Ugnstilar: Retro, Klassiska Och Antika Ugnar. Inbyggda Elektriska Modeller I Stil Med Provence Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Ugnstilar: Retro, Klassiska Och Antika Ugnar. Inbyggda Elektriska Modeller I Stil Med Provence Och Andra Alternativ

Video: Ugnstilar: Retro, Klassiska Och Antika Ugnar. Inbyggda Elektriska Modeller I Stil Med Provence Och Andra Alternativ
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Ugnstilar: Retro, Klassiska Och Antika Ugnar. Inbyggda Elektriska Modeller I Stil Med Provence Och Andra Alternativ
Ugnstilar: Retro, Klassiska Och Antika Ugnar. Inbyggda Elektriska Modeller I Stil Med Provence Och Andra Alternativ
Anonim

Alla vill se sitt eget kök snyggt, vackert och bekvämt. För att uppnå denna effekt behöver du bara behålla rummets övergripande stil. Denna regel upprätthåller ett harmoniskt förhållande mellan det inre av rummet och dess möbler. Ugnen kan slås ut ur den övergripande kompositionen. För att förhindra att detta händer bör du överväga befintliga skåpstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

En av de vanligaste ugnstilarna är ugnen i klassisk stil. Han är skyldig sin popularitet till förmågan att harmoniskt passa in i vilken inredning som helst. Den inbyggda apparaten köps huvudsakligen i färger som vitt och svart. Detta färgschema är ganska kapabelt att matcha alla kök. Förutom färgschemat finns det andra skillnader mellan den klassiska stilen:

  • användningen av tydliga linjer;
  • absolut symmetri;
  • elementenas struktur anges i rätt sekvens.

Hemmafruar älskar en sådan enhet för sin användarvänlighet, förmågan att bygga i ugnen och platsbesparande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antik

Den halvantika stilen älskades av köparen för det stora antalet möjliga funktioner. Deras lista innehåller både en grill och en jetvärmeväxlare, det finns möjlighet till luftning och belysning. Vissa inbyggda ugnsmodeller har ytterligare funktioner. De inkluderar:

  • kyl;
  • ångrengöring;
  • förmågan att bestämma starttiden;
  • hålla maten varm.

De flesta köpare av halvantika ugnar var nöjda med köpet. På råvarumarknaderna är efterfrågan på dessa produkter ganska stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Retro

Ugnen i retrostil väljs av människor som är förtjusta i antiken. De ger honom sin preferens för ett ovanligt färgschema. Faktum är att ugnen mycket väl kan tillverkas under "träet", eller den kan vara gjord av standardfärger, till vilka glans eller matthet läggs. Ett annat inslag i retrostilen är ugnarnas dekorativa element. De kan tillverkas i de bästa traditionerna i den ryska spisen, eller de kan uttryckas genom eleganta pastellfärger.

Modiga hemmafruar lägger oftast nya färger till kökets färgschema: rött, grönt. De ljusa färgerna är bakgrunden till ugnens skarpa linjer, där traditionen råder. Retrostilen har flera varianter:

Viktorianskt

Bild
Bild

Art déco

Bild
Bild

Fyrtiotalet

Bild
Bild
Bild
Bild

Femtiotalet

Bild
Bild
Bild
Bild

De har ett stort antal funktioner och lägen som är lämpliga för absolut varje person. Men tillsammans med fördelarna med denna ugn finns det också nackdelar. Nackdelarna som användare av dessa ugnar i retrostil noterar är det fler tillverkare har inte automatisk rengöring.

Provence

Provence -stilen kännetecknas av rustika motiv. Det är lämpligt för dem som vill bevara mysigheten i ett hem i köket och behålla värmen i familjekommunikation. För att den inbyggda ugnen ska se harmoniskt ut mot bakgrunden av andra element i köket, bör naturliga färger och material råda i designen, vilket effektivt betonar atmosfärens diskrethet. De mest populära ugnen kommer i pastellfärger med bronsdetaljer.

Trots att Provence -stilen personifierar antiken har dess funktionalitet inte lidit av detta: modellerna delar funktioner och lägen för standardugnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land

Ordet "land" är bokstavligen översatt från engelska som en by. Detta är just ugnens huvuddrag i denna stil. En liknande enhet används vanligtvis i hus på landet. Ugnens färgschema är mycket ovanligt. Sedan i gamla dagar byggdes byhus av sten eller trä, då kan ugnen resp. Dekoreras med trä och sten. Den rustika stilen anses också vara en förbättring jämfört med Provence -stilen.

För att ugnen ska smälta in harmoniskt med den allmänna interiören, vinröda eller blå nyanser, liksom olika typer av lergods, bör runda klockor råda i den.

Om vi pratar om själva ugnens design, tar den övre delen av fönstret oftast en sfärisk form och handtagen är gjorda i färgerna gjutjärn eller koppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Den högteknologiska elektriska ugnen skiljer sig åt i material. Dess namn talar om något nytt, modernt. När allt kommer omkring följer enheten även beröringskontroll och rostfritt stål ser snyggt ut mot en glasbakgrund. Sådana material används inte bara för skönhetens skull, utan också för säkerhet och bekvämlighet. Tekniken är huvudsakligen gjord av glas, metall eller sten. Färgschemat för inbyggda ugnar bestäms av kalla nyanser. För denna stil är en smidig övergång av linjer och suddighet okarakteristisk.

Det finns lägen som hjälper en annan kontingent: föräldrar, eftersom det finns skydd från barn; människor som leder en modern aktiv livsstil - det finns ett "pizza" -läge och en snabb uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Själva jugendstilen dök upp på 1800 -talet, men är fortfarande mycket populär. Dess väsen ligger i användarvänlighet, liksom ekonomisk fördelning av det ockuperade området. Denna stil tolererar inte överdriven dekorativitet, och inbyggda ugnar har standardlägen och funktioner. De flesta av denna typ av ugnar kännetecknas av LED -belysning - på grund av detta är de lätta att använda, ser vackra och snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i ugnar

Förutom de uppenbara skillnaderna i ugnenas utseende, vissa interna funktioner och lägen, finns det också likheter som bestäms av ugnslägena. Absolut alla ugnar har följande lägen:

  • toppvärme;
  • bottenvärme;
  • över- och undervärme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många ugnar garanterar också barnsäkerhet och användarvänlighet. Urtavlan, trots sin nya bild i var och en av stilarna, är mycket lätt att förstå och använda. Ugnshandtag har inte bara en estetisk funktion - användarvänlighet på grund av bekväma former och säkerhet, eftersom det kan leda till termiska brännskador.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta ugnar har en mängd olika funktioner och lägen. Detta beror naturligtvis på både ugnens stil och tillverkaren. Den nuvarande marknaden för hushållsapparater tillåter en person att köpa den önskade produkten, lämplig för alla förhållanden - från kvalitet till utseende. Du bör alltid komma ihåg att inte ett enda element i rummet ska skilja sig från den övergripande bilden. Annars går harmoni förlorad . Glöm inte heller att det finns både elektriska och gasugnar.

Rekommenderad: