Dominohäll: Har En Induktionshäll, Elektrisk Eller Gasdominohäll. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?

Innehållsförteckning:

Video: Dominohäll: Har En Induktionshäll, Elektrisk Eller Gasdominohäll. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?

Video: Dominohäll: Har En Induktionshäll, Elektrisk Eller Gasdominohäll. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Video: Hur Man Väljer Vred & Kontroller Till Spisen 2024, April
Dominohäll: Har En Induktionshäll, Elektrisk Eller Gasdominohäll. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Dominohäll: Har En Induktionshäll, Elektrisk Eller Gasdominohäll. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Anonim

Dominohällen är en köksmaskin med en bredd på cirka 300 mm. Alla moduler som är nödvändiga för matlagning samlas på en gemensam panel. Oftast har den flera sektioner (vanligtvis 2-4 brännare). Det kan vara av två typer: både gas och elektrisk.

Dominohällar kan ha ytterligare moduler - allt beror på dina preferenser . Till exempel kan du lägga till en fritös, ångkokare, grill och till och med en inbyggd matberedare. En annan vanlig typ av tilläggsmodul är WOK-brännaren. WOK -modulen gör det möjligt att använda en speciell stekpanna, som har samma namn. Den värms perfekt och låter dig förbereda rätten precis som den är nödvändig för denna typ av maträtt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som nämnts ovan har den elektriska modulen en bredd på 300 mm, men djupet når en halv meter, ibland 520 mm. Alla brännarkontroller är placerade på kortsidan, som är närmare personen. Domino elektrisk spis har ett antal viktiga funktioner.

  • Att slå på beror på vilken typ av brännarkontrollrattar. De kan vara av två typer: både mekaniska och sensoriska.
  • Själva handtagen är plast, metall eller kombinerade (kombinerar plast och metall). Priset på enheten som helhet beror på det material som knopparna är gjorda av.
  • Sensoreffektregulatorer installeras i de flesta fall på keramik eller induktion. Mekaniska regulatorer kan finnas på vilken yta som helst.
  • En sådan panel har också en mycket praktisk kontakt upp till 3,5 kW, så det är inte nödvändigt att installera speciella uttag för en elektrisk dominohäll.

Installera elmodulen på samma sätt som andra hällar. Det enda undantaget kan vara installationen av de som är smalare - det behövs inget speciellt uttag. Efter det måste du göra en avstängning i bänkskivan för att installera den. Gör det enligt instruktionerna och dimensionerna på själva strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Domino gasspis är lämplig för dem som har gas hemma. För enkelhets skull finns det också en annan typ - detta kombineras. Denna version av modulen är mycket bekväm, eftersom den har både gas- och elektriska brännare.

Priset för gastypen är det lägsta av alla alternativ. Men denna typ har flera nackdelar. Till exempel är hans knoppar placerade på ytan, vilket resulterar i att de snabbt blir smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja den bästa modellen

Innan du gör ett val måste du bestämma formen och storleken på dominohällen. Du måste också välja vilken av panelerna som är bekvämare för dig: gas, elektrisk eller kombinerad.

Det är dock värt att uppmärksamma ett antal andra faktorer

  • Antal kokzoner . Det beror främst på antalet personer i din familj eller på de kulinariska traditionerna. Huvudsaken är att du känner dig bekväm.
  • Var uppmärksam på förekomsten av en skyddande avstängning . Detta kommer inte bara att spara resurser utan också skydda kaminen från överhettning och även spara rätter.
  • Närvaron av en timer . Denna funktion finns i många hällar och är mycket bekvämt.
  • Värmeindikator - detta är inte bara en kontroll av brännarens temperaturregim, utan också förmågan att använda resurser effektivt.
  • Det kan också ha en ytterligare igenkänningsfunktion , vilket avsevärt påverkar produktens värde. Men om du inte har möjlighet att köpa ett sådant alternativ, oroa dig inte - paneler utan denna komponent fungerar på samma sätt.
  • Ett viktigt tillägg kommer att vara skyddet av pekskärmen . Om du har små barn i ditt hem, var noga med att vara uppmärksam på kontrollåsfunktionen.
  • Var noga med att överväga kraften i ditt köp . Om du bor i ett gammalt hus blir en extra belastning, till exempel 7,5 kW, för farlig för dina ledningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de viktigaste faktorerna som också påverkar priset på en dominohäll är designen och materialet från vilket den är tillverkad.

Rostfritt stål - Detta är det vanligaste materialet för alla typer: el, gas och kombinerat. Det kan vara antingen matt eller polerat. Effektregleringsknapparna är också gjorda av samma material.

Bild
Bild

Vit emalj vid tillverkning av panelernas yta används det mindre ofta, priset för sådana modeller är högre. Den emaljerade panelen har en klar designfördel: den kan inte bara vara vit, utan också i andra färger. Detta gör det möjligt att välja utrustning för ditt kök.

Bild
Bild

Från glaskeramik gör dyra modeller av "domino" -hällar. De vanligaste är elektriska, men gas i denna version är extremt sällsynt.

Fördelen med denna typ är att deras design ser snygg och futuristisk ut.

Bild
Bild

Glaskeramikmoduler

Glaskeramik har ett antal positiva aspekter, men kostnaden är den högsta. För att förstå måste du överväga denna typ av moduler mer detaljerat.

  • Dessa kokplattor är av högsta klass. De sticker ut för sitt höga värde, men är också de mest praktiska att använda.
  • Denna typ av panel kyler ner den snabbaste av alla ovanstående. I sin tur sker uppvärmningen snabbare än till exempel metall.
  • Närvaron av ljusindikatorer skyddar mot möjligheten att bli bränd vid vårdslöshet.
  • Ytorengöring är mycket enkel. Modulen har en glasbas, så det räcker att torka av den med servetter och ett milt tvättmedel.
  • Glaskeramiska spisar sparar energi och har klassiska brännare.
Bild
Bild
Bild
Bild

En av underarterna av glaskeramiska paneler är induktion. Dessa hällar är alltid gjorda av glaskeramik och har induktionshällar. I dessa spisar sker uppvärmningen av brännarna på grund av magnetfältets energi, den bildas av virvelströmmen som genereras tack vare kopparspolen. Således värms den magnetiska botten på själva köksredskapet upp, men inte kokplattan.

Domino induktionshäll är helt säker och kostnadseffektiv . Dess temperatur överstiger praktiskt taget inte 60 ° C. Det har egenskapen inte bara snabbuppvärmning, utan också snabb kylning.

Nackdelen med en sådan tallrik är att den kommer med specialrätter som har magnetbotten. Om du försöker laga mat på den här spisen i en vanlig gryta fungerar det helt enkelt inte.

Rekommenderad: