Modellen är utförd i minimalistisk stil utan onödiga detaljer, vilket gör det möjligt för den blå färgen att vara i förgrunden. De extra stolarna är också klädda i blått läder. Om rummets dimensioner tillåter, kan hörnsoffan placeras direkt under fönstret. I detta fall erhålls en ljus och mysig sittgrupp. Som regel, i moderna lägenheter, är fönstret installerat strikt i mitten av väggarna.

Och om rummet är litet, kommer soffan och bordet att uppta det mesta av köket och lämnar inget utrymme för gången.

Bild
Bild

Soffa med grått tygklädsel. Detta är ett av de mest praktiska alternativen som passar perfekt in i moderna köksdesigner. Skugga på klädseln matchar nyanser av köksmöbler och golv. Hörnsoffan används här för zonindelning av utrymmet. I det här fallet är det installerat i mitten av rummet och delar mat- och arbetsytorna. Köksrummets design ser original ut om matlagningsområdet höjs på en piedestal och sitt- och matplatsen är ett eller flera steg lägre.

Bild
Bild

Populära modeller

Tänk på de mest populära modellerna av hörnsoffor för köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etyd

Hörnsoffa "Etude" med en bredd och längd på 122 respektive 208 cm passar perfekt i matsalen i ett medelstort kök. Modellen är tillverkad av laminerad spånskiva i fyra färger. Och även tillverkaren erbjuder ett urval av prover av textil- och konstläderklädsel. Delfinmekanismen används för att fälla ut 94x190 cm kaj.

Bild
Bild

Mysighet

Hörnsoffa "Comfort" med bredd och längd på 112 respektive 204 cm. Denna modell finns med både vänster och höger vinkel. Klädselmaterial - konstläder. Tre färgalternativ: mjölkaktig, beige och kaffe. Med hjälp av "delfin" -vikningsmekanismen erhålls en sovplats på 95x185 cm.

Bild
Bild

Tokyo

Kökshörnsoffa "Tokyo" har följande parametrar: bredd 130 cm, längd 190 cm. Modellen ger en stor förvaringslåda. Klädselmaterial - konstläder, flock, chinil. Kylningens fyllning är skumgummi.

Bild
Bild

Dominoer

Den ursprungliga modellen av en hörnsoffa för köket. Modellen har följande mått: bredd 110 cm, längd 190 cm, kajstorlek 95x183 cm. Soffan har plats för linne. Ramen för denna modell är tillverkad av laminerad spånskiva, klädsel: konstläder och textilmaterial, fyllning - polyuretanskum. Utrullningsbar hopfällningsmekanism.

Bild
Bild

Bonn

Liten modell av hörnsoffa med fällmekanism. Soffmått: bredd 138 cm, längd 190 cm, sovplats 91x181 cm. Soffan är utrustad med låda för linne och en delfinmekanism. Ramen är tillverkad av trä, laminerad spånskiva och plywood. Sidoplattor - dekorativa MDF -skivor. Klädsel - konstläder eller tyg.

Bild
Bild

Urvalstips

Att köpa en hörnsoffa med en hopfällbar mekanism för köket bör göras medvetet, med hänsyn till alla faktorer och omständigheter.

  • Det är nödvändigt att korrekt bedöma det lediga utrymmet i köket och endast överväga de modeller som harmoniskt passar in i rummet utan att bli ett hinder för att flytta runt i rummet.
  • Glöm inte att soffan är utvald speciellt för köksrummet, så klädseln ska vara lätt att rengöra och tåla luktabsorbering.
  • Soffan måste undersökas för defekter. Den ska inte ha snedvridningar, skrynkliga klädsel, om den inte föreskrivs i modellen, snitt och utskjutande trådar.
  • Ju tätare fyllning, desto längre livslängd har soffan. Därför bör hårdare modeller ges företräde.
  • Observera att inte alla modeller kan riktas till antingen höger eller vänster sida. Många av dem har bara en vinkel.
  • Observera att vid utfällning kommer framsidan av soffan att expandera och gå framåt.
Bild
Bild

Vackra exempel

Den ursprungliga modellen av en hopfällbar soffa. Klädselns luftiga vita färg kombineras idealiskt med adeln mörkblå, nästan svart. Ergonomiska halvcirkelformade ryggstöd fungerar inte bara som ergonomiska element och sätesfördelning, utan dekorerar också modellen. De förkromade benen betonar soffans snygghet.

Bild
Bild

All skönhet i denna modell uttrycks i sin ljusgröna nyans. De gröna tros vara lugnande och har ett välvilligt humör. Färgens mjukhet läggs till av ämnets mjukhet. Den ängsgräsfärgade soffan passar perfekt in i köksrummet, inrett i ekostil eller Provence-stil.

Bild
Bild

En snygg liten soffa i vitt kommer att pryda alla kök. Den vita färgen i sig ser elegant ut, och i kombination med kromelementen i ryggstödet ser den också graciös ut. Tunna rör i krom gör ryggstödet luftigt utan att äventyra strukturens styrka. Modellens design är väl lämpad för kök med industriella element i interiören, såväl som loft och moderna stilar.

Bild
Bild

En mycket fin hörnsoffa med fällmekanism. De ursprungliga vita läderöverläggen som pryder ryggstödet fungerar som bekväma nackstöd. Och även i soffans inredning används element av läder med montering. De snidade trälisterna som pryder modellens sidoväggar gör anspråk på lyxen i denna modell.

Rekommenderad: