Är Det Möjligt Att Vägra Gas I Lägenheten Och Installera En Elektrisk Spis? Korrekt Byte Av En Gasspis Med En Elektrisk I Ett Flerfamiljshus

Innehållsförteckning:

Video: Är Det Möjligt Att Vägra Gas I Lägenheten Och Installera En Elektrisk Spis? Korrekt Byte Av En Gasspis Med En Elektrisk I Ett Flerfamiljshus

Video: Är Det Möjligt Att Vägra Gas I Lägenheten Och Installera En Elektrisk Spis? Korrekt Byte Av En Gasspis Med En Elektrisk I Ett Flerfamiljshus
Video: Se hur du byter strömställare på din spis | Videoguide 2024, Maj
Är Det Möjligt Att Vägra Gas I Lägenheten Och Installera En Elektrisk Spis? Korrekt Byte Av En Gasspis Med En Elektrisk I Ett Flerfamiljshus
Är Det Möjligt Att Vägra Gas I Lägenheten Och Installera En Elektrisk Spis? Korrekt Byte Av En Gasspis Med En Elektrisk I Ett Flerfamiljshus
Anonim

Utvecklingen av framsteg innebär kontinuerlig förbättring av enheter, mekanismer, hushållsapparater som en person använder i sitt dagliga liv. I mitten av 1900 -talet främjades förgasning av landet aktivt i Ryssland, teknik för leverans och användning av "blått" bränsle utvecklades. I början av 2000 -talet väckte utvecklingen av elektrisk teknik, de vanligare olyckorna i samband med drift av gasutrustning, frågan om att byta till elektriska gasugnar. Den presenterade artikeln undersöker aspekterna avseende övergivande av gasutrustning och övergången till användning av el för matlagning.

Bild
Bild

Etapper och problem som härrör från detta

Med sällsynta undantag har varje husägare vid köpet inte möjlighet att välja vilken utrustning som ska användas för matlagning: gas eller el. Detta beror på att bostadskvarteren redan i designstadiet förvärvar ett energisystem som kommer att användas i köket . Enligt det utvecklade projektet installeras utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du bestämmer dig för att ge upp gas i en lägenhet är det därför viktigt att studera projektet för denna lägenhet eller andra bostäder. Du bör noggrant, inklusive att involvera yrkesverksamma, studera möjligheterna för lokalernas elektriska nät. I ett flerfamiljshus som ursprungligen var avsett för användning av gas tillåter den beräknade belastningen på de elektriska näten som regel inte tillförsel av en elektrisk spis istället för en gas. Därför är det absolut nödvändigt, om du agerar lagligt, att installera och utrusta en ny elektrisk ledning som motsvarar den nya utrustningen som används.

I ett flerfamiljshus kommer utbyte av ledningar, förutom att förbereda projektet, att kräva skriftligt medgivande från de flesta som bor i huset, vilket kan erhållas på bolagsstämman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det förberedda projektet med hyresgästernas underskrifter skickas till lämpliga myndigheter för att komma överens om ombyggnaden, eftersom denna omorganisation anses vara exakt ombyggnad. Obligatoriska organisationer när man kommer överens om omutrustning är förvaltningsbolaget, bostadskontrollen, organisationerna som är involverade i försäljning av gas och el . Först efter att alla nödvändiga tillstånd har erhållits kan du gå vidare till nästa steg - demontering av gasspisen och, om möjligt, röret som tillför gas till rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För produktion av arbete bör du kontakta en specialiserad organisation som har en lämplig licens.

I vårt land är arbete med gasutrustning föremål för obligatorisk licensiering. En egenskap hos detta skede är att det är mycket svårt och som regel omöjligt att ta bort det”blåa” bränsletillförselröret i ett förgasat hyreshus. Därför, när du bestämmer dig för att byta energikälla, bör du vara uppmärksam på denna aspekt. En professionellt utförd demontering av gasutrustning innebär att det inte finns några problem med den fortsatta driften av lokalerna. I de fall gastillförselröret förblir i rummet är det nödvändigt minst en gång var sjätte månad att inspektera det för gasläckor, vilket endast en licensierad organisation har rätt att utföra. Varje ort har sin egen, bestämd av lokala myndigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är arrangemang av elektriska ledningar, om detta krävs enligt det utvecklade och överenskomna projektet, och installation av elektrisk utrustning. Att sätta en elektrisk spis, byta ut ledningarna - det här är en typ av arbete, vars genomförande nödvändigtvis måste överföras till specialister. Detta är mycket viktigt eftersom elektricitet, om den används felaktigt, kan skada människors hälsa, till och med döden . Följaktligen, när du väljer en entreprenör som installerar elektrisk utrustning, bör du vara uppmärksam på om den har tillstånd att utföra elarbete, liksom dess anställdas tillstånd att arbeta med el i motsvarande kategori.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det gemensamma för demonterings- och installationsstadierna som övervägs är att efter genomförandet måste en utförd handling utarbetas, som anger entreprenören, vilka typer av arbeten som utförts, deras utförare, garantiperioder, underskrifter av parterna lämnar över och accepterar omfattningen av arbetet. Handlingen åtföljs av kopior av licenser för produktion av denna typ av arbete, certifierade av entreprenören, och antagning av specialister.

De dokument som behandlas i föregående stycke kommer att krävas för nästa steg av omutrustning, nämligen att kontakta lämpliga myndigheter för idrifttagning av elspisen och ledningar. Sådana exempel är Rostechnadzor, en organisation som arbetar med försäljning av el, en teknisk inventeringsbyrå för lokala självstyrande organ och ett förvaltningsföretag. I detta skede slutar statens övervakningsfunktion när det gäller att tillhandahålla energi till befolkningen. Den ytterligare betalningsmetoden för el och vägran att använda gasbränsle bestäms också.

Alla steg som beskrivs ovan är obligatoriska och de måste endast utföras i den angivna sekvensen.

Bild
Bild

Fördelar nackdelar

Processen att byta ut en gasspis mot en elektrisk kräver ganska lång tid, materialkostnader och godkännanden från de behöriga myndigheterna. Men många bestämmer sig för att göra detta på grund av ett antal obestridliga fördelar.

  • Minska den totala risken för lokalerna . Gas är ett brandfarligt explosivt ämne. Elektricitet i denna mening är mindre farligt, men kräver också särskild uppmärksamhet när den används.
  • Ingen sot genereras vid användning av elspisen . Den gas som förbrukas av befolkningen innehåller orenheter som inte helt brinner ut och sätter sig på väggarna, taket i rummet, på möbler, gardiner etc.
  • Underhåll av elektriska apparater är billigare . Gasutrustning kräver ofta uppmärksamhet från berörda myndigheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Fackmän rekommenderar att vara mycket försiktig med beslutet att byta gasspis till en elektrisk. Det är viktigt att uppmärksamma studien av den primära dokumentationen, genomförandet av alla de steg som diskuterats ovan. Eventuella misstag under konverteringen kan leda till en återgång till den tidigare använda energin, till bristen på tillstånd etc. Detta kan leda till negativa konsekvenser för ägaren och konsumenten, upp till ett förbud mot drift tills kränkningarna elimineras. I detta avseende är engagemang av specialister i varje steg en integrerad del av hela processen.

För närvarande, i Ryska federationen, har det tekniska systemet för tillhandahållande av tjänster för medborgare "Ett fönster" blivit utbrett, med hjälp av vilket det är möjligt att kraftigt minska tiden för utarbetande och godkännande av de erforderliga dokumenten.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis är det värt att notera att byte från en energikälla till en annan är ett svårt beslut som är viktigt att fatta gemensamt för alla familjemedlemmar, med hänsyn till alla faktorer och svårigheter som kommer att möta i framtiden.

Rekommenderad: