Gråvitt Kök (49 Foton): Grå Och Vita Toner Av Blanka Och Matta Headset I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: Gråvitt Kök (49 Foton): Grå Och Vita Toner Av Blanka Och Matta Headset I Kökets Inre

Video: Gråvitt Kök (49 Foton): Grå Och Vita Toner Av Blanka Och Matta Headset I Kökets Inre
Video: Walkaround Video of an Acrylic White Gloss Kitchen in Redhill 2024, April
Gråvitt Kök (49 Foton): Grå Och Vita Toner Av Blanka Och Matta Headset I Kökets Inre
Gråvitt Kök (49 Foton): Grå Och Vita Toner Av Blanka Och Matta Headset I Kökets Inre
Anonim

Modern kökinredning har diversifierats avsevärt på grund av ovanliga färger och texturer. Till exempel erbjuder dekormästare ett stort antal designalternativ i gråtoner. Denna färg anses vara tråkig och för mörk, men i kombination med ljusa nyanser kan grå förvandla ett rum . Ett bra alternativ är en grå och vit palett.

Särdrag

Kombinationen av grått och vitt är klassiskt och perfekt för en trendig köksdesign. Det bör noteras att vitt ser lika harmoniskt ut med mörka och ljusa nyanser av grått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt används en ljusspektrum för att dekorera små rum, eftersom detta hjälper till att utöka utrymmet och lägga till ljus i rummet. Den maximala effekten kan uppnås i ett kök i söderläge.

Och även denna typ av interiör kan kompletteras med inslag av natursten eller ljust trä. Detta skapar den nödvändiga mysigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssatser, gjorda i en matt kombination, kommer att göra den klassiska inredningen inte bara modern, utan också dyr. Dessutom är matta texturer enkla och opretentiösa att underhålla.

B grangröna möbler kan dekoreras i modern technostil eller klassisk vintagestil . Dessa färger passar de flesta moderna inredningsstilar. Små tillägg av vänliga toner på gardiner, gesimser, golv eller bordsskiva ger designen en känslomässig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det stora utbudet av grå nyanser är en lekplats för kreativitet. Så den grå färgen med glänsande inneslutningar ger atmosfären en gemytlighet, och de mörkare grå fläckarna gör möblerna klassiskt lyxiga och snygga. Det måste sägas att inte bara grå nyanser är viktiga i denna kombination, utan också vita. De kommer att lägga till gemytlighet, en känsla av renlighet och ordning.

Valet av resten av färgschemat beror dock på gråskalan . Eftersom denna färg har många mellantoner med varma och kalla toner, är det bättre att välja resten av rumsdesignen, utgående från en specifik version av denna färg. Grått med tillägg av en gul nyans kommer att se harmoniskt ut i kombination med trä. En ljusbeige palett ger också en bra kombination.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kallgrått med en blå nyans kan kombineras med den svarta grafitfärgen som är typisk för bänkskivor och vissa hushållsapparater.

Bild
Bild

Vyer

Kök inredda i grå och vita toner är främst uppdelade i matt och glansigt. Varje headset har sina egna fördelar och nackdelar.

Matta nyanser av vilken färg som helst skapar inga ytterligare reflektioner . Detta ger intrycket av att ljuset absorberas av möblerna. Därför kommer ett sådant kök att bli en varm och mysig plats för alla familjemedlemmar. Även med djupa gråskala fungerar denna effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den matta finishen har dock också en negativ sida . På grund av ytans svaga grovhet samlas en betydande mängd damm, fukt och fett på headsetet. Därför måste ett headset med en sådan beklädnad ofta rengöras med specialprodukter. Det bör noteras att rengöringsmedel måste väljas noggrant för ytmaterialet. Om detta inte görs kan du skada fasaden på möblerna, vars utbyte kräver investeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den blanka finishen, inkluderar dess fördelar reflekterande ytor som visuellt expanderar rummet. Tillsammans med ljusa färger kan ett sådant headset vara en utmärkt designlösning för ett litet område.

Dessutom är fasadens blanka yta en utmärkt accent eller tillägg till en av de moderna designstilarna som högteknologisk eller industriell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna, så är detta främst närvaron av bländning . På grund av de reflekterande egenskaperna hos den blanka ytan måste du noga överväga valet av lampor och deras placering i köket.

Trots ytans motståndskraft mot olika föroreningar måste du förstå att fettkondensat med damm fortfarande lägger sig på fasaden. Och även de minsta spåren av vattenspray syns på den. Därför måste en sådan beläggning rengöras minst lika ofta som matt, kanske oftare. Samtidigt är en ljusgråvit serie det bästa alternativet, eftersom damm är mindre synligt på den.

Bild
Bild

Det finns olika typer av kök och färgkombinationer. Så, ett headset kan vara:

  • grå;
  • gråvit;
  • grå och vit med tillägg av en ljus accent.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grå kök finns i en mörk eller ljus nyans. Den mörkgrå är perfekt för matt finish. Detta skapar intrycket av en lantlig inredning i lokalerna.

Det finns många grå och vita alternativ, men den klassiska kombinationen är en vit topp och en grå botten. Denna kombination ökar utrymmet.

Det anses acceptabelt att lägga till en ljus färg till den gråvita skalan. Detta hjälper till att variera inredningen, men är lämplig för större utrymmen. I små rum kommer en ljus detalj att "äta upp" utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Harmonisk kombination av färger i interiören

När du använder grått och vitt i ett köksapparat måste det vara korrekt kombinerat med resten av rummet. Det finns två huvudsakliga sätt:

  • kombinera möbler med efterbehandling:
  • kombinera den med andra möbler och tillbehör.
Bild
Bild

Med efterbehandling

Rummets inredning måste tänkas ut i förväg. Det finns få regler för att kombinera grå och vita nyanser. Så takets färgpalett bör vara en eller flera toner ljusare än väggarna och köksfasaden. För att öka utrymmet i ett litet rum är det bättre att använda mjölkiga eller ljusa beige nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är gjort i klassisk stil, är golvet dekorerat i dämpade färger, vilket blir något mörkare än headsetets huvudsakliga gråton. För andra stilar är det acceptabelt att lägga till ljusa färger som grönt eller gult. De kan också användas för att dekorera väggar, som kommer att kontrastera perfekt med den gråvita uppsättningen. Sådan inredning kommer inte bara att se ovanlig ut, men också fräsch.

Men väggarna kan dekoreras med en separat färg. Lila, beige, lavendeltoner är perfekta för gråskalan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med andra möbler och tillbehör

När det gäller tillbehör till ett köksset spelar en bordsskiva och ett förkläde en viktig roll i inredningen. Deras struktur och färg kan ändra stilen i rummet. Traditionellt, för små kök, är det bättre att göra dessa element vita eller ljusa. I det fall köket är avgränsat till en ljus övre del och en mörk nedre, ska förklädet motsvara headsetets övre färg och bänkskivan - till den nedre.

Bild
Bild
Bild
Bild

I kök med grå och vita nyanser ser bänkskivor av naturmaterial som trä med patina eller sten bra ut. Men du kan begränsa dig till billiga alternativ: kakel eller laminat. Moderna tillverkare av laminerade ytor erbjuder ett stort urval av imitationer av olika material, så det blir lätt att hitta rätt. Men kom ihåg att ljusgråa ytor är de mest praktiska att rengöra.

Bild
Bild

Du kan komplettera gråskalan med gardiner. Men du behöver inte välja en solid grå duk. Du kan välja alla gardiner med ett grått mönster. Då kommer de att vara i harmoni med möblerna.

Stilval

Oftast är det grå och vita sortimentet valt för tekniska och moderna designstilar, till exempel:

  • högteknologisk;
  • funktionalism;
  • minimalism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna inredning kännetecknas av svårighetsgrad, därför har kökets huvudelement vissa funktioner:

  • kallt golv med klar geometri (kakel eller sten);
  • målade eller putsade väggar;
  • glansigt headset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra element som bordsskiva, förkläde, stolar, bord och gardiner kan ha valfri färg. För bättre kompatibilitet och harmoni är det dock bättre att vägra varma inredningselement i trä.

Den gråvita köksuppsättningen kan också framgångsrikt passa in i klassiska stilar. Men inredningen kommer att se mer återhållsam och koncis ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett klassiskt golv bör bibehållas i ett varmt utbud av naturliga färger . Som material kan du använda inte bara trä, utan också kakel eller sten. Men deras färger måste vara naturliga. Terrakotta nyanser fungerar bra. Som regel används vattentäta material för köket och matsalen är dekorerad med trä. Om rummet inte tillåter uppdelning i zoner, är ett träbord eller soffa det bästa alternativet. En bänkskiva i laminat kan också dekoreras under ett träd.

Bild
Bild

För att lägga till komfort och värme i rummet är väggarna täckta med tapeter med små mönster i form av ränder och blommor. När det gäller färg kan de vara vita, ljusgrå eller vitgrå.

Själva headsetet i klassisk stil kännetecknas av sin enkelhet i inredningen. Carving, onlays eller glasinsatser är acceptabla som dekorationer för möbler. Glaset kan vara frostat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett karakteristiskt drag i den klassiska designen är den ljusa toppen. Denna stil kännetecknas inte av mörka nyanser i hela rummet. Detta kommer att få rummet att verka dystert och obekvämt.

Vackra exempel

Det bästa alternativet för nästan vilken stil som helst kommer att vara en grå och vit kombination med en övervägande ljusa nyanser. Ett sådant kök kommer att se fräscht och modernt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tillägg av andra toner utgör färger en utmärkt kombination för ett kök med ett gråvitt intervall:

  • Röd;
  • ljusbeige;
  • grön;
  • Violett;
  • blå;
  • svart.

De kan användas både på fasaden på headsetet och på väggarna (inklusive förkläden).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En grå köksuppsättning, som hela rummet, kan se annorlunda ut beroende på ljusets intensitet (dagsljus), rummets storlek och ytterligare färger. Allt detta måste beaktas när du dekorerar köket själv.

Rekommenderad: