Dammsugare Turbo Borstar: Vad är Det? Universella Modeller För Rengöring Av Djurhår, Munstyckets Funktionsprincip. Hur Rengör Jag En Turboborste?

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugare Turbo Borstar: Vad är Det? Universella Modeller För Rengöring Av Djurhår, Munstyckets Funktionsprincip. Hur Rengör Jag En Turboborste?

Video: Dammsugare Turbo Borstar: Vad är Det? Universella Modeller För Rengöring Av Djurhår, Munstyckets Funktionsprincip. Hur Rengör Jag En Turboborste?
Video: Kärcher, rengör fåtölj 2024, April
Dammsugare Turbo Borstar: Vad är Det? Universella Modeller För Rengöring Av Djurhår, Munstyckets Funktionsprincip. Hur Rengör Jag En Turboborste?
Dammsugare Turbo Borstar: Vad är Det? Universella Modeller För Rengöring Av Djurhår, Munstyckets Funktionsprincip. Hur Rengör Jag En Turboborste?
Anonim

Kunder köper en uppsättning olika redskap tillsammans med de senaste typerna av hushållsdammsugare. Av de flesta exemplen som presenteras används en kombinerad vanlig borste oftare, vilket gör att du kan rengöra både golvet och mattan. Du kan också använda en turboborste. Förresten, den säljs och inte bara i en uppsättning, den är lämplig för gamla versioner av hemmadammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det viktigaste rengöringselementet i en turboborste för en dammsugare är en rulle, den är utrustad med borst som roterar i en spiral. En turboborste förbättrar rengöringsprestandan avsevärt, särskilt om ytan som ska rengöras är heltäckningsmatta och det finns djur i huset.

Rengöringskvaliteten blir bättre på grund av turbinmekanismen, som drivs av en separat motor eller på grund av rörelsen av luftflöden från huvuddammsugaren . Den fungerande turbinen i denna borste gör att du kan rengöra möbler och andra hushållsartiklar från hår och hår från djur. Moderna modeller gör ett utmärkt jobb med att rengöra laminat, parkett, linoleum.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hårda ytor fungerar turboborstmekanismerna långsamt, så att de inte förstör dem. Om golvet är heltäckningsmatta eller mjukt snurrar mekanismen helt enkelt snabbare. Hastigheten på huvudrengöringselementet ändras automatiskt beroende på vilken typ av beläggning som ska rengöras. Turboborsten väljer optimalt önskat läge och klarar därför rengöringsuppgiften bättre än ett konventionellt kombimunstycke.

Faktum är att en turboborste är en separat minidammsugare som ger ström till huvudenheten, särskilt om tillägget är utrustat med en separat elmotor. Produkten fungerar samtidigt med huvudkopian, eftersom den är fäst vid röret istället för huvudmunstycket.

Den roterande mekanismens verkan är endast möjlig när luftflöden tränger in . Dammsugarens kraft är av stor betydelse för effektiviteten av detta tillägg, om turboborsten är det enklaste alternativet, utrustad med endast en mekanisk rulle. Produktspecifikationer spelar roll om du vill ha en verkligt synlig förbättring av rengöringsprestanda. Populära modeller av turboborstar skiljer sig åt i funktioner, som är värda att förstå mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Av beskrivningen av turboborsten är det tydligt att dess främsta fördel är att öka rengöringseffektiviteten. Detta är särskilt märkbart om mycket ull, trådar, hår samlas på en hård eller mjuk yta. Ett konventionellt munstycke hanterar inte detta skräp väl. En annan fördel med turboborsten är i automatiska lägen, som själva tänds beroende på vilken typ av beläggning som behandlas.

Men enheten är inte utan nackdelar:

  • det är nödvändigt att manuellt rengöra valsen från vidhäftad ull och hår, om borsten inte rengörs minskar rengöringskvaliteten;
  • om en leksak eller annat föremål kommer in i munstycket kan mekanismerna brytas;
  • sugkraften minskar i slutet av rengöringscykeln eftersom rullen blir mycket smutsig.

Många anser att den främsta fördelen med en turboborste är förmågan att rengöra svåra områden i en lägenhet. Till exempel kommer det att hantera skräpet som finns kvar efter reparationen. Turboborsten är oumbärlig för rengöring av stoppade möbler. Det finns en universell modell som passar alla typer av enheter. Många moderna dammsugare levereras med en anpassad bilaga som inte kommer att interagera med andra typer av dammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Fördelen med den universella turboborsten är möjligheten att aggregera med nästan vilken dammsugare som helst, men produkterna kanske helt enkelt inte fungerar med modeller med låg sugkraft. En turboborste behöver minst 300 watt sugkraft. Rullen snurrar bra och kommer att plocka upp allt knepigt skräp.

Tillsammans med gamla dammsugare, till exempel, fungerar fortfarande inte sovjetillverkade, universella turboborstar. För att förbättra effektiviteten vid rengöring med en turboborste rekommenderas användarna att slå på dammsugaren med högsta möjliga effekt. Alla universalborstar kan inte anslutas till ett klassiskt rör. Det finns produkter med större eller mindre utloppsparametrar.

Denna del tillverkas av många tillverkare: LG, Electrolux, Dyson, Philips och Samsung. Det är bättre att välja produkten under dammsugarens befintliga märke . Sortimentet av produkter skiljer sig åt i storlek, vikt, typ av motor monterad inuti.

Förutom de universella finns det andra modeller av turboborstar till salu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk

Produkten är helt beroende av din enhets funktioner. Verktyget som är anslutet till dammsugaren fungerar endast på grund av kraften i luftströmmarnas verkan. Konfigurationen gör att produkten kan installeras på röret och vidare användas som en konventionell kombinationsborste. Valsens rotation kommer att vara lika med den kraft av de strömmar som kraften i din dammsugare kan leverera.

Den mekaniska turboborsten fungerar effektivt med kraftfulla moderna modeller av hemassistenter, som är utrustade med vattenfilter. En mekaniskt driven turboborste kommer att öka effektiviteten för tvätt av modeller av dammsugare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Dessa modeller erbjuder en klar fördel jämfört med mekaniska och allmänna produkter. Rullen på denna produkt kommer att rotera på grund av sin egen energi, som en separat motor kommer att generera för den. Enheten är helt fristående och kräver inte extra ström från en dammsugare eller annan enhet. Rullens effektivitet beror på de tekniska egenskaperna hos motorn som är installerad inuti.

När du väljer är det viktigt att vara uppmärksam på produktens tekniska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Turboeffektmunstycken produceras av många företag som sysslar med tillverkning av hushållsapparater. Alternativen skiljer sig inte bara i utseende, utan också i operativa indikatorer.

För att göra rätt val måste du bestämma:

  • för ändamål (vad är ett sådant munstycke för);
  • med möjlighet att ansluta till en dammsugare hemma;
  • matchning av enhetens sugkraft;
  • med typ av drivenhet: mekanisk eller elektrisk (vissa elektriska tillbehör kräver en speciell kontakt på dammsugaren för att ansluta);
  • med en komplett uppsättning turboborstar.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer direkt i butiken bör du tänka på följande nyanser:

  • Det är viktigt att inspektera produkten för sprickor och skador.
  • det är bättre att välja modell av samma märke som den befintliga dammsugaren;
  • vid försäljningsstället är det viktigt att inte glömma garantikortet för enheten;
  • den valda turboborsten kan utrustas med utbytbara delar, det är värt att kontrollera tillgängligheten hos säljaren.

Huvudkravet för en universell turboborste, särskilt om den kommer att anslutas till en gammal dammsugare, är dess effekt. Denna parameter påverkas inte bara av motorn, utan också av borstens styvhet på rullen.

Ju svårare det är, desto bättre rengörs mattor, särskilt tät och lång hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dammsugarens kraft spelar också roll. Till exempel fungerar mekaniska turboborstar bättre med tvättmodeller, eftersom deras effekt är högre. Det är bekvämare att rengöra möbler med en vertikal dammsugare: du kan också köpa en turboborste för den. Under rengöringen blir själva enheten smutsig, så vissa tillverkare har kommit på idén att utrusta produkter med speciella indikatorer. Närvaron av denna funktion kommer att förenkla vården av enheten avsevärt. Produktdesign, mått och vikt kan också göra skillnad.

Till exempel är måtten på röret på en professionell dammsugare bredare än vanligt. Vissa enheter har en speciell adapter som gör att du kan ansluta produkter till olika dammsugare. Dyson producerar en pensel som, förutom mångsidighet, utmärks av effektivitet. Produkten har inga indikatorer, men dess övre lock är transparent, så fyllningshastigheten kan enkelt kontrolleras utan dem. Dyson Turbo -borstar är lämpliga för mattor och allmänna syntetmattor. Från sådana mjuka ytor kommer både hår och ull att samlas perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borsten med ökad styvhet finns i Electrolux -modellen. Produkten klarar perfekt mjuka ytor, även om det finns husdjur i huset. Den kraftfulla produkten tar också upp skräp från hårda ytor. Detta exemplar kan rengöra täta mattor med lång hög. Enligt användarrecensioner är modellen perfekt för Electrolux, Philips och Rowenta dammsugare.

Kontamineringsindikatorn tillverkas av LG. När du använder enheten är det viktigt att inte missa rengöringstiden. Borstens plast är av hög kvalitet, i en tvåfärgad design. Produkterna är speciellt utformade för pålbeläggningar. Borstarna klarar sin rengöring bra, på hårda ytor visar de sig inte särskilt positivt. Enligt användarrecensioner är LD -modellerna ganska tunga, så det är osannolikt att de är lämpliga för daglig användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung tillverkar också turboborstar. Produktens egenskaper liknar i allmänhet andra populära artiklar. En stor rulle med god tät täckning ger bra kraft. Tack vare sin design fäster dessa turboborstar bra på ytan, därför är de lämpliga även för tunga täta mattor med en naturlig baksida. Penslarna själva är väldigt tunga. Det finns inga indikatorer på kontaminering i modellerna, och därför måste du kontrollera behovet av att rengöra produkterna själv.

Om du väljer ett universellt prov, ge företräde åt pålitliga tillverkare. Var uppmärksam på kvaliteten på den köpta produkten. Be om relevanta certifikat . Användare rekommenderar inte att köpa produkter från försäljning och till en mycket låg kostnad. Det optimala priset för sådana enheter med en mekanisk princip är från 1000 rubel. Om turboborsten väljs korrekt, kommer den att öka kvaliteten på rengöringen när den används, minska tiden som kommer att läggas på allmän rengöring av huset.

En dammsugare med en vanlig borste är effektiv mot vanligt damm och skräp. Ludd, ull och hår efter normal rengöring måste samlas upp för hand med en vanlig borste eller trasor. Turboborsten ersätter båda handverktygen eftersom den fungerar på både hårda och mjuka ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Du kan använda turboborsten på samma sätt som med en vanlig. Det vill säga att du helt enkelt ansluter delen till dammsugarens rör och börjar rengöra som vanligt.

När du använder en turboborste måste du följa de grundläggande reglerna:

  • munstycket lossnar från dammsugarröret;
  • då lossas munstyckets skyddshölje;
  • det roterande elementet måste rengöras med en torr trasa;
  • bladen rengörs också från skräp och damm med en skrapa;
  • skyddshöljet återförs till sin plats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Principen för borsten är att rengöra beläggningarna mer effektivt, så en "allmän" rengöring kommer också att vara användbar för denna del. Om du utför proceduren var sjätte månad ökar delens livslängd. Åtgärderna kommer att vara följande:

  • skruva loss bultarna som håller de två delarna av produkten (locket och valsen som roterar);
  • rengör alla svåråtkomliga områden på rullen som är osynliga vid normal rengöring;
  • små skräp samlas på enheten i ett tätt lager, som kan tas bort med pincett, sax, skrapa eller kniv;
  • de rengjorda delarna av produkten måste fästas ihop i omvänd ordning.

Läs instruktionerna för din enhet innan du demonterar enheten i delar. Vissa moderna modeller har spärrar istället för bultar som anslutningar. De fixar delar säkert. Om du öppnar spärrarna i fel riktning kan du bryta plasten på själva borsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bör också nämna möjligheten att använda en turboborste med en motor. Denna del har betydande fördelar, men de kan bara finnas kvar på papper om din dammsugare inte har möjlighet att ansluta denna del.

Dammsugaren måste ha en speciell kontakt för anslutning av en turboborste. I detta fall dras trådarna från motorn på borsten längs slangen längs speciella fästelement. Hela denna struktur, även i moderna modeller, ser inte särskilt estetiskt tilltalande ut, och större skräp fastnar i fästena.

Både elektriska och mekaniska turboborstar klarar inte mattor där pålens längd överstiger 2 cm. Produkter rekommenderas inte för handgjorda mattor. En sådan yta kan helt enkelt förstöras.

Rekommenderad: