Lila Kök (82 Bilder): Köksuppsättningar I Vitlila, Gullila Och Andra Färger I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: Lila Kök (82 Bilder): Köksuppsättningar I Vitlila, Gullila Och Andra Färger I Kökets Inre

Video: Lila Kök (82 Bilder): Köksuppsättningar I Vitlila, Gullila Och Andra Färger I Kökets Inre
Video: 4 sätt att använda årets färg Tranquil Dawn i köket 2024, April
Lila Kök (82 Bilder): Köksuppsättningar I Vitlila, Gullila Och Andra Färger I Kökets Inre
Lila Kök (82 Bilder): Köksuppsättningar I Vitlila, Gullila Och Andra Färger I Kökets Inre
Anonim

Den lila färgen vinner stor popularitet idag i arrangemanget av kök av olika stilar. Färgen är ganska motsägelsefull och har sina egna nyanser, vars kunskap gör att lekmannen kan skapa en harmonisk köksinredning med en mysig hematmosfär. Materialet i den här artikeln kommer att bekanta läsaren med färgnyanser, metoderna för dess harmoniska infusion i olika designstilar och tekniker genom vilka färgen inte kommer att komplicera inredningen i ett rum med olika dimensioner.

Bild
Bild

Särdrag

Ur psykologisk synvinkel är lila inte naturligt. Enligt färghjulet tillhör det de lugnande svala tonerna. Han krediteras ofta med någon form av magi, men samtidigt är lila inte lämpligt för alla hushåll. Om unga människor och barn uppfattar honom väl, agerar han negativt mot äldre familjemedlemmar. Denna effekt är särskilt uttalad när det är för mycket lila i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att färgen minskar aptiten. Det kan dock orsaka depression, och därför måste det inuti doseras och ofta spädas ut med vitt. Denna ton rekommenderas inte heller för att inreda ett kök där människor kan vara psykiskt obalanserade. Dessutom är det oförenligt med hushållens karaktär som missbrukar alkoholhaltiga drycker. Men lila, för all sin inkonsekvens, är resultatet av en blandning av två starka färger: rött och blått . Den är majestätisk och kan ändra sin känslomässiga färg beroende på vilken av de två färgerna som råder i den. För vissa kommer det lila köket att verka lugnt och mysigt, för andra kommer det att minska hyperaktivitet, och för andra kommer det att stimulera kreativt tänkande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan lila inte vara utan en mjukgörande följeslagare . Utifrån detta förändrar det ofta uppfattningen om rymden. Det används fragmentariskt, harmoniskt kombinerat med olika nyanser av färgpaletten. I det här fallet behöver färgen i sig lite så att kökets inre kallas lila. Här kommer de avgörande faktorerna att vara färgens intensitet och dess korrekta placering i de olika funktionella områdena i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Idag har paletten av lila cirka 196 olika nyanser. De skiljer sig åt i mättnad och temperatur. De kan vara tråkiga eller omvänt ljusa, pastellfärgade och blekta. Av de mest relevanta tonerna som används för bakgrundslösningen i köksinredningen föreslår designers att uppmärksamma tonerna:

  • ljuslila;
  • isorkidé;
  • iris färg;
  • pastell lila;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dammig rosa;
  • kosmisk himmel;
  • krokus;
  • lila tyll;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • lupin;
  • hyacint;
  • vänderot;
  • ametist;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • druvsylt;
  • björnbär;
  • violettblått;
  • violett rosa;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • lila magenta;
  • katrinplommon;
  • druvsyran.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kökens inre anses toner som vitt och lila, mörk aubergine, delikat lila och amarantlila undertoner vara relevanta . Om du föredrar ett eller annat alternativ måste du ta hänsyn till hushållets ålder och kön. Till exempel kommer inte alla män att trivas i ett rosa lila kök. Alltför mörka toner är bra för yngre människor, men de kan kännas tunga för äldre familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Idag kan lila kök ha en mängd olika modifikationer. De kan villkorligt delas in i tre typer: rak, kantig och U-formad. Varje typ har sina egna egenskaper, vilket återspeglas i layouten och placeringen av köksarbetstriangeln.

De enklaste ändringarna är raka kök . Sådana möbeluppsättningar installeras längs en vägg, medan de ofta kompletteras med ett kylskåp och en diskmaskin. Om det finns tillräckligt med utrymme i köket installeras också en tvättmaskin i samma rad. Ändringar kan vara en- eller två-nivå. De första är typiska golvlådor och bord. Den andra är köksapparater med golvstående och väggskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för att hänga skåp kan kök ha hyllor eller till och med hyllor. Ofta är strukturerna helt inbyggda, för vilka de vanligtvis använder köksnischer längs hela väggens längd. Mekanismerna för att öppna och stänga sådana kök kan variera beroende på den valda inredningsstilen och husägarnas preferenser.

Hörnkök används vid ordning av breda rum . Dessutom väljs de med hänsyn till längden på väggen till dörren eller fönsteröppningen. Sådana modeller anses vara mer ekonomiska och låter dig rationellt organisera utrymmet. Hörnet på sådana kök kan rundas, och bänkskivorna kan vara helt avfasade. Ofta installeras sådana headset i små rum, och därför kan bordsskivan i hörnet vara smal och gradvis expandera mot huvudarbetsväggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formade kök installeras i rymliga rum eller kombinerade rum (till exempel kök, vardagsrum). De minskar märkbart den yta som är tilldelad för köket, men med ett skickligt sätt att välja ett headset kan de utrusta ett kökshörna i olika inredningsstilar. Liksom andra sorter kan dessa kök ha väggskåp. Ofta är de utrustade med en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisken gör att du kan skilja de olika funktionella områdena i köket . Dessa headset kan vara enkla eller dubbla. I det här fallet kan själva stativet kombineras med arbetsbordet eller stiga över det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök kan vara transformerbara . Till exempel kan ändringar innefatta att fälla ut halvön (litet matbord). Andra kännetecknas av rackets halvcirkelformade form, de kan ha massiva stöd. Kök med bardisk är utrustade med barnstolar, medan räknarna själva är praktiska för bänkskivornas lilla bredd, vilket gör att de avsevärt sparar utrymmet som är avsett för matplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter kan vara monokromatiska eller tvåfärgade . I det här fallet kan modifieringar göras av olika material, helt eller delvis målade. Lila kan också kallas köket, gjort med ett lila mönster på skåpens fasader. Möbelensemblen kan också bestå av inte bara lådor och hyllor: på begäran av kunden, utöver modulerna, kan uppsättningen innehålla ett matbord och stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med efterbehandling

För att förhindra att det lila köket ser ut som en separat obegriplig plats i kökets inre behöver skuggan färgstöd. Som det kan du använda olika element som utgör den inre kompositionen. Det kan till exempel vara:

  • väggbeklädnad av en vägg;
  • en liten panel eller teckning (ram) av en modulär bild;
  • matbordstextil eller stolöverdrag;
  • blomkrukor eller dekorativ vas;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • taklampa skärm;
  • stretch tyg;
  • avsluta köksförklädet;
  • blommande växt (t.ex. orkidéer);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • burkar för kryddor och spannmål i samma stil;
  • fönstergardiner;
  • golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I varje fall måste du förlita dig på den valda designriktningen för större harmoni mellan kombinationen av det lila headsetet med finishen. Dessutom är det värt att ta hänsyn till: det ska inte finnas för mycket stöd, det är viktigt att lämna effekten av lätthet. Om detta till exempel är ett kök-vardagsrum kan du stödja headsetets lila nyans med en relaterad ton på mattan i gästområdet. I det här fallet kan pricken över i: en liten dekorativ vas placerad på soffbordet.

Bild
Bild

Om vi pratar om väggdekoration, inkluderar det tapeter, kakel eller keramiska plattor och skinn . Det finns också några nyanser här. Till exempel, om du vill zonera utrymmet i matsalen som ligger mot väggen med speciell tapet, för att dosera en stark färg är det tillräckligt att köpa tapeter med ett enkelt och medelstort lila tryck. Du kan också stödja färgen på headsetet med en liten panel med ett lila mönster.

Bild
Bild

För att skapa mångsidighetseffekten och undvika viktning av utrymmet är det oönskat att välja stöd som matchar de lila möblerna . Det är att föredra att välja en ljusare nyans av lila. Detta kommer att skapa utseendet på färgschematets enhet och samtidigt kompensera för bristen på belysning. Om stödet väljs mörkare kan interiörens färg visuellt minska det användbara området i köket.

Bild
Bild

Om du vill satsa på takmaterialets skugga är det viktigt att tänka på: ljusa färger bör föredras. Om du vill ha ljusstyrka bör du välja en design med tillägg av vit kontrast. Samma teknik kan användas när du väljer ett headset: den vita och lila uppsättningen ser snygg ut. Dessutom mättar vit färg köket med ljus och kompenserar för bristen på rum med små fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är litet, ibland för stöd är det tillräckligt att dekorera matbordet med servetter i en nyans som liknar headsetets lila färg. Om du vill välja gardiner som stöd bör du vara särskilt försiktig när du väljer material. Det ska inte vara tätt och tungt, eftersom detta kan förändra uppfattningen om rymden inte till det bättre. Helst är ett lila mönster på en kontrasterande bakgrund också tillräckligt för stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer finishen på själva möblerna måste du utgå från den specifika stil där det är planerat att slutföra kökets inredning . Till exempel kommer tonat eller frostat glas att vara ett utmärkt efterbehandlingsmaterial som positivt understryker huvudmaterialet. Det kan vara inlägg på väggskåpens fasader, det kommer att se bra ut som en bordsskiva i arbetsområdet. En transparent bordsskiva av glas kan användas som skydd för trä eller sten, vilket avsevärt förbättrar interiörens status.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen av headsetet kan vara fasadens inredning . Det kan till exempel vara ett enkelt blommigt eller abstrakt tryck som ligger symmetriskt på väggskåp. Dessutom är möbelbeslag också av stor vikt: samma handtag kan indikera att möblerna tillhör en viss stil. Till exempel lakonisk under metallen kommer de att antyda till en modern design, pretentiös med förgyllande prat om att tillhöra klassikerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val för möbler och tillbehör

När du väljer ett kök för befintliga möbler och tillbehör måste du ta hänsyn till många viktiga punkter. Detta är färgkompatibiliteten för toner och formen, som ska vara liknande. Dessutom är den stilistiska orienteringen också viktig: harmoni och enhet bör kännas i allt. Det är också nödvändigt att korrelera parametrarna med den tillgängliga kvadraturen och rumstypen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om köket är litet måste du nöja dig med ett minimum av moduler och välja dem med hänsyn till layoutens designfunktioner. Samtidigt bör modulernas dimensioner vara kompakta, som ett matbord med stolar. Antalet möbler beror på antalet hushållsmedlemmar. Om bara en person bor i huset (lägenheten) kan du välja minsta köksensemble. Alla tomrum kan användas för att lagra små burkar för kryddor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet är stort, finns vanligtvis större möbler här . Beroende på inredningstanken kan headsetet dessutom anpassas till vitrinskåpet, beroende på skugga och beslag på de befintliga möblerna. Till exempel kan du välja ett kök med samma snidade ben som ett skåp eller bord eller stolar. Dessutom kan du vara uppmärksam på strukturen i det material som används i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om det redan finns ett stenbord i vardagsrumsköket, är det ganska logiskt att köpa en uppsättning med en bänkskiva i sten . I detta fall bör stenens nyans väljas liknande för att öka effekten av en enda möbelensemble. När det gäller själva möblerna är det nödvändigt att uppmärksamma typen av yta. Till exempel, om möblerna är lackerade, ska headsetets fasader echo det med en behaglig glans. Om huvudmöblerna har en matt yttextur, bör de upprepas i finishen på skåpen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig faktor är färgskalan och mättnadsgraden för skuggan på de befintliga möblerna. Om de befintliga interiörelementen är utformade i ljusa färger är överflödet av mörklila oönskat här. För arrangemang av ett gullila kök väljs en varm och dämpad nyans av lila. Om du vill skapa effekten av friskhet och svalka med den befintliga nyansen av möbler under den ljusa ekwenge, kan du välja antingen ett lila-grått eller violett-blå kök.

Bild
Bild

I det här fallet är det att föredra att välja ett alternativ där botten eller toppen kommer att relateras till färgen på de befintliga möblerna. För att skapa en visuell balans av interiören kan du välja ett kök med ljus topp och mörk botten . Om rummet redan har en väggfinish som är svår att demontera kan du titta närmare på dess nyanser och plocka upp ett headset med en finish eller beslag liknande design.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller blomkrukor eller paneler är det värdelöst att fokusera på dem när du väljer ett lila kök. För det första, efter att ha installerat möbler, kan de visa sig vara överflödiga och inte lämpliga för design, och lila i köket är oönskad. För det andra måste du fokusera på stora inre element som inte är planerade att tas bort eller svåra att demontera. Det är samma sak med tapeter: det är lättare att plocka upp dukar än ett headset för dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar

För att få det lila köket att se inte bara harmoniskt ut, utan också modernt, är det värt att överväga flera stilregler. En av dem idag är fokus på funktionalitet och ergonomi. Naturligtvis finns det designriktningar där möbler ska verka lyxiga och dyra. Men i rivaliteten mellan form och pomp kan man glömma syftet.

Bild
Bild

Om du planerar att utrusta köket i arabisk stil, finns det alternativ med sniderier, böjda ben, guldinsatser och guldkanter på fasaderna. Mjölkfärgade matmöbler dekorerade med liknande mönster kan bli en följeslagare till en sådan uppsättning.

Om någon modern designriktning väljs som grund för stilen, lakoniska former krävs ett minimum av utsmyckningar . Så här ska till exempel en minimalistisk köksinredning se ut. Med ett litet kök kan du köpa en uppsättning där det bara kommer att finnas två eller tre lila golvskåp. Resten av modulerna kan målas i mjölkigt eller beige. För att stödja den lila färgen som grund för designen kan du måla en av väggarna i en relaterad nyans, eller utse matplatsen med gips med en övergång till taket och välja en design med ett lila mönster.

Bild
Bild

När det gäller användningen av mönstret som en ljus touch av interiören, har denna trend idag genomgått en snitt av hög kvalitet. Till exempel, om tidigare lila kök dekorerades med förkläden med orkidéer, kan det idag vara medelstora växtmotiv .gjord i lila på en ljus bakgrund. För det första ser de mer attraktiva ut, eftersom de inte vilseleder med sin enorma storlek. För det andra, stora blommor är inte längre på modet, denna trend har blivit föråldrad, vilket ger vika för prioriteringslagrarna för tryck av etnisk karaktär.

Bild
Bild

När det gäller andra mönster med accenter kan du markera headsetet inte med ett förkläde, utan med en väggdekoration . Till exempel, i ett öppet arbetsområde kan du skapa beklädnad med ett diskret tryck. Det kan vara löv, prydnader eller geometriska mönster som inte irriterar ögonen. De kan placeras ovanför ett vanligt kaklat backsplash, spis, på väggen ovanför väggskåp eller i stället för en accentavsats. Ljusgrått eller gråsilver är perfekt för lila: det är denna färg som kan läggas till grund när du väljer en väggfinish.

Rekommenderad: