Kökshörna För Ett Litet Kök (46 Foton): Storlekar På Minigrupper, Val Av Små Mjuka Smala Och Andra Hörn

Innehållsförteckning:

Video: Kökshörna För Ett Litet Kök (46 Foton): Storlekar På Minigrupper, Val Av Små Mjuka Smala Och Andra Hörn

Video: Kökshörna För Ett Litet Kök (46 Foton): Storlekar På Minigrupper, Val Av Små Mjuka Smala Och Andra Hörn
Video: I Made Over My Friend's Tiny Kitchen 2024, April
Kökshörna För Ett Litet Kök (46 Foton): Storlekar På Minigrupper, Val Av Små Mjuka Smala Och Andra Hörn
Kökshörna För Ett Litet Kök (46 Foton): Storlekar På Minigrupper, Val Av Små Mjuka Smala Och Andra Hörn
Anonim

Vem av oss har inte drömt om att ha ett stort kök inrett med moderna, vackra och bekväma möbler? Att välja ett headset är inte alls lätt om rummets dimensioner inte tillåter att det placeras där. Designerna har utvecklat minigrupper av sittgrupper som kan använda köksutrymmet på det mest effektiva sättet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett hörn för ett litet kök är oftast en uppsättning möbler som består av en mjuk minisoffa, ett bord, två ottomaner eller pallar. Det kan vikas och ha lådor, fällbara säten, som används mycket aktivt av hemmafruar för att förvara disk och andra hushållsartiklar i dem. Som en populär typ av möbler nuförtiden har soffan sina egna särdrag. Fördelarna inkluderar:

  • komfort och praktiska egenskaper;
  • kompakthet;
  • kvalitet på klädsel och fyllmedel;
  • förmågan att förvandlas till en sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess designfunktioner har soffans baksida i headsetet en utbuktning i ländryggen, vilket ger en bekväm position för en person som sitter på den. Eftersom satsen är en hörnkökstruktur och kan vara höger eller vänster enligt installationsmetoden, då den görs i form av en halvcirkel, passar den kompakt i även det minsta rummet och sparar en del av det användbara utrymmet. Flera personer kan sitta i en soffa av denna form, vilket vore omöjligt om det handlade om varje separat stol runt bordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det inre fyllmaterialet i köksmjuka hörnet skapar förutsättningar för fullständig avslappning av muskler och en känsla av avslappning av hela kroppen hos en person som sitter på den. Det moderna klädmaterialet i satserna har så många olika färger att det inte blir svårt att hitta det perfekta alternativet för ditt kök. Om det finns ett behov av att gömma rör, batterier eller ledningar, hjälper en mjuk minisoffa att göra detta, vilket ger köket ett trevligare utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mekanismer i kökshörnstrukturerna som kan omvandlas till en säng om det behövs. Som regel har möbler med en sovplats lådor där du kan lagra sängkläder. Detta alternativ är lämpligt för ägare av studiolägenheter, där det är mycket problematiskt att ta emot gäster som har kommit. Tillsammans med en grupp positiva aspekter finns det negativa aspekter av användningen av stoppade kökshörn.

  • Klädselväv blir snabbt mättad med olika matlukt och kan förlora sin ursprungliga färg på grund av den konstanta ånga som genereras under tillagningen. Sådan klädsel måste rengöras eller behandlas mycket ofta med medel, lösningar för att behålla sitt ursprungliga utseende.
  • En annan olägenhet vid driften av denna typ av möbler är att när gästerna placeras i en cirkelsoffa kommer de att sitta på nära avstånd till varandra. Människor i centrum kommer inte att kunna resa sig fritt från sitt säte och lämna utan att störa gästerna som sitter bredvid dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Vanligtvis innehåller standardversionen av hörnstrukturen i ett mjukt hörn två sektioner (raka och sidor), anslutna till varandra. I form liknar det bokstaven "G". Tack vare detta passar soffan mycket harmoniskt in i det vänstra eller högra hörnet längs kökets huvudvägg. Detta arrangemang hindrar inte passagen till andra möbler. Avståndet mellan ryggen på den stoppade soffan och bordet bör vara minst 70 cm. För en vuxen kan ett bekvämt sittdjup variera från 40 till 50 cm.

Bild
Bild

Hörnminigrupper kan dimensioneras från 1010 till 1400 mm i längd . Produktens bredd är också liten - från 850 mm till 1200 mm. Djupet på den smala soffan är 420-450 mm. Beroende på köksstorlek kan du välja en soffa komplett med ett bord och pallar specifikt för ditt rum, eller beställa dess produktion enligt de mått du anger. För ett litet kök är det lämpligt att köpa en hörnsoffamodell utan rygg. I detta fall fixeras kuddarna direkt på väggen med tejp. Den smala hörnversionen kan utformas som en bänk utan lådor eller djupa säten.

Bild
Bild

Bord och pallar är vanligtvis runda eller ovala. Den moderna möbelindustrin tillverkar också triangulära bord och stolar, eller gör dem fyrkantiga.

Material (redigera)

När du köper sådana möbler är det nödvändigt att ägna stor uppmärksamhet åt materialet från vilket ramen är gjord. Den kan vara tillverkad av spånskiva, naturligt trä eller metall. Det billigaste hörnet är tillverkat av spånskiva. När det är fuktighet i köket eller sjunker i lufttemperaturen finns det en risk för sprickor i det. Chips kommer att börja bildas på det översta lagret med tiden. Arket ska inte vara tunt och måste vara belagt med en lack som avvisar vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En köksuppsättning av trä kommer att tjäna dig i många år . Kostnaden för en sådan modell överstiger priset på möbler tillverkade av ett annat material. Vården av detta mjuka hörn är ganska specifik. Då och då kommer det att vara nödvändigt att bearbeta trädelarna med särskilda medel för att rengöra ytan. Det rekommenderas inte att installera hörn nära värmeutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest hållbara ramen är gjord av metall. Dess bearbetning utförs genom förkromning, målning. En sådan produkt har ett modernt utseende och är hållbart. Hittills är valet av klädmaterial också olika. Den mjuka delen av hörnet i köket kan dekoreras med följande element:

  • syntetiska fleecy tyger;
  • naturläder;
  • konstgjort läder;
  • vara utan klädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest kända fleecy tygbaserna inkluderar velour, plysch, flock . Det senare alternativet är mer slitstarkt. Velour plysch klädsel har ett mycket attraktivt utseende, men under användning förlorar det snabbt det, särskilt när det utsätts för solljus. När du köper ett hörn täckt med detta tyg, bör det inte placeras nära ett fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard är mer hållbar och slitstark . Dess mönster kan vara invecklade i naturen. Detta material döljer fläckar eller områden av solbränt tyg. Det kostar mycket mer än andra produkter. Läderklädda möbler tillverkas vanligtvis på beställning. Sådan klädsel är dyr men har flera fördelar jämfört med andra material. Det är väldigt lätt att ta hand om hörnet. Dess utseende kännetecknas av sin sofistikering.

Bild
Bild

Klädsel i konstläder har sina fördelar och nackdelar . Dess nackdel är obehaget på sommaren. Sådant material värms upp snabbt, och det är inte särskilt trevligt att sitta i en soffa täckt med det. Fördelarna med detta prov inkluderar dess passiva reaktion på förändringar i temperatur och luftfuktighet, samt exponering för solljus. Det finns hörn utan klädsel. I en sådan situation finns det ingen känsla av möbelsmjukhet. Om du har valt det här alternativet för dig själv, bör det för enkelhetens skull vara utrustat med ett stort antal små kuddar eller stora, men platta. På en miniatyrsoffa tar stora föremål omedelbart upp sittplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa valet av klädmaterial är dess höga hållbarhet.

Fyllnadstyper

Kökssoffan får det här utseendet tack vare materialet inuti. Oftast används skumgummi och polyuretanskum som fyllmedel. Om det första provet har en livslängd på högst fem år, utsätts för sönderfall och dåligt återställer sitt ursprungliga utseende efter krossning, är det andra alternativet ett mer moderniserat tillstånd av skumgummit. Den har flera grader av styvhet. Soffans bas kan vara för mjuk eller för spänstig . Detta material leder luften bra och kan bibehålla ett bra fuktutbyte.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika att böja sätena i din kökssoffa är det bäst att köpa ett hörn med hög elasticitet i fyllmedlet. I möbelartikelnumret är det markerat med bokstäverna HR. En sådan möbel kommer att tjäna dig i många år och kommer inte att förlora sitt ursprungliga utseende. Det förbättrade skumprovet innehåller brandskyddsmedel. Dessa är komponenter som skyddar möbler från bränder.

Hur väljer man?

Hitta en sittgrupp för ett litet kök på den nuvarande nivån för möbelproduktion är det inte så svårt.

  • Först och främst bör du bestämma klädmaterialet. Om du bestämmer dig för att köpa möbler av läderersättning, kommer underhållet av dem att minimeras. Det måste torkas av med en fuktig trasa då och då för att avlägsna ansamlat damm.
  • När du använder en tygbas bör valet falla på det material som passar bäst i ditt köks stil. Under alla omständigheter skapar tygklädsel en atmosfär som ger ditt hem komfort. Dess ljusa färger kommer visuellt att öka rummets dimensioner.
  • Hörnstommen väljs bäst i ljusa träfärger. Detta kommer att ge köket utseendet på ett rum fullt av naturliga element.
Bild
Bild
  • Det är bäst att köpa ett bord och ottomaner, pallar för en liten soffa i en rundad eller oval form. Denna omständighet kommer att göra det möjligt för gästerna att fritt sitta ner, rädda dem från möjligheten att träffa hörnet av ett fyrkantigt bord i ett litet rum.
  • I ett sådant kök är det bäst att placera en sittgrupp som inte innehåller armstöd. De minskar avsevärt storleken på soffan.
  • Det rekommenderas att välja mellanhöjd på soffans rygg. Höga ryggstöd minskar utrymmet visuellt.
  • Om soffan kommer att användas som sovplats är det bäst att köpa den med lådor som har maximalt djup. I dem kan du placera alla redskap som vanligtvis förvaras på hyllor eller i skåp i ett köksset installerat i ett stort rum eller matsal.
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Designen av ett litet kökshörna i modern stil innebär en kombination av principerna för minimalism, elegans och funktionalitet hos möbler. Den mest populära av dem anses vara följande riktningar:

  • klassisk;
  • modern;
  • högteknologisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska versionen av hörnmöbler uttrycks i tydliga linjer och regelbundna former av uppsättningen . De släta och glänsande ytorna på borden, ofta gjorda av glas, liksom stolbenen, en soffa av stål, kännetecknar den modernistiska inriktningen i inredningen. När huvudfokus ligger på att installera ett minimum av möbler och föremål i köket är det bäst att välja en högteknologisk soffa. Den använder ofta speglar bredvid soffan. Visuellt ökar köksutrymmet.

Bild
Bild

Det är upp till dig att bestämma vilken version av det mjuka hörnet för att ge företräde, men du behöver det för att se estetiskt tilltalande ut i det inre av ditt litet kök i ditt hem.

Rekommenderad: