Diskmaskingeler: Var Ska Man Fylla Och Hur Man Använder? Betyg Av De Bästa Diskgelerna, Flytande 3 I 1 Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskingeler: Var Ska Man Fylla Och Hur Man Använder? Betyg Av De Bästa Diskgelerna, Flytande 3 I 1 Och Andra

Video: Diskmaskingeler: Var Ska Man Fylla Och Hur Man Använder? Betyg Av De Bästa Diskgelerna, Flytande 3 I 1 Och Andra
Video: Betyg – så funkar det! 2024, April
Diskmaskingeler: Var Ska Man Fylla Och Hur Man Använder? Betyg Av De Bästa Diskgelerna, Flytande 3 I 1 Och Andra
Diskmaskingeler: Var Ska Man Fylla Och Hur Man Använder? Betyg Av De Bästa Diskgelerna, Flytande 3 I 1 Och Andra
Anonim

Många hemmafruar tror att med köpet av en diskmaskin kommer antalet hushållssysslor att minska. Detta är dock bara delvis sant. Trots användarvänligheten kräver diskmaskinen vård och framför allt rätt tvättmedel. Konventionellt diskmedel används inte i sådana anordningar, och vissa produkter av detta slag kan helt förstöra mekanismen. Läs om hur du väljer en diskmaskingel, dess fördelar och andra nyanser i artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Diskmaskingel är ett tvättmedel avsett för rengöring av disk. Den har en flytande homogen konsistens, är enhetlig och i färg . Kommer ofta i en plastflaska, ibland med en doseringskåpa. Till salu finns även produkter i mjuk förpackning.

Sammansättningen av vissa tillverkares produkter kan innehålla ytterligare komponenter . Några av dem kan mjuka upp vatten eller ha andra effekter. Geler kännetecknas av en mer skonsam effekt på metallen, de orsakar inte rost på enhetens delar. Som nämnts ovan, och det har redan blivit ganska uppenbart för många, kan du inte använda vanligt diskmedel i stället för gel.

Anledningen till detta är den stora skumningen av en konventionell produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med pulver och kapslar

Som regel används pulver om gelén inte har klarat av smutsen. Pulver är avsedda att tvätta grytor, kastruller, grytor, för att avlägsna kolavlagringar. Kapslar är samma geler, men förpackade i vissa volymer . Ibland innehåller de salt, sköljmedel eller andra ingredienser som löses upp efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med parametrar

  1. Konsistens . Gel och kapslar har likformig densitet, medan pulver inte gör det.
  2. Användarvänligheten . Geler och produkter i kapslar skapar inte damm, vilket inte kan sägas om pulvret.
  3. Sediment . Gelerna innehåller inte de slipande partiklarna som finns i pulver. Några av dem kan lämna sediment i olika fack efter disk. Kapslarna löser sig också helt i vatten tillsammans med skalet.
  4. Påverkan på diskens yta . Som redan nämnts får slipande partiklar i pulver inte lösas upp i vatten och skada diskmaskinens och redskapens ytor. Geler och kapslar, å andra sidan, påverkar försiktigt diskens yta utan att lämna mikro-repor på den.
  5. Konsumtion . Gel kräver vanligtvis mycket mindre än pulver för samma mängd diskar. Det är mer ekonomiskt och lönsamt att använda geler, förbrukningen kan kontrolleras oberoende. Det är inte så ekonomiskt att använda kapslar, vanligtvis räcker en förpackning flera gånger - upp till 20. Naturligtvis är det omöjligt att minska kapselns volym. Ibland är således förbrukningen av kapslar högre än pulverns.
  6. Lagringsförhållanden . Inga speciella lagringsförhållanden krävs för gelén och kapslarna. Pulver ska hållas borta från vatten och fuktiga områden. Pulver kan också släppa ut olika ämnen i luften, därför kräver de lagring i sluten form.
  7. Gel, till skillnad från alla andra diskmedel, tvättas bäst med vatten . Om kapseln innehåller andra medel kan partiklarna ligga kvar på ytan.

Pulverpartiklar kan också finnas kvar på disken även efter flera sköljningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa

De bästa produkterna nedan har sammanställts enligt kundrecensioner. Det inkluderar både inhemska och utländska produkter.

Rankingen av de bästa gelerna toppas av en polsk produkt som heter Finish . Det är ett universellt botemedel - det tvättar bort all smuts (fett, gamla kolavlagringar och så vidare). Användare noterar att gelén fungerar lika bra i kallt och varmt vatten. Efter tvätten blir disken slät, inga ränder kvar på dem. Kostnaden för ett paket (650 ml) varierar från 600 till 800 rubel. Det konsumeras sparsamt.

Nackdelen är lukten i disken efter tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ledarna var också en flytande japansk produkt som heter Lion "Charm ". Denna gel tvättar disken väl och lämnar inte lukt på ytan. Innehåller sköljmedel. Användarna noterar det praktiska utgivningsformatet - lakonisk förpackning med måttkopp. Har en budgetkostnad - 300-400 rubel för 480 g.

Det kan endast köpas via onlineplattformar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktigaste populära medlen av detta slag kan man inte låta bli att notera den tyska Sodasan -gelén . Den är gjord av naturliga ingredienser, den är lämplig för allergiker, den kan användas för att tvätta barnrätter. Den genomsnittliga kostnaden för en halv liter är 300-400 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Somat . Enligt tillverkaren är det en 3 i 1 gel, det vill säga den bekämpar smuts, tar bort skal och fungerar även vid låga temperaturer.

Köpare noterade att produkten klarar fettföroreningar bra, men det är inte miljövänligt och lämpar sig inte för allergiker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kunderna pekade också ut Clean Home Gel för sin förmåga att tvätta bort fett och vanlig smuts . Men tyvärr tvättar inte gelén bort särskilt gammal smuts eller plack. Noterades också Top House och Synergetic.

Den förra är en mångsidig produkt som lämpar sig för praktiskt taget alla typer av smuts, medan den senare inte alltid tvättar bort fett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Diskmedel måste väljas noggrant. Annars kommer inte bara kvaliteten på diskprogrammet att vara låg, utrustningen kan också bli bortskämd.

  1. Den viktigaste punkten är komposition . Det är bäst att föredra produkter tillverkade av naturliga ingredienser. Deras huvuddrag är fullständig sönderdelning under tvätt. Enkelt uttryckt, efter sköljning, stannar de inte kvar på disken och kommer inte in i kroppen med nästa måltid. De är också allergivänliga. Få människor vet, men syre och enzymer kan tvätta bort smuts på disk även i kallt vatten.
  2. En annan viktig faktor är produktens syfte . De vanligaste typerna av geler är "anti-fläckar och fläckar", "skydd mot föroreningar", "mjukar upp vatten". Det finns också geler för särskilt envis smuts, till exempel kolavlagringar. Det är bäst att köpa geler med standardåtgärd och resten av typerna - bara när det behövs.
  3. Tillverkare . Om du köper gelén tillsammans med sköljmedlet rekommenderas att du köper båda produkterna från samma märke. De kommer att komplettera varandra, vilket kommer att förbättra det slutliga resultatet.

I allmänhet varierar priset på alla produkter inom ett visst litet sortiment.

Således är det inte värt att köpa en produkt bara på grund av dess låga kostnad.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att använda diskmaskinen fullt ut och korrekt måste du köpa gel, sköljmedel och salt. Ibland kombinerar tillverkaren dessa tre produkter i en kapsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar använda gelen måste du placera bestick och köksredskap korrekt i diskmaskinen . För att göra detta måste du försiktigt placera disken på enhetens grill, efter att ha tagit bort allt skräp från det.

All användning av diskmaskingel är att du bara behöver hälla den i enheten . Du måste dock tydligt förstå var du behöver hälla produkten. Om du vill tvätta disken, häll lösningen i sektionen för tvättmedel (geler, pulver). Om du vill sätta enheten i sköljläge, hälls produkten i sköljningsdelen. Helst rekommenderas att köpa ett sköljmedel separat. Sköljning krävs vid diskning med kolavlagringar eller mycket smutsiga diskar. Först efter att dessa steg har slutförts kan diskmaskinen sättas på.

Det rekommenderas att tillsätta salt till jonbytaren för att mjuka upp vattnet . Man tror att detta bör göras även om produkten innehåller partiklar som hjälper till att mjuka upp vattnet.

Dosen som anges i förpackningen är vanligtvis för hög . Därför bestämmer konsumenten det själv. Om smutsen på disken är färsk räcker det med 10 till 20 ml av produkten. För torkad eller bränd smuts är vanligtvis 25 ml tillräckligt. Ju högre vattentemperatur, desto lägre förbrukning av gelén. Om laddningen av enheten är ofullständig är det inte alltid möjligt att minska mängden injicerad gel - du måste experimentera och agera enligt situationen.

Rekommenderad: