Turkos Kök (62 Bilder): Turkosa Toner I Det Inre Av Köket, Valet Av Köksuppsättningens Stil, Kombinationen Av Turkosfärg Med Vita Och Andra Färger, Designexempel

Innehållsförteckning:

Turkos Kök (62 Bilder): Turkosa Toner I Det Inre Av Köket, Valet Av Köksuppsättningens Stil, Kombinationen Av Turkosfärg Med Vita Och Andra Färger, Designexempel
Turkos Kök (62 Bilder): Turkosa Toner I Det Inre Av Köket, Valet Av Köksuppsättningens Stil, Kombinationen Av Turkosfärg Med Vita Och Andra Färger, Designexempel
Anonim

Inredningen i köket, gjord i turkosa färger, ser snygg och uttrycksfull ut. Samtidigt bidrar vistelsen i rummet till lugn och avkoppling. I en sådan miljö är det trevligt att äta och dricka te med gästerna. Skuggorna på himlen och havet lämnar ingen likgiltig och fyller även små utrymmen med luftig friskhet.

Bild
Bild

Färgfunktioner

Även experter inom psykologi bekräftar den gynnsamma effekten av turkos på en persons inre tillstånd. Färgens namn kommer från turkos - en vacker halvädelsten. Det anses vara en talisman som lovar lycka och välstånd. Därför skapas interiörer i olika stilar och syften i nyanser av denna färg.

Traditionellt föredras turkos design av sydlänningar som ser det som en touch av svalhet.

Invånarna i de norra regionerna experimenterar främst med den turkosa paletten i rum som vetter mot solsidan … Ofta kombinerar deras interiörer blå toner med strålande gult och är fyllda med möbler tillverkade av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med den turkosa färgen ligger i dess naturliga dualitet. Den består av grönt och blått.

Och även om turkos representerar en kallare palett (himmelsk), i kombination med varma nyanser, ändrar det omedelbart stämningen. I dessa färger, hon redan liknar ett mjukt azurblått hav vid den heta sydkusten … Därför kommer varje turkos kök ut med en individuell karaktär och en unik atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det turkosa kökssetet är harmoniskt och attraktivt i sig. Men i kombination med andra färger i interiören får det ett annat "ljud". Turkos sameksisterar bra vita, bruna och alla beige toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkosa köksmöbler ser eleganta och sofistikerade ut i en ensemble med krämig bänkskiva eller ljusbeige fronter. Den omvända versionen av beige och turkos är inte mindre spektakulär och ädel i sin layout.

Bild
Bild

Versionen av ett turkos headset i ett rum i Provence eller lantlig stil med effekten av åldrade möbelytor ser snygg ut.

För klassiska lösningar bör du behålla referenspunkten på modellen med turkosa MDF -fasader med emaljbeläggning.

Detta gör det möjligt att hitta önskad nyans i RAL -paletten (från rådande antal möbeltillverkare), Färgsystem, Tikkurila, Träfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant lösning för fasader är silat glas inramad av en aluminiumprofil. Glasinsatser är emaljerade med en speciell teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite svårare att hitta ett billigt turkost kök alternativ med fasader av PVC, HPL eller akryl . Valet av nyanser i detta segment är ganska blygsamt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna turkosa kök brukar ha glansig fasader, men alternativ med silkeslen matt yta eller halvblank textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

De avkopplande egenskaperna hos turkos är kända för alla som åtminstone en gång beundrade den klara himlen eller tittade på den lugna havsytan. Den fridfulla aura i det blå köket hjälper till att lindra stress efter stressen under en arbetsdag. Turkos i sin klassiska nyans orsakar lugn och anpassar sig till ett harmoniskt humör.

Turkos är en fusion av blått och grönt, som kan se annorlunda ut om en eller annan nyans dominerar. Färgpaletterna hos tillverkare av köksheadset och väggdekorationsmaterial är varierade: turkos med en nyans av grönt, blått, mint, mentol, havsvatten, curacao, azurblått, tiffany, mörkt akvamarin och andra toner av det blågröna sortimentet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos, som de flesta kalla nyanser, tenderar att visuellt utöka gränserna för rymden och visuellt förstora rummet. Men detta är föremål för en blandning av vitt i det.

Komplettera perfekt med ett kök i himmelska färger vit, pärla, beige, sandig gul, choklad, grå … Om du behöver lägga till ljusa varma accenter kan du experimentera med korallrött, orange, lila - deras kombination med blått ger en rik kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit … Ett av de mest populära alternativen för parning med turkos är vitt. Oavsett om de övre fasaderna blir ljusare eller de nedre. Du kan använda inte bara en snövit ton utan också mycket lik: pärlemor, gräddfärg, mjölk, vanilj.

I ett turkost kök ser en ljus bänkskiva med ett vanligt härdat glas eller en mosaikplatta bra ut. Keramik och konstgjord sten i mjölkiga nyanser kontrasterar också framgångsrikt med den rika turkos i inredningen.

Bild
Bild

Beige … Azurblå sortimentet är också bra med ljusa nyanser av en beige palett: vanilj, grädde, champagne, elfenben, sand och ecru. Det är de kalla nyanserna från den beige paletten som ser harmoniskt ut, där gulheten inte spåras.

Bild
Bild

Grå … Det harmoniska grannskapet turkos med grått är lämpligt för diskreta interiörer. Allt på grund av kyla i denna färgkombination.

Om du vill dämpa denna effekt bör du lägga till vitt i interiören och använda ljusa accenter på förklädets färg och struktur, textil och dekorativa element. Det är bra att inreda rum på "södra" sidan av huset i turkosgrå toner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun (wenge) . Chokladens rika färg gör den turkosa ännu ljusare. Den är fantastisk på ramfasader av MDF, faner eller med en träliknande film. Choklad har en rik palett, vars alla nyanser perfekt "kommer överens" med ett blågrönt utbud.

Du kan uppdatera helhetsbilden genom att ordna en vit bänkskiva och ett förkläde, måla väggarna i ljusa färger. I brun-turkosa interiörer är deltagande av ljusa accenter helt enkelt nödvändigt för att lysa upp och öka utrymmet. Detsamma rekommenderas när mörk turkos dominerar, eller svart finns på köksfasaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljust trä … Nyanser av trä som är lika svala och varma spelar bra med turkos. Gyllene honungtoner värmer kökets inre, vilket ger det textur och uttrycksfullhet. En inredning designad på färgnyanser kommer att visa sig vara känslig och snygg: turkosa nyanser kommer framgångsrikt att komplettera mynttoner, djupblå eller lila.

Under alla omständigheter är det lämpligt att införa ytterligare färger eller andra texturer i interiören: vitt ger fräschör, och med hjälp av gult, orange, rött eller rosa kan du lägga till catchy accenter.

Bild
Bild

Andra intressanta lösningar

Svart med turkos - kontrasterande, men lite dramatisk kombination. Därför är användningen av svart endast framgångsrik i fragment. Till exempel i en bänkskiva eller ett förkläde. Härdat glasmaterial med fotoutskrift ser vackert och mörkt ut.

Detsamma gäller lila, fuchsia och röd - deras antal i interiören ska doseras. De följer turkos för starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange färgen kan vara något mer, men den är också idealisk i element som textilier, en av väggarna i köket, ett förkläde eller tapeter. Den varma koppar-orange serien visar sig bäst av allt i kontrast till de kalla nyanserna av turkos med en blå nyans eller azurblå. Varje alternativ har sin egen överklagande och harmoni.

Turkos toner ser fantastiska ut i ett monokromt företag med nyanser av en blå palett: ljus akvamarin eller marinblå.

Men ett sådant kök behöver accenter för att inte verka primt kallt. En liten mängd vita detaljer eller inslag av grädde, beige, sandfärg med kopplingar för koppar eller brons är en bra lösning för att skapa en mysig atmosfär i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Ren turkos är sällsynt i naturen. I grund och botten representeras det av en hel rad toner med alla slags fläckar och vener. I det inre av köket är det en ganska svår uppgift att upprepa denna färg, det är mycket viktigare att uttrycka rummets design i en lyckad kombination av detaljer, som kombinerar material och strukturer.

Bild
Bild

I köket har detaljerna alltid funnits på en av de dominerande platserna. Om du dekorerar ett rum med ljusa textilier kommer interiören inte längre att förbli turkos . Delarna kan ytorna göras i basfärgen, komplettera med ytterligare dekorativa tekniker (textiltillbehör: handdukar, gardiner, stolöverdrag, dukar). Huvudsaken är att det blågröna spektrumet ska dominera.

Turkos är inte kontraindicerat för små och dåligt upplysta utrymmen. I ett mörkt rum, med en varm, grönaktig palett livliggör rummet synligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta exempel

Idéer för originaldesign kan fås från foton som visar färdiga interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence -inspiration

Söderborna brinner för färska turkosa toner. I dem drar invånarna i soliga städer kyla. Övervägandet av pastellblått är typiskt för interiören i den franska provinsen. Den mest populära bland nyanserna är himmelsk. För stil provence en konstigt åldrad, genomskinlig palett är idealisk och kombinerar flera liknande nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader och bänkskivor med en "skavad" effekt ser sofistikerade ut, där den turkosa färgen framgångsrikt sätter igång headsetets träbotten. Blåheten i kombination med ljust trä, linne, sten och bränd lera betonar vintage fransk stil i interiören. I ett sådant kök vill du äta frukost med croissanter och färskpressad juice till låtarna från förr.

Bild
Bild
Bild
Bild

I denna stil råder turkos på träytor. Väggarna är målade i nyanser av azurblå, den används i textilier och keramik.

Komplementet till designen med accenter av lavendelfärg och lappplattor (golvbeläggning, förklädningsområde) kommer att vara effektivt och uttrycksfullt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinavisk stil

Denna riktning kom till vår kultur från länder med kalla klimatförhållanden. Norrmän och svenskar är mycket medvetna om bristen på värme och komfort från solen, omgiven av isig natur. Du kan avhjälpa situationen med ljust trä och keramik.

Den skandinaviska interiören kännetecknas av övervägande grumliga och gråaktiga nyanser, som himlen före regnet. Det ser väldigt lyckat ut med dem. vit marmor, blanka keramiska fragment och rostfritt stål.

Bild
Bild

Att måla väggarna i ljusa färger hjälper till att göra det omgivande rummet ljusare. Detta drag kommer visuellt att expandera rummet och belysa det med en del av det saknade ljuset.

Den ljusblå väggen på kökets solsida ser bra ut. Med en ljus väggdekor kommer ägarnas individuella stil att dyka upp. Punkt accenter, i princip, är en funktion i den skandinaviska stilen, medan mycket turkos är inte tillåtet på grund av risken för överbelastning av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil

Monokromt turkost kök är svårt att passa in i en klassisk inredning. Och för avantgardistiskt utförande möbler i denna färg är mest lämpliga för design. Om du vill göra turkos till den dominerande färgen i köksinredningen bör du komplettera den med svart, grått stål eller vit glans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överdrivenhet är inte tillåten i modern stil.

Färger kräver djup och enhetlighet. Släta ytor gjorda av hållbart glas, konststen, förkromat stål, polerat trä … Fasader av dessa material upptar det mesta av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om den turkosa uppsättningen är ljus och rik är det bättre att mjukna upp den något med hjälp av matta fronter eller halvblank satin istället för glänsande glans.

Resten av ytorna är välgjorda i ljusa och känsliga nyanser. Om fönstren i köket vetter mot solsidan kan fasadens turkosa färg i kalla toner uppdatera interiören och ge den den saknade svalheten … Att vara i ett sådant rum kommer att vara en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art déco

Denna lösning passar fans av original och atypiska lösningar. Turkos i kontrast med gyllene nyanser rik och medryckande , som den chockerande Art Deco -stilen antyder. Kristall och glans i det inre av ett sådant kök är en självklarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Glänsande fasader, rundade hörn och släta möbler i turkosa färger ser i detta fall ut ovanligt ljus som vatten i det tropiska havet. Efter att ha fångat denna "våg" börjar designers surfa i denna riktning. Ofta är förklädet dekorerat med ett fototryck som visar exotiska fiskar, undervattenskoraller, snygga skal, spridande palmer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest fördelaktiga bakgrunden för en blå modern köksuppsättning är vitmålade väggar och ett glansigt PVC -sträcktak.

Bänkskivor i akryl används traditionellt och tekniken väljs med en "metallisk" beläggning. Om vi överväger nyanser av turkos i kökets inre, kommer inget rum med stil att hitta en liknande. Den rika paletten av nyanser av denna ädla färg innebär ett individuellt tillvägagångssätt och en tendens att experimentera. Genom att ändra dekorationen av väggarna i rummet och fylla den med nya färgade tillbehör kan du radikalt ändra stil och stämning i ditt kök.

Rekommenderad: