Brunt Kök (88 Foton): Grönbrun Och Choklad, Mörkbrun Och Gråbrun, Gulbrun Och Andra Färger På Köksuppsättningen I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Brunt Kök (88 Foton): Grönbrun Och Choklad, Mörkbrun Och Gråbrun, Gulbrun Och Andra Färger På Köksuppsättningen I Interiören

Video: Brunt Kök (88 Foton): Grönbrun Och Choklad, Mörkbrun Och Gråbrun, Gulbrun Och Andra Färger På Köksuppsättningen I Interiören
Video: What Color Make Brown - Color Mixing 2024, April
Brunt Kök (88 Foton): Grönbrun Och Choklad, Mörkbrun Och Gråbrun, Gulbrun Och Andra Färger På Köksuppsättningen I Interiören
Brunt Kök (88 Foton): Grönbrun Och Choklad, Mörkbrun Och Gråbrun, Gulbrun Och Andra Färger På Köksuppsättningen I Interiören
Anonim

Bruna nyanser kan enkelt integreras i alla miljöer, eftersom det är träets naturliga färger, som sedan urminnes tider har tillhandahållit material för tillverkning av möbler och dekorationer. Detta är den vanligaste färgen i vår hemmiljö. Vi behöver inte vänja oss vid det eller bygga om oss själva, i ett sådant kök. Möbler med chokladfärg kan harmoniskt komma in i vårt liv och bli bekanta, varma och mysiga för oss.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Psykologer ger en positiv bedömning till brun. De tror att kaffepaletten hjälper till att slappna av, lindra trötthet efter en tröttsam dag. Köket med chokladnyanser gör det möjligt att känna sig skyddad, som i en fästning, att glömma bekymmer och njuta av familjens komfort.

Det är en solid, ädel färg som låter dig fokusera och balansera dina känslor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det inre av köket har den bruna tonen sina fördelar

  • Mångsidighet . Brunt kök passar många stilistiska trender. Färgen har inga åldersgränser och gillas av olika kategorier av befolkningen: från ungdomar till äldre.
  • Praktiskhet . Den bruna tonen är icke-färgad, den kan dölja konsekvenserna av felaktiga manifestationer av kökslivet.
  • Mångfald . Färgen har ett brett utbud av nyanser, och om den används korrekt blir interiören inte tråkig.
  • Neutralitet . Denna färg är i perfekt harmoni med nästan alla nyanser. Det kan bli en osynlig bas för accentmöbler eller inredning, men det kan också stödja kontrast och visar en aktiv ton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brown har få nackdelar. Vissa tycker att det är dystert och tråkigt, men det är värt att lägga ljusa nyanser till den mörka tonen och köket börjar se mer roligt och varierat ut. Nackdelen med en mörkbrun ton är dess förmåga att visuellt ladda utrymmet, så det rekommenderas för stora rum. Problemet kan lösas genom att införa fler ljusa nyanser av denna färg i interiören, upp till grädde och kaffe med mjölk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Ändå är det orättvist att betrakta brunt som tråkigt, eftersom det ger ett brett utbud av nyanser för inredning. Dessa kan vara ultramoderna headset, vars glans är bländande och alarmerande, eller matta ytor som låter dig fånga känslan av värme och mystik. Eleganta trämöbler är skapade för respektabla kök; träliknande material används för budgetalternativ.

Bruna interiörer har en mängd olika färger och stilar, och många typer av material används för att skapa köksmöbler

Trä . Olika trädslag ger alla slags nyanser av brun palett, de behöver inte ens målas, det räcker att bearbeta dem med speciella föreningar och lacka dem. Trä är ett miljövänligt material, det är lätt att arbeta med det och skapar präglade mönster på headsetens fasader. Trämöbler ser rika och presentabla ut, talar om ägarens goda smak. Men hon behöver särskild vård.

Det är också nödvändigt att vara försiktig vid användning, eftersom mjuka träslag lätt utsätts för mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva . Budgetmaterial tillgängligt för nästan alla. Den är gjord för olika träslag, den kan väljas för varje smak och färg. Nackdelarna inkluderar användningen av formaldehydhartser i kompositionen, som gradvis passerar in i kökets luftrum och utgör ett giftigt hot.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF . Detta material har hög hållfasthet, dess plattor lämpar sig väl för prägling, med hjälp av vilka de dekorerar fasaderna på möbler. MDF ser vackrare ut än spånskiva, det finns inga giftiga hartser i det, men det kostar också lite mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasader i plast kök överraskar med en blank glans, de används ofta för tillverkning av moderna möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasinsatser används i det inre av köket . för att skapa montrar, målat glas inredning. Detta material används ibland för soffbord och vissa typer av arbetsförkläden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor introduceras i designen av bruna kök , konstgjord och natursten för att skapa en gemensam bänkskiva eller förkläde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och nyanser

Brown ser spektakulär ut i ett kök med stora fönster och gott om bilder. Detta beror på dess optiska egenskaper för att göra miljön tyngre och avstånd, samtidigt som en given volym bibehålls.

Den bruna paletten har ett oändligt antal nyanser, de kan fungera som huvudbakgrunden för inredningen och grunden för alla, även de mest oväntade toner . Denna färg kommer att släcka ljusa inslag av dekor, förädla de borgerliga färgerna, återuppliva den ansiktslösa och tråkiga gråtonen. Grönt, blått, rött, rosa, ljusgrönt kan kombineras med sand, karamell, konjak, senap, nötig och någon annan nyans i detta ädla färgschema.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss försöka ta reda på vilket färgschema brunt är i harmoni med

De mörka choklad- och kaffeskärmarna på möbelfronterna kombineras idealiskt med köksutrustningens vita bänkskiva och silverfärg. Köket ser inte mindre imponerande ut i motsatt kombination: mörk choklad finns i bänkskivans och förklädets nyanser, och själva möblerna är högtidligt vita. Det första alternativet gör interiören stram asketisk, och det andra - luftigt och rymligt. Bara två färger skapar helt olika köksatmosfärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåfärgade möbler är ganska vanliga i utformningen av dessa rum. Vit färg passar bra med massivt trä, särskilt om texturen uttalas. Den nedre bruna nivån av möbler lägger till naturliga nyanser i köket, medan den övre vita våningen, tillsammans med bänkskivan och förklädet, fräschar upp och löser upp utrymmet.

Den motsatta kombinationen (mörk topp, vit botten) ger intryck av ett moln på en klar himmel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träbrun stöder inte bara vitt, den kombineras också med helt oväntade nyanser. Till exempel kan headsetets övre nivå vara lila eller de nedre piedestalerna gula. Möbler i cappuccino -färg ser ganska acceptabla ut mot bakgrunden av olivväggdekoration. En oväntad turkospalett kontrasterar med flerfärgade bruna fasader, och om du lägger till ännu ljusare inredning får köket ett glatt, lättsinnigt utseende, inte belastat av långsiktiga regler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkbrun i kontrast till vanilj eller beige anses vara ett klassiskt alternativ. Mörka möbler är mycket uttrycksfulla mot bakgrunden av väggar och golv i en ljus sandton. Otroligt rika och originella nyanser av svart kaffe och orange färg - det är omöjligt att inte märka en sådan interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tre färger inom inredning har också existensrätt. Om de väljs korrekt är köket mer intressant och mångsidigt. Vitt och svart kombineras perfekt med en vacker nötfärg. Vad kan inte sägas om symbiosen svart, grått och mahognybrunt. De skapar en deprimerande miljö, men för minimalistiska och technostilar är de gudar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast ställs uttrycksfulla mörka möbler mot bakgrunden av ljusa, ansiktslösa väggar. Men ibland kan bruna väggar utlösa en krämig, nästan mjölkaktig uppsättning eller helt vita fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en köksuppsättning för inredningen

Det är uppsättningen som sätter temat och tonen för hela köket. Förutom konstruktiva sorter kan den ha helt olika nyanser av brunt, kombinerat med olika färger. Möbler är tillverkade med matta eller blanka fasader, med vitrinskåp i glas, glasmålningar, med förgyllda handtag av brons och koppar. En mängd olika modeller gör det möjligt att välja en köksuppsättning för vilken stilistisk riktning som helst.

Mörka blanka möbelfasader är i sig iögonfallande, men för att förbättra effekten görs tapeter eller väggmålningar i ljusa enhetliga nyanser . Ibland är en enhetlig mörk ton i headsetet dekorerad med ljusa accenter i form av ett mönster som ligger på fasadens dörrar. En stor mängd mörka, nästan outspädda möbler väger tungt och ger en känsla av tryck.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brun kan också introduceras i det inre av ett litet kök.

Det finns flera tekniker för att spara utrymme. För att göra rummet mer omfattande måste väggarna målas vita. Från bruna nyanser bör du välja uttrycksfull, men inte mörk. Endast den nedre delen av headsetet ges till brunt, och toppen måste vara ljus, nästan vit. Det mörka färgschemat är stramt och elegant, och om ett beslut fattas att använda det i ett litet rum kommer reglerna att vara desamma: väggarna ska vara ljusa och den övre delen av köket laddas till ett minimum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Chokladpaletten passar många stilar. Var och en av dem hittar sina egna anteckningar i nyanser av brunt, med betoning på de individuella egenskaperna hos stiliserade interiörer. Tänk på hur brun tonalitet återspeglas i olika designriktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtida

Mycket lakonisk stil, enkel och praktisk. Panelfasader är gjorda utan krusiduller, headseten verkar vara monolitiska. Samtida stil begränsar inte valet av färg, men insisterar på dess enhetlighet.

Bruna nyanser gör en rustik inredning extravagant, dess svårighetsgrad får en attraktion. I headset med ett mörkt färgområde används kontrast, atmosfären laddas med en tillhörande vit färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Country är det allmänna namnet på byarnas stilar hos olika folk. För de flesta områden är interiörens favoritfärg brun. Detta är särskilt tydligt i exemplet med den amerikanska ranchen, chalet, rustik. Lantlig stil accepterar inte artificiellitet, onaturlighet. Interiören består huvudsakligen av massivt trä och sten, och träet har en bred palett av bruna.

Kökssatser i landsriktningen är gjorda av trä eller material som imiterar det. De är massiva, solida, enkla och praktiska.

Bänkskivor och backsplash är gjorda av kakel, natursten eller konststen. Alla ytor har bruna nyanser: trägolv, jämn väggton, tak med träbjälkar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Modernt översätts som något modernt. Även om det har sitt ursprung på 1800 -talet, är våra kök inte alls som originalversionerna. XXI -århundradets modernitet är verkligen modern. Möbler fasader är enkla och lakoniska, de tjänar inte tydliga regler för geometri, de kan ha böjda eller asymmetriska linjer, men om designen behöver symmetri kan de acceptera det. Typsnitt i denna riktning är oftast monokromatiska, även om följeslagare inte är främmande för dem. Trä och andra naturmaterial föredras. Som en modern trend försummar inte heller Art Nouveau plast - fantastiska glansiga fasader produceras av den. Ett exempel på sådana produkter är en uppsättning choklad- och beige nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Denna stil har sitt ursprung i Alperna. Det uppfanns för arrangemang av jakt och herdehus. På den tiden fanns det inga polymerer och plast, och det fanns tillräckligt med sten och trä för alla, så endast naturmaterial användes för enkla och grova möbler, som idag långt ifrån herdar har råd med. För kök i chalet-stil används material som imiterar trä och sten.

Stugan tillhör den rustika stilen. På grund av det överflöd av trä som används i dekoration och möbler har brunt blivit en favoritfärg i denna trend. Köket har modern teknik, men det dominerar inte. Utseendet är inriktat på en äldre landsbygdsmiljö, vilket är svårt att tillskriva vår tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassicismen är en historisk trend som uppstod i kontrast till den pompösa pompösa barocken. Interiören i klassisk stil är rik och återhållsam, har ett vackert aristokratiskt utseende, men utan betonad lyx. Kökssatser har regelbundna, proportionella former, de är uppbyggda strikt symmetriskt.

Endast naturmaterial används, trä ges företräde, och därför är den bruna färgen i klassicismen naturlig. Möblerna är solida och pålitliga, kräver stora ytor och högt i tak. Men om du försöker kan klassikerna ordnas i ett litet kök med ljusa nyanser (grädde, vanilj, beige, guldbrun). Trä imiteras lätt, därför används MDF vid skapandet av budgetmöbler.

I klassikerna används montrar, delvis öppna hyllor, bågar, kolumner som finns i utformningen av rum och headset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Kök i loftstil föredras av kreativa, extraordinära tänkande människor, för att skapa en sådan inredning kan du visa all fantasi. Stilen kännetecknas av bar murverk, förekomsten av betong, grova balkar, metallrör. Den bruna färgen passar organiskt in i atmosfären i industriella interiörer. Till skillnad från historiska och rustika stilar kan tekniken inte döljas här, tvärtom är det bättre att skryta med den, särskilt om den innehåller förkromad metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Den stela brittiska stilen har etablerat sig som praktisk, diskret och bekväm. Det är något nära klassikerna, har samma tydliga linjer och symmetriska former, använder naturmaterial. Headseten är gjorda av trä, så närvaron av brunt i engelsk stil är ett måste. I textilier används monokromatiska material, liksom ränder, en bur och blomsterbruk. Även om engelska är utspädd med olika nyanser, är kontrast extremt sällsynt i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gotiskt

Denna trend älskar bruna nyanser och väljer ofta en rik mörk palett. Gotiska kök kräver mycket utrymme och högt i tak, eftersom de kännetecknas av stora välvda fönster, tunga ljuskronor och höga snidade möbler. Glasmålningar, smideelement, eldstäder, tunga ljusstakar är välkomna. Kök i gotisk stil är vackra, mystiska, fyllda med mystik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Stilen”predikar” en betonad tomhet. Panelen på headsetet är så enkel att ofta saknas knapparna på möbeldörrarna. Den strängbruna är väl lämpad för asketiska kök.

Intellektuella, affärsmän och konservativa människor kan säkert introducera brunt i sina interiörer. Han vädjar till smarta, målmedvetna individer. Köket i bruna nyanser skapar en atmosfär av mysighet och lugn, avkopplande efter en hård dag.

Rekommenderad: