Hörnhuv (22 Bilder): Inbyggd Köksstruktur Ovanför Spisen I Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Hörnhuv (22 Bilder): Inbyggd Köksstruktur Ovanför Spisen I Inredning

Video: Hörnhuv (22 Bilder): Inbyggd Köksstruktur Ovanför Spisen I Inredning
Video: Eva learning colored numbers | Ева учит 2024, April
Hörnhuv (22 Bilder): Inbyggd Köksstruktur Ovanför Spisen I Inredning
Hörnhuv (22 Bilder): Inbyggd Köksstruktur Ovanför Spisen I Inredning
Anonim

För ändamålsenlig användning av köksutrymmet, fokuserar en del på hörnet av detta rum, där det är möjligt att hitta en plats för en spis, placera en diskbänk eller installera en spis.

En gasspis eller spis ska vara utrustad med minst en liten huva . Det förhindrar att ånga och obehagliga lukter sprider sig i rummet.

Det bästa alternativet för en inredning med en hörnlayout skulle vara en huva design designad för att monteras mellan två intilliggande väggar.

Denna version av huven är inte sämre än konventionella modeller när det gäller prestanda, men den är bekvämare att använda, och tack vare ett stort antal modifieringar kommer hörnhuven att betona sofistikerad köksmiljö.

Bild
Bild

Egenskaper

Hörnhuvar är en kategori av hängande armaturer för köksrummet. I grund och botten har en sådan anordning en "T" -form eller en kupolstruktur.

Mycket sällan kan platta ändringar hittas i kökshörnsutrymmet, liksom kåpor med lutande design, eftersom sådana produkter är konstruerade för att installeras på en rak väggyta. För att installera en sådan produkt i ett hörn krävs ytterligare förberedelse av dess plats.

Det är anmärkningsvärt att de kan arbeta enligt olika principer för luftrening: standard eller återcirkulerad . I den första versionen passerar luften genom ventilationen, i den andra finns cirkulation, i vilken luft passerar genom filtren, varefter den renas och återförs till rummet.

Kök med hörnhuv och spis ser mycket mer harmoniskt ut, eftersom det i ett sådant område är lättare att dölja ett brett luftutlopp och bygga nödvändig kommunikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket har en stor yta med stor sannolikhet för kontaminering är det bästa alternativet att installera en hörnprodukt som har båda rengöringssystemen samtidigt.

När du använder den här enheten kan du få ett antal fördelar:

  • effektiv rengöring av inomhusluft;
  • förmågan att självständigt välja produktens erforderliga kraft och besluta om en lämplig modell;
  • sparar utrymme i kökets arbetsdel: huven sitter snyggt i hörnutrymmet;
  • användarvänlighet: moderna modeller är utrustade inte bara med knappar, utan också med en pekskärm och fjärrkontroll;
  • olika driftsätt, som gör det möjligt att ändra hastigheten för luftrening;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • enkel installation: det är möjligt att installera huven i hörnet av rummet utan fel utan hjälp av en specialist;
  • rimligt pris i jämförelse med de mest dimensionella modifieringarna och med komplex kontroll.

De senaste modellerna kännetecknas av frånvaron av stort buller under drift, vilket tidigare var huvudproblemet under driften av sådana enheter.

En av fördelarna med att installera hörnalternativ är också att eliminera behovet av specialiserat underhåll och rengöring av denna utrustning. De beskrivna ändringarna kommer att fungera i många år och kommer att fungera korrekt, eftersom de inte behöver särskild vård.

Om du har en kåpa utrustad med kolfiltrering, kommer det att vara nödvändigt att byta filter inuti produkten då och då, men detta förfarande är enkelt och du kan hantera det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Priset på produkter med en kantig design beror främst på kraft, buller, typ av design och utförande, därför måste du först välja den lämpligaste modellen för dig själv.

Det finns några funktioner att tänka på när du väljer en fläkt

  • Enhetens kvalitet kan bevisas av dess prestandadata. Bruksanvisningen för kåporna anger luftmängden som ska rengöras under en timmes användning av huven.
  • Apparatens effekt måste beräknas utifrån utrymmet. Det bästa alternativet skulle vara att välja en huva med kraftreserv. I det här fallet kommer köket alltid att vara rent och med frisk luft. En kapacitet som överstiger 600 kubikmeter per timme anses vara stor för avgasanordningar; en sådan anordning är lämplig för medelstora kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Var noga med att uppmärksamma kåpans dimensioner. Eftersom denna enhet ofta installeras efter att köksmöblerna placerats är det troligt att det kommer att vara nödvändigt att anpassa enheten till storleken på de hängande möblerna. Det är inte alls nödvändigt att enheten passar perfekt i storlek, det viktigaste är att det ser harmoniskt ut mot köksuppsättningens bakgrund.
  • När du köper stor utrustning, till exempel en vinkel av huva 900x900 mm, i hopp om att få bättre prestanda, glöm inte att utrymmet i rummet kommer att minska, och kvaliteten på luftrening är inte ett faktum att det kommer att bli bättre. Det beror på enhetens hastighet och effekt, och inte på gångens storlek.
  • Modeller gjorda i form av bokstaven "T" ser mycket bättre ut inuti köksrummet, eftersom de tar mindre plats. Kupolformade huvar kan placeras i ett hörn om rummet har en stor yta.
  • Det är nödvändigt att på förhand avgöra hur kritisk ljudnivån är under avgassystemets drift. Moderna enheter kan fungera nästan tyst, men detta är inneboende i sällsynta modeller. I genomsnitt varierar denna siffra från 40 till 60 decibel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Huvor kan tillverkas av olika material. Det är säkert att säga att de alla är ganska hållbara och slitstarka, på grund av detta påverkar denna faktor bara rummets design. Produkter kan vara tillverkade av stål, aluminium, belagda med glas, emalj eller keramik, har träinsatser.
  • Hörnhuvor kan utformas för olika delar av köket. Innan du köper måste du se till att rätt modell väljs i enlighet med installationsplatsen. Det händer att huven passar bara i höger eller vänster hörn.
  • När du väljer en modell som sträcker sig under drift bör du ta hänsyn till det faktum att du måste eliminera hinder som skapas av dörrarna till angränsande skåp, och också ta hänsyn till att huven inte stör att öppna dem.

Det är värt att installera hörnversionen av huven endast om du är säker på att det kommer att vara bekvämt att använda det när du lagar mat. Om du är osäker är det bättre att stanna med standarddesigner. Vinklade apparater är funktionella och ergonomiska, men samtidigt reducerar det avfasade hörnet i köket visuellt det fria området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

För närvarande när man inreder ett köksrum ges modern designtrender företräde.

Tillämpade stilar:

  • modern;
  • högteknologisk;
  • loft;
  • minimalism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvor med pekskärm och LCD -display är ett utmärkt alternativ . Den viktigaste faktorn när du väljer en huva är produktdesignen. Ett stort sortiment gör det möjligt att välja en modifikation som passar inredningen i köksrummet. Det vanligaste bland konsumenterna är avgassystem i klassisk stil. De är i perfekt harmoni med den allmänna inredningen, har en enkel och snygg design. Klassisk design kommer alltid att vara på mode och därför efterfrågad av kunder.

Den moderna högteknologiska stilen är ganska original och attraktiv. Huvuden av vinkel har en ljus och gedigen design. Formen på modellerna är jämn, har inte onödiga inredningsdetaljer. Enheterna ser snygga och moderna ut maximalt, kompletterar idealiskt köksmiljön.

Provence -stilen har en speciell förfining. Det förtjänar särskild uppmärksamhet. För närvarande har denna riktning vunnit stor popularitet bland köpare. Särskilda särdrag i stilen skapar en bekväm och mysig hemmiljö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftets riktning har enkla, jämna konfigurationer och skapar en speciell komfort i köket

Ofta används flera riktningar i köksdesign, och det ser väldigt intressant ut. I detta fall är den inbyggda huven av särskild relevans.

När du väljer en hörnanordning måste du först ta hand om spisen, den måste också vara utformad för ett vinklat arrangemang. Denna kombination kommer att göra det möjligt att utöka utrymmet och lägga lite glädje till det inre av rummet.

Inredningen kan ordnas efter eget gottfinnande, det enda är att det inte rekommenderas att installera standardmodeller avsedda för linjärt arrangemang i hörnet. Detta är fullt av sorgliga konsekvenser, eftersom det är osäkert enligt reglerna.

I allmänhet är det bättre att välja stil och design baserat på ekonomiska möjligheter, men samtidigt kombinera allt på ett sådant sätt att det skapar harmoni för alla objekt i rummet.

Rekommenderad: