Olivkök (60 Bilder): Kök I Olivfärg I Interiören, Köksdesign I Pistagotoner I Kombination Med Bruna Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Olivkök (60 Bilder): Kök I Olivfärg I Interiören, Köksdesign I Pistagotoner I Kombination Med Bruna Och Andra Färger

Video: Olivkök (60 Bilder): Kök I Olivfärg I Interiören, Köksdesign I Pistagotoner I Kombination Med Bruna Och Andra Färger
Video: 21 kök design idéer: En samling av köksdesign, för att bli inspirerad 2024, Mars
Olivkök (60 Bilder): Kök I Olivfärg I Interiören, Köksdesign I Pistagotoner I Kombination Med Bruna Och Andra Färger
Olivkök (60 Bilder): Kök I Olivfärg I Interiören, Köksdesign I Pistagotoner I Kombination Med Bruna Och Andra Färger
Anonim

Olivkök ser snygga och sofistikerade ut: en sådan lösning passar enkelt in i olika inredningsalternativ. Mestadels används denna färg i moderna designalternativ, men undantag är möjliga - på grund av sin återhållsamhet kan olivsetet komplettera den traditionella stilen. Tänk på alla funktioner i ett sådant kök och avgör vilket alternativ som är bäst för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Psykologi och färgegenskaper

Olivfärgen är ädel, komplex och tvetydig. Nu är det på modet och har blivit utbredd inom design, i synnerhet inom inredning. Olivskuggan kan beskrivas som grön med en touch av brunt och ockra. Den kan dock variera något från mörkare till ljusare, från beige och gulgrön till kallare.

Om du är förtjust i olivkök, ta en närmare titt på färgnyanserna, valet av finish och inredning beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olivfärgen är ganska neutral, den lugnar och ger dig ett positivt humör . Och också är det ofta förknippat med miljövänlighet, det verkar naturligt och naturligt, därför passar det bra med trä i interiören. Men i kombination med moderna material som metall och plast kan olivolja se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti kan olivkök vara både bakgrund och accent . Allt beror på det omgivande rummet. Numera är kombinationen av oliv med varm eller kall grå populär, denna kombination skapar en känsla av renhet, lugn och harmoni - i detta fall kommer olivskuggan att accentueras. Populär i köksinredning är kombinationen av oliv med vitt och brunt, beige-grönt i det här fallet fungerar som en mellanliggande länk. Slutligen, om du gillar fängslande lösningar kan du göra kombinationer med lingon, ljusorange och fuchsia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken inredningsstil du väljer kan olivfärg uppfattas lite annorlunda. Det förknippas både med färgen på det vilda, vilket lindrar stressen i stadens liv och med den militära stilen, som är mer brutal och catchy. Dessutom, om du värdesätter nåd och elegans i en inredning, kommer en sådan aristokratisk färg som olivolja att passa dig perfekt - den passar perfekt in i nyklassicism och modernism. En tråkig men iögonfallande färg ser väldigt imponerande och subtil ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika nyanser

Olivfärg kan innebära en mängd olika nyanser. Det är från nyanser av färg som stilen där inredningen behövs kommer att bero på, vilka färger som bör stödja den övergripande ensemblen som små accenter. Tänk på olika olivnyanser för att välja rätt köksuppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst är de varma olivfärgvarianterna värda att notera eftersom de är de mest populära

Lätt olivkök kommer att se bra ut i ett litet rum och visuellt expandera det. Skuggan påminner om en dämpad genomskinlig khakifärg, som kommer att komplettera en modern inredning på ett mycket sofistikerat sätt. På grund av att färgen är mycket intelligent och diskret kan du säkert experimentera med ljusa tillbehör och inredning i ett sådant kök. Även kombinationen av svart och rött, som i många varianter ser vulgärt ut, i kombination med en ljus nyans av oliv kommer att se snygg och lämplig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige och olivkök - detta är en lösning i ockra toner med en klar blandning av grönt. Det är en sofistikerad och snygg färg som påminner om söderns estetik och fungerar också bra med orientalisk inredning och naturmaterial. Ett sådant kök kommer helst att kombineras med vitt: färgerna kompletterar varandra och låter dig se ännu ljusare ut, även om de inte är kontrasterande.

Bländande vit inredning med ett beige och olivset kommer att skapa en känsla av strålande renhet och oklanderlig stil.

Bild
Bild

Olivbrunt kök - Det här är en mörk version, som erhålls genom att blanda oliv- och chokladnyanser. Detta är en rik, ovanlig och intensiv färg: det ser särskilt bra ut på glansiga ytor på headset, för i detta fall gör ljusets ton ännu djupare och mer tvetydig: ett sådant kök kommer att övervägas, även om det är enkelt och minimalistiskt. Tillsammans med denna nyans ser rosa och crimson toner bra ut - det här är en djärv, ovanlig och samtidigt sofistikerad kombination som fängslar med sin komplexitet och mångsidighet.

I det här fallet bör mörka färger huvudsakligen väljas för ett rymligt kök eller kök-vardagsrum, så att utrymmet inte minskar visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ren och rik olivfärg Är en balanserad lösning mellan ockra, gröna och varma gråtoner. Detta är färgen på en mogen olivolja, som är bekant för oss alla och har en medium ton: inte för ljus och inte för mörk. Detta alternativ kommer att se harmoniskt ut i en mängd olika rumstyper, men det är viktigt att designen inte ser tråkig ut med den.

Undvik liknande neutrala färger - kontraster behövs för att liva upp ett interiör. Kombinera rik oliv med antingen öppet bleka färger eller mörka. Ljusblått, gult, plommon eller vinrött är perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kalla toner av oliv är mindre vanliga, men de är också anmärkningsvärda: de är eleganta och sofistikerade färger som ger interiören en unik atmosfär. Tänk på icke-triviala coola olivnyanser.

Olivgrått är i trend just nu . Detta är ett komplext och tvetydigt alternativ som väl kompletterar kök med högteknologi, minimalism och loftstil. Olivgrå kan se lite dyster ut i små rum, och designers rekommenderar inte heller att kombinera den med samma mörka eller komplexa komposittoner.

För att understryka sofistikeringen i nyansen bör du välja finish och inredning i ljusa, rena färger: blått, rött och vitt är perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett ljust olivkök med en kall ton kommer också att se relevant ut . Färgen kan jämföras med pistaschens likhet, men den kommer att ha lite mindre ljusgröna pigment och lite mer khaki. Ofta i den kalla olivskuggan kan blå toner spåras.

En rik ljus ton kommer aldrig att se tråkig ut och kommer att komplettera nästan vilken inredning som helst. Det fungerar särskilt bra med soliga gula och persika nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mörk kall olivton kan se brun-svart ut i skuggan, men i ljuset visas ljusa grönaktiga nyanser. Det ser särskilt intressant ut på glansiga ytor. Denna djupa färg kommer att tilltala alla finsmakare av aristokrati och avslappnad lyx: i en mörk olivkall färg kommer även den enklaste designen att se original ut.

Samtidigt måste tillbehör verifieras till minsta detalj: så att interiören inte ser vulgär ut bör du inte välja en mängd ljusa färger. Neutrala ljustoner passar bäst: beige, vit och grå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Ett olivkök i inredningen kan passa en mängd olika stilar. Var och en har sina egna detaljer. Fundera över dina alternativ och välj rätt design för ditt hem.

Minimalism stil kännetecknas av lakoniska färgkombinationer och frånvaron av komplexa små detaljer. Rena och ljusa färger i en sådan interiör kan se för enkla ut eller rent ut sagt vulgära. Därför är det bäst att välja komplexa sammansatta färger som kommer att ligga till grund för dekoration och möbler. Oliv passar perfekt: det kommer att se lika bra ut med både ljusa och mörka ytor, och komplexa lila eller orange toner kan också fungera som ljusa accenter.

I en lakonisk inredning kan olivfärgade headset vara antingen glansiga eller matta, eller så kan du till och med kombinera dessa två typer av ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du uppskattar ny teknik måste du älska högteknologisk stil … Metall- och plastdekorationer, ovanliga ytor och futuristiska former av tillbehör kommer att se bra ut i alla kök. Olivfärg förknippas i sin tur med hållbarhet och natur, vilket kommer att skapa en intressant kontrast.

Du kan välja ett glansigt eller matt headset - båda alternativen kommer att vara i harmoni. Mörka nyanser kan se särskilt snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftstil nu tappar den inte sin popularitet och får bara nya supportrar. Tegelväggar, träbjälkar, en kombination av originalinredning med grova former - allt detta är särskilt lämpligt för ungdomslägenheter.

Olivheadset i denna stil är övervägande matta: du kan välja högkvalitativ plast eller måla naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ är Skandinavisk stil … Denna typ av interiör är så miljövänlig som möjligt och syftar till praktisk: bekvämligheten med placeringen av headsetet, en rimlig layout av utrymmet, ljusa finish och mestadels enkla möbler med möjlig inredning från djurskinn, stickade saker och skandinaviska ornament är viktiga här.

Vanligtvis används mycket trä i en sådan interiör: det kommer att se bra ut med ett kök med olivolja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil också perfekt för ett extraordinärt olivfärgat headset. Denna sofistikerade men icke-triviala nyans kommer att göra din köksinredning riktigt fräsch. Du kan välja målat trä, glansigt eller matt plast, och målat glas och mässing kommer att se bra ut som en inredning.

Om du har ett rymligt kök-vardagsrum, föredra kalla mörka toner, och för ett litet kök eller studio, använd en varm och ljus version av olivolja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett köksset i trä, målat i ljusa olivtoner, passar perfekt in i ett färgstarkt och elegant provencalsk stil … Det är bättre att välja ett kök med en traditionell design, som kombinerar öppna hyllor och stängda skåp. Att hitta ett färdigt kök som matchar stil och färg kan vara knepigt, men du kan skräddarsy en uppsättning eller måla vanliga treskåp själv. I kombination med vita kakel, blommönster av textilier och diskret inredning, kommer en ljus olivsats att se väldigt passande ut.

En sådan design är organiskt lämplig för ett privat hus, och i en metropollägenhet kommer det att påminna dig om enhet med naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neoklassisk stil kan också se bra ut med ett olivset. I det här fallet kan du välja en mörk eller ljus ton, glansig eller matt textur - det viktigaste är att själva headsetets design motsvarar de klassiska kanonerna. Bänkskivan i marmor, förgylld inredning och stuckaturelement kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val för interiören

Varje headset kan vara vackert i sig, men det är mycket viktigt att det passar in i det allmänna rummet för att skapa en enda komplett ensemble. Det är lättare att göra detta om du gör en renovering från grunden, även om du kan ta ett headset för ett färdigt rum som kommer att se bra ut . För att göra detta måste du ta hänsyn till ett antal faktorer.

Först och främst är det rummets storlek och layout. I ett litet kök bör du föredra ljusa nyanser av olivset, slutna skåp, blanka ytor, minimalism i detaljer och den mest praktiska och bekväma designen. Om du har ett rymligt kök kan du kombinera kontraster och experimentera med färger och texturer: mörka väggar går med en ljusare uppsättning och ljusa eller ljusa med mörka olivskåp. Om du har ett kök-vardagsrum eller en studio kan du avgränsa utrymmet, ett ö-kök eller en bardisk kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på dina behov. Vissa människor behöver ett större matlagningsområde, medan andra sällan lagar mat hemma och använder köket som ett utrymme för trevliga sammankomster. Vissa människor kommer att tycka om den ljusa färgen och glansen, medan andra kan tycka att denna lösning är opraktisk, eftersom det kräver en mer grundlig rengöring. Först och främst, i huset ska du vara bekväm.

Färg är av stor vikt . Oliv kan enkelt kombineras med andra nyanser, men detta måste göras medvetet. Först och främst, försök att inte kombinera det med mycket nära färger: en kombination med gulbrun eller mörkgrön kan se otydlig ut. I ett litet utrymme ska en eller två färger vara huvudfärgerna; i ett stort rum, tre eller fyra.

Och även med hjälp av accenter kan du visuellt markera önskade områden, expandera eller avgränsa utrymmet om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det kan vara svårt att tänka igenom alla designnyanser från grunden. Överväg färdiga designlösningar och bli inspirerad för ditt eget projekt.

Det ljusa olivtrisköket med snidad inredning passar perfekt in i den provensalska stilen. Detta är en enkel och sofistikerad inredning som kommer att ge hemmet atmosfären i en avskild fransk by och låta dig uppleva harmoni. Utrymmet är väl utformat tack vare hörnheadsetet - det låter dig effektivt använda utrymmet även i ett litet rum

Bild
Bild

Det snygga moderna headsetet ser bra ut i glans, och den ovanliga färgen ger det en fräsch touch. Metalliska element och glas kompletterar perfekt den lakoniska stilen. Orange och gula accenter ser original ut, och färska blommor gör den moderna interiören riktigt mysig

Rekommenderad: