Gråblått Kök: Kök I Gråblå Toner I Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Gråblått Kök: Kök I Gråblå Toner I Inredning

Video: Gråblått Kök: Kök I Gråblå Toner I Inredning
Video: INREDNING: Kök före och efter, Planera köket 2024, April
Gråblått Kök: Kök I Gråblå Toner I Inredning
Gråblått Kök: Kök I Gråblå Toner I Inredning
Anonim

Valet av färger för köksinredning är oerhört viktigt. Den rätta kombinationen av färger hjälper till att harmonisera utrymmet, skapa en bekväm miljö samt stämningen för att förbereda läckra och sofistikerade rätter. Låt oss överväga hur man passar in ett gråblått kök i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i färgschemat

Detta färgschema är ganska vanligt i moderna kök. Denna kombination av nyanser främjar lugn och stillhet, expanderar rummet visuellt. Färgschemat påminner om vila, hav, blå himmel. Föreningar ger dig ett positivt tänkande, vilket innebär att din vistelse i köket kommer att bli trevlig och glad.

Bild
Bild

Denna kombination har dock en nackdel - ett överskott av grått kan leda till känslomässig trötthet och till och med depression.

Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att använda detta sortiment i kök som inte är på solsidan.

Förutom bra belysning hjälper det att göra det blågrå köket attraktivt att välja rätt tillbehör i matchande färger. Ljusa nyanser kommer att förvandla rummet och ge atmosfären en glädje och positivitet. Ömtåliga toner kommer i sin tur att jämna ut kallheten och svårighetsgraden i den gråblå skalan och göra köket fräschare och rymligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration

För väggar kan du välja fiberduk eller glasfiber. De är hållbara, tål temperaturförändringar bra. Gråblå fasader kan kombineras med stora blå mönster på vit eller beige tapeter. En intressant teknik är att dekorera endast en vägg med tapeter med tryck, och måla resten i en fast vit färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar med tegel (eller dess imitation), målade med en vit matt emulsion, ser bra ut. Detta alternativ används i moderna stiltrender. Lätta väggar kommer visuellt att expandera ett litet rum. I ett stort kök kan en av väggarna målas i en mörkblå ton.

Bild
Bild

Dekorativ gips ser original ut. En intressant präglad yta kan göras av den. Till exempel, om köket är inrett i nautisk stil, kan vågor göras på väggarna från gips.

Bild
Bild

Ljusbeige är ett utmärkt neutralt alternativ för väggdekoration. Det kan vara monokromatisk färgning och tapeter med ett diskret mönster.

Bild
Bild

Tak

Det bästa av allt är att ett gråblått headset kombineras med ett snövitt tak. Material kan variera. Sträcktaket är lämpligt för moderna stilar. Stretchtygsversionen ser särskilt intressant ut. Gips är ett klassiskt alternativ, mycket hållbart. Med gips kan du zonera köket om det är stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av golv

Experter rekommenderar att du väljer laminat eller keramiska plattor för köksgolvet. I detta fall är en kakel med en grov yta som inte glider mer lämplig. Om du behöver kontrast kan du välja ett mörkt material för golvet, om du vill ha lugn och lätthet, då är en ljus ton det rätta valet.

Bild
Bild

En blågrå uppsättning kan se bra ut med mörkblått golv. Det kan till exempel vara porslinstengods eller självutjämnande golv. Denna design är lämplig för ett rymligt rum.

Bild
Bild

Det beige golvet gör interiören mjukare och bekvämare. För ett stort kök kan du också välja en brun ton.

Det viktigaste är att komma ihåg att nyanser av beige och brunt bör upprepas i utformningen av väggarna, förklädet eller dekorelementen.

Så du får en harmonisk, komplett inredning.

Bild
Bild

Vitt används för att skapa effekten av lätthet och luftighet. Experter rekommenderar dock inte att använda det för att dekorera golvet med en sådan uppsättning. För det första är de snövit ytor mycket smutsiga, de blir snabbt smutsiga och ser orena ut. För det andra, i kombination med blått och grått, skapar det snövita golvet en känsla av instabilitet.

Bild
Bild

Grått golv i olika nyanser ser bra ut i det här fallet. Färgerna grafit, marengo och andra passar perfekt in i interiören. Detta alternativ är lämpligt för finsmakare av en strikt lakonisk design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Om mycket ljus kommer in i köket, kan du säkert lägga till saftiga nyanser av blått, till exempel gardiner eller stolar. Valet av gardintyg beror på rummets stil. Minimalism och högteknologiska stilar involverar persienner. I små kök ser dekorativa element i blå nyanser harmoniska ut: målningar, vaser, handtag av köksredskap.

Bild
Bild

Kombinationen av ett blått kök med gula tillbehör anses ovanligt. Dessa kan vara lampor, tallrikar etc. Ljusgult skapar en trevlig solig atmosfär i köket.

Bild
Bild

En intressant lösning är ljusa detaljer på fasadernas gråblå bakgrund. Dessa är rätter och andra dekorativa element i röda, orange, gröna, lila färger. Naturligtvis bör det finnas en ljus nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkombination och rumsinställningar

För ett litet kök, ljusa toner i kombination med grå och blå färger, blir headsetet en räddning. De kommer att kunna visuellt utöka utrymmet. Speglar, glaselement, fototapeter kan också hjälpa till med detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stora kök är en kombination av mörka nyanser med en gråblå skala och ljusa accenter lämpliga. Ett brett kök kan göras mer kompakt och mysigt genom att integrera varma nyanser av beige och brunt i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett smalt kök kan du använda tekniken att dekorera väggarna med olika toner eller texturer. Till exempel, på en av väggarna kan du klistra fototapeter med ljusa nyanser av blått och göra resten rent ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är intressant att i ett sådant rum kommer en kontrasterande gul färg att "spela" på en av väggarna.

Rekommenderad: