Vit Huva (26 Bilder): Inbyggd Glasmodell I Kökets Inre

Innehållsförteckning:

Video: Vit Huva (26 Bilder): Inbyggd Glasmodell I Kökets Inre

Video: Vit Huva (26 Bilder): Inbyggd Glasmodell I Kökets Inre
Video: White Handleless Kitchen powered by Hafele/Blum & Hettich from Interazzo.com 2024, April
Vit Huva (26 Bilder): Inbyggd Glasmodell I Kökets Inre
Vit Huva (26 Bilder): Inbyggd Glasmodell I Kökets Inre
Anonim

Fläktkåpan är en hushållsapparat som hjälper till att hålla luften i köket ren. Det förhindrar att skadliga ångor och obehagliga lukter sprider sig i hela lägenheten och lägger sig på väggarna. Vit huva i det inre av köket är ett mångsidigt alternativ som passar in i nästan alla miljöer och kommer att utföra alla dess funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i arbetet

Oavsett dess design har all utrustning av denna typ liknande driftsprinciper. I botten av apparaten, som vanligtvis finns ovanför spisen, finns det ett starkt filter - det behåller all smuts som bildas under tillagningen. Fläktar är också installerade inuti, vilket skapar ett luftflöde, de drivs av en liten motor. En luftkanal är ansluten till den övre delen, som kan gå ut eller in i ett ventilationsaxel. Vissa modeller kan ha ytterligare enheter som krävs för en mer grundlig rengöring, till exempel fettfällor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vissa människor undrar om de behöver en fläkt eller om de kan klara sig utan denna apparat. Alla bestämmer själv vilka inköp som ska göras, men tekniken har mycket fördelar som kan göra livet mer bekvämt:

  • Under matlagningen bildas obehagliga lukter i köket, som är dåligt urholkade, detta märks särskilt när man steker något. Huven löser detta problem och eliminerar inte bara lukten utan även fettpartiklar, damm, ånga och till och med tobaksrök om någon är van att röka i köket.
  • Enheter kan ha olika kapacitet, så det är lätt att välja en modell som effektivt renar luften även i det rymliga köket i ett lanthus.
  • Filtret behåller fettpartiklar, så ytorna bredvid spisen blir mindre smutsiga, hemmafruar behöver inte lägga ner mycket ansträngning för att torka bort frysta stänk av fett.
  • De flesta modellerna har enkla kontroller, så att alla ägare snabbt kan ta reda på hur man använder utrustningen.
  • Du kan välja enheter med ytterligare funktioner och funktioner, om det behövs, eller välja ett enklare alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska hög ljudnivå registreras bland nackdelarna med sådana anordningar. Om någon från hushållet vilar i nästa rum, är det möjligt att en arbetshuva kommer att störa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av köksutrustning

Kapslarnas konfiguration och form kan variera. Det är värt att överväga funktionerna i varje alternativ för att hitta den optimala lösningen:

  • Klassiska kupolmodeller installerad ovanför spisen. De är ganska skrymmande i storlek, men de mest prisvärda.
  • Inbyggd spiskåpa den är monterad i ett skåp ovanför spisen, den syns inte och tar inte mycket plats, så det här alternativet är lämpligt för ett litet kök.
  • Ö -modell installerad ovanför plattan och fixerad i taket. Lämplig för rymliga rum.

Det är viktigt att korrekt bestämma den prestanda som krävs. För att göra detta, multiplicera med varandra och sedan med tio, kökets bredd, höjden på rummet och takets längd. Det resulterande antalet är luftväxlingshastigheten per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med ljusa nyanser

Den vita huven kommer att se bra ut i köket på grund av fördelarna med denna färg:

  • det är neutralt och kombinerat med alla andra nyanser, gör rummet ljusare;
  • passar in i vilken stil som helst - från klassiska till moderna trender;
  • hjälper till att visuellt utöka utrymmet, vilket gör det lämpligt även för små kök.

För att enhetens kropp ska behålla sin snövit färg är det nödvändigt att tvätta den regelbundet, annars kan den bli gul med tiden, särskilt om den är gjord av plast. Glashuven är mer hållbar, dessutom är glaset lättare att rengöra och är inte rädd för oavsiktliga repor, så när du väljer bör du inte bara vara uppmärksam på färgen, utan också på de material som används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Det är inte nödvändigt att kombinera vitt med andra nyanser; du kan göra hela köket snövit genom att välja lämplig uppsättning och annan utrustning. I det här fallet valde jag en mjölkvit möbelskugga som ser mjukare ut, så köket inte ser ut som ett sterilt livlöst utrymme. Vanligtvis är ett sådant överflöd av vitt karakteristiskt för moderna designtrender, till exempel högteknologisk eller skandinavisk stil.

Bild
Bild

Vitt och brunt är en bra kombination för ett kök som gör att rummet känns mysigare. Huven och skåpen är placerade mot bakgrunden av en väggbeklädnad som imiterar en trästruktur. Denna kombination ser ganska återhållsam och inte pretentiös ut, men skapar samtidigt en trevlig atmosfär.

Bild
Bild

Svartvitt är erkända klassiker. Detta kök kombinerar vita möbler och en fläktkåpa med svarta vitvaror och matchande accentpaneler som löper genom backsplattan. Den inbyggda modellen används, vilket inte tar mycket plats. Dessutom expanderar överflödet av vitt utrymmet visuellt, vilket gör det lättare och rymligare, så denna design kan betraktas som ett alternativ för ett litet kök.

Bild
Bild

Om varje kvadratmeter räknas kan du använda en liten vit huva. En sådan lutande modell tar inte mycket plats och är lämplig även för ett kök på 9 m2. Den klassiska svartvita kombinationen väljs som en färgkombination i denna inredning.

Bild
Bild

Ett vitt kök kan verka för tråkigt, i så fall kommer det inte att skada att lägga till ljusa färger. Gult är en solig och glad färg, det kommer att komplettera miljön perfekt och bidra till att skapa en bra atmosfär där det kommer att vara trevligt att göra hushållsuppgifter och äta. Samtidigt ingår den vita huven i samma färgensemble med den nedre delen av köksenheten och spisen.

Bild
Bild

En ö -huva är en lösning för de rum där kaminen inte är placerad mot väggen, som i de flesta kök, utan i mitten av rummet. I det här fallet hänger apparaten över arbetsytan så att den effektivt kan ta bort obehagliga lukter och fettstänk. När det gäller designen är den vita modellen kanske inte för stor, men hålls fast vid kablarna - den här sättet att fästa visuellt gör enheten mindre massiv.

Bild
Bild

Ö -huven kan också monteras direkt i taket. Köket domineras av en vit nyans, så tekniken kompletterar perfekt denna interiör i modern stil. Så att huven i taket inte verkar som ett främmande föremål som sticker ut i rymden kan du använda dekorativa element, till exempel en stor lampa i form av en boll. Sådana saker kommer att balansera helhetsintrycket.

Rekommenderad: