Ugn Med Mikrovågsfunktion: Inbyggd Elektrisk Ugn Med Mikrovågsugn Och Andra Modeller, Ett Urval Av Kompakta Ugnar 45 Cm Och 60 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Ugn Med Mikrovågsfunktion: Inbyggd Elektrisk Ugn Med Mikrovågsugn Och Andra Modeller, Ett Urval Av Kompakta Ugnar 45 Cm Och 60 Cm

Video: Ugn Med Mikrovågsfunktion: Inbyggd Elektrisk Ugn Med Mikrovågsugn Och Andra Modeller, Ett Urval Av Kompakta Ugnar 45 Cm Och 60 Cm
Video: Combination Microwave Oven - Combining Microwave Power With Oven Heat | AEG 2024, April
Ugn Med Mikrovågsfunktion: Inbyggd Elektrisk Ugn Med Mikrovågsugn Och Andra Modeller, Ett Urval Av Kompakta Ugnar 45 Cm Och 60 Cm
Ugn Med Mikrovågsfunktion: Inbyggd Elektrisk Ugn Med Mikrovågsugn Och Andra Modeller, Ett Urval Av Kompakta Ugnar 45 Cm Och 60 Cm
Anonim

Den moderna sorten av alla slags kulinariska recept förutsätter närvaron av ett stort antal olika hushållsapparater. En och samma produkt kan framställas inte på ett, utan på flera sätt. Tyvärr kan de flesta stadslägenheter inte skryta med ett stort kök, så det kan vara svårt att placera alla nödvändiga hushållsapparater på den. För att spara så värdefullt utrymme i detta rum, rekommenderar experter att rikta uppmärksamheten mot de modeller som kombinerar funktionerna hos två eller flera köksassistenter samtidigt. En av dessa hushållsapparater är en ugn med mikrovågsfunktioner.

Bild
Bild

Vad det är?

En ugn med mikrovågsfunktioner är en apparat som kombinerar 2 helt olika köksapparater i ett fodral. Den första hjälper till med matlagning genom att steka, baka eller torka. Precis som en vanlig ugn fungerar den enligt principen att värma ytan på rätter eller mat genom att tillföra värme från en eller flera sidor. Det är detta som gör att du kan få en aptitretande skarp och mjuk fyllning på en paj eller gryta.

Bild
Bild

I sin tur är en mikrovågsugn en enhet som använder mikrovågsstrålning. Elektromagnetisk energi verkar direkt på vattenmolekylerna i livsmedel, som sätts i rörelse. På grund av partiklarnas rörelse frigörs värme, som värmer själva massan, utan att värma upp disken och luften runt den . Detta undviker situationer där utsidan av maten börjar brinna, men insidan är fortfarande väldigt sval.

Genom att kombinera dessa två driftsprinciper får du en universalugn som gör att du enkelt och snabbt kan byta läge och uppnå önskat resultat. Samtidigt kan funktionaliteten hos olika modeller i sig vara väldigt olika från varandra och beror på pris, tillverkningsår och tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att förstå orsakerna till den höga populariteten hos sådana enheter, det är värt att titta närmare på deras fördelar jämfört med klassiska köksapparater.

  • Sparar utrymme … Den största fördelen med sådana enheter är deras förmåga att ersätta flera stora hushållsapparater. Den här egenskapen är ofta avgörande när du väljer, eftersom storleken på moderna kök inte är så stor som du vill. Dessutom tar ugnen i sig mindre plats än till och med den minsta hällen. Kombinationsugnen är ofta byggd under hällen och låter dig lämna utrymme under för en liten extra låda, som ofta används för att lagra stora tallrikar.
  • Hastigheten att få resultatet . Tillagning i mikrovågsugn är mycket snabbare, eftersom det inte behöver förvärmas till önskad temperatur. Detta sparar tid för andra, viktigare saker.
  • Multifunktionalitet . Det är sällan man ser en modell av en sådan enhet till försäljning utan några ytterligare funktioner. Oftast försöker tillverkare att öka sin lista för köparens komfort.
  • Enhetlig uppvärmning . Vid tillagning i mikrovågsläge är risken för att förstöra maten och övertorka eller bränna rätten mycket lägre. Dessutom, om du behöver få en gyllenbrun skorpa, kan du delvis laga delikatessen i mikrovågsläge och sedan byta till en vanlig ugn eller till och med en grill.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots ett så stort antal fördelar föredrar vissa köpare fortfarande att installera separata enheter i sina kök. Detta beror på nackdelarna med en sådan ugn, som tyvärr fortfarande är mycket betydande.

  • Högt pris . En vanlig gasspis, och ännu mer en mikrovågsugn, kommer att kosta mycket mindre. Inte alla familjer har råd med bekvämligheten till ett för högt pris.
  • Komplex installation . Det är något svårare att bygga och ansluta en ugn med mikrovågsfunktioner än var och en av enheterna separat. Ibland kräver detta hjälp av specialister, eftersom du måste ändra platsen för uttagen eller bygga om köksskåp.
  • Elförbrukning . Gas kostar mycket mindre än el. Och dessutom använder en vanlig spis den mycket ekonomiskt. Elektriska ugnar med hög effekt förbrukar mycket energi, och deras krav på det elektriska nätverkets kvalitet är mycket högre än kraven för en separat mikrovågsugn.
  • Risk för brott . Om ugnen misslyckas kommer familjen att stå utan ugn och utan mikrovågsugn direkt. Att värma upp även färdig mat blir helt enkelt omöjligt. Om båda hushållsapparaterna är tillgängliga är risken att stå utan en varm måltid betydligt lägre.
  • Liten storlek … Detta gäller särskilt för inbyggda ugnar. Deras storlek är så kompakt att det ibland inte går att laga mat för ett stort antal människor samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla olika modeller som presenteras i butiker och på webbplatser kan delas in i flera typer, beroende på vissa funktioner. Till exempel, enligt strömkällan, är de indelade i följande sorter.

  • Gas . Sådana modeller är mest bekanta för dem som tidigare hade en konventionell gasspis med ugn. I det här fallet fungerar mikrovågsläget bara när det är anslutet till nätverket.
  • Elektrisk . Dessa ugnar drivs helt från elnätet och kräver därför inte två olika typer av anslutningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnar kan också delas baserat på deras beroende av hällen

  • Beroende . Denna typ kräver en ansluten spis. Inkluderingen av båda enheterna sker med hjälp av en knapp, de kan inte fungera separat.
  • Självständig . Denna typ av ugn är oberoende av spishällens närvaro eller funktion. De är anslutna separat och påverkar inte varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och slutligen kan sådana hushållsapparater klassificeras efter typ av installation

  • Inbäddad . Ugnens kropp är dold inuti köksmodulen och ugnens sidokanter passar tätt mot kanterna på hålet i den.
  • Fristående . Sådana skåp har ett brett utbud av storlekar och kan vara både golvstående och bordsskiva. I vissa fall är det möjligt att montera i suspenderat tillstånd, men sådana skåp är inte vanliga på marknaden på grund av deras besvär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det finns många annonser på webben som lovar produkter av hög kvalitet till överkomliga priser. Oftast överdriver sådana samtal de verkliga egenskaperna eller döljer till och med bedrägerier bakom dem. För att förstå kvaliteten på en viss ugn bör du söka feedback från riktiga köpare. Baserat på dem sammanställdes ett litet betyg och de 5 mest populära kombinerade ugnarna i olika prissegment valdes ut.

Bild
Bild

SIEMENS CM678G451

En av de bästa ugnarna med mikrovågsfunktioner anses vara den inbyggda oberoende modellen CM678G451 från det tyska företaget SIEMENS. Gott om möjligheter med mycket ekonomisk strömförbrukning gör det så önskvärt i alla kök. Det är enkelt att installera och intuitivt att installera även utan instruktioner. Samtidigt kan en sådan teknik inte kallas billig.

Bild
Bild
Bild
Bild

NEFF C17MR02N0

Andra platsen i rankingen intas av ett annat tyskt företag med sin inbyggda oberoende ugn NEFF C17MR02N0. Priset är något högre än den föregående / Stor volym och en mängd andra funktioner kombineras med ekonomisk energiförbrukning. Den enda nackdelen med den här modellen är bristen på automatisk rengöring, du måste lägga din tid på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

BOSCH CMG636BS1

Tredje platsen gavs köparna till modellen CMG636BS1, som också tillverkas i Tyskland av BOSCH -koncernen. Dess pris ligger i mellansegmentet, tekniken är enkel att använda och har möjlighet att kombinera flera tillagningslägen samtidigt. Bland bristerna kan man peka ut en märkbar uppvärmning av fodralet, vilket är mycket viktigt för inbyggda modeller. Vissa användare noterade också komplexiteten i installationen och den dåliga anpassningen av menyerna på displayen.

Bild
Bild
Bild
Bild

ELECTROLUX EVY 97800 AX

Det svenska inbyggda elskåpet EVY 97800 AX från ELECTROLUX har samma stora volym som tidigare modeller av ugnar. Dessutom är priset ganska överkomligt. Apparaten är energieffektiv och har en snabbkylningsfunktion. Samtidigt har den färre tillagningslägen och rengör sig inte från föroreningar på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

WEISSGAUFF OE 445 X

Den femte platsen i betyget ges till den turkiska modellen av den inbyggda oberoende ugnen OE 445 X från WEISSGAUFF-företaget. Priset är lågt och funktionaliteten skiljer sig inte mycket från dyrare ugnar. En egenskap hos en sådan enhet är ett brett urval av automatiska tillagningslägen som bara kräver ett par knapptryckningar. Attraktiv design och tillgänglighet för ytterligare tillbehör gör denna modell till en av de mest populära i sitt prissegment.

Tyvärr är dess kraft och täthet något lägre än resten av ledarna i betyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du letar efter recensioner av riktiga köpare i olika forum måste du bestämma de viktigaste parametrarna för den framtida ugnen. Först och främst bör du välja dess typ och sedan bestämma egenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En av de viktigaste egenskaperna hos en ugn är dess storlek. Det borde vara ganska smalt för att spara utrymme för köksenheter, samtidigt som det fortfarande kan rymma huvudrätterna och bakplåtarna. Standardbredden för denna teknik är 60 centimeter. Enhetens höjd är 40-45 cm och kammarens volym varierar mellan 35-70 liter. Ju fler familjemedlemmar det är, desto större ska ugnen vara, eftersom kompakta modeller inte passar stora bakrätter och höga braziers.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft

Separat är kraften hos en mikrovågsugn och en konventionell elektrisk ugn mycket annorlunda. För det första är det cirka 1000 watt, och det andra är 2500 watt. Tillagningshastigheten beror direkt på denna indikator, och ju mer kraften i den kombinerade modellen är, desto mindre behöver du vänta på lunch eller middag. Dessutom påverkar effekten energiförbrukningen (ju mer den är, desto högre är förbrukningen).

Det rekommenderas att välja modeller med förbrukningsklass A, A +och A ++.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöringstyp

Varje enhet behöver periodisk rengöring av den inre kammaren. Sådana rengöringssystem kan ha följande modifieringar.

  • Katalytisk typ . I detta fall sker rengöring med höga temperaturer. Uppvärmning upp till 250 grader låter dig dela de frysta fettdropparna, varefter de enkelt kan tas bort med en vanlig trasa eller svamp.
  • Pyrolytisk typ . Denna typ av rengöring innebär att man bokstavligen bränner ut matföroreningar vid en temperatur på minst 500 grader. Återstående aska och skala torkas helt enkelt bort med en vanlig servett. Sådan rengöring kräver speciella filter för att förhindra att brännande lukt kommer in i rummet. Det är därför det är det dyraste.
  • Hydrolys typ . Sådan rengöring utförs på vanligt sätt. Ett fat med vatten placeras i ugnen, uppvärmningsläget är på. Den resulterande heta ångan mjukar upp smutsen, varefter den enkelt kan avlägsnas med en fuktig trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Oavsett om ugnen är inbyggd i köksmodulen eller står ensam måste den passa in i resten av köksinredningen. Kroppen och utsidan av ugnarna är oftast gjorda av rostfritt stål och glas. Det finns dock modeller gjorda av oxiderade metaller eller belagda med emalj. Förutom en mängd olika material har ugnarna också en mängd olika färger. För att välja rätt enhet för det färdiga köket bör du följa några enkla regler.

  • För stil Land det är bättre att välja ljusa färger med inslag av gjutjärn eller mässing.
  • Stil provence antar ljusteknik av vit eller beige färg och samma tillbehör.
  • Retro låter dig kombinera de första och andra designalternativen.
  • Högteknologisk antyder förekomsten av metallglans eller glasreflektioner. Huvudfärgen är oftast svart eller silver.
  • Stil modern - detta är svårighetsgraden av själva ugnens linjer och komplexa klassiska element med lockar och komplexa mönster. Samtidigt förblir färgschemat i lugna toner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

En annan av de viktigaste ytterligare parametrarna vid val av ugn är olika säkerhetssystem.

  • " Gasreglering ". Systemet stänger av gastillförseln om brännaren är släckt. Detta räddar dig från allvarliga katastrofer till följd av gasexplosioner i hushållet.
  • Laminerat glas i dörren … Antalet sådana lager kan nå 4 stycken, vilket garanterar låg uppvärmning även av ugnsluckan, och inte bara dess kropp.
  • Barnlås . Barnet kan inte av misstag öppna eller sätta på en farlig hushållsapparat.
  • Automatisk avstängning i slutet av programmet . I det här fallet är det inte skrämmande att glömma den bakade kexen eller stuvad fisk. Inget kommer att brinna när ugnen slutar värma i slutet av programmet.
  • Stäng av mikrovågor när du öppnar . För att skydda en person från elektromagnetisk strålning under mikrovågsugn stängs ugnen av när dörren öppnas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Sist men inte minst, vad du bör vara uppmärksam på när du väljer - detta är ett antal ytterligare funktioner som tillverkaren tillhandahåller i en viss modell.

  • Grill . Med den kan du baka grönsaker, fisk och kött som om de var kokta på en grill eller eld. Enhetlig uppvärmning och samtidigt bildandet av en krispig bakad skorpa är skillnaden mellan denna funktion.
  • Grillspett . Med den kan du snabbt baka även de största köttbitarna, fjäderfäet eller fisken. Denna funktion kräver en inbyggd motor för att rotera spetsen.
  • Fläktkylning . Vissa modeller är utrustade med en speciell fläkt för att förhindra att huset och dörren överhettas. Det driver en ström av sval luft genom bakpanelen och in i interiören.
  • Konvektion . Denna funktion realiseras också med en inbyggd fläkt. Det låter dig jämnt blanda luftflödena inuti kammaren utan att blanda dem. Detta gör att du kan laga flera rätter samtidigt och inte blanda deras smaker.
  • Dubbelpanna . Denna funktion kommer att vara särskilt viktig för dem som föredrar att övervaka sin hälsa genom matintag. Ångkokning förutsätter frånvaro av skadliga fetter och cancerframkallande ämnen, som nödvändigtvis finns när man steker och bakar mat.
  • Avfrostning . Mikrovågsugnen låter dig lägga till ett inbyggt läge för snabb avfrostning av mat. Detta är mycket bekvämt i de fall där du behöver laga något snabbt och alla produkterna låg i frysen.
  • Intern belysning . Med denna belysning kan du styra tillagningsprocessen utan att öppna ugnsluckan. Detta är särskilt viktigt för dem som älskar fluffiga bakverk, eftersom även en enkel kex faller av om du kör kall rumsluft in i en het ugn under ständiga kontroller.
  • Temperaturmätare och informationsdisplay . Vissa modeller har en inbyggd eller separat kärntemperaturprob som kan placeras inuti maten som förbereds. En sådan enhet mäter temperaturen inte utanför, utan inuti en köttbit eller paj och överför data till en extern display.
  • Hantering via en mobilapplikation . Moderna telefoner har länge förvandlats från kommunikationsmedel till universella enheter. Och en av de nyaste funktionerna är kontrollen av alla hushållsapparater. Moderna modeller av ugnar låter dig ställa in tillagningslägen och övervaka deras genomförande, även när du är utanför köket eller lägenheten.
Bild
Bild

Dimensioner, funktionalitet och till och med design påverkar det slutliga priset på den kombinerade ugnen avsevärt. Utseende och tillgänglighet för ytterligare funktioner är dock helt oviktigt om ugnen sviker familjen i det mest olämpliga ögonblicket eller orsakar skada. Det är därför det viktigaste som experter inte rekommenderar att offra vid valet är säkerheten och kvaliteten på ugnenheten.

Rekommenderad: