DIY Dammsugarpåse: Vilket Material Kan Du Göra En återanvändbar Och Engångspåse Av? Funktioner Av Hemlagade Påsar

Innehållsförteckning:

Video: DIY Dammsugarpåse: Vilket Material Kan Du Göra En återanvändbar Och Engångspåse Av? Funktioner Av Hemlagade Påsar

Video: DIY Dammsugarpåse: Vilket Material Kan Du Göra En återanvändbar Och Engångspåse Av? Funktioner Av Hemlagade Påsar
Video: how to fix dust bag in karcher vacuum cleaner 2024, April
DIY Dammsugarpåse: Vilket Material Kan Du Göra En återanvändbar Och Engångspåse Av? Funktioner Av Hemlagade Påsar
DIY Dammsugarpåse: Vilket Material Kan Du Göra En återanvändbar Och Engångspåse Av? Funktioner Av Hemlagade Påsar
Anonim

Många ägare till dammsugare funderar förr eller senare på hur man syr en dammuppsamlingspåse på egen hand. Efter att dammuppsamlaren från dammsugaren blivit oanvändbar är det inte alltid möjligt att hitta ett lämpligt alternativ i butiken. Men det är fullt möjligt att sy en dammuppsamlingspåse med egna händer. Hur exakt, kommer vi att berätta för dig just nu.

Bild
Bild

Nödvändiga material

Om du seriöst funderar på att göra en väska för hushållsapparater med dina egna händer, bör du i förväg se till att alla nödvändiga material och verktyg finns i huset. Under arbetets gång behöver du definitivt en bekväm och skarp sax, med vilken du enkelt kan klippa kartongen. Du behöver också en markör eller ljus penna, häftapparat eller lim.

Bild
Bild

För tillverkning av den så kallade ramen behöver du tjock kartong. Den ska vara rektangulär, cirka 30x15 centimeter. Och viktigast av allt, du kommer att behöva själva materialet från vilket du planerar att göra väskan.

Bild
Bild

Det är bäst att välja ett material som kallas "spunbond", som finns i alla järnaffärer. Detta är en fiberduk som har ett antal betydande fördelar. Detta material är särskilt starkt, hållbart och miljövänligt. Det är ganska tätt, på grund av vilket även små dammpartiklar kommer att dröja kvar i en provisorisk påse.

Dammsamlaren av detta tyg är lätt att tvätta, och med tiden deformeras den inte, vilket är mycket viktigt. Dessutom kommer det inte att ge någon obehaglig lukt efter rengöring, tvätt och torkning under dammsugning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en spunbond för att göra en engångs- eller återanvändbar påse, var uppmärksam på materialets densitet. Det bör vara minst 80 g / m2. Tyget kommer att behöva cirka en och en halv meter för en påse.

Tillverkningsprocess

Så när alla verktyg och material har förberetts kan du börja göra din egen väska för att samla damm. Alla kan göra detta, särskilt eftersom processen är enkel och inte tidskrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att i detalj undersöka påsen från din dammsugare, som redan har förfallit. Detta hjälper dig att göra rätt beräkningar och enkelt skapa en kopia av påsen som är perfekt för ditt märke och modell av dammsugare.

Vi tar materialet, ungefär en och en halv meter, och viker det på mitten. Mängden material du behöver beror på storleken på dammpåsen som du behöver. Det är bättre att göra tillbehöret till dammsugaren från ett dubbelskikt så att det kommer ut så tätt som möjligt och håller även små dammpartiklar så mycket som möjligt.

Kanterna på det vikta tyget måste vara säkrade och lämna bara en "ingång". Du kan fixa det med en häftapparat eller sy det med en stark tråd. Resultatet är en tom påse. Vänd detta ämne till fel sida så att sömmarna är inuti påsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter tar vi en tjock kartong, markör eller penna och ritar en cirkel med önskad diameter. Det ska exakt matcha diametern på inloppet på din dammsugare. Det kommer att vara nödvändigt att göra två sådana ämnen av kartong.

Bild
Bild

För att hålla kartongen tom så lika som möjligt kan du ta bort plastdelen från den gamla påsen och använda den som mall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bearbetar varje pappbit längs kanterna med en stor mängd lim, bara på ena sidan. En bit med lim på insidan av påsen, och den andra på utsidan. I det här fallet är det viktigt att den andra delen är limmad exakt på den första . Den första pappbiten måste passeras genom den så kallade påsen. Som du kommer ihåg lämnade vi ena kanten av ämnet öppet. Vi för halsen genom kartongämnet så att den självhäftande delen är ovanpå.

Och när du applicerar den andra delen av kartongmallen hamnar du med nacken mellan de två kartonglådorna. Använd tillförlitligt lim för fixering så att kartongdelarna fäster väl vid varandra och så att påsens hals sitter ordentligt fast. Således får du en engångsdammuppsamlare som kommer att göra sitt jobb perfekt.

Om du vill sy en återanvändbar väska kan du enkelt göra den genom att följa instruktionerna ovan. För en återanvändbar väska är ett material som kallas spunbond också ganska lämpligt. För att göra påsen så stark, pålitlig och hållbar som möjligt rekommenderar vi att du inte använder två utan tre lager material.

För pålitlighet sys väskan bäst på en symaskin med starka trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller detaljerna, här ska plast användas istället för kartong, då håller tillbehöret längre och kan enkelt tvättas. Förresten, det är fullt möjligt att fästa plastdelar från det gamla tillbehöret till din dammsugare till den nya påsen. För att påsen ska kunna återanvändas måste du sy en dragkedja eller kardborreband på ena sidan av den, så att den senare lätt kan frigöras från skräp och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Slutligen har vi några användbara rekommendationer, för att hjälpa dig när du bestämmer dig för att göra din egen dammsugarpåse.

  • Om du planerar att göra engångspåsar till din dammsugare, så är det fullt möjligt att inte använda material utan tjockt papper.
  • Om du vill att din återanvändbara väska ska hålla länge, men inte vill tvätta den för ofta, kan du fortsätta enligt följande. Ta en gammal nylonstrumpa - om detta är strumpbyxor behöver du bara en bit. På ena sidan gör du en tät knut för att göra en väska av en bit nylontights. Placera denna nylonpåse i ditt grundläggande tillbehör för dammuppsamling. När den är full kan den enkelt tas bort och kasseras. Detta kommer att hålla påsen ren.
  • Kasta inte din gamla dammsugarpåse, eftersom den alltid kommer att vara till nytta som mall för att göra hemgjorda engångs- eller återanvändbara dammpåsar.
  • Som material för tillverkning av en återanvändbar dammuppsamlare är tyg som används för kuddar ganska lämpligt. Det kan till exempel vara en fästing. Tyget är ganska tätt, hållbart och behåller samtidigt perfekt dammpartiklar. Tyger som interlining kan också fungera. Men det rekommenderas inte att använda gamla stickade kläder, till exempel T-shirts eller byxor. Sådana tyger låter lätt dammpartiklar passera, vilket kan skada hushållsapparaten under drift.
  • När du gör ett mönster för den framtida dammuppsamlaren, glöm inte att lämna en centimeter runt kanterna för vikningen. Om du inte tar hand om detta kommer du att få en påse mindre än originalet.
  • För en återanvändbar dammpåse är det bäst att använda kardborreband, som ska sys i ena sidan av påsen. Det försämras inte även efter upprepade tvättar, men blixten kan misslyckas mycket snabbt.

Rekommenderad: