Teleskoprör För En Dammsugare: Vad är Det? Vilken Rördiameter Ska Du Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Teleskoprör För En Dammsugare: Vad är Det? Vilken Rördiameter Ska Du Välja?

Video: Teleskoprör För En Dammsugare: Vad är Det? Vilken Rördiameter Ska Du Välja?
Video: Hur väljer man rätt dammsugare? Elgiganten förklarar 2024, April
Teleskoprör För En Dammsugare: Vad är Det? Vilken Rördiameter Ska Du Välja?
Teleskoprör För En Dammsugare: Vad är Det? Vilken Rördiameter Ska Du Välja?
Anonim

Även de bästa dammsugarna kan inte göra sitt jobb utan en stadig ström av uteluft. Ett stort antal slangar och munstycken används för detta ändamål. Men samtidigt har ett teleskoprör för en dammsugare också blivit utbredd.

Funktioner och enhet

Denna del har alltid en sådan design att utesluta en oberoende "utgång" från fästet. Komponenterna i teleskoprören är:

  • extern kanal;
  • en inre kanal med en axiellt orienterad hållarstång;
  • propp (ibland flera stopp);
  • en yttre rörmanschett som omsluter den inre kanalen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Manschettkroppen innehåller ytterligare en propp och dess drivning. Detta ställdon är tillverkat i form av en svängbar kropp i direktkontakt med låsblocket. Tidigare måste låsöglorna sättas in i de inre kanalernas låshål. Dessa hål bildades genom stansning och var därför ibland inte i 90 graders vinkel. Som ett resultat "hoppade" strukturen periodiskt ur boet.

I moderna modeller har detta problem lösts framgångsrikt, och blockeringen är ganska tillförlitlig.

Det teleskopiska sugröret är fixerat i läge med hjälp av en inbyggd fjäder . I produkter från alla ledande märken är den stängd från insidan - öppning tillhandahålls inte från början. Oftast ser fjäderblocket ut som en krökt ring. Dessutom tillsätts icke-separerbara tänder och lock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur demonteras och repareras?

Det är dock fortfarande möjligt att öppna teleskopröret och reparera det. Sekvensen är följande:

  • ett smalt hål borras på platsen för fixeringsknappen;
  • knappen dras tillbaka;
  • skruven lossas;
  • och röret delas enkelt upp i delar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna teknik kommer definitivt att fungera för Samsung- och LG -produkter. Men med Samsung -telefoner kunde ett annat tillvägagångssätt tas . Klämmor, uppdelade i övre och nedre delar, stör att demontera dem. De tas bort genom att vrida dem 10 eller 15 grader. Spinnets riktning bestäms av rörligheten.

Viktigt: du ska inte använda grov kraft . Detta kan leda till permanent skada. När det inte rör sig i en riktning behöver du bara vrida i motsatt riktning. Efter att ha exponerat halvorna av rörets mittdel lossas de försiktigt. Hylsan och plastpropparna tas bort sist.

Uppdelningen i dessa delar räcker redan för att fastställa orsaken till haveriet.

När felet har eliminerats utförs monteringen i omvänd ordning. Det finns ingen anledning att rusa och göra alltför stora ansträngningar igen . Men det är lämpligt att täcka alla metalldelar med ett silikonbaserat smörjmedel. I vissa rör uppnås anslutningen av delarna med starka spärrar. Deras lås kan flyttas isär med spetsen på platta skruvmejslar, detta kräver dock noggrannhet och omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Även för de mest krävande konsumenterna kan teleskoprör misslyckas. Och då blir det nödvändigt att köpa en ny produkt. Frågan är naturlig - vilken diameter är bättre, och hur man väljer ett rör i allmänhet. Tidigare var de aktivt tillverkade av plast. Nyare modeller är dock övervägande utrustade med stål- och aluminiumrör.

De har bevisat sin tillförlitlighet och praktiska funktion i praktiken. Även det lägre plastpriset tillåter dig inte att ignorera detta ögonblick. Rekommendation: Filtero förlängningsrör är nu den mest mångsidiga lösningen. De är lämpliga för dammsugare av alla märken, förutsatt att hålets diameter är 3, 2 eller 3,5 cm, och själva hålet har en perfekt rund form . Dessa två storlekar täcker nästan hela sortimentet av produkter som tillverkas idag.

Rekommenderad: