2-brännare Elektrisk Spis: Funktioner I Inbyggda Modeller För 2 Brännare, Typer Av Ytor, Deras Storlekar Och Färger

Innehållsförteckning:

Video: 2-brännare Elektrisk Spis: Funktioner I Inbyggda Modeller För 2 Brännare, Typer Av Ytor, Deras Storlekar Och Färger

Video: 2-brännare Elektrisk Spis: Funktioner I Inbyggda Modeller För 2 Brännare, Typer Av Ytor, Deras Storlekar Och Färger
Video: Siemens Touchslider 2 burner induction oven instructions 2024, April
2-brännare Elektrisk Spis: Funktioner I Inbyggda Modeller För 2 Brännare, Typer Av Ytor, Deras Storlekar Och Färger
2-brännare Elektrisk Spis: Funktioner I Inbyggda Modeller För 2 Brännare, Typer Av Ytor, Deras Storlekar Och Färger
Anonim

Nyligen har många valt kompakta hällar och ersatt föråldrade och skrymmande köksmaskiner med dem. Vi kommer att ge råd om hur man väljer en två-brännare elektrisk spis.

Särdrag

Standard elektriska spisar med 2 brännare är halva storleken på en vanlig häll, vilket gör dem till den perfekta lösningen för små kök. Dessutom är det möjligt att kombinera flera kokplattor med varandra på ett sätt som passar dig. Och installationen av sådan utrustning i sig är bokstavligen möjlig i alla hörn av köket.

Det är möjligt att använda elektriska hällar utöver huvudhällen . Detta skapar en mångsidig matlagningsyta. Om du planerar att totalrenovera köket är det först bättre att köpa en panel och sedan beställa en uppsättning med redan tillhandahållna nischer för den. Det är bekvämt att ta med dig bärbara hällar på vägen eller installera på tillfälliga bostäder (till exempel i en sovsal).

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss börja med det goda.

  • Lågt pris. Jämfört med vanliga hällar är elektriska hällar mer kostnadseffektiva. Om du inte gillar att laga mat och inte planerar att ägna mycket tid åt det, är det ingen idé att betala för mycket.
  • Lämplig för hus i gamla ledningar. Låg belastning på nätverket gör att du kan glömma att slå ut trafikstockningar.
  • Elektriska spisar är mycket kompakta och kommer att vara en utmärkt lösning för gemensamma lägenheter.
  • Drivs av el. Gas tillförs inte rummet. Därför utesluts risker för liv och hälsa.
  • Ett brett utbud av modeller och möjligheten att kombinera enheter med varandra.
  • Den släta ytan gör det enkelt att rengöra apparaten.
  • Den elektriska hällen med två brännare tar liten plats.
Bild
Bild

När allt är så bra finns det alltid ett”men”

  • Först och främst begränsningar i beredningen av kulinariska läckerheter. Naturligtvis, även på den mest grundläggande spisen, kan du laga enkla rätter som potatismos, soppa eller pilaf, men att laga mer komplexa rätter kommer att göra besvär.
  • Energiförbrukningen ökar och som ett resultat stiger räkningarna.
  • Det finns mycket begränsad funktionalitet på modeller i ekonomiklass.
Bild
Bild

Dessa funktioner är vanliga för elektriska spisar. Men varje tillverkare försöker lösa de svårigheter som uppstår med driften av sina produkter.

Tillverkare skapar hela linjer som möter olika kundbehov och har sina egna egenskaper.

Olika sorter

Tänk på de olika tekniska egenskaperna hos elektriska paneler. Paneleffekt: 2000-2500 W. Nätspänning: 220-240 W. Den överväldigande majoriteten av de presenterade modellerna är gjorda av rostfritt stål, på vilka pannkakor "planteras", och glaskeramik. Beroende på brännartyp skiljer sig pannkaka (halogen), Hi Light och induktionsbrännare. Deras grundläggande skillnad ligger i uppvärmningsmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pannkakshällen värms till hög temperatur med hjälp av den inbyggda spiralen . Pannkakmaterialet är gjutjärn. Du kan bränna dig själv på en sådan brännare. Utåt ser det antingen ut som en rund yta, höjd ovanför huvudpanelen eller placerad på huvudpanelens nivå och markerad med en röd cirkel.

Bild
Bild

Induktionshällar arbetar på principen att själva värma upp disken med magnetiska flöden som kommer från kokplattan. Under hela drifttiden förblir de kalla eller värms upp något. Men du måste köpa speciella köksredskap för induktionshällar.

Bild
Bild

Hi Light är en ny utveckling baserad på wellpapp . Men sådana modeller har en betydande nackdel: du måste se till att diskenas diameter inte överstiger diametern på det valda området. Det finns också glaskeramiska kokplattor som fungerar enligt principen om en glödlampspiral.

Bild
Bild

Mindre vanligt görs gasuppvärmda glaskeramiska spisar. Skydda en sådan panel från exakta stötar och strö inte över socker på den. Emaljerade modeller. De är baserade på rostfritt stål, som sedan täcks med emalj. Hällbrännarna har olika effektnivåer och kan enkelt särskiljas med diametrar.

Bild
Bild

Hällarna skiljer sig också åt i rörlighet. Det finns stationära (bärbara) och inbyggda modeller. Den inbyggda stationära modellen har ett mer estetiskt utseende. Bärbara är mobila och praktiska. Det finns 4 typer av förvaltning.

  1. Handtagskontroll. Det vanligaste alternativet som vi möter på vanliga gasugnar.
  2. Pekskärm. Utfördes genom pekskärmen.
  3. Knappstyrning.
  4. Kombinerat alternativ. Kan kombinera olika varianter av de tre första alternativen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hällens dimensioner beror på brännarnas storlek och de funktioner som tillverkaren har inkluderat där. Den genomsnittliga storleken på en tvåbrännare är 27x50 cm.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av hällen kommer huvudsakligen från den nödvändiga funktionaliteten. I den här artikeln kommer vi att titta på de viktigaste alternativen som ingår i hällarna.

  1. Timer . Låter dig ställa in tid och intensitet för spisen. Efter den inställda tillagningstiden stängs spisen av.
  2. Automatisk avstängning . Säkerhetsrelaterad funktion. Kaminen stängs av om en person inte utför någon åtgärd på länge.
  3. Paus . Funktion som reglerar spisens intensitet. Uppvärmningen av kokzonerna kan stoppas med ett enda tryck, de kommer att gå till läget för att hålla värmen.
  4. Automatisk kokning . En speciell sensor övervakar vad som händer på hällen. Om vattnet kokar minskar värmeeffekten automatiskt.
  5. Låser kontrollpanelen . Huvuduppgiften är att skydda mot missbruk (till exempel av barn). För att ställa in de nödvändiga parametrarna för kaminen måste du utföra ett antal åtgärder. Om den önskade beställningen bryts låses kontrollpanelen automatiskt.
  6. Restvärme . Denna funktion är skyddande. Sensorn indikerar restvärmen i kokplattan medan den svalnar så att användaren inte bränner sig.
  7. Materialigenkänning av vilka redskapen som används är gjorda.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte ångra ditt val, innan du köper, måste du ta ett antal steg för att välja den lämpligaste panelen

  1. Utvärdera dina matlagningsbehov och den tid du planerar att ägna åt detta.
  2. Tänk på hur du brukar laga mat och vilka rätter. Detta hjälper dig att avgöra panelens funktionalitet.
  3. Fundera på var och hur spisen kommer att passa i ditt kök. Bedöm det utrymme du är redo att tilldela din elektriska spis. Tänk på arbetsytans närhet och tillgång till diskbänken.
  4. Bestäm prissegmentet inom vilket köpet ska passa.
  5. Baserat på recensionerna, välj 2-3 kokplattstillverkare själv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

När du ansluter kaminen är det bättre att konsultera en specialist. En korrekt ansluten häll eliminerar överbelastning av nätverket och garanterar en lång livslängd för apparaten. Arbetet kommer att utföras i enlighet med reglerna för installation av elektrisk utrustning. Om du försummar dessa standarder under installationen riskerar du att förlora möjligheten till garantireparation. För att ansluta krävs två element:

  • en separat linje med trådar anpassade till tvärsnittet;
  • effektbrytare installerad på ledningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har möjlighet att förlänga en separat linje, kan du sätta ett separat uttag. Se upp för uttag och sladd. Undvik att knäcka sladden eller utsatta ledningar. När du tar bort kontakten, stöd uttaget med handen. Dra inte ut sladden.

Bild
Bild

En av huvudreglerna är att använda kokkärl med platt botten, något större eller lika (i fallet med Hi Light -kokplattor) till brännarens storlek. Kokkärl med mindre diameter eller ojämn botten är inte tillåtet.

Bild
Bild

Se till att inget vatten kommer på kokplattorna. För att hålla den övre panelen oskadad, slå inte på panelen med full effekt när det inte finns några köksredskap på den. Kom ihåg att lägga ner kokkärl först och sätt sedan på kokplattan.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Korrekt vård kommer att öka enhetens drifttid avsevärt. Det finns väldigt få regler. Tillverkare rekommenderar att du omedelbart köper en speciell skrapa och rengöringsmedel. Ibland är de omedelbart anslutna till enheten. Om de inte finns i satsen kan de köpas i järnaffärer till mycket överkomliga priser. Skraporna är enklare (plast, som regel kortlivade) eller i uppsättningar (med utbytbara munstycken).

Bild
Bild

Det är bäst att rengöra panelen varannan dag . Annars kommer smutsen att brinna och torka ut. För att rengöra panelen måste du slipa produkten med en ren trasa, ta sedan bort den med en fuktig handduk, torka av den och låt den stå en stund (20 minuter) om vattnet stannar kvar någonstans. Använd inte disksvampar. Användning av stålull eller sandpapper är strängt förbjudet. Om du gör det kan du repa panelen och minska livslängden avsevärt. Det ser särskilt fult ut på vita paneler.

Bild
Bild

Använd inte folkmedicin eller diskmedel. Specialverktyg räcker länge, med dem är det mycket lättare att hålla panelen i gott skick. De skapar en film på panelen som förhindrar att fett och mikropartiklar fastnar. Standardtvättmedel kan fläcka panelen. Det bästa alternativet är en specialprodukt som tillverkas av samma företag som hällen. Var uppmärksam på urvalet av rätter. För varje material finns en beteckning för vilka spishällar de kan användas.

Bild
Bild

Koppar och aluminiumredskap lämnar pärlemorskinnande fläckar som är extremt svåra att ta bort . Kokkärlens botten måste vara platt och tjock. Även om vissa tillverkare tvärtom rekommenderar att du använder kokkärl med en något konkav botten, eftersom den vid uppvärmning deformeras och helt kommer i kontakt med brännarens yta. Instruktionerna för enheten innehåller vanligtvis tips och tricks för att använda kokkärlet.

Använd inte kökspulver, bakpulver eller andra lösa produkter för vård. De lämnar mikro-repor på ytan. Använd inte heller livsmedel (oljor), eftersom de brinner vid uppvärmning. Med rätt anslutning och rätt vård kommer panelen att hålla i cirka 15 år.

Bild
Bild

Kompletta och säkra skötselanvisningar:

  1. Vi tar bort matrester med en skrapa. Om socker eller folie kommer på panelen, ta bort dem innan du använder skrapan.
  2. Sedan applicerar vi gelen och fördelar den med en pappershandduk. Och ta bort med våtservetter.
  3. Om det är nödvändigt att ta bort fläckar som orsakar missfärgning av kalk använder vi tvättmedel för rengöring av rostfritt stål och keramik. Vi gör detta när ytan har svalnat.
  4. Lätt smuts kan avlägsnas med en spegelrengöring.
  5. Området runt brännarna kan rengöras med tvålvatten och en mjuk trasa.

Rekommenderad: