Blått Kök (47 Foton): En Svit I Blå Toner I Inredningen, En översikt över Köket I Ljusblå Och Gulblå, Brunblå Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Blått Kök (47 Foton): En Svit I Blå Toner I Inredningen, En översikt över Köket I Ljusblå Och Gulblå, Brunblå Och Andra Färger

Video: Blått Kök (47 Foton): En Svit I Blå Toner I Inredningen, En översikt över Köket I Ljusblå Och Gulblå, Brunblå Och Andra Färger
Video: 13 24 2024, April
Blått Kök (47 Foton): En Svit I Blå Toner I Inredningen, En översikt över Köket I Ljusblå Och Gulblå, Brunblå Och Andra Färger
Blått Kök (47 Foton): En Svit I Blå Toner I Inredningen, En översikt över Köket I Ljusblå Och Gulblå, Brunblå Och Andra Färger
Anonim

Kökets färgschema spelar en viktig roll för att forma atmosfären i huset eller lägenheten. Designers råder att vara mycket ansvarsfulla när de väljer färgen på köksväggar och headset, eftersom detta rum oftare än andra fungerar som en mötesplats för familj och gäster. Mycket ofta faller valet av hemmafruar på blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgfunktioner

Forskningsdata visar att blått är en favoritfärg för många och alltid väcker positiva känslor. Detta beror på att trots att blå nyanser anses kalla är de förknippade med ömhet och romantik. Därför är dessa toner ganska vanliga i köket. Psykologer säger att i ett rum med en övervägande blå sömnlöshet är det lättare att bota, blodtrycket normaliseras, nervsystemet lugnar ner och hjärtslaget normaliseras.

Det rekommenderas att använda denna färg i interiören för upphetsade människor och arbetsnarkomaner ., som blå hjälper dig att slappna av under en svår period eller efter en lång och stressig dag på jobbet.

Samtidigt, i köket, leder färgen på himlen och vattnet till en måttlig aptit och kan främja viktminskning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Matt

Den matta konsistensen i det blå köket anses vara mer praktisk, eftersom det bättre döljer repor och andra mindre defekter. Det är också lättare att ta hand om. Det mattblå köket kombineras idealiskt med ett stort ljust fönster och en stor yta. Mattblå kök kan lamineras, plast eller naturligt trä. Spånskivor är vanligtvis de billigaste, men de kräver mycket noggrann hantering och tål inte överflödig fukt.

Plastkåpan i köket är bättre skyddad mot vatten, men dyrare. Trikök anses vara det mest miljövänliga. Vid användning av naturligt trä behandlas det med speciella föreningar och beläggs sedan med färg.

Det är värt att notera att, för att ge en matt yta företräde, måste man komma ihåg att det absorberar fett snabbare och om de kommer på en matt yta är det nödvändigt att omedelbart rengöra det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glans

Den blanka ytan lockar alltid uppmärksamhet med sin glans och skönhet. Detta är en relativt ny teknik som används inom inredning. En av fördelarna med ett glansigt kök är möjligheten att skapa en trendig inredning. Dessutom rekommenderar designers att använda blanka fasader i små kök. Glans expanderar utrymmet, särskilt om köket ligger på solsidan.

Det blankblå köket ser bra ut i en modulversion - i form av en uppsättning olika skåp i standardstorlekar. Detta är främst fabriksmöbler, med massproduktion. Med hjälp av modulerna kommer varje hemmafru att kunna montera sitt kök självständigt. Nackdelarna med ett glansigt kök är problem med att ta hand om det. Ägarna till en sådan köksenhet måste se till att inga fingeravtryck finns kvar på ytan.

Glansen behöver också noggrann hantering för att undvika oavsiktlig mekanisk skada, till exempel repor och flis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av färger i köksuppsättningen

Ljus

När du använder ljusblått i köket måste du bestämma hur mycket det passar dig. Vanligtvis väljs ljusblått kök av hemmafruar som är mycket noggranna i fråga om renlighet. Denna nyans ger en känsla av komfort, men kräver samtidigt mycket noggrann och frekvent rengöring. Designers rekommenderar att du uppmärksammar ljusblå toner om ditt kök är litet. I det här fallet hjälper en ljus nyans visuellt att utvidga rummets gränser.

Bild
Bild

Om köksrummet är ganska rymligt, kan du spela en tomhetskänsla i rummet när du spelar det i ljusblått . I det här fallet är det nödvändigt att tänka över ytterligare detaljer. Gör till exempel golvet i mörka färger eller välj en mörkare bänkskiva för arbets- och matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gul

Kombinationen av blått och gult i köket är en av de mest harmoniska färgtandemerna, som länge har blivit en klassiker. Gul färg jublar och blå mättar den med romantiska toner. Beroende på designerns avsikt kan var och en av dessa färger visas i en eller annan grad. Gult och blått kan också delta i färgschemat i köksinredningen, eller de kan fungera som kontrasterande accenter.

Ibland är det tillräckligt för att köksrummet ska spela på ett nytt sätt att späda ut den blå färgen med en vas med gula blommor, gardiner, en gul lampskärm eller soffkuddar. För en mer radikal uppfattning av dessa två färger i en av dem kan golv, tak, fasader på skåpmöbler göras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

Kombinationen av blått och brunt är utmärkt för att skapa en klassisk inredning i köket. Det finns många nyanser och variationer av dessa färger. För att välja rätt måste du förstå vilken typ av kök du vill se i slutändan.

Kombinationen av blått och mörkbrunt kommer att ge köksrummet ett mer stramt och monumentalt utseende.

Att använda ljusare bruna med blått kommer att mjuka upp köket . Mycket ofta kombineras wenge med blått. Detta är ett av alternativen för mörkbruna nyanser. Wengefärgen kan användas till en bordsskiva, ett förkläde eller ett golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart

Absolut alla blå alternativ passar bra med svart. Denna kvalitet är typisk för både matta och glansiga texturer. Ljusblå eller turkosa skåpmöbler är i perfekt harmoni med svarta fasader eller accentuerade med svarta rätter. För att göra rummet visuellt större rekommenderar experter att använda glansiga möbler. Då verkar de svarta fasaderna inte strama, utan verkar låta köksinredningens föremål passera genom sig själva.

Den blå glansen skapar en unik känsla av lätthet. Trots detta talar förekomsten av svart i interiören om stabilitet och en viss fasthet hos ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa

Kombinationen av ett blått kök med inredningsdetaljer och rosa möbler ser ovanligt skonsamt ut. Denna kombination är oklanderlig, trots den rådande uppfattningen om motsatsen till blå och rosa nyanser. Kombinationen av ljusblått och ljusrosa ser särskilt imponerande ut.

Rosa i ett blått kök kan vara vad som helst: matbord, stolar, gardiner, ljuskrona, undertak. Ett köksförkläde i rosa ser också väldigt snyggt ut. Detta kan antingen vara en monokrom monokrom rosa panel eller en vacker teckning eller fantasimönster i rosa toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

medelhavs

Medelhavsstilen kännetecknas av användningen av sådana efterbehandlingsmaterial: trä, sten, keramiska plattor och gips. Kökssatser i denna stil är gjorda av naturligt trä eller MDF. Insatser av keramik, glas och andra material används ibland för dekoration. Kökssetet, målat i blå färg, matchar perfekt medelhavsstilen.

Som accenter är det möjligt att använda textilelement, korgmöbler, kompositioner av frukt och grönsaker. Grekiska, spanska och italienska rätter är alltid rymliga, redo att välkomna många gäster. Hushållsapparater ska inte vara skrymmande.

Belysningen i Medelhavsköket är alltid ljus, varje område ska vara så upplyst som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Ett blått kök i klassisk stil är alltid elegant och vackert. Klassiska kök går aldrig ur mode och kan utföras i barock- eller rokokoteknik. Ett särdrag hos det klassiska köket är användningen av naturligt trä och MDF, samt vackra snidade fasader som kan målas eller dekoreras med patina.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Det högteknologiska köket kännetecknas av användning av moderna material med hög slitstyrka. Dessa är främst glas, plast och metall. I högteknologisk stil välkomnas också tydlighet i linjer och frånvaro av onödiga detaljer. Högteknologiska blå köksfasader kombineras perfekt med kromelement. En ugn, fläkt, kylskåp och andra hushållsapparater i krom är i perfekt harmoni med alla blå nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val för möbler och tillbehör

Den blå färgen gör inte utrymmet tyngre, därför är det i perfekt harmoni med stora möbler och interiör. Färgschemat för matgruppen och tillbehör behöver inte heller vara så ljus som blått. Snarare är ömsesidig balansering av objekt med hjälp av färg och volym tillåten.

Att välja ett färgschema för väggarna, förklädet eller golvet i rummet kommer inte att vara svårt om du använder reglerna för att kombinera färger . Som ni vet är blått naturens färg: himlens och vattnets färg. Det är lätt att kombinera med andra naturliga färger och nyanser.

Alla färger som blå möter i närheten i naturen är anmärkningsvärda. Dessa är blå, grön, brun, gul, vit, orange och många andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket i köket är vanligtvis lämnat vitt, men väggarna står vanligtvis inför uppgiften att släta ut den kalla färgens kyla, särskilt med tanke på klimatfunktionerna i vårt land, som skiljer sig från Medelhavet. Därför försöker man ofta göra väggar varma genom att klä dem i sådana färger: gul, sand eller beige. Samtidigt ser köksförklädet väldigt imponerande ut i blått och vinrött.

Kökstillbehör, gardiner och handdukar i färg kan mycket väl närma sig möblernas skugga . Samtidigt, när du väljer köksredskap, kan du spela på kontrasterna mellan färger, vilket föredrar ljusa färger och nyanser, till exempel: gul, orange eller korall. Dessutom väljs interiörartiklar i beige toner ofta som accenter för ett blått kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Med rätt val av tillbehör kan ett blått kök enkelt passa in i den ursprungliga boho-chic-stilen. Köket är fyllt med gnista och ljus och blir höjdpunkten i ditt hem.

Bild
Bild

Ett mycket ljust gråblått kök, som kräver perfekt renlighet, kommer alltid att vara sin älskarinnas stolthet.

Bild
Bild

Kontrastens färgglada spel fyller köket med särskild värme och energi. Ett blågult förkläde och en gul ljuskrona lampskärm ger alla besökare i köket en glad stämning.

Bild
Bild

Det patinablå köket med en åldrande effekt kommer inte att lämna någon likgiltig. Dess ovanliga design kommer säkert att locka uppmärksamhet och kommer att förbli i minnet som den mest originella designen.

Rekommenderad: