Smal Soffa I Köket: Välj En Rak Köksrullande Sofftango. Funktion Av Bäddsoffor Med Förvaringslådor

Innehållsförteckning:

Video: Smal Soffa I Köket: Välj En Rak Köksrullande Sofftango. Funktion Av Bäddsoffor Med Förvaringslådor

Video: Smal Soffa I Köket: Välj En Rak Köksrullande Sofftango. Funktion Av Bäddsoffor Med Förvaringslådor
Video: 10 Amazing IKEA Sofa cum Bed | IKEA के १० अदभूत सोफा कम बेड 2024, April
Smal Soffa I Köket: Välj En Rak Köksrullande Sofftango. Funktion Av Bäddsoffor Med Förvaringslådor
Smal Soffa I Köket: Välj En Rak Köksrullande Sofftango. Funktion Av Bäddsoffor Med Förvaringslådor
Anonim

När du möblerar köket måste du noga överväga hela inställningen och syftet med varje objekt, eftersom alla familjemedlemmar använder detta rum. Du kan ofta hitta en soffa i köket. Denna möbel kan lånas från sortimentet för andra rum eller skapas speciellt för köket.

Bild
Bild

Behöver du en soffa i köket?

Frågan om det är lämpligt att hitta en soffa i matlagnings- och matområdet har inget klart svar. Oftast finns det här alternativet för att ordna möbler i de lägenheter där köket fungerar som ett vardagsrum eller kombineras med det. Eftersom dessa situationer är vanliga i utformningen av en modern lägenhet, finns soffan också i vartannat kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka andra fördelar har en soffa installerad i köket:

  • speciella smala modeller produceras som inte ser skrymmande ut och kan passa även i ett blygsamt rum;
  • det kan bekvämt rymma flera personer;
  • en soffa av hög kvalitet är mycket bekvämare än stolar;
  • vissa modeller kan användas som en extra sovplats;
  • det kan förvandlas till ytterligare lagringssystem;
  • ett brett urval gör att du kan välja exakt den modell som harmoniskt passar in i interiören;
  • ofta fungerar soffan istället för en skiljevägg, vilket avgränsar zonerna i en lägenhet av studiotyp.
Bild
Bild

Vyer

Det finns många modeller att se i alla möbelbutiker eller webbplatser. För att göra det enklare för dig att göra ett val, låt oss ta denna uppsättning till en slags klassificering.

Enligt konfigurationen kan soffor vara:

  • hetero;
  • kantiga (de inkluderar också u-formade och t-formade soffor);
  • halvcirkelformad (med olika krökningsradie).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffans form beror på kökets konstruktionsegenskaper . Om köket har ett fritt hörn kan soffan fällas på en eller två sidor. Det viktigaste är att fönster, uppvärmningsanordningar, balkong- och entrédörrar, rör och lådor inte stör. Modeller som består av moduler (eller block) kan särskiljas i en separat vy; de kan användas som en enda komposition eller var för sig.

Du kan byta dem när som helst eller inte använda enheten och därigenom förvandla soffan till en rak eller göra två separata fåtöljer.

Vanligtvis tillåter dessa modeller dig att använda en av delarna som ett litet bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat grupp inkluderar soffor med inbyggda mekanismer, det är tack vare dem som en smal soffa förvandlas till en fullvärdig säng där du kan koppla av eller tillbringa natten. Mekanismerna är enkla och mer komplexa. Vem som helst kan anpassas för köket, men de mest populära är:

  1. "bok";
  2. "Eurobook";
  3. "tango";
  4. "Delfin".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa modeller är ganska kompakta - med ett litet djup och en bredd på 1, 2 m. Soffor med mekanismer som "dragspel", "fransk hopfällbar säng" är för omfattande, men de är också efterfrågade av kunder som har ledigt utrymme. I möbler som består av moduler är mekanismen vanligtvis installerad i den bredaste (vanligtvis centrala) delen. Alla utfällbara och förlängande system skiljer sig åt i beslagets kvalitet, måtten i utfällt tillstånd och de ansträngningar som måste göras. Enkla mekanismer kräver bara en åtgärd.

Komplexa steg kräver en hel serie steg. Därför är det bättre att prova dem i praktiken och mer än en gång innan du köper dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan grupp består av soffor med möjlighet att förvara saker, mat och köksredskap.

Två alternativ är möjliga här:

  1. slutna och öppna nischer;
  2. alla typer av lådor.

Oftast är nischer placerade under sätena. Lådor är installerade på framsidan eller på sidan - det här är bekvämare, eftersom borttagning av saker inte stör de som sitter. Det är lämpligt att ta hänsyn till dessa möjligheter vid planeringen av alla köksmöbler, för att inte störa utrymmet med skåp eller orenade saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssoffor kan variera:

  • genom närvaro av armstöd;
  • efter typ av stöd (med ben, hjul, etc.);
  • på mjukheten i rygg och sits.

Alla dessa skillnader måste beaktas när du väljer. Många tillverkare erbjuder att göra en soffa enligt ett speciellt projekt. Då kan den göras riktigt ytlig, med önskad bredd och med de egenskaper du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Naturligtvis skiljer sig soffor till köket i materialet från vilket alla deras delar är gjorda. Basen (ram och stöd) är vanligtvis gjord av trä, träbaserade paneler eller metall, och därför har de olika indikatorer på styrka, vikt, livslängd och miljövänlighet. MDF kännetecknas av ett överkomligt pris, enkel bearbetning, montering och installation, ett brett urval av PVC -beläggningar. Trä är mer hållbart och naturligt, ser ut och luktar gott, men är dyrt. Metall används alltmer inte bara i dolda detaljer, utan också i inredning. Det är svårare att montera och transportera en soffa med metallfot, men det kommer att hålla mycket längre. Tänk på den förväntade belastningen när du väljer material, eftersom denna sittgrupp kommer att användas ofta.

Kvaliteten på beslag, fästelement och mekanismer spelar en stor roll

Det är inte värt att spara på dessa element, eftersom deras slitage kommer att orsaka besvär varje gång de används.

Det blir bättre om de är gjorda av stål snarare än aluminium eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa viktiga detalj är soffans omslag (klädsel). För täckning används konstläder eller naturläder, akryl, velour, gobeläng, flock och andra typer av textilier. Eftersom soffan kommer att vara i köket måste locket vara hållbart, vattentätt och lätt att rengöra (ett slätt, luddfritt material är att föredra).

Beläggningen ska vara trevlig inte bara utvändigt, utan också vid beröring - klädseln ska inte vara sval eller hal.

Fyllningen beror på mjukhetsgraden - vanligtvis används skumgummi och i ergonomiska modeller är fyllningen flerskiktad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Det är omöjligt att förbjuda användning av vissa färger, särskilt om du har några speciella preferenser eller om du har en klar uppfattning om vad du exakt behöver. Men det finns vissa rekommendationer som hjälper dig att fatta ett slutgiltigt beslut eller korrigera det.

  • För alla inredningsdetaljer i köket är neutrala färger att föredra - de gör rummet rymligare och ljusare. Det blir bättre om enskilda föremål är ljusa - till exempel ett sätesöverdrag, överkast eller kuddar. Denna regel är valfri, men bekväm, eftersom du byter färg på delarna till en annan får ett helt annat utseende.
  • Varma färger hjälper till att behålla ett gott humör och gör stämningen mysig. Grönt, brunt och gult ser diskret ut men vackert.
  • Ljusa färger väcker starkare känslor, främjar aptiten. En röd eller orange soffa kommer definitivt att ha en positiv effekt på aktivitet och humör. Dessa färger tröttnar dock snabbare.
  • De mest lämpliga färgerna för köket-vardagsrummet kommer att vara: rosa, grå, lila. Det är acceptabelt att använda ränder eller andra små, meningsneutrala ritningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

För ett kök i klassisk stil och en soffa behöver du ett lämpligt. Det är bra om det är en soffbänk med böjda ben och armstöd, en snidad halvklädd rygg och en oval sits. Inredningen kommer att vara trä och vanlig eller mönstrad klädsel. Varje soffa med återhållsam färg utan många dekorativa detaljer är lämplig för möbler i nyklassicistisk stil. Alternativ med läderfodral kommer också att passa harmoniskt här.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett modernt kök är soffor med kromdetaljer lämpliga.

För minimalism är monokromatiska klädsel och en striktare form på soffan utan krusiduller viktiga.

I andra moderna trender tillhandahålls ovanliga former och färger. I det här fallet kommer soffan säkert att bli höjdpunkten i det moderna köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett intressant alternativ ser ut när soffan är en slags fortsättning på köksuppsättningen. För detta beställs ett lågt, smalt skåp av samma material och färg. Du kan beställa en plats för den. I stället för ett ryggstöd sticker det ut kuddar eller ett ark av rammaterial.

Bild
Bild

Tips för att välja

Låt oss se vad de uppmärksammar när de väljer en soffa för köket.

  • Trots att det för köket behövs en modell med ett smalt säte och en liten rygg oftare, bör dess djup inte vara mindre än en halv meter, annars blir det svårt och obekvämt för människor att sitta.
  • Om soffan är planerad att användas som en säng, ska den vara bekväm när den fälls ut.
  • För möbler med utrullningsmekanismer (det spelar ingen roll om de handlar om att dra ut lådor eller skapa en plats att sova), måste du ta hänsyn till måtten så att ingenting stör deras fulla handling.
  • Tänk i förväg på vad du kommer att lagra i soffan och organisera det inre utrymmet därefter. Om du kommer att placera mat eller mat i den, var försiktig med materialen - de måste vara säkra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på kvaliteten på sömmarna, fästelementen, montering. Även dessa små saker är viktiga.
  • Välj en tillverkare genom att noggrant studera förslagen inom detta område. Fokusera inte bara på kostnad. Leverans, montering, garantiservice och bra recensioner av möblerna kommer att vara ett extra plus.

Rekommenderad: