Beroende Och Oberoende Hällar: Vad Betyder Detta Och Hur är De Olika? Vilken Spis Ska Du Välja?

Innehållsförteckning:

Video: Beroende Och Oberoende Hällar: Vad Betyder Detta Och Hur är De Olika? Vilken Spis Ska Du Välja?

Video: Beroende Och Oberoende Hällar: Vad Betyder Detta Och Hur är De Olika? Vilken Spis Ska Du Välja?
Video: HOW TO USE INDUCTION HOB / TIPS AND TRICKS #kitchentips #kitchenrenovation #home 2024, Mars
Beroende Och Oberoende Hällar: Vad Betyder Detta Och Hur är De Olika? Vilken Spis Ska Du Välja?
Beroende Och Oberoende Hällar: Vad Betyder Detta Och Hur är De Olika? Vilken Spis Ska Du Välja?
Anonim

Många hemmafruar försöker utrusta köket så att det är bekvämt, mysigt och funktionellt. Vid utrustning av rummet ägnas mer uppmärksamhet åt valet av spishäll - en av de viktigaste köksenheterna. Denna hushållsapparat är beroende och oberoende. Låt oss ta reda på vad deras skillnader är, vilka egenskaper är inneboende i varje art och vilken teknik som är bättre.

Vad är skillnaden?

Det är inte svårt att förstå hur den beroende hällen skiljer sig från den oberoende. "Beroende" förutsätter en anslutning mellan hällen och ugnen med en gemensam enhet. Det betyder att de två enheterna inte kan användas ensamma. De har gemensamma elkablar och en enda styrenhet. Anslutningsschemat för den beroende utrustningen innebär att ugnen kommer att ligga under panelen och inget annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oberoende enheter fungerar självständigt . De är "inte anslutna" med gemensamma ledningar och har egna styrenheter. Denna teknik kan placeras som bekväm för värdinnan. Den fristående panelen skär in i bänkskivan i köksenheten och ugnen finns i alla delar av arbetsområdet.

Genom att välja en oberoende panel kan du i allmänhet vägra att köpa en ugn . Detta är idealiskt om hushållet inte gillar bakverk och andra rätter tillagade i ugnen.

Om det behövs kan du välja vilken typ av inbyggd häll som helst - gas, el, induktion eller kombination.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner hos den beroende ytan

Denna typ av teknik har flera fördelar. Det viktigaste är priset. Alla panelberoende paneler är mycket billigare än fristående apparater med liknande funktioner. Dessutom är de gjorda i samma stil, på grund av vilken du inte behöver oroa dig för interiörens estetik. Beroende paneler är ett bra val för de hemmafruar som gillar att laga en mängd olika rätter både på spisen och i ugnen . I det här fallet är denna teknik mer bekväm att använda.

Till exempel kommer värdinnan samtidigt att kunna observera tillagningen av olika rätter i två olika köksenheter som ligger bredvid varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den beroende tekniken har också många nackdelar

  • Enad hanteringskonsol . Många tillverkare placerar den på hällen. Den delade konsolen är inte alltid bekväm att använda.
  • Brist på rörlighet . Den beroende hällen och ugnen är en enhet. På grund av denna funktion är deras omläggning nästan omöjlig. Att installera en kokplatta på ett ställe, men en ugn på ett annat är svårt. För att uppnå detta mål måste du lägga långa trådar som förbinder dessa två enheter. Dessutom måste värdinnan hela tiden springa till spisen för att ändra ugnens temperaturparametrar. Detta skapar ett visst obehag under operationen.
  • Tidskrävande reparationer . Om en av enheterna plötsligt misslyckas finns det stora risker för att den andra "beroende" utrustningen omedelbart förlorar funktionalitet. I det här fallet kommer installationen att kosta mer, och värdinnan kommer tillfälligt att "förlora" två köksassistenter samtidigt.
  • Behovet av att byta ugn om du vill byta ut den föråldrade hälltypen mot en nyare och förbättrad.
  • Förekomsten av handtag för att justera driftsparametrarna, inte sensorn.

Dessutom tillskrivs det magra sortimentet en annan nackdel. Moderna tillverkare fokuserar på skapandet av oberoende modeller, eftersom de är mycket efterfrågade. Beroende utrustning väljs av enheter, varför det är meningslöst för tillverkaren att producera den i ett omfattande sortiment. Efterhand försvinner de från fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med oberoende teknik

Denna typ av enhet har fler fördelar jämfört med sina "beroende" motsvarigheter. Låt oss lista dess fördelar.

  • Rikt val . I alla butiker presenteras fristående modeller i ett bredare sortiment. Olika tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller, så att köparen kan välja det bästa alternativet för sig själv när det gäller antalet brännare, stilistiska prestanda, tekniska egenskaper och valfria funktioner.
  • Kompakta mått . Hällen är en liten enhet som är inbyggd i ett köksaggregat.
  • Möjlighet att välja bort att köpa en ugn . På så sätt kan du spara pengar.
  • Kan installeras var som helst . Platsens placering påverkas inte av ugnens placering, eftersom de två enheterna inte är anslutna med en gemensam ledning.
  • Bekvämare kontroll . Nästan alla föreslagna modeller har touchkontroller, tack vare vilka användaren kan ställa in de optimala tillagningsparametrarna med en knapptryckning.
  • Pålitlighet och praktiska egenskaper . Att döma av konsumenternas feedback håller fristående enheter längre och går sönder mindre ofta.

Den fristående panelen har också några nackdelar. Det viktigaste är den höga kostnaden. Köpet av en oberoende uppsättning köksutrustning kommer särskilt att bli "träffad i fickan".

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man välja?

Vilken enhet som ska föredras - beroende eller oberoende, bestämmer var och en själv utifrån sina behov och ekonomiska kapacitet. Efter att ha hanterat alla invecklade funktioner, fördelarna och nackdelarna med en och den andra typen av teknik, är det inte svårt att göra ett val. Det finns dock flera faktorer där ett fristående alternativ skulle vara att föredra.

  • Om köket redan har en ugn. I det här fallet kommer förvärv av "oberoende" utrustning att vara det mest rationella beslutet.
  • Om en icke-standardiserad position för ugnen är viktig, till exempel i ögonhöjd. Sådant boende är särskilt bekvämt när det finns små barn i familjen. I det här fallet kan du inte vara rädd för deras säkerhet och utan rädsla för att vara frånvarande från den påslagna enheten.
  • Om ugnen sällan används.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Codependent är idealiskt för kök där det inte går att placera spis och ugn på olika platser . Detta observeras vanligtvis i små rum med trångt utrymme. I små kök är det bekvämt när ugnen placeras ovanför hällen.

I de flesta fall köps ett medföljande kit med en begränsad budget. En ugn och spis i tandem är mycket billigare än en fristående spis och ugn separat.

Rekommenderad: