Blått Kök (63 Bilder): Ett Mörkblått Kök I Interiören, Dess Kombination Med Gula, Gråa Och Andra Toner. Designalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Blått Kök (63 Bilder): Ett Mörkblått Kök I Interiören, Dess Kombination Med Gula, Gråa Och Andra Toner. Designalternativ

Video: Blått Kök (63 Bilder): Ett Mörkblått Kök I Interiören, Dess Kombination Med Gula, Gråa Och Andra Toner. Designalternativ
Video: Modular Kitchen Interior Design Ideas | Modern Kitchen Color Combinations | Kitchen Cabinets Design 2024, Mars
Blått Kök (63 Bilder): Ett Mörkblått Kök I Interiören, Dess Kombination Med Gula, Gråa Och Andra Toner. Designalternativ
Blått Kök (63 Bilder): Ett Mörkblått Kök I Interiören, Dess Kombination Med Gula, Gråa Och Andra Toner. Designalternativ
Anonim

Köket är en plats där hela familjen och gästerna samlas vid bordet, därför ska interiören i det vara mysig och intressant. Interiörens färgkomposition spelar en mycket viktig roll. Blå köksmöbler är ett mycket extraordinärt och djärvt beslut. Detta är valet av ägare som är i takt med tiden, säkra på sina förmågor, ihärdiga för att uppnå sina mål, som älskar att öka sin inkomst. Sådana människor föredrar lugn och stabilitet. Dessutom ser det blå köket elegant och fräscht ut.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den blå färgen i inredningen har en lugnande effekt, koncentrerar uppmärksamheten och associeras ofta med vatten eller havet. I färgspektrumet är blått mellanliggande mellan grönt och violett. Att vara i grannskapet med grönt, förvärvade han förmågan att lugna ner nervsystemet, att ge fred . Från den lila färgen fick han en filosofisk syn på saker, melankoli. Men överflödet av dystra blå nyanser kan också ha en negativ effekt, orsaka en känsla av dysterhet, ångest och öka stressen. Det är viktigt här att välja rätt nyanser och deras kombination.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ur medicinsk synvinkel har blå nyanser en positiv effekt på hälsan hos hypertensiva patienter .eftersom det sänker blodtrycket och hjärtfrekvensen, jämnar det ut andningen. Men detta är också en nackdel, eftersom ett överflöd av blått kommer att vara kontraindicerat för hypotoniska patienter. Den blå färgen hjälper till att minska aptiten.

Om köksägarna "behåller" sin figur eller vill gå ner i vikt under lång tid, kommer situationen att vara en extra hjälp. Denna effekt kan dämpas genom att späda in interiören med gröna och beige nyanser, inredningselement i trä eller möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djupblå nyanser begränsar visuellt utrymmet . De är perfekta för rymliga interiörer, men inte för små kök. En utmärkt lösning skulle vara att måla en vägg, avsluta ett förkläde eller använda en blå köksuppsättning, men med en ljus väggfinish. Blue själv framkallar en känsla av renhet, friskhet och ordning. Men interiören kan verka kall, särskilt om fönstren är norrut. Du kan korrigera denna känsla genom att lägga till ytterligare belysning med varmt ljus eller lägga till andra färger av en varm skala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgkonsistens i headsetet

Du kan välja vilken blå nyans som helst, från himmelblå, ljus indigo till blåbär. Monokrom eller övervägande av en nyans i interiören ger kyla, så det är lämpligt att späda ut det med varmare, pastellfärger, till exempel gul eller grå. Detta gäller särskilt för rum som vetter mot norr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grått i kombination med blått ser elegant och festligt ut . En metallisk nyans ser särskilt fördelaktig ut, till exempel silvergardiner eller tapeter. Lavendel och silver är perfekta för varandra, de bidrar till avkoppling och gör att du samtidigt kan koncentrera dig på dina egna tankar. Att vistas i ett sådant färgschema länge är dock avkopplande och börjar få dig att somna. Den tredje komponenten gör inte ont - beige, persika, färgen på vårgrönska. Denna åtstramning mjukas upp av ljusorange eller gula vaser, en duk med frukttryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

En droppe sol i det blå riket kommer att föras av väggar, ett köksförkläde, möbler och fat i toner av gult och orange . Du kan välja apelsin, citron, mandarin eller gyllene färg, vilket kommer att ge saftighet och färg. I det här fallet ska mörkblått vara i tandem med mörkgult och ljusgrått med ljusgult. En av dem måste dock vara dominerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av svart och blå ser dyster ut, ett sådant kök verkar mörkt . För att inte överbelasta atmosfären med en pessimistisk palett används svart i en minimal mängd, med fokus på bänkskivan eller enskilda möbler. Det deprimerande intrycket av en sådan färgensemble kan neutraliseras av den stora mängden ljus från lampor och armaturer. Ett annat knep är att välja en ljusare nyans av blått. Du kan prova att arbeta på strukturen med hjälp av matta eller blanka ytor. De senare ser mer festliga och ljusa ut, men också lättare smutsiga, fingeravtryck och smutsfläckar syns tydligt på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Den ädla blå färgen är en av designerns favoritfärger idag. Den är lämplig för stilistiska beslut som:

medelhavs - blå möbler i grekisk stil, vita och blå ränder på gardiner, mattor, kökshanddukar, sittdynor - det här är de mest karakteristiska teknikerna som påminner om ett havslandskap;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

provence - blåvita mönster, blommor och växtutskrifter av blåklintblå på tapeter, förkläde, tallrikar;

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska - lätt igenkännlig för sin ljusa vithet, till vilken blå detaljer läggs till;

Bild
Bild
Bild
Bild

imperium - i möbelklädsel, gardiner, lampor;

Bild
Bild
Bild
Bild

art deco, minimalism, högteknologi - rätter, servetter;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land - matta turkosa, blåklintblå eller akvamarinfronter på skåp med sliten effekt, spetsar, uppsättningar med blåvita prydnader, ljust trä, blå bänkskivor med mosaikmurverk;

Bild
Bild
Bild
Bild
  • shabby chic - för att dekorera ett förkläde av härdat glas, kakel;
  • klassisk - duk, gardin, klädsel i soffa, stolar, träset eller spånskiva, ljuskronor;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • loft - ett bord, stolar, målningar, blå möbler mot en bakgrund av grå tegelväggar;
  • etnisk - Gzhel, kinesiskt porslin, ukrainsk duk, handdukar, spanska kakel;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fusion - gardiner med små blå blommor, rustika möbler;
  • Amerikanska klassiker - olika kombinationer av grått, grönt eller bläck med blått; möbler i strikt design, med tydliga linjer, tvåfärgade ramfasader: toppen är ljus, botten är blå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således finns det många alternativ för att introducera blått och alla dess nyanser i kökets inre, så att du kan välja det som passar din smak, temperament och betona din individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lämplig finish

Professionella designers erbjuder tre tekniker för att skapa blå interiörer.

Först

Möblerna är i rika färger, resten av ytorna är i en neutral, lugn ton. Om möblerna är gjorda i blå stil kan handtagen på dörrarna vara av metall och trä. Ytor av plast och glas fungerar bra med metall. Plattor som är gjorda för att se ut som granit eller grått laminat är lämpliga som golv. När det gäller utrymmet mellan arbetsytor (bänkskivor) och hängande skåp kan det avslutas med följande alternativ:

  • enkla vanliga plattor av vita, turkosa, gröna färger med en blå nyans;
  • väggpaneler med fototryck (skalade);
  • metallbearbetning;
  • imitation av tegel eller granit murverk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tapeter, väggpaneler, gips, liksom taket kommer att se harmoniskt ut i nyanser av "bakad mjölk", "cappuccino". Tapeter kan vara med imitation av tegel eller murverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra

Ljusa möbler mot ett blått förkläde. I detta fall är förklädet av kakel, mosaikduk, glasväggspaneler med fotoutskrift. Taket och väggarna ska vara vita. Tillbehör och beslag är att föredra i en ljusblå för accent. För golvet är det värt att välja porslin stengods, trä, fiskbensparkett. Detta alternativ är perfekt för små eller långsträckta kök. Ett sådant ljusblått element kommer att distrahera all uppmärksamhet till sig själv.

Den kalla skalan är perfekt utspädd med "fläckar" av orange, grönt och gult . Det kan vara rätter, textilier eller färska blommor. Om skåpets ytor är blanka, vita eller silver, kommer designen att vara närmare högteknologisk, modern och teknisk. Träelement kommer att göra rummet mer bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje

Kombinerade möbler - blå med en annan färg. Om ljusa färger fungerar som en följeslagare kan taket och väggarna matchas med det huvudsakliga. Guldpläterade, brons-, mässings- och kopparelement i svala blå kök ger inredning värme. Dessa material används för att göra möbelhandtag, ben, ljusstakar, vattenkranar, gesimser, gardinhållare och olika dekorativa element. Du kan placera rätter eller olika saker gjorda av dessa metaller.

Belysningsnivån är särskilt viktig i detta fall . Spotbelysning installeras ovanför arbetsytorna. För kök i en lägenhet i ett litet område är vanliga ljuskronor lämpliga. Svåra persienner ser för skrymmande ut. Det är bättre att ersätta dem med gardiner med mjuka veck. Du kan använda utskrifter beroende på vald stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

För små kök är det tillräckligt att placera en ljuskrona med flera lökar. Men för stora områden är det bättre att använda flera ljuskällor. Det kan vara lampor som finns på olika platser, till exempel ovanför arbetsområdet och ovanför matbordet. Det kan vara möjligt att placera några lampor i taket som ett alternativ till ljuskronor. Om arbetsområdet är stort kan du placera LED -lampor eller strålkastare. Om arbetsområdet inte är täckt av skåp, placera sedan en lampa i taket.

Viktig! Eftersom blått ofta är kallt kan detta mildras genom att använda varma glödlampor, särskilt i mörka rum. Om själva köket är ljust kan du placera valfritt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Köket i kall mörkblått är utspätt med ljusa nyanser i dekoration och silverfasader på hushållsapparater. Och så att interiören inte ser kall ut, läggs ljusa fläckar av gult och grönt till i form av textilier och rätter. Matbordet i trä ger också värme till interiören.

Eller det motsatta alternativet. Kökssetet är ljust, men blå färger råder i inredningen av rummet. Samtidigt späds interiören också med träelement, samt gula och gröna rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av marinblått och svart kan lägga till lite dysterhet i ett kök. På grund av överflödet av blanka ytor och bra belysning ser köket tvärtom festligt ut. Samtidigt kompenseras förminskningen av rymden på grund av den mörka färgen perfekt av reflekterande ytor.

För små kök är det mycket viktigt att visuellt öka utrymmet. I detta exempel uppnåddes detta med blanka fasadytor, ljusa golv och tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt kombination av blått och gult. I det här fallet blir hela inredningen ljus och varm. Huvudsaken är att båda färgerna matchar i ljusstyrka.

Bild
Bild

När du inreder ett kök i blått är det viktigt att tänka på designen, med hänsyn till rummets yta. Vilket är bättre att välja - ett blått headset eller en finish. Kombinationer av kontrast i olika färger fungerar bättre än ett helt rum i olika nyanser av blått. Det senare är deprimerande. Och glöm inte heller särdragen i färgens effekt på hälsa och aptit.

Rekommenderad: