Lila Kök (29 Bilder): Lila Köksuppsättning I Kombination Med Vitt I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: Lila Kök (29 Bilder): Lila Köksuppsättning I Kombination Med Vitt I Kökets Inre

Video: Lila Kök (29 Bilder): Lila Köksuppsättning I Kombination Med Vitt I Kökets Inre
Video: Kök montering 2024, Mars
Lila Kök (29 Bilder): Lila Köksuppsättning I Kombination Med Vitt I Kökets Inre
Lila Kök (29 Bilder): Lila Köksuppsättning I Kombination Med Vitt I Kökets Inre
Anonim

Enligt psykologer uttrycker användningen av lila i design kreativa böjelser och ökad känslomässighet. Själva rummet med denna färg kommer att se ovanligt och fräscht ut. Men som alla designtekniker måste denna lösning användas skickligt.

Bild
Bild

Särdrag

Den lila färgen är en symbol för nya början och möjligheter. Fördelen med att använda denna ton i interiören är den breda anpassningen till det fritt utformade rummet. Samtidigt introduceras alltid anteckningar om lugn och förtroende. Erfarna designers vet att den lila tonen i alla dess former bidrar till att skapa en demokratisk atmosfär. En annan attraktiv egenskap är dess praktiska egenskaper.

Bild
Bild

Ibland målas små kök målmedvetet i ljuslila nyanser . Fördelen med denna lösning i jämförelse med den mörklila färgen är den visuella expansionen av rummet. Det verkar förvandlas till att bli luftigare och lättare. Ett väldesignat lila kök kan se bra ut även där naturligt ljus saknas. Det är också viktigt att lila färg kombineras lika bra med både ljusa och mörka färger.

Bild
Bild

Stilistik

Lila kök låter dig använda vilken dekorationsstil som helst.

Bild
Bild

Men oftast används denna färg i moderna interiörer.

Bild
Bild

Det rekommenderas att använda den för att dekorera en blank fasad eller glas, keramiskt backsplash i kök. Strängheten i moderna interiörer kommer att utspädas betydligt, en känsla av lätthet kommer att dyka upp. Designen i lila färger kommer också att vara en attraktiv lösning:

för medelhavsstilen;

Bild
Bild

omgiven av provence;

Bild
Bild
Bild
Bild

i lantlig stil

Bild
Bild

Färgkombinationer och andra nyanser

En lila köksuppsättning kommer att se väldigt cool ut i kombination:

med vitt;

Bild
Bild

med brunt

Bild
Bild

med rosa färg

Bild
Bild

med olika nyanser av lila och gula färger

Bild
Bild

Var och en av de möjliga kombinationerna ger sin egen smak till atmosfären. Så genom att kombinera lila och vita toner kan du uppnå sofistikering och harmoni. Flätningen av lila och gröna färger är ganska utbredd . Egentligen är detta designbeslut en ganska självklar hänvisning till naturlandskap. När jag går tillbaka lite bör det noteras att rosa färg harmoniskt kombineras med en ljuslila ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall är monokrom design att föredra . Om du noga överväger kombinationen av lila nyanser kan du uppnå ett imponerande utseende. Det lila rummet ser inte mindre bra ut, till vilket en delikat vaniljton har lagts till. En brun träig nyans används ofta för att skapa ökad kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det är mycket viktigt att skapa en känsla av friskhet, är det lämpligt att använda violett och lavendel nyanser. Den universella regeln observeras: ju mindre rummet, desto ljusare ska interiören vara, och vice versa.

Bild
Bild

Kalla toner rekommenderas när avslappning är viktig, när hela ditt liv är fullt av hårt arbete. Varma nyanser används för att stimulera mental aktivitet, dessutom gör de det lättare att hålla en rationell kost.

Bild
Bild

Att göra atmosfären så naturlig som möjligt kommer att visa sig om du kombinerar lila och gröna element . Det finns dock en regel här: när mättnaden av violetta inneslutningar stiger är det nödvändigt att minska tätheten av örttoner. En nästan perfekt lösning är en kombination av olivolja, svart och lila. Vanligtvis är de fördelade i höjd. Man måste komma ihåg att detta tillvägagångssätt visar sig vara bra endast i ett stort kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är inte bara färgkombinationer. Lila möbler kan ha både glansiga och enkla träfasader; det skulle vara trevligt att använda headset med naturliga texturer. Ett annat iögonfallande tillvägagångssätt är användningen av vita möbler, som tillsammans med den lila bakgrunden skapar ett förtrollande intryck. Det är headsetet som spelar huvudrollen, väggarnas färg är anpassad efter dess färg. Vanligtvis försöker de välja andra färger för att undvika monotoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med neutralt färgade möbler används en känslig lila ton oftast för att måla väggar. Bänkskivor kan målas i ljusa färger, och ibland används naturliga trästrukturer. Vissa experter rekommenderar att titta på svarta toner. Detta beslut är dock redan mer kontroversiellt och kräver noggrann övervägande.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder ljusa fasader kan glasförkläden med blommor och fruktteman användas.

Bild
Bild

Om du vill ha något mer mångsidigt, mindre tråkigt, kan du bara göra ett förkläde av kakel eller mosaikblock . Men när möblerna är målade i neutrala ljusa färger rekommenderas det att skapa rika lila förkläden. De kommer genast att fånga uppmärksamhet. Det är lämpligt att hänga gardiner på fönstren i ett lila kök i en pastell eller annan ljus nyans. Jalusier i vitt, liksom rullgardiner, kommer att vara ett säkert val.

Rekommenderad: