Hotpoint-Ariston Ugn: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, Val Av Reservdelar. Ugnslägen Och Kraft

Innehållsförteckning:

Video: Hotpoint-Ariston Ugn: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, Val Av Reservdelar. Ugnslägen Och Kraft

Video: Hotpoint-Ariston Ugn: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, Val Av Reservdelar. Ugnslägen Och Kraft
Video: IAG Oven Functions Explained 2024, April
Hotpoint-Ariston Ugn: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, Val Av Reservdelar. Ugnslägen Och Kraft
Hotpoint-Ariston Ugn: Elektriska Och Gasinbyggda Ugnar, Val Av Reservdelar. Ugnslägen Och Kraft
Anonim

Under lång tid har ryska och utländska konsumenter helt klart föredragit "stora" spisar. Men nu ökar populariteten för en annan lösning mer och mer - separata ugnar. De produceras också av Ariston, vars produkter är värda att lära känna bättre.

Bild
Bild

Särdrag

Delningen av en enda tallrik i en matlagningsyta och en ugn har visat sig vara efterfrågad de senaste åren. Anledningen till detta är optimeringen av köksutrymmet. Därför kunde en av de ledande tillverkarna av hushållsapparater inte hålla sig borta från denna process. Det italienska företaget har fungerat stadigt sedan 1930 -talet och har under denna tid samlat på sig stor erfarenhet av att skapa de mest originella mönstren. Hotpoint-Ariston-ugnen kan använda både gas och elektrisk energi . Företagets designers försöker ständigt öka sina produkters funktionalitet. Därmed bryr de sig också om användarvänligheten hos dessa produkter. Nästan alla befintliga rätter kan tillagas med dessa ugnar. Volymen på arbetskammaren varierar mycket. Varje modell av bekymret är utrustad med tjockt värmebeständigt glas på dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta innebär att risken för att bli bränd minimeras. Rengöring kan vara både traditionell och ånga, det finns också modeller med katalytisk och pyrolytisk rengöring. Valet mellan dem är helt och hållet av konsumenten. Ariston -utvecklare uppmärksammar alltid designens attraktivitet. De använder villigt de mest moderna och originella färglösningarna.

Vyer

Hotpoint-Ariston kan erbjuda konsumenterna inte bara fristående utan även beroende ugnar. De är alltid utrustade med förstklassiga spisar. All ledning är koncentrerad till en gemensam panel. Det måste dock komma ihåg att om den här panelen går sönder kommer både hällen och ugnen att vara ur funktion. Det är denna omständighet som gjorde oberoende mönster så populära över hela världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden kan också relatera till organisation av ledningen. Elektromekaniska enheter används för detta ändamål vid budgetändringar. Användare kan använda 2 eller 3 spakar (knappar) och en timer. Denna lösning är mycket enkel och dessutom tillförlitlig. I dyra versioner av ugnar finns det knappar eller fält för att trycka . Tack vare dem kan du anpassa hushållsapparater mycket mer flexibelt. Men noggrant genomtänkt automation är en förutsättning. Om det görs bra förenklas tillagningsprocessen avsevärt. Utmärkt italiensk kvalitet är karakteristisk för alla styrsystem installerade på ugnar från denna tillverkare. Därför upptäcks inte ens den ofta nämnda skillnaden i tillförlitlighet för mekaniska och sensoriska element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan el- och gasversioner är obestridlig . Om bara för att räckvidden för elektriska ugnar är mycket högre. Inte konstigt: det italienska företaget fokuserade inledningsvis på den europeiska marknaden. Och där, under flera decennier i rad, har användningen av gas för hushållsändamål stadigt minskat. Dessutom är elektrifierad utrustning bättre utrustad och mer funktionell. Och en sak till - frånvaron av utsprång och element, som är obligatoriska för en gasugn, gör tekniken mer attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det betyder inte att Hotpoint-Ariston gasmodeller inte är tillräckligt perfekta . Tvärtom, de är skapade så noggrant som möjligt, med hjälp av alla prestationer av modern teknik. Du kan vara säker på att ingen innovation kommer att gå obemärkt förbi av ingenjörerna i koncernen. Under ryska förhållanden är den otvivelaktiga fördelen med gasteknik dess oberoende från strömförsörjning. Och kostnaden för blått bränsle är fortfarande mer lönsamt än att laga mat på el.

Bild
Bild

Hotpoint-Ariston ingenjörer har alltid lagt stor vikt vid säkerheten för gasteknik . Därför kan du köpa den utan minsta rädsla. Men du måste fortfarande ta reda på om du behöver en inbyggd ugn eller en fristående enhet. Den inbyggda typen matchar möbeluppsättningen bättre, och den separata kan placeras på olika platser du väljer. Vad som är viktigare - konsumenten bestämmer själv.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det är inte alls nödvändigt att välja traditionell vit teknik. Silver Hotpoint-Ariston FA2 841 JH IX är väldigt billigt. Detta oberoende elskåp har en inre volym på 71 liter. Konstruktörerna kunde uppnå A + strömförbrukning. Det finns 9 uppvärmningsprogram, och rengöringen utförs med en hydrolysmetod. Ugnen är utrustad med praktiska teleskopiska guider. Det är värt att komma ihåg att drift i mikrovågsläge, liksom i ångläge, inte är möjlig. Men det finns en grill, vars effekt når 1,8 kW. JH IX kan tina upp mat. Förutom infällda handtag är enheten utrustad med:

  • timer;
  • i timmar;
  • skärm;
  • kylfläkt;
  • dubbelglas i dörren;
  • barnsäkerhetsenhet;
  • bakgrundsbelysningssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt kan du överväga Hotpoint-Ariston GA3 124 IX … Kapaciteten i arbetsfacket är densamma - 71 liter. Det finns bara 2 uppvärmningslägen. Du måste rengöra ugnen manuellt. Det finns ingen konvektion. Gasugnen 124 IX installeras oberoende av hällen. Enheten är utrustad med vridomkopplare. Designerna har tillhandahållit en pålitlig timer med en ljudsignal. Genom att öppna skåpdörren kommer du åt den elektriska grillen. Arbetsrummet är upplyst från insidan, men det finns ingen spott i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att gas antänds med ett elektriskt system. Det finns också en pålitlig gasreglering. Den inre volymen kyls. Den högsta arbetstemperaturen når 250 grader; avstängning i kritiska situationer tillhandahålls också. Nästa steg är igen modellens elektriska apparat FID 834 H SL … Denna ugn kan användas i 7 olika lägen. Den kan bara anslutas till sådana matningsledningar som är konstruerade för en effekt på 2,8 kW. Köksskåpet rengörs med hydrolysmetoden. Enheten kan fungera i konvektionsläge, den var också utrustad med en grill och en fläkt. Kontrollerna är organiserade med klassiska roterande handtag.

Bild
Bild

Många människor kommer också att älska den beige ugnen. FTR 850 (OW) … Volymen för arbetskammaren är mindre än för tidigare modeller (58 l). Men detta kompenseras till stor del av ytterligare ett åttonde tillagningsläge. Njut av en smart elektrisk grill och en timer som stängs av automatiskt. Det finns inget barnskyddssystem här.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av energityp bestäms av vilken ugn som är bekvämare att använda. Om en gasledning redan är ansluten är gasbränsle mycket mer lönsamt. Men även i svåråtkomliga områden kan det vara mer praktiskt än en elektrisk ström. Naturligtvis, om det finns möjlighet till leverans av cylindrar. Men i detta fall är det redan nödvändigt att välja en modell som är optimalt utformad speciellt för anslutning till gas på flaska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektriska modellen kräver nödvändigtvis förberedelse av effektingångar och jordningar . I avsaknad av dem måste du lägga en speciell kabel. Om denna regel inte följs kan du möta allvarliga problem. När ugnens funktionalitet är i första hand är det nödvändigt att ge företräde åt elektriska apparater. Men du måste förstå att multifunktionella modeller är mycket dyrare än enkla enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraft är också mycket betydande. Jaga inte överskott. Det måste väljas noggrant utifrån personliga behov. En ugn som är för "stark" är trots allt alltid stor. Och förbrukningen av gas eller el visar sig vara mycket hög. Den elektriska typen av ugn gör att du kan behålla önskad temperatur under hela tillagningsperioden. Placeringen av värmeelement görs ofta runt ugnens omkrets . Du kan laga flera måltider samtidigt. Detta sparar uppenbarligen mycket tid. Det måste dock komma ihåg att ett sådant skåp förbrukar en betydande mängd energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnsstorlek Hotpoint-ariston vanligtvis 0, 9-1, 2 m. Denna typ anses vara standard i Västeuropa. Det finns bara ett problem: de flesta ryska kök har en olämplig layout. Därför levererar det italienska företaget modeller med en bredd på 0,6 m för hemmamarknaden. Viktigt! När du köper en inbyggd ugn är det nödvändigt att kontrollera att dess inre del är 0, 005-0,02 m smalare än den yttre dimensionen. Då passar produkten in i den tilldelade nischen utan problem. Och den yttre ramen täcker gapet som dyker upp. Ugnens höjd är vanligtvis 0,6 m. Men du kan också välja små modifieringar som bara når 0,66-0,5 m.

Bild
Bild

Antalet reservdelar beror direkt på produktens funktionalitet . Naturligtvis, ju fler funktioner en enhet har, desto mer komplex är enheten. Därför bör du alltid vara intresserad av om det är svårt att beställa reservdelar till en specifik modell. Det beror på hur lång tid reparationen tar. Men man ska inte jaga överdriven enkelhet heller. Det är lämpligt att tänka i förväg vilka funktioner som behövs. Grillen är mycket användbar. Krispigt stekt kött ser extremt attraktivt ut. Dess smak är också makalös. De som älskar grill ska köpa en ugn med spett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett din kulinariska preferens är en timer användbar . Om du har en kan du lugnt göra andra saker utan att slösa tid på att arbeta med ugnen. Bland de relativt nya funktionerna blir den utdragbara vagnen allt populärare. Tack vare henne kan du ta bort ett fat eller bricka från ugnen utan problem. Ibland blåses väggarna med kall luft. Denna funktion gör arbetet säkrare. Viktigare är att kylning av skåpet från insidan hjälper till att bevara integriteten hos möblerna i närheten. Kännare uppmärksammar alltid dörrens termiska skydd. Detta alternativ kommer att uppskattas av dem som upprepade gånger har bränt sig medan de arbetade i köket.

Bild
Bild

Vi måste dock komma ihåg att kostnaden för modeller med kall dörr är högre. Spara utrymme i ett litet kök kan uppnås genom att välja en ugn med mikrovågsfunktion. Men att bestämma temperaturen inuti maten som tillagas är knappast användbar. Faktum är att även mycket erfarna kockar i världsklass sällan använder detta alternativ.

Användningstips

Innan du ansluter Hotpoint-Ariston-ugnen måste du noga överväga installationsplatsen. Faktum är att själva enheten och dess yttre delar kan bli mycket heta. Därför bör enheten endast installeras där den inte utgör någon fara. Detta är särskilt viktigt när det finns små barn i huset. Det är orimligt att bara lita på tekniska skyddssystem. Var noga med att läsa instruktionerna innan du påbörjar arbetet. Den innehåller den mest exakta informationen om driftlägen, deras möjligheter och begränsningar. Det är också värt att titta på sektionerna på kontrollpanelelementen och specialsymboler på displayen. Ja, utvecklarna av Hotpoint-Ariston gör kontrollerna intuitiva, men det är bäst att se upp för de minsta misstagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ugnar måste användas av barn i åldern 8-10 år . I en tidigare ålder kan du bara förklara och visa barn användningen av individuella kontroller. Det är omöjligt att tillåta dem utan kontroll i ugnen. Det är strängt förbjudet att rengöra hushållsapparater med slipmedel eller metallskäranordningar. Detta gäller särskilt för rengöring av glaset på dörren. Det är också värt att komma ihåg att ugnen inte ska rengöras med ångrengöringsmedel eller andra högtrycksanordningar.

Bild
Bild

Se till att ugnen är avstängd före rengöring och underhåll. All service bör endast utföras av auktoriserade organisationer och specialister. Installation av inbyggda ugnar i köksuppsättningar av material som inte är värmebeständiga är inte tillåtet, reservdelar väljs strikt för en specifik modell. Det är nödvändigt att noggrant mäta nischen för installation. Fristående ugnar ställs inte godtyckligt utan tar hänsyn till kraven för elektrisk och gassäkerhet.

Rekommenderad: